Lekapcsolta a szélessávú internet elérést Szécsény polgármestere múlt hétfőn, így körülbelül 250 előfizető, és több közintézmény, valamint a rendőrség maradt internet nélkül.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Abszurdum. Ma, kis hazánkban indokolni kell, hogy ki miért használ internetet?
Igen, vizsgálni kell, hogy miért nincs hivatalos átadás, mire és hogy költötték az Eu-s pénzt és mi az oka a technikai akadálynak.
Ma még csak egy polgármester kapcsolja le a netet, holnap...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Ezt már tegnap sem értettem. Hiába, a kor, meg a hőség.-:)))
Én egy olyan cikket találtam, hogy Szécsényben 3 szolgáltató verseng az előfizetőkért. Most akkor melyiket kapcsolta le? Hogyan? Pont azt, amelyik a rendőrségnek szolgáltat???
Nem értem. Ha nálunk lenne ilyen, már biztosan a lukon nézne, mert kikapartam volna a szemét.
Ezt még P... se merte volna megcsinálni!
picike
az egyik ismim könyvtárban netezett na ilyen lehetett a netjük. pont amiatt volt nincsen- . mindenki fizeti a netet
Hari
@m.macskosz: igazad van elírtam a nevet, én is dr. Antall Józsefre gondoltam. Ami engem illet, mindketten tiszteletet érdemelnek a maguk területén." Utódaik " fényévekre kullognak mögöttük.
B. Ferenc
Ezt a közleményt kaptuk közel 10 nap után, majd hiszek kapszulával összejön a jóhiszeműség.

Szécsény Város Honlapja
Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt napokban a szécsényi szélessávú internet hálózattal kapcsolatban megjelent különböző sajtóhírekre reagálva az alábbi közleményt adom:

A 2015. július 6-án, a Rákóczi út 41. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban keletkezett részleges és ideiglenes áramszolgáltatási zavar okán jutott tudomásomra, hogy a város tulajdonában álló, de használatba vételi engedéllyel nem rendelkező hálózat áram nélkül maradása több hivatalos szervezetnél, szolgáltatónál és magánszemélynél internet kimaradást okozott.

Délután folyamán kaptam értesítést a rendőrségtől és a katasztrófavédelemtől a náluk jelentkező problémáról, és azonnal intézkedtem a hiba elhárításáról.

A hálózat műszaki átadás-átvétele 2008 márciusában megtörtént.
Használatba vételi engedély hiányában a rendszeren adatforgalom nem történhet, arra csatlakozni nem lehet.

Az ügy fontosságára és súlyosságára való tekintettel az alábbi intézkedéseket tettem:

• Rendkívüli egyeztetést kezdeményeztem és tartottam 2015. július 8-án a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a Kormányhivatal vezető beosztású képviselőivel,

• Nyilatkozatot kértem a Nemzeti Média-, és Hírközlési Hatóságtól a rendszerrel kapcsolatban, melyre az alábbi tájékoztatást kaptam:

„Tisztelt Polgármester Úr!
Tájékoztatom, hogy a GVOP-4.4.2-05/1 2005-12-0018/4.0 azonosító számú pályázattal kapcsolatban Salgótarján – Szécsény közötti szélessávú internet gerinchálózat és Szécsény belterületét lefedő elektronikus hírközlő hálózatra a Hatóság sem építési, sem használatbavételi engedélyt nem adott.”

• Ezen nyilatkozat birtokában tájékoztattam a Hírközlési Hatóságot, a történtek alapján feltételezhető, hogy az engedéllyel nem rendelkező hálózatot több szolgáltató is használja.

• Levelet írtam a Vidékháló Kft-nek, tájékoztatást kérve, hogy milyen szerződés alapján, milyen engedéllyel használja a...
m.macskosz
@Hari: tegnap, 22:09
Bevallom, hogy a néhai miniszterelnököt finoman szólva nem kedveltem, -- és bár halottról vagy jót, vagy semmit--, pont az ilyen flegma, pökhendi, lekezelő megnyilvánulásai miatt.
Előtte is utána is létezett különb vezetője az országnak, na de ez természetesen szubjektív vélemény. Ami pedig Antal Imrét illeti: ő egyedi és utánozhatatlan. :)
m.macskosz
@B. Ferenc: Jól értem én, hogy fű, fa, bokor:gyakorlatilag mindenki rácsatlakozott a meglévő, működő, ám engedéllyel nem rendelkező internet hálózatra ingyen? Oszt'ez az érdekes tény csak akkor derült ki, amikor a szintén szabálytalanul használó hivatalba beb.ott a villám?!
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de számomra nem világos, hogy 2008 és 2015 között miért nem lehetett engedélyezni az egész hóbelevancot?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.