A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a magyar-szerb határ fizikai lezárására – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten a kormány ülése.

A kerítés hossza 175 kilométer lesz, magassága pedig négy méter az Index cikke szerint. Szijjártó hozzátette, hogy a bevándorlási nyomás az uniós országok közül Magyarországot érinti a legsúlyosabban.

A lap hozzáteszi, hogy ez a döntés semmilyen nemzetközi jogi szabályt nem sért. Magyarországra az év első hónapjában 54 ezer illegális határátlépő jött. Az év végére ez a szám akár 120 ezret is elérheti, szemben a 2014-es, nem egészen 40 ezres adattal.

Szijjártó Péter tudatta: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a térségben élő gazdák között felméréseket végeztek, és ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását az adott határ menti területeken.

A magyar és a szerb kormány július elején találkozik majd, ott tárgyalnak erről.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szükséges lépésnek nevezte a kormány döntését, hogy Pintér Sándor belügyminisztert arra utasították, tegye meg az előkészületeket a szerb-magyar határ négy méter magas kerítéssel való lezárására.

 A szakértő szerint szükséges lépés volt

Nógrádi György az M1 aktuális csatornának logikusnak nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai bejelentését. A szakértő felidézte, hogy a G7-es csúcstalálkozó előtt a németek ideiglenesen lezárták Németország déli és keleti határát. Ennek nyomán egy nap alatt lebukott 6600 ember, akinek nem volt semmilyen engedélye a schengeni határokon belüli tartózkodásra, és kábítószercsempészek is fogtak – fejtette ki.

Hasonló intézkedéseket hoznak a spanyolok, a bolgárok is – mondta Nógrádi György, aki szerint a magyar kormány szerdai bejelentésében sincs "semmi különös". A szakértő úgy fogalmazott: "a lényeg, hogy ezt meg kellett csinálni, mert a menekülés fő útvonala a tengeren Görögország, Olaszország, a szárazföldön Magyarország". Hozzátette: az albán maffia úgy használta ki Magyarországot, "mintha otthon lenne", átcsempészett egymillió albánt Nyugat-Európába, és a kábítószer-kereskedelem fő iránya lett a Belgrád-Pozsony-Budapest-Prága útvonal.

Ez a lépés szükséges volt – jegyezte meg, hozzátéve: ebben az esetben a morál és a politika ütközik, de egy kormánynak a politikát kell választania.

Be lehet fogadni száz, kétszáz vagy akár ötezer embert, de milliókat lehetetlen. Ezt az emberáradatot, fel kell tartóztatni – mondta a szakértő.

Ausztriában egy napja bejelentették, hogy nem adnak ki több menekültengedélyt, pár órája a bajor pénzügyminiszter azt mondta: "Európának nincs szüksége menekültekre", hajnalban a televíziós hírek arról szóltak, hogy a menekültek miatt a görög szigeteken nem lehet nyaralni – emlékeztetett Nógrádi György.

Azt mondta: a kormány döntése arról szól, hogy egyeztetünk Szerbiával, amelynek a belügyminisztere is bejelentette korábban, hogy hasonló intézkedést terveznek a szerb-macedón határon.

Nógrádi György szerint a jelenlegi technikával ez a fal a teljes szerb-magyar határszakasz 175 kilométeres hosszában "pillanatok alatt felhúzható". Ettől kezdve a szerbek feladata lesz, hogy a macedón határt lezárva megakadályozzák a menekültek bejutását.

A magyar kormánynak az a feladata, hogy Magyarországot, a magyar embereket védje – hangsúlyozta.

174 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Meg szögesdrót, meg fegyveres határvadászok, meg vízum a
nyaralni vágyó magyar túristáknak ??? Nektek kellene már egy
(meglevö ) 4 méteres kerítés körbe-körbe a BV udvarán
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Meg szögesdrót, meg fegyveres határvadászok, meg vízum a
nyaralni vágyó magyar túristáknak ??? Nektek kellene már egy
(meglevö ) 4 méteres kerítés körbe-körbe a BV udvarán
Freewolf
Aki nem tudja belátni, hogy a migrációs nyomást meg kell fékezni, mert nem tudunk képzetleneket eltartani, annak baj van az agyával!
silber13
Tess mán mondni! Itten is lészen köz izé, szóval olyan közöttes beszerzés, vagy mi?
Meg aztán csak nem ércsem én kérem tisztelettel, miért nem olyat csinyálnak, mint azok a kis sárga keleti kanik, olyan ménkű hosszú falat mér nem aztat rakják?
mekkelek
Mennyibe fog ez nekünk kerülni kétszeres áron?
Hellcat
Építkezésen lehet a legtöbbet sikkasztani...szóval erre ment ki a játék.
gerike87
@Freewolf: Aki azt hiszi, hogy ez megoldás, annak még nagyobb baj van az agyával!
Freewolf
@gerike87: Ha vérzik a kezem bekötöm és nem bizottságot hozok létre. Ha a bevándorlók megrohannak, nem búslakodok, hanem kerítést építek. Elég bonyolult logikai sor, de talán követhető! :-)
Senara
Majd átjönnek ott ahol nincs kerítés .
mekkelek
@Hellcat: Nem véletlenül vannak a bevándorlási kvóta ellen... abból sem anyagi sem politikai nyereséget nem tudnának kovácsolni, csak nekünk lenne jóval olcsòbb mint a 175km hosszú 4m magas kerítés. Én inkább ezeket meg a cöffösöket vezényelném ki élô sorfalnak.
gerike87
@Freewolf: Ha bekötöd a kezed az nem véd meg attól, hogy ne vérezzen újra. Vagy tévedek? :) Vagy majd akkor bevetjük a TEK-et?
Hellcat
@Freewolf: (13:34) Nem is fogják megnyugodhatsz...Olyan brutális túlárazások lesznek az építkezésen, hogy csak na! Ezt garantálom neked...Eddig is Építkezéseken talicskázták ki a pénzt a haveroknak. Nézd csak meg most, hogy a simicska be akar tartani a qrbánnak mennyivel alább árazta a szolgáltatásait. Persze erről nagyon sok cikk volt már, érdekes módon ott soha nem láttalak kommentelni. Persze ez csak téged jellemez.
bencemacska
@szaboria1: Abból a pénzből, amit az EU-tól kapunk a menekültek részére!
simmering73
Olyan ndk-s fílingem van. Ne felejtsétek, a kerítés dupla legyen és a középső részt aknásítsátok el. A lőtornyok se maradjanak el. Ezek a bevándorlók mindenre képesek. Még átmásznának a kerítésen.
bencemacska
@Hellcat: A kerítés fajlagos bekerülési költsége meg fog egyezni a gázvezeték építési költségével!!!
(A gázszerelő mindent gázáron számláz! És itt még a járdát sem kell neki helyreállítani, azt ugyanis mindenütt kihagyja!)-:)))
volvós
@szaboria1: 13:43
A magyar NÉP adózott pénzéböl !!!
175 km x 4 méter = 700.000 m²
Uraim és Hölgyeim lehet tenni a téteket !
Majd Mészáros vajda megépíti !
volvós
@Horizont 14:05
...hidd el, a többség NEM AKARJA, de a fidesz nyloncoknak
kell ez a szögesdrót kerítés...ez van kiadva nekik kommentnek !!
bencemacska
És mi lesz a seggnyaló vajdaságiakkal?
(Nem az összesre gondoltam, csak az OV-t istenítőkre!)
A Tündik bündije
Nagyon jó! Szerbia pár év múlva EU-tagállam lesz, szóval akkor majd lehet szépen visszabontani, de nem baj, a lényeg, hogy valami dróthúzó haver most jól jár az üzlettel. Plusz komolyan, eddig volt olyan a történelemben, hogy bárkit megállított egy kerítés? Idejönnek több ezer kilométerről, meglátnak egy drótkerítést, majd "ezt bachatjuk!" felkiáltással visszafordulnak?
nena
Nyafogjatok, elég lesz etetni azokat akiket visszatoloncolnak nyugatról.
bakegya
A jön,megy helyett lesz majd sok sok emberáldozat-tragédia-orbán már megint promt-strucc lépett-terroristák ezek.
verum
"Isten bocsásson meg azoknak az embereknek és intézményeknek, akik bezárják kapuikat azon emberek előtt, akik menedéket keresnek – mondta Ferenc pápa szerdai audienciáján az európai menekültválságra utalva."
www.hir24.hu/kulfold/2015/06/17/ferenc-papa-isten-irgalmazzon-azoknak-akik-bezarjak-kapuikat-a-menedeket-keresok-elott/
Freewolf
Hihetetlen demagógia! Először gyűlöletkeltő a plakát, hogy ugyan tartsák már tiszteletben a kultúránkat és a törvényeinket. Aztán ment az agyatlan nácizás kerítés ügyben, pedig USA és Izrael is épített. Azt valahogy mindenki elhallgatta, hiába írtam. Most pedig ott tartunk, hogy attól retteg az ellen oldal, hogy a hazai GDP éves összegébe fog kerülni a kerítés!

Most tényleg komolyan, ki gondolja azt, hogy ez a kórus, aki mindig mindent csak fikáz, egyáltalán csak egy picit is komolyan vehető? Szánalmas performansz ez!
JAJMÁR
Az tényleg nem szögesdrót. Nem vasfüggöny. Szóval nem képesek megvédeni a schengeni határt normális eszközökkel? Miből gondolják, hogy az akármilyen magas fal elég lesz? Alá is lesz aknázva egy széles sáv?

(A falon átmásznak, ezt most megmondom... és ki kell fizettetni az egész bekerülési összeget a kiagyalókkal)
JAJMÁR
Elbizonytalanodtam... kerítés lesz, vagy fal? Vagy kerítésfal?
human
Ez a kerítés is csak a híveknek szól. A NAV, bróker, trafik botrányokkal való semmittevését próbálja Orbán ezzel fedezni. Valójában semmi értelme. Egy drótvágó és kész. Éjjellátóval, hőkamerával hatékonyabban dolgozik egy határőr.
eugen4402
@JAJMÁR: Még a régi szép időkben a nyugati határon inkább a lapos kúszás volt divatban, és mivel akkor még nem volt mobiltelefon, a belső zsebben egy drótvágó olló lapult, azzal vagdosták el az alsó szálakat. Volt viszont nyomsáv, és elektromos jelzőrendszer, amikor a taposóaknákat már felszedték.
silber13
@JAJMÁR: Fal? Az a kinaiaknak sikerült, mégis átjutottak rajta illetéktelen népek!
Nyuszicsibe
A bégető birkáktól kérdezem: nem azért költött egymilliárdot ez a bunkó, hogy erről "konzultáljunk" ?? Az eredményt meg se várja, hanem rögtön húzza a kerítést ?
JAJMÁR
@eugen4402: @silber13: Az biztos, hogy ha idáig eljönnek a menekültek, sem a fal, sem a kerítés nem tartja őket vissza!
(Csak mert mind a kettő szerepel a cikkben, így hát most honnan tudja az ember, hogy melyik rossz megoldást választották? :-o )
Dr. Felipe
"A kerítés hossza 175 kilométer lesz,"

Aztán gondolom lehet tovább is építeni ezt a kerítést míg körbe nem ér, nem igaz elvtársak?

Aztán majd az osztrákok is építenek egy ilyet a magyar bevándorlók ellen, szép kis rezervátum lesz egész Európa. Kerítések közé szorult nemzetek Európája, lesz min röhögni az USA ban.
Freewolf
@Dr. Felipe: Tényleg hihetetlen a liberális ferdítés! Magyarország, mint EU-s tag a munkaerő szabad áramlásával engedi Európában munkát vállalni a polgárait. A menekültek nem EU-s tagok, így ez rájuk nem vonatkozik. Tudom nehéz felfogni, de meg lehet érteni!
Dr. Felipe
A szíriai- török határon úgy mennek át a menekültek az ilyen kerítésen mint a szar, itt miért lenne másképp.
Propagandának viszont jó.
Dr. Felipe
@Freewolf: Nyilasmisi.

Láttam én már karón varjút.
Freewolf
@Dr. Felipe: taknlibsi
Láttam én már karón varjút!
Dr. Felipe
Amúgy szépen fog mutatni ez a kerítés, ilyet a palesztin-izraeli határon lehet látni, igaz az betonból van.
Hát ide jutottunk, beérett az idegengyűlölet gyümölcse. Amúgy tényleg jogos a kérdés hogy akkor miért kellett elbaszni 1 milliárdot konzultációra mikor nem is volt benne hogy kerítés is lesz.
Elvtársak, abból az 1 milliárdból kurva hosszú kerítést lehetett volna építeni.
eszegfu
@Freewolf: 14:37 Verummal értek egyet, aki szintén "szomoru" eseménynek itéli meg ezt. Azt szinte biztosra veszem, hogy nem 1 perc alatt találták ki a keritést, hanem már régebbről "dédelgethették" ezt, akkor mi a rossz nyavalyának kellett 1,5 milliárdot költeni plakátokra, mint a nemzeti konzultáció "kisérőjére"?! Meg sem várták a kérdőivek eredményeit, akkor meg mire "verték a nyálukat", hogy megkérdezik a népet?! A másik rossz érzést bennem egyáltalán a kerités jelenti... utálom az ablakokon a rácsot, a házak körüli keritést, mert bezártságot idéz. Ezeket még felnagyitva érzem a szerb határon majd felépitett keritésnél, amit a berlini fal "emléke" tovább növel. A kerités épitési költsége nem igazán érdekel. Azzal is tisztában vagyok, hogy ez a Jobbik "nyomta ki" a Fideszből...Ti örültök én meg "csupán" mérhetetlenül elkeseredett vagyok ettől.
nezelodo
Lenci, ébresztő, üzlet van, és gáz lesz, ha nem te nyered meg az építési lehetőséget, még a Lala is versenyben lehet!
Abzug62
@Freewolf: Milyen migrációs nyomást, maga szerencsétlen?! Elképesztő, ahogy maguk, csőlátó fideszesek egyből összezárnak, ha valakit utálni lehet. Legyen az Gyurcsány, az Unió, az IMF, most meg a szerencsétlen menekültek. Szégyellhetnék magukat, ha egyáltalán tudnák, mi az a szégyen!
paolo006
Gyerünk fideSSbirkák! Kotródjatok kerítést építeni! Saját zsebből! Ha ez kell nektek építsétek. A bevándorlók meg majd építenek alagutat mint ameríkában. Nem ez a megoldás. Ennek már megint terelés meg mutyi szaga van. Persze csak a magyar emberek védelmére.
Abzug62
@silber13: Mészárosnak biztos van egy szögesdrót gyártásban érdekelt cége.
Abzug62
@Freewolf: Magát is eltartjuk, pedig az írásai alapján elég képzetlen.
Freewolf
@eszegfu: Biztos, hogy nem örömteli maga az esemény, de magam azért örülök, hogy végre fellépünk az országunk védelmében! A kezelhetetlen mennyiségű migráns sok veszélyt rejt! Mindenképpen tenni kellett már valamit!
Freewolf
@Abzug62: Szomorúan kell látnom, hogy a liberális elme nem képes az érvek befogadására! Köztudottak a menekültekkel kapcsolatos adatok, javaslom a böngészésüket!
Abzug62
@Dr. Felipe: A konzultáció azért kellett, mert így megetetik a sok agyatlan fidesznyikkel, hogy ők most a nép akaratát teljesítik. Szavazat gyűjtés, gyűlöletkampányra kihegyezve. A sok ostoba meg szippantja, mint porszívó a tollpihét!
nezelodo
Vezérünk, megint nélkülünk döntöttél! Nélkülem biztos, mert még nem küldtem vissza a kéretlen "konzultációs" leveledet! Egy vigasztal, talán nem te bontod le negyven év múlva az újabb vasfüggönyt, fényezve magad!
Abzug62
@Freewolf: Az érveket be tudom fogadni, a maguk hamis baromságait csak a hasonszőrűek nyelik le.
Freewolf
@Abzug62: Nem kellenek a bevándorlók, csak a művelt, tanult, beilleszkedni vágyóak! Mi válasszuk ki kit engedünk be, mert ez a mi országunk. Idáig ugye logikus!
Óvatosan a bevándorlással, mert Trianon is abból nőtte ki magát. Beengedtük, letelepítettük a szlovákokat, románokat, ruszinokat, aki elvették Angol, Francia segítséggel az országunk kétharmadát!
Mint már említettem, a cigányaink problémáját sem tudjuk kezelni. Jelenleg ez a népcsoport azok közé tartozik, amelyiknek az integrációja sehol a világon nem volt sikeres!

Kérdés! Ennyi ellenpélda és tény után miért kockáztatnánk a létünket menekült áradat fogadásával, akiknek döntő többsége primitív vadember, vagy analfabéta kecskepásztor?

Ennyi érvre logikus választ kérek, miért kellenek nekünk a menekültek?
Abzug62
@Freewolf: Aztán ki védte meg, ki ellen az országot, maga szerencsétlen?! Talán arra kellene intézkedést tenni, hogy a honfitársaink ne hagyják el az országot, nem fantomokat kellene üldözni. Egyébként ez a kerítés megint csak elterelés: közben megy a dohány-nagyker lenyúlás, kezdődik a gáz-szektor lenyúlás, Felcsúton megy a kisvasút mutyi, az on-line casinokat megkapják a csókosok, mi meg vitatkozunk egy feleslegesen felépített falon.
Abzug62
@Freewolf: Alapjában hibás, amit hablatyol: nem azt mondom, hogy nekünk kellenek a menekültek! Azok a szerencsétlenek nem akarnak Magyarországra jönni, ők tovább akarnak menni. Most jön elő remekül, hogy a fidesz ezzel az uszítással a jobbiktól akarja visszaszerezni az elkóborolt juhait. Úgy látom, sajna menni is fog nekik.
eszegfu
@Freewolf: Azt én is belátom, hogy valamint tenni kellene egész Európának a rengeteg menekülő érdekében, de nem ellene! Magamból kiindulva...ahhoz, hogy "felkerekedjek" családostul egy élhetőbb élet reményében, bizony nem 1-2 nap, hanem 1-2 év alatt hoznám meg ezt az igen nehéz döntést. És ott lennék a "cél", vagyis egy kerités előtt, viz, élelem nélkül, viszont teljes kilátástalansággal...senki sem segitene...hát nem örülnék!
Sziszifusz
@simmering73: 14:01
A nagyfeszültségű áramot kihagytad.
Freewolf
@Abzug62: Picit lassítsunk már! Talán a kerítést kellene kibeszélni először és a migránsokat!
kakaósbögre
Nos,valaki ebből-is-szép nagy összeget fog lopni.
Toby
Figyu ide Hosszú Lóf@sz !

Az aknazár a tuti -. az atomaknazár ! Aztán ki ne maradjon a drótokból a 25,000 Volt !
Keritsétek körbe a zországot, hogy hazajönni se lehessen ! Az a biztos ! Aztán tegyétek ki a táblákat, hogy "Vigyázat ! Dögvész ! "
pbalage
tuti, hogy valamelyik fideszes már fű alatt szerzett is egy kerítésgyártó üzemet.
Nil
@Freewolf: Talán nem kellett volna félrelépni egy olyan francia politikus feleségével akinek volt elég hatalma nem a férfin bosszút állni, hanem az egész nemzeten.
No és ne felejtsük el hogy rossz oldlalon álltunk a háborúban- ezt nem a bevándorlók intézték
szandokan
@Abzug62: Nagyon nehéz itt jó megoldást találni a problémára. Amikor beáramlottak a sárgák, és megtelepedtek, rengeteg jól működő üzletet tettek tönkre a silány termékeikkel, már ezt sem lett volna szabad hagyni. Minél több a bevándorló (és nem keverni össze a különböző okból idejövőket), annál nagyobb veszélyt jelenthetnek az országra nézve.
Nil
Úgy látszik a fideszeseknek hiányzik a berlini fal - megépítik a magukét - vajon lesz-e aki rövidesen lebontja vagy évtizedeket kell majd várni?
Az is kérdés hogy lelövik aki átmászik rajta, mint anno Berlinben?
Egyébként majd több pénzt kérnek az embercsempészek és nagyobbat kerülnek - ennyi
dr. prédikátor
Érdekes! az még nem jutott eszébe senkinek hogy emögött a modern kori népvándorlás mögött Amerika áll???Hogy miért gondolom ezt??Nézzétek meg: ahová a jenkik betették a lábukat ott azonnal kitört az anarchia!Megbuktattak kormányokat, bábukat téve a helyükre akik nem voltak képesek kezelni a kialakult helyzetet.A jenkik helyi háborúkat generáltak számos afrikai országba, egymás ellen uszítva az embereket.Létrehoztak szervezeteket/ Alkaida, Iszlám állam!/amiket később már nem tudtak megfelelően kezelni.A háború ! sujtotta országokból pedig menekülnek az emberek !!! És hová??? EURÓPÁBA!!!Miért nem mennek Amerikába? a "demokrácia" hazájába???!!!Mert oda NEM engedik be őket!!!Ezért mondom azt hogy ez a modern kori népvándorlás a mocskos jenki politikusok lelkén szárad!És most Európában is háborút akarnak kirobbantani./Ukrán válság/
verum
@dr. prédikátor: - milyen szép is lenne a világ Amerika nélkül, igaz? Mindenütt másutt a politikusok azon fáradoznak, hogy jó legyen, hogy a világban béke és jómód legyen, de ezek a fránya amcsik mindig keresztbe tesznek.
No, meg Gyurcsány is!
lópicigáspár
A rezsicsökkentésnek és a paksi bővítésnek köszönhetően valószínűen ez is megoldott lesz: pctrs.network.hu/picture/1/8/_/auswitz_108879_10111_n.jpg
szandokan
@dr. prédikátor: Kicsit hihetetlen számomra, de én éppen ezt írtam egy másik cikknél, hogy Amerika szándékosan képez ki embereket, és csempészik be őket Európába, hogy visszaszerezzék a megtépázott hatalmukat. Ezek az emberek itt élnek közöttünk, szervezkednek, és a kellő pillanatban kiirtanak majd bennünket. Amerikát már nagyon nyomasztja az a tudat, hogy Európa, Kína, Szíria a fejükre nőtt.
szandokan
@verum: Nem érted amit dr. prédikátor felvázolt, igaz?
szandokan
@Horizont: Talán így maradsz majd te is életben, ha gátat szabnak az életerős bevándorlóknak. Nem érted te sem, mi is zajlik Amerikában.
rugacs
@dr. prédikátor: Amerika a legnagyobb fegyvergyártó nagyhatalom. Nekik az az üzlet, ha valahol - lehetőleg jó távol Amerikától - háború van. Mert akkor jó sok fegyvert lehet eladni. De Amerikába is mennek menekültek - Mexikó irányából. Sajnos Afrikából meg Ázsiából nehéz és hosszú az út úszva is, hajózva is... :-)
JAJMÁR
@Freewolf: 15:42 Ember, hát nem tettek semmit, nem érted? Kerítéssel távol tartani egy népvándorlást nem lehet. Nagyon primitív gondolkodásra utal ez az ötlet - és akkor finom voltam -, a határt őrizni kell. Eddig is és ezután is, mégpedig emberrel, technikai eszközökkel. Egyébként sem lehet mindenütt kerítés, mert gondolom, én azért átmehetek Szerbiába...
Semmi értelme. Ezt a pénzt - beleértve a plakátkampányra elköltöttet is - inkább költötték volna a határőrizetre, - hiszen marad még kerítés nélküli határszakasz, azzal mi lesz? - és menekülttáborokra.
A határon az illegális bevándorlókat meg kell fogni, a kérelmet megvizsgálni, és akit lehet, visszaküldeni. Akit nem, az pedig továbbmegy... Ennyi! Használod időnként a saját fejedet valamire?
rugacs
Minél előbb kész a fal, annál jobb! Mert 100 ezerrel talán még elbírunk, de mi lesz ha 2 millió jön vagy még több?
Esély van rá. :-(
justhpeter
Kezdjük azzal, hogy visszavesszük az 1 milliárdot a fideSStől, amin "elqurtak" a konzultációra feleslegesen. Aztán el lehet zavarni mindet.
silber13
Hú de erős teccik lenni! "100 ezerrel talán még elbírunk..! Aztán, ha meg nem, akkor mi van?
keresztapa
Izraelnek bevált a kerítés, kérjünk tanácsot a kerítés építéséhez tőlük, vegyük úgy igénybe mint ők a kerítést , Tűz parancsot is beleértve, min ahogyan náluk van!
prielle
Ne tessenek már félmunkát végezni, az egész országot körbe kell keríteni, se ki.. se be!
silber13
@keresztapa: Eszednél vagy? Tűzparancsot akarsz?? Nem vagy komplett!
Dr. Felipe
A kerítés tetejére meg egy idézet lesz írva a kedves vezetőtől.

" Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak."

Hát ezt találta mondani pár napja mikor már ott motoszkált a skizofrén fejében a kerítés ötlete.
Hát ilyen elmebeteg vezetője van a zországnak.
keresztapa
@silber13: ma 20:16 - ra Én igen de te elvesztettél valami értékest, igyekezz megtalálni mert holnap már késő lesz! Olvasd már még egyszer el 20:01 kommentem TANÁCS- ot igyekeztem kérni hogy őnáluk, hogy hasznos a kerítés, Műszaki leírás is beleértve!
keresztapa
@silber13: Sosem hittem, hogy ilyet írok, de javaslom a kerítés tervezésébe izraeliek bevonását! Ha már úgy is mindenben ők diktálnak, ebben is adhatnának tippeket. Valahogy az ő pengés NATO-dróttal átszőtt kerítéseikre nem olyan könnyű felmászni.
Előnézet
bakurasz
Előkerült valami drótos haver, úgy látom! Kell a piac a kerítésanyagra!
Nyuszicsibe
@bakurasz: hallod,röhögném mindegyik menekült drótvágóval a zsebében jönne... Ott kéne plakát, merre található a legközelebbi vastelep...
Anna Mária
@Freewolf: 15:19 Ezt írod, kutyus: "Magyarország, mint EU-s tag a munkaerő szabad áramlásával engedi Európában munkát vállalni a polgárait."
Sok hülyeséget szoktál vakogni, de ez eddig mindent visz!
"Engedi!" :)))
Propellerkomment
@Dr. Felipe: Majd meglátod, milyen barátságosak lesznek a "bevándorlók" agyhalott!
Anna Mária
@Propellerkomment: Na mi van? Tele van a gatya? :)))
Dr. Felipe
@Propellerkomment: Én nem emlékszem hogy valaha is sértegettelek volna. Te se tedd primitív birka. Köszi.
szandokan
@Propellerkomment: A világon mindenhol komoly probléma a bevándorlás kérdése, és végre valaki tesz is az ügy érdekében, amit a többi ország is követni fog, és talán rendeződhet valamilyen szinten. Nem lesz könnyű, de legalább nekifogtak.
Desischado
@Horizont: Ehhez nincs mit hozzáfűzni, a kép önmagáért beszél. el is könnyeztem magam rajta. Nagyon sokan ezek közül az emberek közül csak ÉLNI AKARNAK. És orbán ezt használja a saját mocska elleplezésére. Érdekes, hirtelen mindenütt felerősödött a bevándorlók elleni intézkedések. Engem ez nagyon aggaszt, és a szélsőjobbos pártok hatásának gondlom. Esküszöm, félek, hogy kirobbantják előbb utóbb a 3 világháborút! Adja az ég, hogy hülye legyek, és rémeket lássak!
Anna Mária
Elképesztő hazugságokat nyomott le ez a Nógrádi nevű élősködő.
Csak egy példa, most nincs időm többre: Ausztria NEM jelentett be olyasmit, hogy nem fogadnak több menekültet. Azt jelentette be a belügyminiszter, hogy leállnak egy időre a menekültkérelmek gyorsított eljárással való elbírálásával, mert nagyon sok munkát jelent az új kérelmek regisztrálása, nem bírja erővel az apparátus. Ausztriában 28 ezer menekült él egyébként és nem hisztériázik senki.
Görögországban pedig remekül lehet nyaralni: Kósz szigetén is, ahova a menekültek érkeznek. Ha valakinek nem tetszik, hogy a strandon, a köveken hullafáradt emberek alszanak, akkor mehet máshová.

Gratulálok az "ellenzéknek": még arra is lusták, hogy olvassák a külföldi sajtót és a fidesz hazugságait azonnal cáfolják.
keresztapa
@Desischado: Hogy megértsd csak az okot keresd, miért most került a bevándorlás az UNIÓ elé. Miért nem hoz megoldást a nagy Brüsszel, Miért hagyja az UNIÓ országait az egység megbontására a bevándorlás kérdésében. Miért tehetetlen Brüsszel? Ez aggasszon ne a propaganda felvétel, ami az érzésekre van kihegyezve. Bizonyossá vált az UNIÓ bénasága!
Senara
Szijjártó: négy méter magas kerítéssel zárják le a szerb-magyar határt ... De mi van a Tarsoly barátról , róla bejelenteni valód ??
JAJMÁR
@keresztapa: A Te szemedben nem talál megoldást az unió,és tehetetlen Brüsszel! A te fogalmaid szerint az összes menekültet, - akik egyébként áldozatok - oda kellene dobni koncként az agresszoroknak, gyilkosoknak, akiktől menekülni kényszerülnek, és akkor védenék meg Európát! (Meg a te gyáva lelkedet!)
Megmászhatatlan védőbástyát kellene építeni körénk, nehogy idejöjjenek a halál és éhség elől menekülők, szerinted ez a megoldás!
De mi van akkor, ha egyszer ezt a falat neked visszafelé kellene majd megmászni? Azt hiszed, minket nem érhet "csapás"?
Sajnos én is úgy látom, hogy a 3. vh. készülődik, és itt, a szomszédban lesz a tűzvészek. Ja, ha te lennél bajban, az ugye más? Undorító! Semmivel nem különbek az ilyenek, mint azok, akik százával ölik meg az embereket. Keserű lesz a szám, hogy sajnos, ezek is magyarok nem is akármilyen magyarkodók! Én inkább letagadnám mind :(
keresztapa
@Anna Mária: Itt az UNIÓ 28 tagországáról szól a történet, de mellé fogtak a kommentelők és keverik a valót, minden mellékzöngével. Alszik az EU. Brüsszel miért is nem foglal állást?
Ezekre keressük a válaszokat ha egyáltalán van egység az EU- ban, vagy a kereskedelem csak a cél.???
Anna Mária
@keresztapa: A menekültekről szól a történet és arról, hogy Magyarország EU-tagállamként valami irdatlan baromságot csinál.
Anna Mária
Markus Söder, a bajor pénzügyminiszter NEM mondta, hogy Európának nincs szüksége menekültekre, hanem azt mondta, Bajorország a felvevőképessége határán van.
A fidesz MINDEN szava hazugság, bízva abban, hogy a magyarok amúgy sem olvassák a külföldi sajtót, teljesen gátlástalanul olyasmiket adnak külföldi politikusok szájába, amit azok soha nem mondtak.
Tessék, tessék, tisztelt birkák, zabáljátok csak, amit a fidesz elétek vet.
Freewolf
@Anna Mária: Igen. Engedi a polgárait szabadon Európában munkát vállalni, vagyis nem akadályozza. Ezt teszi a szabad munkaerő áramlás elvéből adódóan!
Te soha semmit nem tanultál az EU alapjairól? Ideje pótolnod, hogy ne írj hülyeségeket!
kamazuka
Lám lám ,ugye,hogy van fontosabb mint az internet adó?
Anna Mária
@Freewolf: Ostobaságot írtál, kutyuska - és még észre sem veszed. :)))
Freewolf
Én tudom, mit beszélek! A szabad munkaerő áramlás az EU egyik alappillére! Mond már meg nekem, miért nem tanulsz? Nem szégyen az! :-)))))))))))))))))
Anna Mária
@Freewolf: Dehogy tudod, mit beszélsz, kutyus.
A vérjobbosok közös vonása, hogy még a saját szövegeiket sem tudják értelmezni, soha nem veszik észre, ha marhaságot írnak.
Sajna ez van, nem az ész jellemzi őket.
bundi
@Freewolf: hát ahogy elnézem téged is eltart az ország...
keresztapa
@JAJMÁR: Áldozatok ezt nagyon hamar kimondod, gondolkodás nélkül, felejtve a miért is váltak áldozattá, nagyon egy síkon gondolkodol. Elfelejtetted a gyarmattartók felelősségét megemlíteni, továbbá,hogy ezek tolják a menekülteket a nem gyarmattartó országokra, akik felismervén a helyzetet saját országuk védelmét oldják meg, azzal amivel elgondolásuk alapján eredményesek lehetnek! Továbbá nézd meg az EU alapító országokat, honnan is szerezték, és hogyan meg a jólétük fedezetét? Kiknek érdeke a modern fegyverzet eladása és mely országok gyártják, és mely országban kelendőek. Kik idézték elő a gyarmatokon élők menekülését saját országukból? Más @Anna Mária: Az alapigazság az, hogy az EU nem tud a sajátos marhaságától szabadulni amit a nemzetállamokra kötelezően szerződéssel kényszerített rá, ami a valóságos élethelyzetet meg sem közelíti nem, hogy azt éltetné, a tagországok elvárásának megfelelően. Az uralkodói magatartás ami ezen csak alapító országokra vonatkoztatva diktátummal, büntetésekkel nem lehet nemzetállamokat iga alá kényszeríteni. Tagországok belügyeibe idegen kézzel belenyúlni, ami dühös népi ellenállást vált ki, nemzeti hagyományokat megszüntetni mert a kereskedő hatalmak azt kívánják? A nemzet szuverenitást nem lehet korlátok közé szorítani. Az EU most vergődik
a problémák alatt, de képtelen azon úrrá lenni!!!
bundi
@Freewolf: oké ekézd a liberális elmét...de mégegyszer kérdem...te fogsz lőni ha mégsem állnak meg? vagy te adod rá ki a parancsot? és ha gyerekkel jönnek akkor csak kisebbet kell lőni rájuk? vagy mit gondolsz mi értelme az egésznek...ha állni fog a kérítés akkor megszűnik a probléma?
ez csak egy öngól ráadásul csak egy terelésből indult ki, hogy az emberek ne azzal foglalkozzanak, hogy megint leállt az uniós források folyósítása...
promenad.hu/cikk/unios-tamogatasok-lazar-janos-meg-ebben-a-honapban-lezarna-a-vitas-kerdeseket-154596
ez olyan mint annak idején az rtl-es gumicsontból is jól irányzott rúgás lett a saját tökeikre...de mondom ha valaki mondjuk egy leharcolt terepjárót nekiküld a kerítésnek...és az emberek elindulnak felé...ki fog lőni? ki adja ki a parancsot...te? vagy ehhez nem vagy elég tökös?
ehhez is úgy értesz mint az atomhoz?
keresztapa
@bundi: A határátkelő állomások fogadják a vízummal rendelkező személyeket, és életveszélyből szabadulókat, de a törvényünk alapján meghatározott határátkelő állomáson, és nem a zöldhatáron érkezőket. Azokat az embercsempészek támogatják és azok akik az embercsempészekkel egyetértenek és abból élnek!
bundi
@keresztapa: gondolkoztál már azon, hogy ha valakinek a falujába bezuhan egy csapat fegyveres és elkezd lövöldözni...akkor talán nem az a legfontosabb dolgod, hogy megkeresd a magyar konzulátust és vízumért folyamodj..ezért talán érdekes lesz amikor erre hivatkozva akarjátok visszahajtani az embereket...és a határátkelők eddig is túlterheltek voltak...néha napokig tartó dugók alakultak ki...
de mondom ha az emberek valahol megindulnak a kerítés felé...ki fog lőni? ki adja ki a parancsot te? vagy te nem ?...mosod kezeid te is?
kepek.444.hu/2015/06/16/az-elmult-evek-legmegrazobb-menekulese-zajlik-sziriaban/
nézd a képeket...szerinted ha a kerítés állni fog akkor az emberek nem fognak menni?
mekkora tömegnek kell feltorlódnia hogy meginduljanak?
JAJMÁR
@keresztapa: 13:22 propeller.hu/itthon/3117309-harrach-peter-szerint-europa-nem-lesz?all#c1358287
Olvasd el ennél a témánál:
@világlátó: 13:29 hozzászólását, ő nem csak elemezget, az értelmes megoldást is látja.
bundi
@keresztapa: egyébként mit féltetek annyira...
444.hu/2015/06/18/ha-magyarorszagra-jossz-tiszteletben-kell-tartanod-a-kulturankat-2/
ezt?
a kormánypropaganda hogy lassan már több a munkaajánlat mint a munkakereső talán nem igaz?
arra célzol hogy mégiscsak hazudik a kormány és igenis kevés a munka és azt is félteni kell minden félművelt félázsiai származéktól?
keresztapa
@bundi: Akikről te beszélsz azok mely ország állampolgárai, és abba az országban, a faluba csak úgy lehet bezuhanni fegyverrel lövöldözni és ezzel az országgal Magyarország határos , vagy több országon át haladva, érik el Magyarországot ami már nem az életük mentését bizonyítja. Ez az ország eredményesen alkalmazza a kerítést ez egy nagyon jó példa, lehet tanácsért hozzájuk fordulni nem kell szégyenkezni. www.vtjp.org/images/p9c.jpg
mate03
@bund!i Márpedig a kerítés,meg fog épülni!Komoly szakemberek pályáznak az építésre! Nem tudom hogy az egy pályázóból,melyik lesz az az egy,aki 1-2 milliárdért megépíti! Simicska nincs,üres a párt kassza,valamiből fel kell tölteni Mészáros majd felépíti és ön szorgalomból,még egy aknazárat is épít! Plusz pár száz millióért! A fele a viktorral közös,a másik fele a pártot illeti !Így kell ezt csinálni elvtársak!
bundi
@keresztapa: megnézted azt a kerítést amit küldtél? és azokat a képeket amik a 444 cikkében látsz?
nem látsz valamiféle enyhe hasonlóságot? esetleg többet is mint hasonlóság?
a másik azok akikről tudok jöttek táliboktól afganisztánból irakból szíriából ugandából...azokban az osztályokban akiket a feleségem tanít innen legtöbb hasonlóm gyerek...
"vagy több országon át haladva, érik el Magyarországot ami már nem az életük mentését bizonyítja."
tudod kívánom hogy a családod kerüljön hasonló helyzetbe...nagyon tanulságos amikor szembesülnöd kell azzal amikor összeomlik a világod...és menned kell...talán a hozzáállásod is megváltozna ...talán...
keresztapa
@bundi: Hát ha értelmet találsz, nem csak érzelmet, mert ez az egész nem az érzelmet vetíti az ember felé hanem az emberi érthetetlenséget amivel napjainkba szembesülünk.
www.vtjp.org/images/p9c.jpg Nos attól függetlenül én a családodnak nem vagyok hajlandó olyant kívánni mint azt tetted te a családomnak, nos ez a kettőnk közti különbözőség!
Freewolf
@keresztapa: Egyetértünk. Az USA és Izrael eredményesen használja a határzárat. Soha nem szégyen senkitől tanulni! A két demokrácia által használt módszereket mi is bevezethetjük!
keresztapa
@bundi: Nehogy azt képzelje bárki is, hogy ezt megúszhatják a volt gyarmattartó országok, vagy az olajért, ásványkincsekért, aranyért, gyémántért, elefántcsontért, stb. évtizedekig ott rablók által hátrahagyott kifosztott milliók nem jutottak el odáig, hogy részesülni akarnak a javakban, egyáltalán emberhez méltó életet szeretnének élni. Vagy talán azt hiszi bárki is, hogy ők, a legbátrabbak, a legelszántabbak nem látják hogy lehet másként is élni ebben a világban?
A fejlett világ országainak most kell elkezdeni törleszteni mindazért, amit korábban büntetlenül elkövettek. A menekültáradatot ott kell megállítani, ahol az megindúlt. Véget kell vetni a háborúknak a közel - keleten, Szíriában, és Irakban, a létezés alapvető feltételeit meg kell teremteni Afrikában, az emberiség jól felfogott érdekében egyszerüen fel kell számolni a Boko Haram és más terrorcsoportokat, kivételesen - annyi képmutatás után ez nem lesz nehéz, - kíméletlenül rendet kell teremteni ott ahonnan csak menekülni lehet. A művelt világnak most nem lehet jobb feladata mint ez, mert ha elmulasztja, világháború csíráját melengeti.A kerítések, - nevetséges és primitív gondolkodásra vall, még ideiglenes megoldásnak sem jó, mert összeveszít szomszédos országokat ebben az amúgy is törékeny helyzetben. Szerbia nem uniós ország - írta valaki. Mintha ez most számítana valamit is. Szégyenkezhetünk kishitüségünk és kisstilű ostobaságunk miatt
2
ma, 13:29
bundi
@keresztapa: nem csak ez...sok más is...és hidd el ha más élethelyzetbe krülsz..vagy a családodból valaki...akkor talán megértőbb lennél azokkal szemben akik útra kelnek...tudom a honfoglalás régen volt de hidd el akikre most olyan büszke vagy ők sem hobbiból indultak el...talán most is hasonló idők járnak...építhettek olyan kerítést is amelyik hét nyelven beszél az embereket nem állítja meg...
ja és a kerítés működés közben...
kepek.444.hu/2015/06/16/az-elmult-evek-legmegrazobb-menekulese-zajlik-sziriaban/
bundi
@keresztapa: egy világlátó nevezetú hozzászóló írta...vagy valaki aki másik néven is be van jelentkezve ...ki tudja...
és igen a problémát nem az az ország okozta...de a kerítéssel megoldani sem fogja...csak kiprovokálja hogy fegyvert is kelljen használni...aztán a vért már senki sem mossa le azok kezéről akik itt is a kerítésnek szúrkolnak és annak hogy fegyvert uis használjanak a családok ellen...ennyi...
keresztapa
@Freewolf: Na de a tanulás nem mindenki erénye, mert ezek a mindent szabadelvű szabadság mániákus felfogásúak, sajátos demokrácia felfogásukba bele betegedtek, és orvosi esetté váltak. E két legnagyobb demokrácia birtokosaitól sem hajlandóak tanulni, nekik az sem demokrácia, azok is csak ugatják a demokráciát!
Freewolf
@keresztapa: A nagy szabadságban csak azt szabad tenni, ami az elveikkel egyezik. Mindenki mást korlátoznának és agybeteg nácizás között köpködnek, trágárkodnak! Na, ezek a demokraták! Fujj!
keresztapa
@bundi: A fegyver kereskedelem a legjobb üzletek egyike a drog után, csak azt kell tudni, hogy mely országok képviselik a fegyver kereskedelmet, nincs olyan sok hogy ne lehessen számon tartani, nos ezek a helyi háborúk haszonszerzői!
bundi
@Freewolf: @keresztapa: oké...tehát akkor ti lövetnétek a családokra? vagy csak néznétek ahogy bontják a kkerítést és mennek tovább...
" A fegyver kereskedelem a legjobb üzletek egyike a drog után, csak azt kell tudni, hogy mely országok képviselik a fegyver kereskedelmet, nincs olyan sok hogy ne lehessen számon tartani, nos ezek a helyi háborúk haszonszerzői!"
ja és az orosz fegyvergyártók meg szentek...és ukrajnában is a mocskos amcsik lőszerét és haditechnikáját használják mint afganisztánban örményországban az araboknál , vagy grúziában...
Freewolf
Aki felszólításra is kerítést bont, ott kell erőszakot alkalmazni!
keresztapa
@Freewolf: Próbálkozom még mindég nyelvezetüknek megfelelő kifejezésekkel de következtetés szegények, gondolatokat képtelenek továbbvinni, egy szó értelmét más szövegben elképzelni sem tudják nem, hogy követni az alap gondolat fejtegetését, következtetéseit. Demokraták kinek a demokratái, mert az sem lehet, hogy igazi demokratákhoz hasonuljanak, egyedi demokraták így hitelesebbek! Szajkózzák a nekik tetsző elfogadott szövegeket, káromolás, és obszcén szavak kíséretében fejezik be mondandójukat, mulatságos de ugyanakkor sajnálatos is.
Freewolf
@keresztapa: Megfigyelted már, ha olyan kérdést teszel fel nekik, amiből nem tudnak kijönni, akkor nem válaszolnak, hanem elkezdik a mantrát Orbánról, a lopásról és mindenféle rágalomról, amit összehánytak ilyen portálokon! A tények és az érvek egy csöppet nem zavarják őket!
Valamelyik lökött nekiállt hortifasisztázni, amire megemlítettem, hogy a zsidók pénzelték Horthyt Portugáliában és az újratemetésére a MAZSIHISZ koszorút vitt. Mukkanni sem tudott, csak acsarkodott tovább. Műveletlenek, buták és hihetetlen gyűlölet van bennük minden iránt, ami magyar!
keresztapa
@bundi: Végre kezdetnek nem rossz gondolataid vannak, én nem neveztem egy országot sem csupán a fegyver kereskedelem haszonszerzőit említettem, de jól látod e két ország fegyverkereskedelme virágzik, ők érdekeltek a helyi háborúk kirobbantásában, és folytatásában, a harmadik általad meg nem nevezett ország meg az uszítás az elégedetlenség, gyűlölet megteremtője, annak a folytonosságára való felügyelője.
bundi
@keresztapa: @Freewolf: megint csak tereltek...
Anna Mária
@Freewolf: @keresztapa: Nyugodtan építsetek magatok köré jó magas kerítést, sétáljatok körbe-körbe és elmélkedjetek Horthyról meg Szálasiról, meg akiről még tetszik.
Minél hamarabb hozzászoktok a bezártsághoz, annál jobb.
keresztapa
@Freewolf: Ezek a személyek azok akik a kettős állampolgárság birtokosai, a dohányutcai elvek megteremtői, annak folytatólagos érdekérvényesítői, a zsarolás művészei, az imaházi felújítások akarnokai, a magyar érdekek rombolói, a második állampolgárságuk érdekének teljes kiszolgálói.
colibri
Brüsszel nyilatkozata szerint a falakat le kell bontani, nem kerítést építeni. Tehát megint szembe megyünk az EU-val. Mi lesz ennek a vége? Ha felhúzzák a 4 m magas kerítést, csak akkor válik el, hogy volt-e értelme. Addig minden okfejtés a témáról csak duma!
keresztapa
@Freewolf: Látod a nemértés kibontakozását @Anna Mária:- nál már jelentkezett is, szép napok elé nézünk, pedig leánynak nagyon szép és kedves, még mindég csodálom közvetettségét, hogy mi változtatta meg ennyire, az részemről követhetetlen.
Anna Mária
@keresztapa: Vigyázz velem, három állampolgárságom van! :)))
keresztapa
@Anna Mária: A magyarok történelmében ezek jelentőséggel bíró személyek voltak, ha tetszik ha nem, az ország történelmét ők adott időben élték és nem utólagosan alakították hanem akkor, és ott, adott körülmények közepette, kényszerítve vagy hatalmi mámor alatt, jó vagy kevésbé elfogadható formával, de a mienk volt, az országé! Ezzel együtt kell élni ez a történelmünk!
Freewolf
@keresztapa: Látom, hogy milyen az említett személy! Megy a gyűlölködés és az acsarkodás, meg a trágárkodás! Te, én nem törődöm vele, annyit nem ér, mint a kosz a körmöm alatt.
keresztapa
@Anna Mária: Majdnem elhiszem, ha nem osztálytársam lettél volna, tudtommal egy állampolgárságod van, a bizonyítványban egy van. Ez akkor sem csökkenti csodálatom megbecsülésemet irányodban.
Anna Mária
@keresztapa: Kicsit el vagy tévedve az állampolgársági ügyekben és a magyar történelemben, de ettől függetlenül azonnal abbahagyhatod az állandó utalgatást a kettős állampolgárokra, akik szerinted veszélyt jelentenek az országra. Baromi undorító szokás ugyanis.
Anna Mária
@keresztapa: 15:47
Egészen biztosan nem voltam soha az osztálytársad, ebbe bele kell nyugodnod.
Ha pedig a fantáziáidat valóságként éled meg, kérj meg valakit, hogy sürgősen kísérjen el elmegyógyászhoz.
Freewolf
Minden olyan kettős állampolgár, aki nem Trianon miatt szakadt el, eleve nemzetbiztonsági kockázatot hordoz! Izraelben nem lehet képviselő kettős állampolgár! Ők tudják a veszélyt kezelni! Követnünk kellene a példájukat!
keresztapa
@Freewolf: Időpocsékolás @Anna Mária: -t megvilágosítani,hogy Minden olyan kettős állampolgár, aki nem Trianon miatt szakadt el, eleve nemzetbiztonsági kockázatot hordoz! Izraelben nem lehet képviselő kettős állampolgár! Ők tudják a veszélyt kezelni! Követnünk kellene a példájukat! Vagy csak a holokausztban illik a szajkózás .@Anna Mária: Erre talán keresni kéne a gombot, nem kell varrni.
Knapp75
Na, összefújta a szél a rasszistáinkat és nácijainkat...

Inkább a fideszes és jobbikos kirekesztőknek kéne Felcsút környékén elkeríteni egy rezervátumot ebből a 175 km-nyi kerítésből, hogy ott gyakorolhassák egymással a békés együttélést! :) Járhatna körbe-körbe a kisvasút és a békemenet is...

@szandokan: Ha az USA háborút akar kirobbantani, akkor ahhoz miért kellenének nekik menekültek, mikor egy Orbán is elég hozzá?! Nem tűnt még fel, ki táplálja a konfliktusokat és a békétlenséget? ;)

@Propellerkomment: Elfelejtettél elnézést kérni a múltkori hazugságaidért!
Tudod, mikor megbeszéltük, hogy az 1900-as évek elején Magyarország lakosságának közel fele egyáltalán nem tudott magyarul, az állításoddal ellentétben!
Knapp75
@keresztapa: " Időpocsékolás @Anna Mária: -t megvilágosítani",
" Látod a nemértés kibontakozását @Anna Mária: - nál már jelentkezett is,"

Tanulj már meg magyarul, könyörgöm, mielőtt más állampolgárokat gyalázol!
Köszi!
nyanya001
@keresztapa: jesszusom !
Egy osztrák állampolgár is ?
Miket nem mondasz!
Neked sem ártana megvilágosodni mielőtt butaságokat írsz a xuinkvi barátoddal egyetemben !
Knapp75
Érdekes, hogy a korlátolt emberek tudnak legjobban örülni annak, ha mások elé korlátokat állítanak...
Knapp75
@Anna Mária: Keresztapa az osztálytársad volt és ráadásul a bizonyítványod is nála van? :)
Ma különösen jó formában van a kis alkesz.
Anna Mária
@Knapp75: Hát most képzeld... ilyesmi jár a fejében, ha nagyon beiszik.
De milyen jól összejöttek a kiskutyussal, a maláji tigrissel stb.
keresztapa
A lényeg " Az új összeurópai demagógia a bevándorkókérdés. Egyben összmagyar demagógia is.

Az egyik oldal hibáztatja a semmirekellő, lusta menekülteket, akik nem hajlandóak dolgozni, s csak hatalmas segélyeket akarnak.

A másik oldal szerint a menekültek valamifél égből leesett szerencsétlenek, s a megoldás az összes menekülni vágyó ember Európába költöztetése.

Pedig a valóság más. A jelenlegi intenzív menekülthullám két fő kibocsátó országa Szíria és Líbia. Vajon miért?

Szíriában az USA agresszív külpolitikája idézte elő a menekültválságot. Az USA létrehozta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, azzal a céllal, hogy megdöntse a legitím oroszbarát szíriai vezetést. Bár ez végülis nem sikerült, Szíria népe ellenállt sikeresen az idegen agresszió ellen, de az Iszlám Állam erős tényező maradt, s előle menekül el a lakosság egy része jelenleg.

Líbiában a francia-brit-amerikai agresszió megdöntötte az ország legitím vezetését, jelenleg Líbia három önálló államra szakadt, s e három állam folyamatosan harcol egymás ellen. A lakosság nagy része nem szeretne áldozatául esne e harcnak, ezért menekül az országból.

Egyetlen problémát sem lehet megoldani a probléma alapjának megvizsgálása nélkül. Itt is így van ez: az agresszív, újgyarmatosító nyugati politika idézte elő e menekültválságot,

A megoldás: itt az ideje, hogy a nyugat lemondjon végre gyarmatosító ösztöneinek kiéléséről.

A menekülteket pedig fogadja be az USA, Anglia, Franciaország, s ne próbálják másra hárítani az általuk okozott probléma megoldását." Aki ezt nem tudja felfogni, annak kár bár ml indoklással előállni.
keresztapa
Csak hogy tudják, hogy mit jelent baloldalinak lenni bal libául?
" A szakszervezet buta, büdös prolik demagóg bűnbandája az igazi baloldali szerint. Eleve a szakszervezeti aktivisták lusta naplopók, akikre semmi szükség. Hiszen a jóságos vállalkozó eleve jót akar az alkalmazottainak, szóval minek ide szakszervezet?

Az igazi baloldali továbbá éles szemmel képes azonnal különbséget tenni a jó és a rossz hagyományok között. Zászlót, címert, himnuszt gyalázni pl. jó hagyomány, viszont kiállni a keresztény értékek mellett rossz hagyomány.

Fontos annak tudása is, hogy mikor kötelező szalonképesnek lenni és mikor lehet ettől eltekinteni. Ha pl. a gonosz Orbán a téma, akkor lehet bátran cigányozni, ez ilyenkor demokratikus, civil magatartás. Ha viszont valamelyik balliba ikont – pl. „Árpi bácsit” - a legkisebb támadás éri, azonnal és felháborodottan vissza kell határozottan utasítani a fasiszta, antiszemita szagú inszinuációt.

S természetesen nagyon fontos a külpolitikai éleslátás. Bármilyen esemény is történik a világban, az igazi baloldali köteles először megnézni, hogy arról mi az álláspontja a washingtoni kormányzatnak, majd ezzel összehangoltan hangoztatni véleményt. Az igazi baloldali minden ezzel ellentétes vélekedést köteles hamis, fizetett, ellenséges propagandának nyilvánítani.

Szóval nem nehéz manapság baloldalinak lenni, a fentiek elsajátíthatók egy 5-napos tanfolyamon. Hétfőn reggel még ostoba, jobboldali fasiszta-demagóg- populisták voltunk, de péntek estére már haladó, mindentudó, igazi civil baloldaliak lehetünk. Csak akarni kell, és ők akarják"!
Knapp75
@keresztapa: Lehet, hogy hétfő reggel még ostoba, jobboldali fasiszta-demagóg- populista voltál, de most sem nagyon látni a különbséget... :)

Amelyik országban alapvetően béke van, ott nem tud az USA polgárháborút generálni. Tudom, hogy ezt nehéz felfogni a nagy bűnbakkeresésben, de azért elgondolkodhatnál rajta.
szandokan
@Anna Mária: Neked valóban lehet három állampolgárságod: roma, iszlám, és a butaság...Ennyi ésszel csak a propelleren villoghatsz, de néha elemet is cserélhetnél...:-)
Anna Mária
@Knapp75: Mivel, mégis mivel gondolkodjon el ez a keresztapa? :)
mariaberta
Vajon ki fogja átvágni a szögesdrótot, Hiszen Horn Gyulára már nem számíthatunk, igaz Németh Miklós még megteheti. És megteszi?
Freewolf
Unalmas állandóan az agyatlan liberálfasiszta hőbörgést olvasni! Viszont az pozitívum, hogy a vonyító horda ellenére Orbán nem tántorodott el attól, hogy megvédje ettől a hordától Magyarországot!
adrenalink
@szandokan: "ennyi ésszel csak a propelleren villoghatsz" ez rád is érvényes! Egyébként meg helyesen : Propeller...:-)
keresztapa
@Freewolf: Mély igazságot közölsz, köpködjék csak Orbánt másra úgysem alkalmasak ezek rákos daganatok az ország testén. De a tanulság inkább az, hogy mind a kormányoldal, mind a liberálisok csak politikai hasznot akarnak a „bevándorlók” ügyéből és úgy tűnik, míg a kormány pontosan számol és mérlegel, a másik oldalon, a liberális oldalon….elnézést a kifejezésért, csak a süket szöveg van. Arra használják az egészet, hogy rúgjanak egyet a kormányba , de egyiküknek sincs annyi képessége, hogy leírja, miként is legyen az egész. Hova tenne Magyarország kétmillió szíriai és iraki, vagy fekete afrikai „bevándorlót” ? Erre persze nincs válasz, elképzelés sem, hogy utána hogyan tovább az ügyekkel .Ők is csak játszanak ezeknek az embereknek a nyomorával, mert ha nem így lenne, azt mondanák, hogy menjen a fenébe az USA, aki az egészet okozza és éppen újabb fegyvereket szállít Irakba amiből pontosan ki lehet számolni,hogy hány új „bevándorlót” jelent mindez.
Liberelmélet tulajdonosai bontakoztassátok ki tehetetlenségeteket minél jobban!
szandokan
@keresztapa: "miként is legyen az egész. Hova tenne Magyarország kétmillió szíriai és iraki, vagy fekete afrikai „bevándorlót" Anna Marit kérdezd ez ügyben, ő tudja a választ:-)
szandokan
@adrenalink: Hidd el, helyesen írtam...Egyébként meg ez a nő kihozta belőlem a legsötétebb énemet, ilyenre még nem volt példa.
keresztapa
@szandokan: Egyetértve veled az a "nő" belőlem is kihozza azt amit nem akarok nővel szemben, mert nem illik, de a nőnek sem illik tudatosan olyant állítani ami valótlan. Az „idegenszívű” neoliberális törpe kisebbségnek ideje volna megértenie, hogy a humanizmus nevében, az emberi jogaikkal visszaélve nem szíthatják a gyűlölködést és a szembenállást! Az önsorsrontás ilyen értelemben nem legális emberi jog! Az én sorsomat senki ne manipulálja! Ellenben a békeszerető állampolgárok demokratikus többségének igenis joga van tiltakoznia az olyasféle verbális terror ellen, amely a szembenállást és a gyűlölködést erősíti. Nem akarunk semmiféle polgárháborús helyzetben menekültekké válni a saját hazánkban! Éppen elég, hogy a neoliberalizmus már így is gazdasági menekülteket csinált belőlünk az Európai Unióban! Egyáltalán nem szeretném az önsorsrontó társait sem menekültként látni egy olyan polgárháborús helyzetben, amelybe ők maguk a saját gyűlöletkeltő uszításukkal közreműködve belenavigálják az országot. Ha már ez sem téríti helyes belátásra őket legalább tudjanak már kérdezni s kérdésükön gondolkozni valóság talaján, a miért - re is választ keresve.
adrenalink
@szandokan: Erre bezzeg tudtál reagálni! De azt az egyszerű kérdésemet, hogy helyesled-e az ingyenbenzint, válasz nélkül hagytad... De, mint olvasom, nem én vagyok az egyetlen, akivel érdemben nem vagy hajlandó "beszélgetni".
Mindig kipécézel magadnak 1-2 fórumozót, és azokat fikázod. Most éppen Anna Máriát b@szogatod. Tán hiányod van?:-) Ha annyira nem tetszenek a hsz-ei, ne olvasgasd. Vannak még rajta kívül sokan ezen az oldalon, vagy egyszerűen csak az adott cikkel kapcsolatban is meg lehet írni a véleményedet /Nálad ez ritka/.
Wooddy Allennek van egy mondása: Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal...
keresztapa
@szandokan: Ízelítő az idegenszívű neoliberális törpe kisebbségnek, kezdődhet a sarazás!
A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint Orbán Viktor az elmúlt 25 év legjobb magyar miniszterelnöke. Mondjuk, sejtettük ezt már régen, de azért jól jött a megerősítés. Mindig jól jön az embernek a megerősítés, pláne, ha szakmaisággal van megtámogatva.
A libsi bagázs leragadt a kerítésnél azóta is gond a hova tétele, a balosok azaz seték a Kossuth térre tették, hogy ott látszódjanak. Legalább földszinten vannak!
keresztapa
A balos rövid de a mai napig helytálló jellemzése!
"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára.
A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek!
Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!
Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin (1918-2008) - Nobel-díjas orosz író, aki maga is megjárta a Gulág poklait"
zsír
Gondolom szíjártó extra magas homloka adta az ötletet.
szijártó: extra magas a homlokom, tehát vagyok.
Annyira gáz ez a csávó...
Hallgatni rá bármiben is?...
Ez csak egy beteg országban jöhetett létre!

Magyarország egy kurva ország!
Remélem Paks kettővel az égig robban az egész, és csak hamu marad belőle.
Mert megérdemli!

Magyarország nincs többé?
Kb egy napos hír: "Egyel kevesebb." címszóval.
Másnap minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.
Hüje magyarok!
keresztapa
@zsír: Te vagy cigány ?,Vagy zsidó vagy? De, hogy nem magyar az bizonyos. Ilyen idegenlelkűséggel a kommunisták vannak Magyarországon.
zsír
@keresztapa: Te szegény kisállat, úgy megsimogattalak volna kiskorodban, de ma már nem, mert nem vagy kis korú, és ma már már más világot élünk.

Ennek, ami itt folyik SEMMI köze sem a zsidókhoz, sem a cigányokhoz, sem a kommunistákhoz.
Vágod!?

Keresztapa vagy?
Jó.
De válasz másik képet (valami joviálisabbat), mert ez a kép nem hozzád tartozik.
Nem vagy felkészülve te ehhez. - jó tanácsként gondoltam megírni neked.

Szép napot!
keresztapa
@zsír: Te egy csodálat vagy, szépen bemutatkoztál! Két pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.