A KDNP-s politikus kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában bírálta az unió bevándorlással kapcsolatos politikáját.

Harrach Péter arról beszélt, hogy a távoli kultúrák nem képesek integrálódni Európában, a multikulturális társadalom pedig megbukott. Azt mondta, nem érti az "ultraliberális döntéshozókat", azokat, akik a korlátlan bevándorlás hívei.

A KDNP-s képviselő szerint a jelenlegi súlyos helyzetben két fontos alapelvnek együtt kell érvényt szerezni. Egyrészt ki kell mondani, hogy – az európai kultúráért és a magyar emberekért felelősséget érezve – nem engedhető meg, hogy tömegek vándoroljanak be Magyarországra és Európába. Másrészt legalább ilyen hangsúllyal ki kell mondani azt is, hogy "a segítségre szoruló emberen segítenünk kell". Az üldözöttek és a gazdasági bevándorlók között azonban különbséget kell tenni.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlók között "bűnözők és terroristák lapulnak meg", akik veszélyeztetik az emberek életét és biztonságát.

A KDNP szerint a hosszú távú megoldás az – mondta –, ha a szülőföldön maradáshoz megadnak minden segítséget.

Harrach Péter szerint az unió vezetéséről nem lehet elmondani, hogy hatékony lenne. Úgy fogalmazott, "erős kifejezés, ha azt mondom, hogy az unió impotens, de lényegében erről van szó". Szerinte a menekültügyben határozott lépésekre van szükség, és ezt szorgalmazza Magyarország is.

Azt mondta, a helyzet menekültügyben súlyos, ezért reméli, hogy rövidesen megváltoztatják az uniós szabályozást.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Oszt mit érdekel az titeket ha nektek csak a pénz kell az Eu ból minden másra köptök? Keletre nyittok nyugati pénzből, össze vissza hazudtok loptok csaltok hazudtok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Aha...Egyébként kijaf@ccom ez a Harrach ??
Hellcat
Oszt mit érdekel az titeket ha nektek csak a pénz kell az Eu ból minden másra köptök? Keletre nyittok nyugati pénzből, össze vissza hazudtok loptok csaltok hazudtok.
Freewolf
@Hellcat: Igazán mélyen szántó, érvekkel, tényekkel alaposan alátámasztott, veretes, kulturált vélemény volt! Kizárólag a gratuláció hangján tudok szólni! :-))))))))))))
Hellcat
@Freewolf: Pont te beszélsz érvelésről meg tényekkel való alátámasztásról elvakult fidesznyikesként? :D:D:D:D:D
wagabund
@Freewolf: plagizálok: teljesen igaza van harrachnak...
Freewolf
@Hellcat: Én érvelek, mint azt a bevándorlók esetében is tettem. Te csak szidod a Fideszt. Rendben, tegyed, de legalább sorolj fel tényeket, amelyek alátámasztják a hihetetlen indulataidat! Addig csak a bazmegolás szintjét üti meg!
Freewolf
@wagabund: Ez a maszzát ha beengedik, vége Európának! Így igaz!
Hellcat
@Freewolf: Veletek nem lehet érvelni! Ha nem tetsztő igazságot láttok akkor egyből jöttök a libsibolsi szöveggel. Sokszor végigcsináltam már hozzád hasonló agymosott fidesznyikekkel. Egyikőtök se bírta érdemben vitázni mert vagy terelte a témát vagy elkezdett libsibolsizni gyurcsányozni, emútnyócés...egyből a haza ellensége voltam és szoci. MINDIG ugyan ez lett a vége. Te is ezt csinálod.
Freewolf
@Hellcat: Nos tanult barátom, ám legyen!

Nem kellenek a bevándorlók, csak a művelt, tanult, beilleszkedni vágyóak! Mi válasszuk ki kit engedünk be, mert ez a mi országunk. Idáig ugye logikus!
Óvatosan a bevándorlással, mert Trianon is abból nőtte ki magát. Beengedtük, letelepítettük a szlovákokat, románokat, ruszinokat, aki elvették Angol, Francia segítséggel az országunk kétharmadát!
Mint már említettem, a cigányaink problémáját sem tudjuk kezelni.

Kérdés! Ennyi ellenpélda és tény után miért kockáztatnánk a létünket milliós menekült áradat fogadásával, akiknek döntő többsége primitív vadember, vagy analfabéta kecskepásztor?

Tessék, áll a zászló neked!
Hellcat
@Freewolf: Milliós menekültáradat? :D És akkor így vegyelek komolyan? Ne erőlködj kérlek.
wagabund
@Freewolf: 12.55 Európának már annyi...,-( a görög pénzügyi válságról ne is essék szó)- csak a gazdagok befogják a szemüket... ... mint itt is, a jobban élők olyan helyen laknak, hogy soha nem találkoznak velük..

Stockholmban egy téren apácák gyűjtöttek pénzt a hajléktalanok megsegítésére...
...a pénzgyűjtő üveggömb oldalának a következő felirat volt támasztva: légyszíves adakozz!...vagy akarsz velük találkozni? nos, a svédek nem akarnak..
Freewolf
@Hellcat: A híradások szerint Líbiában 500.000 ember várakozik, hogy átkelhessen! Meg akik már itt vannak! Tízezrével kelve át csónakon. Tehát nem túlzó a szám! De legyen csak 500.000. Azzal mit kezdenénk, ha bejönnének?
1magyar
Fel nem fogom, hogy kinek lenne jó ez a sok bevándorló?!
Egy okot mondjon bármely, hülye (más farkával csalánt verő) ellenző!
Nem mutat jó" példát egyetlen bevándorlópárti emberke sem, hogy befogad a saját otthonába egy-egy muszlim, néger családot vagy afgánt?!
Hellcat
@Freewolf: Híradások? M1 híradó? :D tízezrével csónakon :D Élj csak rettegésben akkor a bevándorlóktól. Ez a fidesz célja hogy legyen kit utálnod és hibáztatnod. Mondam már, hogy ne erőlködj.
Freewolf
@Hellcat: Valamelyik hét végén 8.000 menekült érkezett az olaszokhoz. Számold ki ilyen ütemben mikor érkezik meg az 500.000.-ik!
Egyébként velünk nem lehet beszélgetni, de te ezidáig egy konkrét kérdésemre nem adtál választ!
Ki is a vitaképtelen? Nem acsarkodni kell, hanem érvelni, amit te élből nem tudsz!
papa.49
Ez a pondró harragos lóxar mit szítja még mindig a lángot, ha neki nem tetszik az Unió fogja magát, oszt. vándoroljon ki belőle, oszt. jónapot!!!
Freewolf
@papa.49: Neked is kellenek a vadak Afrikából?
Hellcat
@Freewolf: Megmondtam, hogy nem vitatkozom veled mert ha fájó tényekkel néztek szembe akkor elkezdtek libsibolsizni, most meg számonkéred? Ez nem beszélgetés itt csak te ontod magadból a hülyeséged. Az elején mondtam neked...kár erőlködnöd de csak nem hagytad abba...Itt te vagy a hülye kérlek alásan, nem én. További szép napot!
papa.49
@Freewolf: Nem, nem kellenek de vannak szabályok amiket az Unióban be kell tartani, a lényeg hogy betartani érted, nem állandóan kibúvókat keresgélni, hanem betartani, oszt. jónapot...Ez a pali csak a tüzet szítja, megoldása nincs semmire ill. a múlt szombaton a Balcsinál láthattad az egyik ,,veretes megoldást,, amit a harragos mszmp. xarzsák kiötölt!!!
Az Unió szerint 700 menekültet kell nekünk ellátnunk, ebbe gondolom nem hall bele az ország...
Freewolf
@Hellcat: Ez aztán a liberátusi huszárvágás! Nem vitatkozok, mert nem fogsz tudni válaszolni és csak sértegetnél! Na ettől szánalmasabb kihátrálást egy érdemi vita alól butaság okán még nem olvastam!
Ráadásul ontom a hülyeséget, amit ő, az ész persze nem tud cáfolni, vagy ellenpéldát felhozni, mert ahhoz gondolkodni kéne!
Na ez a fasizmus igazi arca. Negligálni a tényeket, csak a saját álláspontunkat szajkózni és lenácizni, aki rámutat a tarthatatlan hülyeségekre! Nudli vagy öcsém! Nagy nulla!
Freewolf
@papa.49: Igaz, hétszáz nem sok. Költöztesd le őket egy kétezres faluba és megszűnik a közbiztonság. Ja és ma 700, holnap 7000 holnapután 70000. Köszönöm, de ezt újra kell tárgyalni és ez a vad massza nem kell ide!
Hellcat
@Freewolf: :) Jól felhúztad magad a saját baromságodon :D
JAJMÁR
Az elmúlt 5 évben mit tett az orbáni kormányzat és a KDNP, hogy pl. a magyar munkaerő és a magyar ember a szülőföldjén maradjon? Ezek akarnak tanácsod adni, akik azon munkálkodnak, hogy hasonló nyomorban éljenek itt az emberek, mint ahonnan most vándorolni kényszerülnek?
Hiteltelen! Keresztényietlen! Ostoba!
Freewolf
@Hellcat: Hidegen hagysz. Mit kezdje egy butával? Gyakorlatilag nulla a szinted! Ennyi!
Hellcat
@Freewolf: Akkor miért írogatsz folyamatosan mikor mondtam hogy hagyd inkább? :D
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szaboria1
Csak a történelmi atlaszt kell elő venni és akkor rájöhetnénk mindig is volt népvándorlás. Elég a történelmi atlaszt megnézni a III.-VI.sz. Vagy az Arab, Normann és Magyar Kalandozásokat Európában a IX.-XI. században.
Hellcat
@Freewolf: Csak magadat járatod le. Itt az eszméiddel nem te vagy többségben. Mondanám, hogy menj a qrbán facebookjára ott társakra lelsz de már ott is nagyon sok az olyan aki a qrbán ellen van...sajnálatos tény tudom...20% az sehol sem többség. Csak a te fejedben.
wagabund
A becsületes, jogkövető, törvénytisztelő állampolgárok jogosan figyelmeztetnek az uniós szabályokra, törvényekre... ...melyek szellemében kell (be)fogadnunk a menekülteket...
brüsszelben úgy vélték(eddig), hogy ezek a bevándorlási törvények kiválóak az évi három-négy bevándorló fogadására...

de ötszázezerre? erre (rém)álmukban sem gondoltak...
36
@wagabund: Az EU, nagyon elkényelmesedett, a bársony székeikbe beledübbedt a bürokrácia. 1990 után, szerintem rengetegen belemerültek abba a képzetbe, hogy a Hidegháború végével, már nem létezhet biztonsági fenyegetettség. És bár, Agatha Christie Az Elefántok nem felejtenek című könyve tény. Egyes Elefántok, mégis felejtenek.
világlátó
@36: Csak ez lehet a magyarázat a tehetetlenségre.
Ugyanakkor véleményem szerint azt sem akarja látni Európa vezető gazdasági és politikai elitje,hogy ez nem Lampedusa , vagy Dél -Olaszország , vagy Törökország, a Balkán és Magyarország problémája, hanem az elmúlt száz év mulasztásainak egyenes következménye. Akár visszamehetnénk a keresztesháborúkig, de ezt most hagyjuk.
A művelt, civilizált USA és Nagy Britannia, valamint Nyugat - Európa országai, néhány kivételtől eltekintve,juttatták oda az Arab félszigetet, Afrikát ahol most a világtól elrugaszkodott állapotok uralkodnak.
Nehogy azt képzelje bárki is, hogy ezt megúszhatják a volt gyarmattartó országok, vagy az olajért, ásványkincsekért, aranyért, gyémántért, elefántcsontért, stb. évtizedekig ott rablók által hátrahagyott kifosztott milliók nem jutottak el odáig, hogy részesülni akarnak a javakban, egyáltalán emberhez méltó életet szeretnének élni. Vagy talán azt hiszi bárki is, hogy ők, a legbátrabbak, a legelszántabbak nem látják hogy lehet másként is élni ebben a világban?
A fejlett világ országainak most kell elkezdeni törleszteni mindazért, amit korábban büntetlenül elkövettek. A menekültáradatot ott kell megállítani, ahol az megindúlt. Véget kell vetni a háborúknak a közel - keleten, Szíriában, és Irakban, a létezés alapvető feltételeit meg kell teremteni Afrikában, az emberiség jól felfogott érdekében egyszerüen fel kell számolni a Boko Haram és más terrorcsoportokat, kivételesen - annyi képmutatás után ez nem lesz nehéz, - kíméletlenül rendet kell teremteni ott ahonnan csak menekülni lehet. A művelt világnak most nem lehet jobb feladata mint ez, mert ha elmulasztja, világháború csíráját melengeti.A kerítések, - nevetséges és primitív gondolkodásra vall, még ideiglenes megoldásnak sem jó, mert összeveszít szomszédos országokat ebben az amúgy is törékeny helyzetben. Szerbia nem uniós ország - írta valaki. Mintha ez most számítana valamit is. Szégyenkezhetünk kishitüségünk és kisstilű ostobaságunk miatt
JAJMÁR
@világlátó: 13:29 Ezt kiválóan megfogalmaztad, és ha megengeded, felhívom erre a figyelmét valakinek, akinek éppen a válaszomat fogalmazom, de a Tiéd a tökéletes válasz neki.
36
@világlátó: Visszagondoltam arra, hogy az I. Öbölháború ideje, nagyjából egybeesett a Hidegháború végével. Akkor, hatalmas koalíciós, földi, légi, vizi erők mozdultak meg. Persze a cél, igazából az olaj birtoklása volt. A Boko Haram, ISIS, Al-Kaida kiiktatása szerintem, ma már egy még nagyobb erő bevetését igényelné. Mégpedig azért, mert ezen szervezetek földrajzi kiterjedése is nagyon nagy. Afganisztántól, az Afrikai, Líbiáig terjed. De ez egy elnagyolt becslés részemről. Mindenesetre kijelenthető, hogy elszabadultak a dolgok. Továbbra is tartom magamat, ahhoz hogy a nyugat ellustult. Elhülyítette magát a szabadság, demokrácia, saját jólét érzésével. A haderőket leépítették az elmúlt 25 évben. Még az orosz és kínai haderő, megerősödése sem rázta fel őket.
Freewolf
Az USA és Izrael támogatta az ISIS-t, hogy legyen már kivel harcolni!
36
@világlátó: Igen. Az évszázadokig tartó rablás, majd az emberek magukra hagyása pedig egy élhetetlen területen, visszaüt. Az hogy ledobáltak segélyszállítmányokat pl. Afrikába, semmit nem old meg. A helyi hadurak, úgyis ellopták. Mi is így járunk a Kárpátaljai magyarokkal. Beköszönt a hideg idő és onnantól kezdve szerintem, emberek ezrei fognak megfagyni, éhen halni. Hiába küldjük a segélyeket. És a nyugat írja meg a halálos ítéletüket, az oroszországi szankciók időbeni meghosszabbításával. Pedig így, nem lesz béke Ukrajnában. Ami az alap lenne az életben maradáshoz.
36
@Freewolf: Igen. Kontinenseket taszítottak a káoszba.
Freewolf
@36: És természetesen nekünk segíteni kell haragudni az amiknak. Európa szankciókat alkalmaz, amelyek nekünk épp úgy fájnak, mint az oroszoknak, de az USA 7%-kal több üzletet kötött az oroszokkal, mint az előző évben!
Az mindenben oké, amit az USA meg Izrael tesz, gyilkolhatnak embereket, háborúkat robbanthatnak ki, de ha nekünk nem kellenek a menekültek, a liberális agyhalottak itt trágárkodnak velünk!
36
@Freewolf: Én azt gondolom, hogy az USA a szankciókkal, azt akarja minél gyorsabban elérni, hogy a szabadkereskedelmi szerződés, legyen aláírva az EU-val. Onnantól kezdve jön az olcsó, dömping USA mocsok. Le vannak maradva egyébként, mert az ausztrálok és Kína, már aláírták a szerződésüket. Ez baromira zavarhatja az USA-t.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
világlátó
@Freewolf: Látom én már jó ideje az írásaidat. Ezek a Te véleményei. Én sok kérdésben másként látom a dolgokat, amit az egyéni véleményeimben néha megfogalmazok.Ami miatt most írok Neked, az Izrael esete. Tudomásul veszem, az általános közbeszédben hallott zsidó ellenességet, nem tudok tenni ellene.A zsidó pénzemberek és az izraeli, amerikai pénz és üzletemberek nyakába varrni mindent mégsem helyes. Sok jelenség éppen hogy nem kedvez nekik.Nem áll érdekükben mindaz amit ma a világ gazdasága kénytelen elszenvedni. Ezért az általánosítás, a zsidók az okozói a világ minden bajának , nem helytálló.Izrael története évezredes, engem most csak az 1948.-as Népszövetség döntése óta eltelt idő érdekel.Ők azóta állnak állandó és sok oldalról fenyegető veszélyben.
Izrael népe a világ minden tájáról HAZA költözöttekből áll. A HAZA számukra Izrael, a termékennyé tett kősivatag, az a néhány kis folyó, amiért állandó a harc. A kűzdelem nem csak a szomszédokkal, de a világ minden táján megnyilvánuló zsidóellenesség erőszakos képviselői ellen is folyik. Ez a harc szóval, tettel, kulturával, művészetekkel, technikával , tudománnyal egyformán folyik. Gondolkodj el ezen egy néhány másodpercig.Kérlek !
Tisztelettel.
36
@Freewolf: Katonai szempontból is magára van hagyva az EU az USA részéről. Hiába mondja az amerikai, hogy megvédi a NATO tagokat. A hülye nem látja csak az aránytalanságot. Oroszország, legalább 700-800 ezer katonát tud azonnal mozgósítani, miközben az USA, 2000 katonát akar szétszórni a Baltikumtól, Bulgáriáig. Nevetséges. Világos, ha háborúra kerül sor a kelet európai besorozott katonák pusztulnának. Atomfegyvert pedig, nem fognak használni, mert aki először lő, az másodjára hal meg. Csak propaganda szempontjából, baromira jól hangzik amit Putyin mondott a 40 új atomrakétáról. Az amik. oldaláról is csak propaganda az F-22 Raptorok telepítése. Elég sokat olvastam már róla. Igaz, 1.3 mach sebességgel tud "szupercirkálni", de 800 km a hatótávolsága. Folyton tankolni kell. Műszaki problémákkal küzd és maga a gép, gigászian drága. Csak izmozás. Az EU pedig, itt csücsül középen és az olyan kérdésekkel nem tud megküzdeni, mint a menekült ügy.
Freewolf
@világlátó: Nem óhajtottam azon polemizálni, hogy mi a jó és a rossza zsidókkal kapcsolatban. Mivel mindenhol azt olvasom, hogy ez a két állam a demokrácia élharcosa, gondoltam párhuzamot vonok Orbán intézkedései és az említett államok migrációra adott válaszai között. Érdekes módon mindenki, aki itt demokratának vallja magát e két államot a legvadabb intézkedések miatt egyáltalán nem bírálja, míg Orbánra minden mocskot ráhordanak! Írhattam volna a török segélyhajók megtámadásáról és az ott elkövetett vérengzésről is! Ott sem történt semmi szankció!
Tehát van akinek mindent szabad és van akinek semmit? Én ezen gondolkodtam el!
Tisztelettel!
Anna Mária
Magyarország már rég nem tartozik Európához, mert egy ilyen Harrach büntetlenül ostobaságokat pofázhat.
Freewolf
@36: Most majd az USA váltja az oroszokat nálunk! Csak demokratikusan!
keresztapa
@Anna Mária: ma 15:29-re Csodálatos megállapítás szerinted te most már Európához tartozol mert bűnhődsz mivel és mikor?
Anna Mária
@keresztapa: Én világéletemben európai voltam és az is maradok.
Nem fújok ugyanis egy követ fasisztákkal.

Egyébként ne írj nekem többet, baromira zavaró, hogy nem tudsz központozni, fogalmazni magyar létedre. Semmi kedvem találgatni, hogy vajon mire is gondolsz.
keresztapa
@Freewolf: Azon agyalok, hogy az EU 28 tagállamával, Amerikai érdekeltségeknek milyen célja lehet, a gyarmattá tételen túl. Mivel az EU védelmét Amerikára bízta, Önmaga védelmére képtelen, Ukránoknak köszönhetően amerikai nehézfegyverek telepítése az EU tagállamainak területére napi feladattá válik, védelmünk érdekében. Ideiglenes állomásoztatással amiről már szerzett tapasztalataink vannak, annak idő tartamáról.
Elképzelhető -e a két nagyhatalom terület felosztása egymásközt az EU területek bekebelezése. Globalizálás mint folyamat kialakítása a világ nagyhatalmak megegyezése szerint, Volt Európa, csak liberálisok bénázása szüntette meg. Nincs hatalom fegyver hadsereg nélkül! Az erő a fegyvereké! Vagy nagyarányú tévesztés áldozata vagyok gondolataimmal. @Freewolf: Most tényként közölhető megállapításod, hogy Amerika váltja az oroszokat de nem csak nálunk.
keresztapa
@Anna Mária: Tévedni nem emberi dolog, mondta a sündisznó mikor lemászott a súroló keféről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.