A napokban hunyt el Ferenczi Krisztina tényfeltáró újságíró, aki rengeteget foglalkozott az Orbán-család meggazdagodásával. Halála előtt három nappal még interjút adott a Népszabadságnak.

Ebben Ferenczi arról beszélt többek közt, hogy a hatalom és a pénz folytonos átfordulása egymásba nem szimplán valami erkölcsileg megkérdőjelezhető politikusi viselkedés, hanem lényegében állammodell Magyarországon.

Azoknak, akik utánam jönnek, elsősorban azt kéne tovább vizsgálniuk, hogyan született meg az Orbán-közeli kör, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és a többiek vagyona. Ha megyünk is kifelé a jogállamból, azért minden közpénzes tranzakciónak nyoma kell maradjon, és ez alighanem ezután is így lesz

- fejtette ki.

Magyarország miniszterelnökét szerinte minden bizonnyal még nagyon sokáig Orbán Viktornak fogják hívni, "de akárhogy is, egyszer az aprócska mozaikokból összeáll majd a kép, napvilágra kerül az igazság."

Megmutatkozik ennek a hatalomnak a valódi természete Tokajtól Felcsútig, Orbán Győzőtől Tiborcz Istvánig, és én egyszerre kívánom ezt a pillanatot Magyarországnak, és féltem is tőle

- tette hozzá.

Ferenczi úgy látja, a központosítás lényege az alábbi:

a pókháló mindenhová elér, a legkisebb településeket is befonja, és a közepén Orbán Viktor ül. Nemcsak az általa kontrollált törvényhozás szolgál számtalan esetben személyes érdekeket, de a teljes fideszes politikai osztály és a közigazgatás is Orbán kegyeitől függ, helyben pedig a közmunkát is a polgármester adja, és ha nem vagy vele jóban, akkor éhen hal a családod. Ergo: pofa be, ez az egyetlen érvényes szabály. Ezeken a helyeken, ezekben a helyzetekben semmilyen politikai jogok nem érvényesek.

Az újságíró szerint a folyamat ellen az öntudat erősítésével és az információhoz való hozzáférés növelésével lehet tenni, mérsékelni kell az emberek kiszolgáltatottságát.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Csodálatos, bátor írónö volt,
és egy igazi MAGYAR EMBER !!!
Nyugodjék békében !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@pistapapa: Mi az az "etnikai fertő"? Kifejtenéd?
swordigo
@pistapapa: Ugyan magyarázd már el ennek a szegény párának, hogy mit értesz azon, hogy etnikai fertő, mert a végén még letiltat:-))
swordigo
@mate03: Nem az a lényeg, csaló bárki lehet anélkül is, hogy politikus lenne.
mate03
@pistapapa: Ha leírsz valamit,legalább néz utána hogy ne írj hülyeséget!Gyurcsány három üzlettársával együtt,vették meg a bauxit ipart! Ö már rég nem volt kisztitkár mikor Viktor még,javában az volt!Nem beszélve Kövér Lászlóról,.Rogán Antalról!Soroljam még?
Sandabanda
Hát kérem szépen mióta világ a világ és kitalálták a pénzt, azóta a pénz és a politika összefonódása evidencia nem ország, hanem világmodell. Ezt csak szofisztikálja a köré fonódó korrupció. Ha azokat akiknek erkölcsi feladatuk lenne ennek gátat vetni korrumpálni lehet akkor miben bízhatunk ?? E kies hazában mutass nekem... :-)
nemkati
@Sandabanda: Ugye, hogy el vagyunk veszve? Az ember soha nem volt erre a Földre való. Nézd meg a többi bolygót. Kihalt, élettelen. És itt van ez a Föld, gyönyörű, gazdag, változatos, csodaszép. Minden tökéletes lenne, ha nem élne rajta az ember. Aki gonosz, ostoba, önző. Nem most, mindig az volt. Mikor már elviselhetetlen volt a fertő, a természet kegyetlen büntetést szabott ki Szodomára és Gomorrára. Nem hatott. Akkor az "okosok " kitalálták Jézust, aki meghalt értünk, és megváltott a bűneinktől. Sikerült neki? Hát nem. Az is hiába volt. Az a maréknyi tisztességes, jószándékú ember, aki néha megszületik a Földre, szélmalomharcot folytat a menthetetlenek ellen. Nem szaporodni kéne, még több embernek születni, hogy elvegyük a teret a többi élőlénytől, hanem nagyon le kellene csökkenteni a létszámunkat, hogy ne tudjunk még többet ártani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.