A kormány újra megnyitja az utat az álláshalmozások előtt a képviselői számára – írja a Blikk.

A lap cikke szerint 19 kormánypárti politikust nevezett ki megyei fejlesztési biztosnak a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Többen közülük korábban megyei közgyűlési elnökök vagy megyei jogú városok polgármesterei, alpolgármesterei voltak a képviselőség mellett, azonban ettől a ciklustól összeférhetetlenné váltak ezek a pozíciók. Most azonban lényegében hasonló feladatokat láthatnak el az új pozícióval: a fejlesztési projekteket kell koordinálniuk.

Eredetileg díjazás nélkül tették volna a dolgukat, de kinevezésük után tíz nappal már módosították is a vonatkozó jogszabályt, ezért most már akár havi 748 ezer forintos helyettes államtitkári illetmény is járhat nekik.

Három fideszes képviselő tűnik az ügy legnagyobb nyertesének, hiszen Ágh Péter, Manninger Jenő és Nyitrai Zsolt a fizetését másodállásban további 224 ezer forinttal egészítheti ki, ami azt jelenti, hogy közel egymillió forintot vihetnek haza – írja a Blikk.

Vannak olyan politikusok is, akik nem jutottak be a parlamentbe, de nem kellett sokáig szomorkodniuk. Ilyen például Lipők Sándor, aki tavaly nem lett képviselő, ezért mostantól a maximumot, havi 748 ezer forintot kap majd. 

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ennyire hiteles a jövő évi büdzsé ! Látják a keserves jövőt a patkányok és máris osztogatják egymásnak a pénzes pozíciókat !
kormánybiztos = a valamikori népbiztossal !
A "keményen dolgozó kisemeberek " ? Le vannak szarva, ahogy már 5. éve folyamatosan !
Ennyire harácsoló, parazita, zsebtömő mocskok még nem ültek a "magyar emberek" nyakán !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ennyire hiteles a jövő évi büdzsé ! Látják a keserves jövőt a patkányok és máris osztogatják egymásnak a pénzes pozíciókat !
kormánybiztos = a valamikori népbiztossal !
A "keményen dolgozó kisemeberek " ? Le vannak szarva, ahogy már 5. éve folyamatosan !
Ennyire harácsoló, parazita, zsebtömő mocskok még nem ültek a "magyar emberek" nyakán !
papa.49
A ,,patkányok,, még egyet tobzódnak a fedélzeten, a menekülés előtt!!!
eugen4402
"Megyei fejlesztési biztosok?!?" Ez jó! Pláne, ha az EU szünetelteti a fejlesztésre szánt pénzeket. Nem kellene fiúk ilyen kamu státuszokat kitalálni, Lázár küldhetné nekik az SMS-t, mikor lehet menni a Pénzjegynyomdába a tetszőleges mennyiségű részesedésért. MNB "tarsolyában" van még némi euró, majd ők beváltják...
Aki Én
@papa.49: 08:18 Nem menekülnek ezek sehova. Már régen megtapasztalták, hogy ezzel az agyament ostoba néppel bármit megtehetnek.
papa.49
@Aki Én: A bukfenckor azért az ilyen csatlósok nem szoktak felvételt nyerni a ,,mentőhajóra,,!!!
Levendula
Muszáj már reggel felhúzni az emberek idegét? Muszáj? Ha tudtam volna, hogy mit olvasok, akkor nem ittam volna kávét. De ez a kettő így egyben nagyon megemelte véres nyomásomat.
Aki Én
Nem lenne ezzel semmi bajom, ha valami köze lenne a teljesítményhez.
Ezzel persze még nem kerülünk a legjobbak közé, mármint az átlagot tekintve:

napi-humor.hu/wp-content/uploads/2014/06/10421147_841882755840019_6975328952369572805_n.jpg

m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/minimalber_eu.jpg
Don Quijote
"Megyei fejlesztési biztosok?!?" Inkább visszaosztási biztosoknak kellene nevezni őket!!10%?,15%,20%? Mennyi az annyi???
lópicigáspár
@Levendula: Én is négy bogyóval kezdem a napot, különben már rég infarktust kaptam volna! :-)
soljanka
@Don Quijote: Ez itt a lényeg! Ne kelljen már Pestről keresgetni a mutyizható egyedeket, akik esetleg nem is olyan elkötelezettek, oszt megbukunk velük.
Maradjon csak minden a családon belül.
Hellcat
Gyere farkaskoma itt vonyíts...Ez is csak addig volt csúnya dolog míg a szocikat kellett cseszegetni igaz? Most már nem az? Most már nem zavar, ha többet keresnek 2 milliónál? Álszent köpönyegforgató tetvek vagytok...
soljanka
@Hellcat: Ne már, úgyis ott van mindenütt.:)
Meg ez amúgy is így helyes. Magyar embert magyar pozícióba! Nincs ebben semmi kivetnivaló. Itt NER van.
Hellcat
@soljanka: Mindenütt? Én komoly kormányellenes cikkeknél sosem találom :D
1magyar
Pofátlanság! Havi 47 ezret nekik! Ha jobb lesz az emberek élete az országban, azt jelenti, hogy dolgoztak akkor kaphatnak minimálbért és így tovább!!!
paolo006
@papa.49: sajnos másra készülnek. Nem menekülésre. Lassan elkészül a mű és akkor jön az igazi pokol. A másképp gondolkodók üldözése és irtása. Ne legyen igazam.
Fradigege
Idő kérdése volt. Sok az éhes száj. Megnyesték a létszámot is. A feszkó is nagy Simicska utáni tágas űrben. Kedély csillapítás.
szandokan
@Hellcat: @soljanka: Én már máskor is mondtam, hogy az a Fidesz legnagyobb hibája, hogy egyrészt a kommunikációjuk siralmas, másrészt meg ez a nagy álláshalmozás ellenszenvet válthat ki az átlagemberekből. Kicsit visszább kellene venniük a pénzosztogatásból, vagy inkább az egészségügyre fordítani, és akkor nem lenne semmi baj. Így csak a Jobbikot fogják erősíteni, és amennyiben elkerülhetetlen lesz egy Fidesz - Jobbik koalíció, életemben először nem fogok elmenni szavazni.
Dr. Felipe
Ki emlékszik már a 2010 es választási ígéretekre. A birkák már biztosan nem.
szandokan
@volvós: Neked is szólt a kommentem, csak kifelejtettelek...:-)
mekkelek
Hogy is mondta a lézer jankó? "20 évig nem biztosan nem érjük el a nyugati bérszívonalat" - persze nem magukró beszélt, a nyugati politikusok csak álmodhatnak ekkora pénzesôrôl...
Hellcat
@szandokan: Látod látod...Én még azt is kinézem a fideszből, hogy ha nagyon feltör a jobbik akkor még az MSZP vel is összeállna..."náciveszély" címen vagy valami bődületes baromság okán...a lényeg hogy ne kerüljenek messzire a zsíros bödön mellől. A fidesz pedig el fogja érni, hogy ez az ország tönkremenjen...majd figyeld csak meg.
mekkelek
@szandokan: a fidesz egyik legnagyobb hibája, hogy az adófizetôk pénzét a saját zsebpénzüknek tekintik és a teljesen elszakadva a realitásoktól úgy szórják/osztogatják maguknak/egymás között mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A másik az állandó köpönyegforgatás/pávatánc/hazudozás.Ezek a férgek már mondtak/csináltak mindent, meg mindennek az ellenkezôjét. Ebbôl persze nehéz is jó kommunikációt kihozni még úgy is, hogy gyakorlatilag az egész média kézivezérelt, az ô kontrolljuk alatt van és az egyetlen dolguk hogy fényesítsék, dícsérjék ôket minden nap, mint anno az elôzô rendszerben - bár még abban is több kritika fogalmazódott meg.
Az álláshalmozás nem az átlagemberekbôl, hanem leginkább az értelmesebb, gondolkodó emberekbôl vált ki ellenszenvet. A kettô sajnos nem ugyanaz, mert ha az lenne, akkor már a büdös francba el lettek volna ezek zavarva oda ahová valók.
Amúgy meg fidesz-jobbik egy kutya kölyke, csakúgy mint a szimpatizánsaik. Egyiknek sem vállalhatatlan a másik, van is átjárás bôven, és a fideszes gyûlölet plakátkampány is a jobbikosok átcsábítását szolgálja.
szandokan
@Hellcat: Én azért nem látom ennyire borúsnak a dolgokat, de ki tudja...Mindenesetre ha valami bajom van a Fidesszel, az éppen ez a hatalmas pénzek egymás közötti osztogatása. Kisebb államról beszélt a múltkor is Lázár, és hogy sokaknak most ez majd fájni fog, erre megint csak a száma növekszik az álláshalmozóknak. Azért az már nekem sem tetszik, hogy csak úgy röpködnek a milliók a semmiért.
szandokan
@mekkelek: Igazad van, úgy kellett volna írnom, hogy talán jobban fájhat az átlagembereknek, mert a saját bőrükön is jobban megérzik. Mindenesetre a Fidesz-Jobbik számomra nem ugyanazt jelenti, mert attól, hogy két párt mondjuk valamiben egyetért, az még nem azt jelenti, hogy az ember pártot váltott. Vannak ötletek, amelyek bárkinek tetszhetnek pártszimpátiától függetlenül.
Hellcat
@szandokan: Ez még csak a jéghegy csúcsa...de legalább már azt látod :)
EGO
Nem csak ők. Közisztviselői körökben is van! Címzetes igazgatói bér 750 + kormányhivatali munkáért 960! Valami Kolping gyerek!
volvós
@szandokan: 13:32
...A havy metal, meg az asztalitenisz !!!
Ez a 2 téma, amiröl szivesen beszélgetnek
a zemberek Veled !
mekkelek
@szandokan: Ez így igaz, bár az én szememben a két párt ideológiája megegyezik, csak míg az egyik nyíltan, a másik valamennyire bújtatottan, sumákul náci jellegû. Bár ez az ideológia távolt áll tôlem és egyikre sem szavaznék soha, de elvben a nyíltság számomra elfogadhatóbb, ôszintébb mint a pávatánc, állandó köpönyegforgatás, hazudozás, terelés. A jobbik az elejétôl fogva az ami, a fidesz meg volt már minden, meg mindennek az ellenkezôje.

Valóban kissebb államot ígért lézer jankó, csak másképp gondolta mint az "átlagember". Míg az elfogadható és elvárható hogy az adófizetôk pénzén fenntartott rendszert optimalizálják, de a vastagon megfizetett ejtôernyôs pártkatonák egyre nagyobb száma valahogy az átkost idézi, bár azok abban az idôben jóval szerényebben csinálták.
Tibor43
Idézet: "Újraindult a politikusok álláshalmozása".
Az újraindult helyett a folytatódik szó a helyes...
vitriol
szerintem érzik a vesztüket, s most az utolsókat rúgják
/belénk/
mariaberta
Míg másoknak -sokaknak- szinte megoldhatatlan megteremteni a mindennapi megélhetéshez szükséges pénzt, ezek lassan azt sem tudják mennyit kapnak. Lesülhetne képükről a bőr. Szinte semmi munkával -csupán szájuk jártatásával milliókat, sőt két kedvenc udvaronc milliárdokat raknak zsebre. Persze jó volna tudni, hogy ezekből a pénzekből mennyi folyik vissza a pénztároshoz.
Mindent összevetve, szégyen, ami ebben az országban folyik, és hogy nagyobb legyen a dicsősége ennek a kormánynak, itt van még a menekültekkel szembeni vasfüggöny újra felállítása. Mindez történik Orbán MINISZTERELNÖKÜNK legnagyobb dicsőségére.
Lepényleső
Csak akkor,ha a megfelelő köntös van rajta.
evacica
@vitriol: Bár az Isten beszélne belőled!
evacica
Mi van ez nem pofátlanság Lázár úr?! Meg azt is szeretném tudni, hogy ennyi állást, hogy a fenébe lehet tisztességesen ellátni? Szerintem sehogy.
gazdag dezső
Én már korábban is beszéltem róla,de most újra leírom,hogy itt már más nem segít csak egy igazi forradalom !!!Már Antal előtt is kellet volna ,de Ő annyira akart a kormány élére kerülni,hogy megígérte a volt rezsim embereinek,?,,Nem lesz elszámoltatás,és megtorlás "csak adják át a hatalmat békésen !!Hát talán Ő volt az első akit ,ha élne is a börtönbe kéne vetni örökre,mert Ő kezdte el tönkretenni az országot ,és aztán egyre jobban belelendült minden kormány kivétel nélkül egymással versenyezve!!!Pedig Ő mondta ,,tetszettek volna forradalmat csinálni""!! Hát nem volt ,és ez a nagy hiba !! Forradalom nélkül nem lehet nagyot változtatni,de ahhoz igaz Magyarok,olyan 56-osak kellettek volna!!
szandokan
@volvós: Csak azok, akiket ez a két téma érdekel. Na de hol vannak itt rockerek meg pinyósok? :-)
Desischado
Folytatódik, ez a helyes kifejezés! A legtöbb ember azt sem tudja hogy éljen meg, ezek meg milliókat kapnak a semmiért! De szerintük 22 000, meg 47 000 ft-ból meg lehet élni! Mert a maffia kormány jobban teljesít! Ha az isten létezik, miért nem bünteti már meg őket?!
mate03
@Desischado: ! Mert a KDNP-bűn bocsánatért esedezik! És mint tudjuk,Isten megbocsájt! Legalábbis az ő istenük!
Desischado
@mate03: Hát nem is az enyém, az biztos! Ezért nem hiszem, hogy létezik! Hogy tűrhet meg ilyen latrokat, ha létezik?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.