Újabb részletek szivárogtak ki Lázár „őszödi beszédéből”, melyet június 8-án tartott Szekszárdon. A miniszter elismerte, hogy lobbicsoportok érdekei szerint születnek a törvények, ezért átláthatatlan a magyar jog.

Berkecz Balázs blogján tette közzé a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédének részleteit, mely az Együtt képviselője szerint felér Gyurcsány Ferenc egykor nagy port kavart „őszödi beszédével”. Berkecz blogján olvasható, hogy Lázár János bevallotta, hogy a kormány felkészületlen és kapkod, a jogszabályokat pedig a lobbicsoportok érdekeihez igazítják.

"Nehogy azt gondolják, hogy ez a jogszabály tömeg, amiben élünk az véletlenül jött létre. Én azt tanultam meg egy év alatt, amióta miniszter vagyok, hogy ezeken a jogszabályokon keresztül érdekcsoportok érvényesítik a saját maguk szempontjait.”

Lázár János: „A pofámról égett le a bőr és kinyílt alattam a talaj, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk”

„… amikor föláll egy építész Kecskemétről, és megkérdezi tőlem, hogy – és a pofámról égett le a bőr és kinyílt alattam a talaj – mondjam már meg azt, hogy kistéglából miért nem lehet kéményt építeni, három éve miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni ebben az országban? Hogy ez miért van? És kétnapi nyomozás után megtudtam, hogy ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérte. A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk.”

„Az államapparátusból egy értelmes gondolat nem jött ki, hogy mit kellene csinálni” az építésügyi bürokrácia leépítésének érdekében – mondta a miniszter, majd hozzátette, hogy „tulajdonképpen egy puccs szervezésén” dolgozik ennek érdekében. A nyugathoz való felzárkózást pedig még évtizedekig elképzelhetetlennek tartja.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az olyan vastag, hogy nem ég le, hiszen már a
NASA űrkutatási hivatala is érdeklődött iránta !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Abzug62: Ez a pali meg az önkritika, egy naprendszerben se férnek el olyan messze vannak egymástól!!!
Lepényleső
Ha ez így van,akkor aki idegen érdeket szolgál,az nem-e hazaáruló? Csak kérdem,mert
ettől kisebbekért végeztek ki embereket,most meg érdem. Igaz ami igaz,disszidenst is
temettünk a bazilikába,s a papok celebráltak hősnek kijáróan.
gibgab
Álságos, felfuvalkodott hólyag. Ez Lázár. Nincs benne annyi erkölcsi érzék, hogy bármilyen viselt dolga miatt égjen a pofájáról a bőr. Ha lenne benne, már szénné égett volna. De szemrebbenés nélkül hazudik, arrogáns, nagyképű és tuskó.
Abzug62
@papa.49: Jól van na, én sem gondoltam komolyan! :-)
Cicamama55
Annyi kapaszkodója lenne az ellenzéknek, hogy határozottan felléphessenek a kormányunkkal szemben...Azt kell hinnem, hogy nem is akarják komolyan a változtatást, csak a szájuk jár. Az meg minek?! A cukkolással akarják az embereket felhúzni? Az nem elég semmihez, egyre kevesebben vevők rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.