Elképesztő sikert ért el a magyar kormány: egy egész ember már haza is jött a Gyere haza, fiatal! program csábítására. Ezt az alkalmat meg is tisztelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és személyesen jelent meg Sie Gábor első munkanapján egy csapat sajtóssal. Varga elmondta: nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok haza is akarnak jönni – írta az Index.

Sie két évet dolgozott Londonban, mostantól pedig a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. csapatát fogja gyarapítani. 

Bár a kormány korábban azt állította, 40 ezren regisztráltak, de kiderült, hogy "félreértés" történt és csak a program Facebook-oldalát látták ennyien, valójában 800 regisztráló van.

A Gyere, haza fiatal! programra egyébként 100 milliót szán a kormány, amelyből összesen 126 fiatalt tudnának haza hozni. Eddig 51 céggel sikerült szerződniük a munkahelyek biztosításához , de csak 54 komoly érdeklődővel tudtak tárgyalni videókonferencián a Hír24 szerint.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Biztos nem jött be neki külföldön.
Vagy megrendezett színjáték. Ezeknek már akkor sem hiszek, ha kérdeznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@bra048: Ó, a lényeg:
lehet, hogy rossz körökben sertepertélek,
de nagyon sokan -finoman szólva- nem kedvelik a jelenlegi kormányzást.
Az is igaz azonban, hogy még mindig meglepően sokan, -szemellenzős módon-, igen.
Az ország lakossága egyértelműen megosztott, ezt már összeboronálni egy normális szintre szinte kizárt, bár én is optimista vagyok...
glorianna
Valahol láttam egy videót: nem csak Sie jött haza, hanem másik 2-3 ember is, csak azoknak nem volt olyan jó a PR-értéke, ui. egyébként is hazafelé indultak, és éppen kapóra jött nekik egy kis zsebpénz. Amúgy szegény Sie elég elveszettnek tűnt a "megtiszteltetéstől".
kukac50
Aki rendesen végzi a munkáját és becsületes az nem jön vissza!mennyi bért kap aki vissza jön? Mit kell dolgozni annak aki vissza jön?
bra048
@m.macskosz: Most már tudom hová kellett volna kattintanom, hogy az üzenetemet direktben megkapjad. Sajnos egyébként tényleg nagyon megosztott az ország, de hála a politikai térnek lassan a Fidesz 51 %-a is véget fog. Ezt az állapotot egy nagy tortával meg fogom ünnepelni, ha végre bekövetkezik. Addig meg a plakátharc folytatódik...
m.macskosz
@bra048: :)
Az, hogy a fidesz érának vége lesz, sajnos semmit nem old meg.
Olyan szinten beültették az embereiket mindenhová,
hogy az már-már kezelhetetlen.
glorianna
@m.macskosz: Az embereket odább lehet tenni - hanem ami a fejekben van - nem csak a beültetettekében - nos, azzal kellene kezdeni valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.