Cívishír-interjú Sándor Máriával nem jutó falat kenyérről, délben véget érő éjszakás műszakról. És töretlen hitről. Túl a harmadik demonstráción, sokadik egyeztetésen, vajon elérték-e céljukat az egészségügyi dolgozók? Sokan bíztak benne, hogy lesz akkora vihar, mint az internetadó körül. Nem lett. A legilletékesebbet akartam kérdezni ez ügyben. Mikor először hallottam a parlament árnyékában beszélni, emberi volt, őszinte.

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@emerencia: A dolgozói szegénység felszámolásáért kellett volna elsősorban az utcára vonulni már rég!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equilibrium
@Mézike: Gondolom megették, vagy hazavitték. Biztos nem dobták ki, mert finom volt.
Mézike
@Equilibrium: Hááát kárba nem veszett.
Én gyakran megfordulok a kórház tájékán sajna. Van amikor haza jöhetek kezelés után.
A kaja az ott marad. nem mintha nem vihetném el. Nem sajnálom tőlük.
eszegfu
@emerencia: 12:50 Egyet is értenék egy kivétellel: miért a versenyszférában dolgozóktól szednéd be az e.ü-re a pénzt?! Addig, amig 100 eFt bruttó a vállalkozónak 128.500 Ft-ba kerül, a munkavállaló pedig csak 66.500 Ft nettót keres...nem hiszem, hogy tovább lehetne terhelni a versenyszférát (és ez csak a a foglalkoztatottakra vonatkozó adó!). Nekem egyértelmü, hogy a ktv. bevételeinek elosztását fontossági sorrendben és nagyságrendben, átgondoltan kellene megtenni (tudom, hogy régi a lemez...de stadionok, Várba költözés, Liget projekt és hasonlókat kellene inkább "átugrani").
eszegfu
@Csizmás Kond: 13:25 Azért a "müvészeti" foglalkozások teljesen más tészta! A müvészek --sajnos pontosan évszámra nem emlékszem -- még a rendszerváltás elején sem tartoztak a TB törvény hatálya alá. Ez azt jelentette, hogy nem fizettek semmilyen járulékot, mert csak a Jogvédő Hivatalon keresztül szerződhettek, onnan kapták a fellépésük utáni pénzt 3-4 % jutalék levonása után. Sajnálom őket, de akkor kellett volna gondolkodniuk, ill. tájékozódniuk, hogy ne a min. nyugdijat kapják most.
emerencia
@eszegfu: Félreértettél. Egy szóval sem írtam és nem is gondoltam, hogy csak a versenyszférában dolgozóktól szedném be a pénzt. (Magam is a kifosztott versenyszférás alkalmazottak közé tartozom.) Teljesen egyetértek veled, nincs vita köztünk.
eszegfu
@emerencia: 10:24 Lehet, hogy nem jól értelmeztem ezt a mondatodat..."A versenyszférás dolgozók bérének emelése növelné a ktv. bevételeit, mely fedezetet biztosithatna a közszférás alacsony bérek rendezésére is." ... Akkor elnézésedet kérem... tényleg nincs vita közöttünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.