A kormány újra megnyitja az utat az álláshalmozások előtt a képviselői számára – írja a Blikk.

A lap cikke szerint 19 kormánypárti politikust nevezett ki megyei fejlesztési biztosnak a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Többen közülük korábban megyei közgyűlési elnökök vagy megyei jogú városok polgármesterei, alpolgármesterei voltak a képviselőség mellett, azonban ettől a ciklustól összeférhetetlenné váltak ezek a pozíciók. Most azonban lényegében hasonló feladatokat láthatnak el az új pozícióval: a fejlesztési projekteket kell koordinálniuk.

Eredetileg díjazás nélkül tették volna a dolgukat, de kinevezésük után tíz nappal már módosították is a vonatkozó jogszabályt, ezért most már akár havi 748 ezer forintos helyettes államtitkári illetmény is járhat nekik.

Három fideszes képviselő tűnik az ügy legnagyobb nyertesének, hiszen Ágh Péter, Manninger Jenő és Nyitrai Zsolt a fizetését másodállásban további 224 ezer forinttal egészítheti ki, ami azt jelenti, hogy közel egymillió forintot vihetnek haza – írja a Blikk.

Vannak olyan politikusok is, akik nem jutottak be a parlamentbe, de nem kellett sokáig szomorkodniuk. Ilyen például Lipők Sándor, aki tavaly nem lett képviselő, ezért mostantól a maximumot, havi 748 ezer forintot kap majd. 

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ennyire hiteles a jövő évi büdzsé ! Látják a keserves jövőt a patkányok és máris osztogatják egymásnak a pénzes pozíciókat !
kormánybiztos = a valamikori népbiztossal !
A "keményen dolgozó kisemeberek " ? Le vannak szarva, ahogy már 5. éve folyamatosan !
Ennyire harácsoló, parazita, zsebtömő mocskok még nem ültek a "magyar emberek" nyakán !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Mi van ez nem pofátlanság Lázár úr?! Meg azt is szeretném tudni, hogy ennyi állást, hogy a fenébe lehet tisztességesen ellátni? Szerintem sehogy.
gazdag dezső
Én már korábban is beszéltem róla,de most újra leírom,hogy itt már más nem segít csak egy igazi forradalom !!!Már Antal előtt is kellet volna ,de Ő annyira akart a kormány élére kerülni,hogy megígérte a volt rezsim embereinek,?,,Nem lesz elszámoltatás,és megtorlás "csak adják át a hatalmat békésen !!Hát talán Ő volt az első akit ,ha élne is a börtönbe kéne vetni örökre,mert Ő kezdte el tönkretenni az országot ,és aztán egyre jobban belelendült minden kormány kivétel nélkül egymással versenyezve!!!Pedig Ő mondta ,,tetszettek volna forradalmat csinálni""!! Hát nem volt ,és ez a nagy hiba !! Forradalom nélkül nem lehet nagyot változtatni,de ahhoz igaz Magyarok,olyan 56-osak kellettek volna!!
szandokan
@volvós: Csak azok, akiket ez a két téma érdekel. Na de hol vannak itt rockerek meg pinyósok? :-)
Desischado
Folytatódik, ez a helyes kifejezés! A legtöbb ember azt sem tudja hogy éljen meg, ezek meg milliókat kapnak a semmiért! De szerintük 22 000, meg 47 000 ft-ból meg lehet élni! Mert a maffia kormány jobban teljesít! Ha az isten létezik, miért nem bünteti már meg őket?!
mate03
@Desischado: ! Mert a KDNP-bűn bocsánatért esedezik! És mint tudjuk,Isten megbocsájt! Legalábbis az ő istenük!
Desischado
@mate03: Hát nem is az enyém, az biztos! Ezért nem hiszem, hogy létezik! Hogy tűrhet meg ilyen latrokat, ha létezik?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.