Érdekes történetről számolt be Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja. Állítása szerint Lázár János egy június 8-án tartott szekszárdi építészeti fórumon meglehetősen őszintén beszélt és kritizálta az államot.

A politikus blogján azt írta, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevallotta, "részben túlszabályozás, részben értelmetlen bürokrácia, részben öncélú bürokrácia van Magyarországon". Úgy fejtette ki:

Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét – a magyar szó, hogy elnehezült valaki vagy elnehezült valami jól adja vissza – és azt mondják a mi munkatársaink, illetve azt tanácsolják nekünk, hogy három-négy dologhoz próbáljunk hozzányúlni: az egyik az adóeljárásrend, nem az, hogy mennyi adót kell fizetni, hanem hogyan kell adózni: ugye a söralátéttől most már egy sörgyárig jutottunk, ami szükséges, mert a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét adóbevallás. (...) Engem azzal bízott meg a miniszterelnök úr, hogy a rám jellemző hát ööö... vakmerőség – fogalmazzunk egy szalonképes szóval – a rám jellemző vakmerőséggel próbáljak a bürokráciának nekiesni és majdnem már az elhalás állapotába jutottam, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni, hiszen az a létezésük alapjait veszélyeztetné (...).

De a Fidesz vezető politikusa arra is kitért, "érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve." Ám ezt követően jött még csak a java:

Mi a nyugat-európai bérekkel versenyezni a következő 20 esztendőben nem tudunk (...).

(...) általában a magyar képzés jó munkaerőt teremt, ráadásul miután titkolt és látens idegengyűlölet tombol tulajdonképpen mindenhol a világban, ezért szívesebben alkalmaznak fehér magyarokat, mint bárki mást. Az onnan látható, hogy ha valaki magyar útlevéllel vállal Spanyolországban munkát, akkor 100 euróval eleve, vagy 200 euróval eleve többet kap a román állampolgárhoz képest – csak az útlevél alapján – és akkor még nem is fogtak rá jelzőt és nem is nézték meg, tehát más a besorolása, automatikusan.

A jövőről pedig így fogalmazott Lázár:

(...) a következő időszakban nagyon fontos, hogy megpróbáljunk minél több embert érdekeltté tenni a változásban, mert szerintem öt év kormányzás után olyan változásokat kell csinálni, amik strukturális és kulturális változásokat jelentenek. Tehát sokkal mélyebb változásokra van szükség az országban ahhoz, hogy jobb dolgok történjenek, vagy jobb dolgok legyenek, mint az, hogy most jön egy kormány, aztán jön egy másik."

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Vigyázat ! Lázár Jánosnál el lehet mondani, hogy nem minden az aminek látszik.
Ez az ember egy csavaros eszű, az átlagosnál rafináltabb politikus.
Szerintem ez a látszólagos önkritika, csak része egy politikai manővernek. A célját csak sejteni lehet.
Isten óvjon minket attól, hogy azok a célok megvalósuljanak. Orbán Viktor törtető gátlástalanságát, egoizmusát tekintve csak első éves "ipari tanuló" szinten van ehhez az emberhez képest. Ő maga a Belzebub.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Jozefina: Pontosan ez az én véleményem is, jól látod lézer terveit!

@szandokan: Én tudom, de te is érted ugye, hogy én hogy értettem?
szandokan
@nyanya001: Ismerem a képviselőt, meg a 25 éves fiát, aki 2017 - ben ráteheti a kezét a birtokra. Bárkit, csak őt ne!! Mezőhegyes méltán híres a címeres kukoricájáról, és a ménesbirtok is nagyszerű, nem kellene tönkretenni. Ha más kezébe kerülne, az sem lenne jó, na de így...
colibri
Azért arra kíváncsi lennék, hogy orbánnak mi a véleménye erről a lázári öszödi beszédről?
mariaberta
Van Halotti Beszéd, őszödi beszéd kötcsei beszéd, és itt a Lázári beszéd, nem vitás, a BESZÉDEK ORSZÁGA vagyunk. Némelyikre ráfizetünk, de mit száíit???
Zsoltika Pék
Jani! Szar az a nyakkendő! Tedd vissza a vöröset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.