Otthont kereső afgánok és otthonukat féltő magyarok a déli határvidéken. Erős videóriport a Hír24-től, a határ menti helyzetről. 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Édes jó Istenem, nem lehetne az Irénke néniket egy picit a másik oldalra pottyantani? Csak amíg megértik... igen, ebben a szép ruhában, Afganisztán megfelel! Vannak akik, csak a tapasztalatból értenek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@glorianna: Bizonyára igazad van...azt nem fogtam fel, hogy mezőőr az illető. A többivel meg teljes mértékben egyetértek!
eszegfu
@bundi: 12:32 Jobbik szimpatizáns, nem fideszes.
lampa laz
Az én szívem vérzik, ha ilyeneket látok: Pici gyerekekkel főleg, hiszen az életükért menekülnek előre, ezt miért nem vesszük észre?
bakegya
Talán az sem mellékes,hogy ezeknek a kegyetlen háború elől menekülő embereknek az igen nagy hányada angolul meg tudja értetni magát velünk!-tehát nem félművelt emberekről van szó.-történetesen hány magyar honfitársunk beszéli alapfokon bármely világnyelvet is,ha bajbajut hogyan érteti meg magát a mi hazánktól távol?.
Ezeken a családokon kell segíteni a kerítés bekerülési költségén -
gyzsanna
Szeretem ezt a honlapot, mert végre értelmes és érző szívű emberek kommentjeit olvasom. Köszönet érte! Vajon ha Magyarországon is háború dúlna, és a mi embertársaink menekülnének, hogy esne, ha elzavarnák őket? A három hetes csecsemő azt jelenti, hogy akkor indultak el. Hoznak magukkal pénzt, nem akarnak itt letelepedni, csak menni tovább, oda, ahol embernek tekintik őket. Láttam olyan filmet, ahol gyermekeket ültetnek a tankok elejére, élő célpontnak...
soljanka
Nekem a legjobban az "elveszik a magyarok munkáját" mantra tetszik. Amit oly szívesen vesznek át a kormányzati kommunikációból a zemberek.
- Milyen munkát könyörgöm??? Már a mezőgazdaságban sem kellenek, ahova mondjuk nyelvtudás nélkül is alkalmazhatők, mert oda is a magyar rabszolgákat - közmunkásokat- teszik.
- A céljuk nem Magyarország, eszük ágában sincs maradni, tehát nem is keresnek munkát.
Egyáltalán nem jó, hogy jönnek. Ezzel szerintem mindenki egyetért. És tényleg megtelt Európa. És valóban igaz, hogy akárhova megyünk be kell tartanunk a törvényeket. Meg valóban alkalmazkodni kéne a befogadó társadalom normáihoz.
Mindezt azonban nem úgy érjük el, hogy ping-pongozunk az emberekkel, vadászunk rájuk. Esetleg bezsuppoljuk őket valahova, ahol a fizikai felügyeleten/ellátáson kívül nem kapnak mást.
Ha nem plakátokon jelentetnénk meg - számukra idegen nyelven- az üzenetet, hanem a befogadó helyeken tennénk nyilvánvalóvá, hogy mikor lenne esélyük a maradásra, akkor nyugodt szívvel dobhatnánk ki azokat, akik nem hajlandók az európai normák betartására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.