A Magyar Nemzet hozta le a NAV-tól távozó Vida Ildikó levelét, amiben lemondását jelentette be kollégáinak.

A levélből az derül ki, hogy valóban két hónapja, május 20-án nyújtotta be lemondását Orbán Viktornak. Részletesen ír arról, milyen körülmények vezettek ahhoz, hogy lemondjon.

“Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek. Az életpálya kialakításához szükséges törvénymódosítást elkészítettük a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghatározott határidőben, azonban az minden igyekezetem és erőfeszítésem, valamint a kormányzati ígéretek ellenére nem került az Országgyűlés elé benyújtásra.

Ugyanakkor (április közepén) mélységes megdöbbenéssel szembesültem a NAV strukturális átalakítására, személyi állományára vonatkozó kormányzati elképzelésekkel, hiszen a NAV-ot senki nem kérdezte meg, szervezetünket, illetve annak felépítését, hatékonyságát, az egyes munkafolyamatokat senki nem tanulmányozta. Ezek az elképzelések, tervek folyamatos küzdelmeim ellenére – mint ahogyan azt a médiából is hallhatják – továbbra is makacsul tartják magukat. Mindezek, valamint a NAV-ot és a személyemet ért támadások során tanúsított hozzáállás számomra szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan. Bármelyik általam ismert elképzelés végrehajtása – mivel azok megítélésem szerint a költségvetés érdekeit és a szervezet működőképességét is veszélyeztetik – részemről vállalhatatlan.

Ezek a körülmények eredményezték azt, hogy – a Miniszterelnök Úr kérése ellenére – úgy éreztem, valójában nincs választási lehetőségem.”

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Vida még a körhintára sem ülne fel parancs nélkül, azt teszi amit mondanak neki. Most ezt mondták...
Lepényleső
Münchausenné,adódik a kérdés; mely cégek kaptak felmentést az adó meg nem fizetésére az ön vezetése alatt 3 800 Milliárd Ft értékben? Ezt ön mi alapján Ítélte meg? Végül,miért cso-
dálkozik az eltávolítása módján,hiszen ez a gyakorlat az önök égisze alatt. Most a mozdony
indította a sípot,vagy gyalogáldozat?
justhpeter
Ha ez a történet ilyen egyszerű lenne meglepődnék. De nem fogok meglepődni. A kormány az elfuserált döntései, a haverok kiszolgálásai, a külföldi szervezetekkel és cégekkel kapcsolatos intézkedései miatt egyre jobban szorul kifelé még a saját sorsának befolyásolásából is. Egyre több pénz kell, a különféle harcok eredményeként kapott büntire, a haverok egy nagyobb méretű üzleti kedvezményeire, az állam egyre nagyobb étvágyára, viszont egyre kevesebb pénz folyik be. Az utolsó - a pénztárgépes akció - hatására lassan egy beállt forgalommal számolhatnak, a bevétel fokozatosan emelkedni nem fog, a szerencsejáték, a dohány és az alkohol bevételeiből kell a bandát támogatni, , a nemzetközi színtéren egyre több alkalommal éri veszteség a kormányt, ami így egyre több pénzt visz el, az Uniónak egyre jobban nyílik ki a szeme abban a vonatkozásban, hogy mi folyik itt, ennél fogva egyre több uniós pénzt kér vissza. Magyarul, ha senki nem lopna, akkor is sz@rul állnánk, igaz, a saját hülyeségünk miatt. Ennél fogva a következő NAV elnök is "halálraítélt".
m.macskosz
@justhpeter: Ahogy mondod, sajnos, szó szerint! :(
Az a gáz, hogy amit a nép egyszerű gyermeke még nem lát:
jönnek a kőkemény megszorítások.
A görögök már lejátszották a saját meccsüket,
minket az eu már nem fog kihúzni a szoaréból.
A büntiket, a visszatartott és le nem osztott eu-s pénzeket nem a simicska-mészáros-tiborcz-orbán bagázs szívja meg, hanem az a szerencsétlen/szerencsés melós, aki eddig a tűző napon aszfaltozott, gazolt, rakosgatta a köveket a falu főterén éhbérért. Ezután az éhbér is vágyálom lesz. :(
fütyi
@Bercifiu: Szia! Szerintem nem füstös, hanem Weisz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.