Hiába kérte több jogvédő szervezet is (TASZ, Transparency International, K-Monitor), hogy ne tegye, az államfő szombaton aláírta az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosítását – írja a hvg.hu.

Ennek segítségével előzetes költségtérítést állapíthat meg a közfeladatot ellátó szerv a közérdekűadat-igénylés teljesítéséért.

Az említett szervezetek azt kifogásolták, hogy a törvénymódosítás lehetőséget teremt arra, hogy az állami és önkormányzati szervek és az állami vállalatok "tetszésük szerint" akár nagy összegű költségek megfizetésére kötelezzék a közérdekű adatokat igénylő polgárokat.

Péterfalvi Attila adatvédelmi hatósági elnök szerint aggodalomra semmi ok, ennek rendszere pedig majd szépen lassan kialakul.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
megszületett végre a "Ne zavarj, éppen lopok" törvény is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Csizmás Kond: Tévedsz nekem nincs mindig igazam, be is ismertem már itt párszor...te viszont...:D Vállalhatatlan vagy :D
Csizmás Kond
@Hellcat: Ja szóval néha beismered, hogy nincs igazad...én soha nem az igazamat hajtogatom csak véleményt írok ...ennyi a különbség.
Hellcat
@Csizmás Kond: Nem kérlek...te csak egy troll vagy :) Komolyan venni nem érdemes téged...túl sokat terelsz...de ezt már megvitattuk.
m.macskosz
@colibri: Az a megélhetési ombucmanus milyen jól elvan a kis jövedelméért, látod, az ember már el is felejti, mennyi senkiházi van évek óta jó helyen, jó pénzért... csak arra kapja fel a fejét, hogy már megint egy ingyenélőt sóztak az adófizetők nyakába, miközben a régi ganékról már meg is felejtkezünk. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.