A Magyar Nemzet hozta le a NAV-tól távozó Vida Ildikó levelét, amiben lemondását jelentette be kollégáinak.

A levélből az derül ki, hogy valóban két hónapja, május 20-án nyújtotta be lemondását Orbán Viktornak. Részletesen ír arról, milyen körülmények vezettek ahhoz, hogy lemondjon.

“Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek. Az életpálya kialakításához szükséges törvénymódosítást elkészítettük a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghatározott határidőben, azonban az minden igyekezetem és erőfeszítésem, valamint a kormányzati ígéretek ellenére nem került az Országgyűlés elé benyújtásra.

Ugyanakkor (április közepén) mélységes megdöbbenéssel szembesültem a NAV strukturális átalakítására, személyi állományára vonatkozó kormányzati elképzelésekkel, hiszen a NAV-ot senki nem kérdezte meg, szervezetünket, illetve annak felépítését, hatékonyságát, az egyes munkafolyamatokat senki nem tanulmányozta. Ezek az elképzelések, tervek folyamatos küzdelmeim ellenére – mint ahogyan azt a médiából is hallhatják – továbbra is makacsul tartják magukat. Mindezek, valamint a NAV-ot és a személyemet ért támadások során tanúsított hozzáállás számomra szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan. Bármelyik általam ismert elképzelés végrehajtása – mivel azok megítélésem szerint a költségvetés érdekeit és a szervezet működőképességét is veszélyeztetik – részemről vállalhatatlan.

Ezek a körülmények eredményezték azt, hogy – a Miniszterelnök Úr kérése ellenére – úgy éreztem, valójában nincs választási lehetőségem.”

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Nyom nélkül semmi sem múlhat el-hát ez a nő aztán rendesen le lett használva-emlékszem láttam egy fotót egyetemi éveikből-VIDA-LÉVAI-ÉS A VICCTOR-tök részegen dülöngélve együtt tintáztak. Lencsevégre vette valaki őket,egy ideig keringett itt a neten is- minden esetre korrupt banditákat dédelgetett a vicctor és csapata,köztük ezt a nőt is.ELÉG LASSAN SIKERÜLT ELTÜNTETNI A NAGYHALAKAT AKIKRŐL A ZÖLDDOSSZIÉBÓL A SINTÉR SANYÁNAK MÁIG SE AKARÓDZOTT KIMAZSOLÁZNI EGYET SEM.EZ A NŐ IS SOKAT TUDHAT-CSAKKK ÚGY MINT A LALA.
human
"a szervezet működőképességét is veszélyeztetik". Egyértelműbben is fogalmazhatott volna Vida. Az Orbán vagy a Simicska maffiára gondolt?
volvós
"...Ezek a körülmények eredményezték azt, hogy – a Miniszterelnök Úr kérése ellenére – úgy éreztem, valójában nincs választási lehetőségem.”...
Ez mindent elárul ! Tehát ezt valaki kormányközeli " szerkesztö " megírta,
aztán a tésasszony a putriban suttyomban aláirta...Mert tolmács nélkül...ugye ??
Annyira sajnálom, hogy hullanak a könnyeim !!
wagabund
hát nem tudom...lehet, hogy most jön a csuka fogta róka esete..

...ugyanis ha az új elnök és új sleppje nem mutat fel (hatásos)reformokat, akkor ez lesz a gumicsont...
deha...az új elnök, és frissen válogatott közvetlen környezete hatalmas eredményeket mutat fel mondjuk a pénzbehajtás terén, valamint bátran bevonja a még nem adózó versenyzőket is az adózás örömeibe, akkor abból azért lesz hatalmas botrány,mert ... -naugyeugye...megmondtukhogyvidanemalkalmas...

szerintem az új főnöknek szóltak az eligazításon, hogy van egy ismert közmondás, miszerint új seprő jól seper...ezt tartsa szem előtt.
colibri
@bakegya:" minden esetre korrupt banditákat dédelgetett a vicctor és csapata,köztük ezt a nőt is."
Bocsi, de ez a mondatod az én olvasatomban nagyon rosszul hangzik! Mi az, hogy korrupt banditákat dédelgetett a vicctor? Szerinted ő kilógott valaha is a sorból? Az egész csapat egy huron volt, akkor is és most is. Lehet, hogy mostanság ő egyedül mondja meg a tutit, de Ádertől lefelé követi mind az utolsóig, nem szólnak be neki, nem hagyják faképnél, minden úgy igaz, ahogy a napokban elhunyt Ferenczi Krisztina mondta: a pókháló közepén orbán ül és mozgatja a szálakat teljes hosszában!
Feraj49
Ezt már májusban lehetett tudni ! Csak várni kellett,hogy a kedélyek lecsituljanak,és "önként" lemondjon a NAV "trónjáról" .
nyanya001
Itt ugyanakkor Vida nem fejti ki bővebben, mit kért tőle Orbán Viktor, és miért nem hagyott neki választási lehetőséget.

Vida Ildikó levele azért is érdekes, mert a NAV távozó elnöke egyértelműen közel áll Simicska Lajoshoz. Így a távozásának körülményei, indokai az Orbán–Simicska-harc egyik állomásaként is értelmezhetők.
Toby
"...személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, ..."

Naaaaa...aaaaaaaa...aaaaaaaaa nemá'...tolmács nyet ?
KERKA
Hullanak sorba lefelé azok a fejek, akik Simicska közeli emberek. De ez a Vida azért annyiban érdekesebb, hogy nem leváltották, hanem ő mondott le. Vajon magától? Vagy kapott egy tuti tippet, hogy na, akkor most lépjen le.
Mert igazából akkor kellett volna lemondania, amikor legelőször is a képbe került a neve.
Nekem úgy tűnik, itt van még valami. Van még valami takargatni való.
bakegya
A közalkalmazott kormányzati képviselőknek két hónap felmondási idő jár a törvényeik szerint.Májusban "állt bele" ebbe a teknős általi döntésbe--@KERKA: @colibri:
KERKA
@bakegya: 2013 novemberében pattant ki a Vida ügy. Én arra utaltam. Csakhogy akkor még nem volt Orbán -Simicska ellentét:))
Most az van, hogy a pártfogó nem áll ki mellette, tehát mehet!
Hofipisti
Persze azt még mindig nem tudjuk, hogy ji volt a többim öt! Továbbra is nagy a hallgatás!
Persze a ténylegesen érdekes ügyeket el lehet "fedni" kerítéssel, festmény-vásárlással, és az egy százalékos SZJA-csökkentés, + 100 egyéb jelentéktelen, be nem tartott ígérettel "nyári kacsával" - évek óta!
colibri
Politikai elemzők, újságírók már jóval előbb vízionálták az Orbán-Simicska ellentétet, mint az a közvélemény előtt kipattant volna. Vidának akkor kellett volna lemondani, amikor nem tudott magyarázatot adni a kitiltására. Az elhúzódó lemondása nyilván a kormánnyal való egyezkedéssel magyarázható. A titkolózás megint ment ezerrel, mert hivatalosan már májusban bejelentette a felmondását és mivel a sajtó kiszagolta a valóságot, már bedobták hivatalosan is a köztudatba.
Rózsika Hatházi
Szerintem, az utódját most tréningezik szemlesütésből és mellénézésből. :)))
bakegya
@KERKA: a teknős önhatalmu üzletelesei miatt már a paksi összebútorozáskor kiborult a bili a lajosnál-A veszprémi választáson való részvételi szándékát is revansnak szánta már a lala-@colibri: írja 19 21 a háttértartalmat-az "ÁLLJON BELE"már az orbánra oly jellemző vezér dühe volt-stb.
kkalman
Elég sokáig tartott kitalálni, hogy hogyan oldják meg elegánsan a menesztését. Vagy csak a hallgatás árát nem tudták belőni?
Anna Mária
@kkalman: Volt még ott meló, takarítani kellett.
pbalage
várjatok, google translate-tel lefordítottam, mit is akart mondani ez az izé:

"Indokolatlan támadás én véleménynyilvánítás és a diszkrimináció tavaly októberben, a családom NAV alapú civil szervezetek és a személyzet, én már harcolnak az elmúlt 5 évben, és a javaslat, hogy életet adjon NAV. Ugyanakkor a változások szükségesek a törvény, erőfeszítései ellenére a kormány és a nemzetgyűlés és minden ígéret, a név, a javasolt gazdasági fejlesztési minisztérium létrehozott egy karrier.
A hatékonyság a design és a technológia a NAV intézmény és a folyamat, és hogy a nettó eszközérték a szerkezetátalakítási előtt hirtelen és mély gondolat, ugyanakkor (április közepén) megkérdezik, hogyan. Annak ellenére, hogy a háború az ötletek, tervek, és - halljuk a médiában - ugyanazt a címet. Mindez, valamint a nettó eszközérték, akkor mi, kereskedelmi és személyes támadások, amelyek elérték hiteles emberi gonoszság. Egyesület érdekeit, és veszélyeztetheti a életképességét a költségvetés - a nézetet vallják, hogy kifogásolta.
Amikor kérte a miniszterelnök - úgy éreztem, hogy a helyzet okozta a lehetőséget."
Desischado
Ez benne volt a pakliba. Engem az érdekelne, azonkívül, hogy hazug az egész levél, mennyiért fizették meg a hallgatását?
soljanka
@Toby: "...személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások,"
Valami formanyomtatványt változtatgatnak ezek a lemondó NAV/APEH vezérek.
Simicska az apja halálát is felrótta a zembereknek.
bakegya
@soljanka: a teknős mint ismeretes nem éppen a mérlegelő típusú keresztapuka.
Marx-Engelsztől mint ismeretes a tőkefelhalmozáson kívül semmi más következtetést nem vont le személyes törekvéseinek kivitelezése érdekében-a politikai erőszakszervezet álcájában viszont a hidegen államosítunk fijjuk-ő maga úgy fogalmazott,"vérszerződést kötöttünk"-mi akik ezt az álnok ánokfuttatást végignézhettük ,de véleményem szerint minden magyart hülyére vett és vesz ez a horda-Csengey barátunk halála előtt ugyan úgy nyilatkozott meg ezekről mint a most eltávozott F.KRISZTÍNA-szinte látom a cinikussssss
vigyort a g...p...neki is és a csőszervizelő polihisztornak is-"EGY OKNYOMOZÓVAL KEVESEBB"!!!
Január
A kegyvesztettség valami miatt kialakult, és az igazi okot sosem fogjuk megtudni. Ilyenkor a legjobb amit tehet a delikvens, hogy távozik, mert a további munkája nincs támogatva, nem tud jól lépni...
mate03
@human: Csak azt tudnám hogy ki hazudik? Vida-vagy Viktor? Netán mind a ketten!?
coyote3
Legyen ez tanulság az orbán bérenceknek...
KERKA
@bakegya: 21.38 Hogyaszongya a Vida Ildikó:

"Bármelyik általam ismert elképzelés végrehajtása – mivel azok megítélésem szerint a költségvetés érdekeit és a szervezet működőképességét is veszélyeztetik – részemről vállalhatatlan."

Azért ez a megnyilatkozás elég érdekes, lesznek még fejlemények:))
qxy
Hogy mennyi maradt neki? na ez titok ugye. Gondolom szóltak neki.- Ildi." Nem volt elég? maradjj a seggeden mert ha tovább csinálod, akkor alád néznek és minden kiderűl. Az lenne a legjobb ha önként,??? tudod mit akarok mondani.- Menj a picsbe. Elég neked ennyi Majd szorítunk neked másik asztalt valahol, mert mi is tudjuk hogy a hallgatásnak ára van.Nyugi ott is lehetsz vezető ennyi iskolával.
bakegya
@KERKA: -egy teknőben evezni tudni kell,ez az ildikókának nem ment-még tolmáccsal sem!!!-azt is megmondom előre,a következő áldozat ki lesz...ebből kifolyólag-mert ugye a spájznak tele kell lenni.
m.macskosz
@KERKA: tegnap, 18:35
"Miniszterelnök Úr kérése ellenére – úgy éreztem, valójában nincs választási lehetőségem.”
A botrány tavalyi, csak rohan az idő...Ez egy mocskos, aljas, tetű politikai machináció megint. Meggyőződésem, hogy itt megint a a szerencsétlen magyar embereket nézik hülyének! NEM ALAPTALANUL, SAJNOS! orbán, simicska, varga, vida, meg a többi gané ezt már lejátszotta fejben! Ide a rozsdás bökőt!
m.macskosz
@KERKA: ma, 10:47
Meg a nagy szart! Ha vállalhatatlan lett volna bármi is, ami a regnálása alatt történt,
--és ha szemernyi lelkiismerete is lett volna--, már nem lehetett volna áfát csalni az étolajjal, a kristálycukorral, a többi galádságról nem is beszélve! Mosni próbálja a saját szennyesét, de mindenki tudja, hogy egy aljas tetű csicska volt, tök mindegy, hogy g.orbán vagy g.simicska, sőt, esetleg mindkettő egyidejű (!) megbízásából.
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: @bakegya: a magát freewolf-nak képzelő házikutyi nagyon kerüli ezt a témát...:)
Hari
Ez a nő úgy tesz, mintha nem tudná, hol él ? Lehet, hogy nem is tudja.
m.macskosz
Ja, az már csak hab a tortán, hogy
- vagy azért mert magyarul sem tud,
- vagy azért, mert nyalizik,
de nem kell ebben az esetben nagy kezdőbetűvel írni,
hogy miniszterelnök úr.
coni
Vida még a körhintára sem ülne fel parancs nélkül, azt teszi amit mondanak neki. Most ezt mondták...
Lepényleső
Münchausenné,adódik a kérdés; mely cégek kaptak felmentést az adó meg nem fizetésére az ön vezetése alatt 3 800 Milliárd Ft értékben? Ezt ön mi alapján Ítélte meg? Végül,miért cso-
dálkozik az eltávolítása módján,hiszen ez a gyakorlat az önök égisze alatt. Most a mozdony
indította a sípot,vagy gyalogáldozat?
justhpeter
Ha ez a történet ilyen egyszerű lenne meglepődnék. De nem fogok meglepődni. A kormány az elfuserált döntései, a haverok kiszolgálásai, a külföldi szervezetekkel és cégekkel kapcsolatos intézkedései miatt egyre jobban szorul kifelé még a saját sorsának befolyásolásából is. Egyre több pénz kell, a különféle harcok eredményeként kapott büntire, a haverok egy nagyobb méretű üzleti kedvezményeire, az állam egyre nagyobb étvágyára, viszont egyre kevesebb pénz folyik be. Az utolsó - a pénztárgépes akció - hatására lassan egy beállt forgalommal számolhatnak, a bevétel fokozatosan emelkedni nem fog, a szerencsejáték, a dohány és az alkohol bevételeiből kell a bandát támogatni, , a nemzetközi színtéren egyre több alkalommal éri veszteség a kormányt, ami így egyre több pénzt visz el, az Uniónak egyre jobban nyílik ki a szeme abban a vonatkozásban, hogy mi folyik itt, ennél fogva egyre több uniós pénzt kér vissza. Magyarul, ha senki nem lopna, akkor is sz@rul állnánk, igaz, a saját hülyeségünk miatt. Ennél fogva a következő NAV elnök is "halálraítélt".
m.macskosz
@justhpeter: Ahogy mondod, sajnos, szó szerint! :(
Az a gáz, hogy amit a nép egyszerű gyermeke még nem lát:
jönnek a kőkemény megszorítások.
A görögök már lejátszották a saját meccsüket,
minket az eu már nem fog kihúzni a szoaréból.
A büntiket, a visszatartott és le nem osztott eu-s pénzeket nem a simicska-mészáros-tiborcz-orbán bagázs szívja meg, hanem az a szerencsétlen/szerencsés melós, aki eddig a tűző napon aszfaltozott, gazolt, rakosgatta a köveket a falu főterén éhbérért. Ezután az éhbér is vágyálom lesz. :(
fütyi
@Bercifiu: Szia! Szerintem nem füstös, hanem Weisz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.