A kormány meghatározta a nemzeti szinten biztonságosnak nyilvánított származási országok és biztonságos harmadik országok listáját, és ezen szerepelnek a nyugat-balkáni országok is: ebből az irányból érkezik Magyarországra a legtöbb illegális bevándorló. 

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet alapján a menedékjogról szóló törvény szerinti biztonságos származási országnak és biztonságos harmadik országnak minősülnek az Európai Unió tagállamai és tagjelölt államai – Törökország kivételével – (Albánia, Macedónia, Montenegró, Szerbia), az Európai Gazdasági Térség tagállamai, az Egyesült Államok halálbüntetést nem alkalmazó tagállamai, továbbá Svájc, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland.

Ha a menedékjogról szóló törvény szerinti elismerését kérő származási országa szerepel a biztonságos származási országok európai uniós listáján vagy a kormány által meghatározott országok között, az elismerését kérő a jogszabály szerinti menekültügyi eljárásban bizonyíthatja, hogy az ő egyéni esetében a származási országa nem felel meg a biztonságos származási országokra meghatározott feltételeknek.

Ha az elismerését kérő Magyarországra érkezését megelőzően a biztonságos harmadik országok uniós listája vagy a kormányrendelet szerinti valamelyik biztonságos harmadik ország területén tartózkodott vagy átutazott, a menekültügyi eljárásban bizonyíthatja, hogy esetében ebben az országban nem volt lehetősége hatékony védelemre.

A listán tehát egyrészt azok az országok szerepelnek, amelyek biztonságos származási országnak tekinthetők, vagyis amelyekben nincs háború, üldöztetés. A biztonságos harmadik országok listáján pedig azok az országok szerepelnek, amelyek biztonságosnak tekinthetők, amelyeken a menedékkérő keresztülutazott, és ott lehetősége lett volna a nemzetközi védelem igénybevételére.

Az Országgyűlés június végén adott felhatalmazást a kormánynak, hogy rendeletben állapítsa meg azokat a biztonságos migrációs tranzitországokat, ahonnan érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot.

Kósa Lajos (Fidesz) akkor úgy nyilatkozott, hogy "aki valóban menekült, annak ott kell megállnia, ahol már nem fenyegetik az életét". Magyarország nem lehet befogadója a világ összes illegális bevándorlójának – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint ezt az "áradatot" le kell fékezni, az érkezők kevesebb mint egy százalékát jelentő politikai menekülteket pedig be kell engedni.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizi30
@verőce21: Ha a jobbos agyad meg felfogná, hogy ezek az emberek nem Magyarországon akarnak letelepedni, akkor még jobb lenne!
Amúgy ez a határozat százszor jobb, mint az idióta, semmire sem jó kerítés! (Mivel az már a határon belül van, tehát ha kerítés meg is állítja, már akkor is az országban van az illető!)
Azt honnan veszed, hogy a balosok nem tudják mi az a haza? Csak azért, mert nem gyűlölnek minden nem fehér embert és nem magyart egyből, már nem tudják mi az a haza??? Azért ezt gondold át még egyszer, mert lehet nem ártana!
Ja, mielőtt elkezdesz le "ballibsizni" egyik párttal sem szimpatizálok, egyik oldalt sem támogatom, szimplán megpróbálom objektíven nézni a dolgokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Teljesen egyértelmű, hogy nem kell minden jöttmentet befogadni! Bárcsak megértené végre minden balos, akiknek a haza nem drága, mert azt sem tudják mi az!
mtsl
Top 6:

1. Azerbajdzsán
2. Kirgizisztán
3. Üzbegisztán
4. Kazahsztán
5. Türkmenisztán
6. Tádzsikisztán

Komolyra fordítva:

"az Egyesült Államok halálbüntetést nem alkalmazó tagállamai,"

- Halálbüntetést nem alkalmazó - !!!???
Azok után, hogy felvetették a halálbüntetés visszaállítását?
A belem kifordul ettől a képmutató hazug bandától!!!
Csizi30
@verőce21: Ha a jobbos agyad meg felfogná, hogy ezek az emberek nem Magyarországon akarnak letelepedni, akkor még jobb lenne!
Amúgy ez a határozat százszor jobb, mint az idióta, semmire sem jó kerítés! (Mivel az már a határon belül van, tehát ha kerítés meg is állítja, már akkor is az országban van az illető!)
Azt honnan veszed, hogy a balosok nem tudják mi az a haza? Csak azért, mert nem gyűlölnek minden nem fehér embert és nem magyart egyből, már nem tudják mi az a haza??? Azért ezt gondold át még egyszer, mert lehet nem ártana!
Ja, mielőtt elkezdesz le "ballibsizni" egyik párttal sem szimpatizálok, egyik oldalt sem támogatom, szimplán megpróbálom objektíven nézni a dolgokat!
Levendula
@Csizi30: Persze, hogy nem itt akarnak letelepedni, mert itt nincs munka, nincs jövő, a fiataljaink is azért húznak el innen...
De vissza fogják őket dobni azok az országok, amelyikbe eljutnak, mert ott sem kellenek ezek az emberek... És akkor mi lesz? Itt fognak maradni. Pedig nem akarnak, nem ez volt az úticéljuk.
papa.49
@mtsl: Értelmes megnyilvánulást ettől a bandától várni se lehet, úgy hülyék ahogy vannak))))))))
zöldszem
@Levendula: Nyugat felé, nincsenek határok. Reméljük nem építenek oda is kerítést!
Vissza küldik, kiteszik Hegyeshalomnál. Buszra, vonatra száll, stoppol gyalogol, és ismét, osztrák kenyeret eszik, és bajor sört iszik.
human
@verőce21: Hogy csak tit tudjátok mi a haza, ezt a szöveget már csak végső elkeseredésetekbe veszitek elő. A NEMZETI szót is sikerült kisajátítani és lejáratni. Egy dohánybolttal sikerült is egy szintre hoznotok. A magyar állampolgárságot Orbánod két marokra adja el. Ez is hazafi cselekedet. Azt sem lehet tudni kik az újmagyar vevők.
Az sem igaz, hogy minden jöttmentet be kellene fogadnunk. A menekülti kérelmeket elbírálják, aki megkapja beléphet az EU-ba, a többit visszaküldik. Magyarországon pedig senki, sokadszorra mondjuk senki nem akar letelepedni. Jelenleg is a fiatalok fele inkább elmenne.
Freewolf
Nagyon jó! Csak így tovább Orbán Viktor! Védd meg Magyarországot!
pbalage
@Freewolf: véletlenül egy ékezettel többet raktál bele a "Védd meg Magyarországot!" mondatba.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@human: Egyébként pedig hagyjad már ezt a süket libsi szöveget, hogy nem is akarnak itt megtelepedni! Ott kezdjük, hogy át sem léphették volna illegálisan a szerb határt.
verőce21
@Csizi30: Hiába taglalod, hogy nem vagy "ballibsi", ha a szöveged ugyanolyan hazaáruló és a szemetet támogatod. A többit @Levendula: megválaszolta neked alaposan.
pbalage
@human: Magyar Dohánybolt Bank
Dohánybolt Adó- és Vámhivatal
...
pbalage
@verőce21: gondolod, hogy aki nem támogatja a lopást, az már egyből hazaáruló?
Bakker, elképesztő...
vitriol
@Freewolf: "orbán viktor védd meg Magyarországot!" Neked elment az a kevéske eszed! Amit eddig orbán "megvédett", annak annyi volt, gondoljunk a magánnyugdíj kasszára! M.o. már úgyis a szakadék szélén áll, már csak az kell, hogy orbán "megvédje", és ott lesz vége!
Csizi30
@Levendula: Ez így van, és újra el fognak innen menni! Van annyi eszük, hogy nem maradnak itt! Vagy ha visszadobták, mi kiutasítjuk őket, tehát akkor sem maradnak itt!
A kedves kormányunk félinformációkat ad! Ha valaki utána néz, mindjárt látható hogy sehogy sem fognak itt maradni!
Freewolf
@vitriol: Ici- pici tévedés, de szívesen kijavítom! Még a nyugati elemzők szerint is Orbán alatt magára talált a magyar gazdaság! Bizony!
Csizi30
@verőce21: Áruld már el légy'szi mi volt a szövegemben hazaáruló? Az hogy emberként gondolkodom és nem egy mosott agyú droidként? Érdekes felfogásod lehet életről! Ráadásul, ha jól látom a Kisherceg a profil képed, ami teljesen ellentétes dolgot szimbolizál, mint amit itt "prédikálsz"! (Ha az nem a Kisherceg akkor az utolsó mondatot [ezen mondat előttit] ne vedd figyelembe).
köbjani
Az államhatárok azért vannak, hogy a menekültek azt természetes akadályként leküzdjék, a szabadság vágyaik kielégítése ként. Ok és okozat az amit nem tudtok felfogni, ebbe a nagy emberszeretetekben. Nem az a kérdés, hogy maradnak vagy tovább mennek. Egyszerűsítve államhatárok csak azért vannak hogy a menekülteknek csak akadály legyen? Embercsempészek határozzák meg Európa arcát, mert az EU saját problémájának tekinti a menekült ügyet. Kigerjesztette hozta létre a menekülés szükségességét? Ezt kell tisztázni az EU- nak, de nem a tagállamokkal, rájuk tolni az ok eredetét, figyelmen kívül hagyva az okozatot!!!
coni
Valójában kár, hogy a menekültek tőlünk menekülnek tovább. Ahogy elnézem a népesség fogyását (és az ország egészségi állapotát) jól jönne az országnak egy kis vérfrissítés.
köbjani
III. TERJESZKEDÉS A XV. SZÁZADBAN:

I. Mehmed konszolidálta az államot, majd II. Murád alatt újra elkezdődött a hódító politika, de nyugaton szembetalálkozott a Hunyadi János által megreformált magyar haderővel. A várnai és rigómezei vereség (1444, 1448) környékén a magyar állam belharcai is egyre nehezebbé tették az ellenállást.

II. (Hódító) Mehmed (vagy Mohamed, 1451-81) 1453-ban tüzérsége segítségével személyesen foglalta el Konstantinápolyt, Isztambullá nevezve ide helyezte a szultáni udvart („Fényes Porta”), az egykori kis török állam pedig egy hatalmas birodalommá nőtte ki magát. Így bátrabban támadt Magyarországnak, de az 1456-os nándorfehérvári ostrom és Hunyadi János általi legyőzetése a szultán életének nagy kudarca volt. Ezután a törökök az évtizedekig nem támadták komolyabban Magyarországot.

A Hunyadiak után a korábban megosztott Boszniában is a török lett az úr, megszületett a mohamedán délszláv nép, a bosnyák (az adózás elkerülése érdekében az albánok nagy része is az iszlám követője lett). A két román (vlach) fejedelemség, Havasalföld és Moldva évszázadokig ellenállt magyar és lengyel segítséggel, de a XV. sz. végére szintén kénytelenek voltak behódolni a töröknek, igaz, őket csak hűbéres viszony kötötte, mely a fejedelem kinevezését, az évi adó beszedését, a katonai lépések szultáni beleegyezését és a katonai segítséget tartalmazta.

IV. A XVI. SZÁZAD NAGY HÓDÍTÓI ÉS A HÓDÍTÁS HATÁRA:

A XV-XVI. század fordulóján uralkodik I. Szelim („Rettenetes”, „Vad”, 1512-20), aki az egész Közel-Keletet lerohanta. Elfoglalta Mekkát is, így lettek ettől kezdve az oszmán szultánok az iszlám kalifái.

II. („Nagy” vagy „Törvényhozó”) Szulejmán (1520-66) kelet helyett inkább nyugatra koncentrált, egyrészt a Földközi-tengerre, másrészt Pest-Buda, távlatokban pedig Bécs elfoglalása volt a célja. 1521-ben – miután II. Lajos magyar király a Habsburg segítségben bízva megtagadta a béke megújítását – seregei elfoglalták Nándorfehérvárt, átütve a déli...
köbjani
AZ OSZMÁN BIRODALOM TERJESZKEDÉSE

I. KIALAKULÁSA ÉS A XIV. SZÁZADI HÓDÍTÁSOK :

A Szeldzsuk Szultánság válsága idején muzulmán nomád török törzsek érkeztek Kis-Ázsiába, melyek a dzsihád nevében a keresztény Bizánci Császárság ellen harcoltak. A széthulló szeldzsuk területeket fokozatosan elfoglaló törzseket Oszmán emír („vezér”, 1299-1326) egyesítette. Fia, Orhán a tengerig szerezte meg Kis-Ázsia északkeleti részét Nikaiával, majd 1352-ben csapatai Gallipolinál átkeltek Európába, így kialakult a birodalom két fő része: az ázsiai Anatólia és az európai Rumélia, mely a hadszervezet kialakításánál is szerepet játszott. Ő vetette meg a korábbi törzsi állam fejlettebb kormányzati és szervezeti alapjait, a közigazgatást.

Az első szultánnak nevezett uralkodó, I. Murád (1359-89) foglalta el Drinápolyt és új fővárosává tette, ezzel megkezdte a balkáni államok meghódítását: először Bulgáriát, majd Rigómezőnél Szerbiát győzte le (1389). Fia, I. (Villám) Bajezid Nikápolynál visszaverte Luxemburg Zsigmond magyar király nemzetközi lovagseregét, majd elfoglalta Vidint (1396), így Bulgária is teljesen török fennhatóság alá került. A magyar határon (az Al-Dunánál) aztán kb. 50 évre megállt a terjeszkedés, de ehhez más szerencsés okok is vezettek: a törököket a keletről érkező Timur Lenk (a „Sánta”) mongol hadai 1402-ben Ankaránál tönkreverték. Ez a vereség visszavette az oszmán hódításokat, de kb. három évtized után már vissza is szerezték az átmenetileg függetlenedő területeket.

II. AZ OSZMÁN BERENDEZKEDÉS:

A török terjeszkedés sikerének alapja az állam központosított belső felépítése volt. A birodalom területe teljesen a az uralkodó, a szultán tulajdona volt, ő egyszerre volt állami és később vallási vezető is (kalifa), alatta állt a nagyvezír, aki a hadjáratokban katonai parancsnokként (szerdár) helyettesíthette és sok más udvari méltóság, katonai parancsnokok.

A több mint 100 ezres reguláris tömeghadsereg két fő eleme a lovas szpáhik és a gyalogos janicsárok voltak...
verőce21
@Csizi30: De az a Kisherceg, aki hiába utazott bármelyik bolygóra, nem győzött csodálkozni az emberek ostobaságán.
Mint én most a tieden.
verőce21
@köbjani: Fölösleges folytatnod!
Az iszlám megalakulása óta mindig is hódítóként lépett fel. Most újabb hullámával a csendes elárasztás politikáját folytatja!
Az a hülye, aki elhiszi, hogy ezek menekültek!
Csizi30
@verőce21: De ha nem tudnád a Kisherceg története az elfogadásról és a szeretről szól! Ennyit arról, hogy ki a hülye!
Én meg azon csodálkozom, hogy valaki hogy lehet olyan szűk látókörű, hogy csak egy porszemet lát a sivatagban! Bár amilyen eszes vagy ezt a hasonlatot biztos nem fogod fel... Kérlek használd a google-t, vagy menj be egy könyvtárba, hátha javadra válik! Ja a könyvtárban a könyveket kell vizslatni és nem a WC-t keresni!
köbjani
@verőce21: Ez a gyanú merült fel bennem is!
human
@Csizi30: Nem tudtam még eldönteni, hogy ennyire IQ bajnokok vagy csak megjátszák.
JAJMÁR
@Csizi30: 13:50 Sajnos, némelyek avatara maga a gúny. Van egy pár, mint pl. a Teréz anya avatara a vizityúknál!
JAJMÁR
@köbjani: Valóban, a törökök itt állomásoztak nálunk majd 200 évig. Mégsem tértünk át az iszlámra, és a férfiak se akarnak eltartani - még egyet se mindenkinek sikerül - 25 feleséget. Viszont van egy csomó török jövevényszavunk, és még sok jó dolog pl. kávé, fürdő, papucs, szőnyegek, illatszerek, fűszerek st., mindezeket sikeresen átvettük. Ne keverd a dolgokat, a törökök jó fejek :)

Szulejmán mellett Nagy Sándor is meglehetősen nagy hódító volt, nem? Napóleonhoz mit szólsz?
Vallási háborúkkal is tele van a történelem. Ne hozd ide ezeket, nem ide valók. Most egész másról van szó.
A baj a terrorizmus, és azért kértem, hogy hagyd a történelmet, mert ott erre sem példát, sem megoldást nem találsz.
Aki életveszélyben érzi magát, és a családját, az menekül. Itt megtalálod az okot és az okozatot is. Sem kerítés, se határozatok nem fogják ezt megoldani, ez annál sokkal nagyobb probléma. Az előzőek fölösleges erőfeszítések és pénzkidobások. Nem a menekültektől kell félni.
A világ minden tájáról van már harcos ezeken a területeken, erről mi a véleményed? Miért mennek oda az emberek egy békés országból?
Előlük is menekülnek, akik ott éltek.
köbjani
@JAJMÁR: Te ezt komolyan állítod, akkor terrorizmus sincs, életveszély sincs, népirtás sincs, keresztény üldözés sincs, területszerzés sincs, ok és okozat sincs, befogadottak generációs munkanélkülisége sincs, Svédország NO-GO övezet sincs, Iszlám beletörődés istenakaratának korán sincs, ,,ALLAHU - AKBART" sincs, olcsó munkaerő igény sincs, gyarmat tartó országok sem léteznek, Országhatárok Európában minek, mindenki odamegy ahova kedve tartja , meg oda ahol eltartásban részesülnek a soha munkát nem végzők, a humán érzületű EU majd eltartja, akkor minden szép minden jó akkor mi lehet a baj ebben a nagy liberális fene nagy szabadságba?
JAJMÁR
@köbjani: 19:20 Nem kérem, hogy olvasd el újra, és értelmezd. Nem fog ez neked menni. Bocs, nem zavarlak többet.
JAJMÁR
Az igazi veszély az ostoba gonoszság. Az borítja el az országot :(
köbjani
@JAJMÁR: A menekültektől nem félni kell, életveszély elől hanyadik államon keresztül érkeznek hozzánk ahol nincs az életük veszélybe. a megértés az tenálad hiány cikk! A Corriere della Sera című olasz napilap riportja szerint az IÁ olaszországi és európai támogatói Afrikából vásárolják a fegyvereket a nigériai maffián keresztül. A fegyverek szétszerelve, darabokban érkeznek meg Itáliába. (MTI
köbjani
@JAJMÁR: Te ezt miért nem érted?
országok listáját, és ezen szerepelnek a nyugat-balkáni országok is: ebből az irányból érkezik Magyarországra a legtöbb illegális bevándorló. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet alapján a menedékjogról szóló törvény szerinti biztonságos származási országnak és biztonságos harmadik országnak minősülnek az Európai Unió tagállamai és tagjelölt államai – Törökország kivételével – (Albánia, Macedónia, Montenegró, Szerbia), az Európai Gazdasági Térség tagállamai, az Egyesült Államok halálbüntetést nem alkalmazó tagállamai, továbbá Svájc, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. Ha a menedékjogról szóló törvény szerinti elismerését kérő származási országa szerepel a biztonságos származási országok európai uniós listáján vagy a kormány által meghatározott országok között, az elismerését kérő a jogszabály szerinti menekültügyi eljárásban bizonyíthatja, hogy az ő egyéni esetében a származási országa nem felel meg a biztonságos származási országokra meghatározott feltételeknek. Ha az elismerését kérő Magyarországra érkezését megelőzően a biztonságos harmadik országok uniós listája vagy a kormányrendelet szerinti valamelyik biztonságos harmadik ország területén tartózkodott vagy átutazott, a menekültügyi eljárásban bizonyíthatja, hogy esetében ebben az országban nem volt lehetősége hatékony védelemre. A listán tehát egyrészt azok az országok szerepelnek, amelyek biztonságos származási országnak tekinthetők, vagyis amelyekben nincs háború, üldöztetés. A biztonságos harmadik országok listáján pedig azok az országok szerepelnek, amelyek biztonságosnak tekinthetők, amelyeken a menedékkérő keresztülutazott, és ott lehetősége lett volna a nemzetközi védelem igénybevételére. Az Országgyűlés június végén adott felhatalmazást a kormánynak, hogy rendeletben állapítsa meg azokat a biztonságos migrációs tranzitországokat, ahonnan érkezők nem igényelhetnek politikai menedékjogot.
Anna Mária
@JAJMÁR: Egészen elképesztő, mi folyik az országban, milyen fokú az embertelenség:
nol.hu/belfold/lezart-vagonokban-utaztatjak-a-menekulteket-1552913
Anna Mária
Nevetséges, milyen sokan nem értik, hogy a kormány vacak listájától az égvilágon semmi nem változott a menekülők szempontjából, megoldást a lista Magyarország számára sem jelent semmire.
Most leírták, hogy pl. új-zélandi állampolgár nem kérhet menedékjogot Magyarországon. Na bumm.
JAJMÁR
@Anna Mária: Túl jól sikerül a kormány "terelése", elképzelni se merem, mi lesz ennek a köetkezménye. Tényleg nagyon elkeserítő :(
Anna Mária
@JAJMÁR: Ez már a következmény maga.
Ebben az országban már zárt vagonok közlekednek és "jobbikosok" fenyegetőznek, börtönőr egy fiatal nő arcát töri össze, a "betyársereg" vérdíjat tűz ki valakinek a fejére stb., stb.
JAJMÁR
@Anna Mária: 21:15 Azt mondod, nincs visszaút? Még meg lehet fordulni, ez még "csak" az eleje. Nem lehet, hogy végigmegy az ország, a világ újra, ugyanazon, amiről tudja, mi várja a végén!
verőce21
@Csizi30: (13:50) Én pedig azt gondolom rólad, csak moslékért jártál az iskolába! Főleg, ha csak ennyit fogtál fel a Kisherceg történetéből.
Anna Mária
@JAJMÁR: Szerintem Magyarországon már nincs visszaút.
Európa nyugati része más, ott nem hagyják figyelmen kívül a történelmet.
verőce21
@Anna Mária: @JAJMÁR: Tulajdonképpen mi kifogásotok van a biztonságos országok listája ellen? Erről is hallhatnánk valamit?
Anna Mária
@verőce21: Nekem az égvilágon semmi kifogásom a lista ellen, azon kívül, hogy teljesen fölösleges.
A helyzet nem változott, sem a menekülteké, sem pedig az országé a lista lekörmölésével. Ezt nem nehéz belátni.
Vannak persze humoros részei is: például az, hogy a lista szerint Magyarország menedékjogot biztosít akár olyan amerikaiaknak is, akiknek az államában van halálbüntetés. :)))
verőce21
@Anna Mária: Mikor ugyanakkor az USA-val van kiadatási szerződésünk? Peches lesz aki olyan államból menekül ide.
De nem fölösleges a lista, mert Szerbia is biztonságos ország.
Anna Mária
@verőce21: Höhöhö. Olvasd csak el a listácskát figyelmesen! :)))
verőce21
@Anna Mária: Mit szeretnél még észrevetetni?
verőce21
@hetöndöe: (22:24) Ezt rossz helyre címezted, @Anna Mária: -nak kellett volna.
Mézike
@hetöndöe: @verőce21: Ja % A friss vér ami a 17 - 19 sz-ban is frissitette a nemesi családokat...:-)
Csak most ezt a verziót játsszák.
verőce21
@Anna Mária: (22:21) Átvirrasztott fővel fogok felébredni reggel, ha nem tudhatom meg, mit takar az a "Höhöhö" bevezetés. De főleg még a listácska, bumácska.
hetöndöe
@verőce21: Akkot tényleg nem értesz semmit.A párizsi januári merényleteknél itt ajvékolt az összes jobbos,hogy a szegény muzulmánokat megsértették.Azóta hirtelen ellenséggé váltak,csak mert a Viktor aszonta?
verőce21
@Mézike: (22:31) Muszlimokkal frissítettek? Ezt a verziót most találtad ki?
verőce21
@hetöndöe: (22:36) Honnan veszed ezt a hülyeséget Lajoska?
(éppen a muzulmánok elleni karikaturisták védelmében tüntettek)
Mézike
Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak...

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak...

ezt abból a cikkből másoltam amit

@hetöndöe: linkelt be. :-: Monnyuk van annak pár éve hogy orbán így nyilatkozott...
hetöndöe
@verőce21: Már megint hazudsz,itt zsidóztatok az összes fogyatékos haveroddal,és éltettétek a szegény muzlmánokat,akik csak áldozatok.
verőce21
@Mézike: (22:31) Még annyit, akkor vigyázz az utcán, mert sötétben nehéz megkülönböztetni egy négert egy kreoltól.
hetöndöe
@Mézike: Qrbán,ha kell ,hetente is megváltoztatja a véleményét,természetesen vele együtt a birkák is.:-))
verőce21
@hetöndöe: (22:43) Te tényleg bolond vagy! Ráadásul tévedsz is!
Mézike
@verőce21: Én sötétbe nem mászkálok el itthonról. Jól nevelt az anyukám!
Mézike
@hetöndöe: Van pár bírka aki nem veszi észre...
verőce21
@Anna Mária: (22:34) hasonlókat kívánok neked is. De reggelre szeretném tudni tőled a válaszokat!
Csizi30
@human: Ezt megjátszani már nem lehet szerintem...
Mézike
@verőce21: Jó Akkor legyen neked sötétben. :-)
nem tudom Mórocz nyelvét miért nem tartod elég magyarnak.
Csizi30
@verőce21: Te pont olyan hülye vagy mint a szélsőséges iszlámisták. Pont úgy tekered ki a történetet, mint ők a Koránt.
Tény, hogy elég sokat jártam iskolába, mert 2 egyetemet végeztem egyszerre, majd a befejezésük előtt elkezdtem egy harmadikat, és mindet be is fejeztem ahogy kellett. Az hogy téged már általános másodikból kirúgtak, mert elérted az éppen törvényben megszabott tankötelezettségi határt az a te bajod!
Majd, ha felfogtad azt, ami a kis hazánkban, szűkebb környezetében és világban folyik, akkor jelentkezz. De előtte utazz el 1-2 országba ahol háború volt az elmúlt 30 évben valamikor, beszélj emberekkel (azért mert nem fehérek, még emberek ám), már ha van valamiféle nyelvtudásod, aztán látogass meg pár közepesen fejlett országot is hátha segít meglátni az igazi világot és nem csak azt magadévá tenni, amit a magyar kormányzat és a jobbik meg hasonló "szervezetek" sulykolnak!
Kívánom, hogy tapasztalhass, érezhess, és élvezhesd más kultúrák, tájak, népek világát is, és hogy ki tudj törni a kis gyűlölködő világodból!
Csizi30
@JAJMÁR: Láttam... Sokban az agyrágóbogár éhen halna az tuti!
verőce21
@Fradigege: mindegyik tele van drogmaffiával, állami szinten.
verőce21
@Csizi30: kényszeres egyetemrejáró vagy? Vagy csak tandíjcsaló?
Csizi30
@verőce21: Képzeld érdekelt amit tanultam! Tudom, hogy ez számodra elképzelhetetlen, de vannak ilyen emberek is!
köbjani
Csak figyelni kell ezeket a menekült imádókat, logikájuk a többségi akarat ellen épül fel, beteges gondolataik az egészséges társadalom életszerűsége ellen, tudatosan felépített ellenállással igyekeznek fellépni. Ha valami nekik tetszik, az a többséginek rossz. Így a menekültek védelme, nekik lét fontosságú, mert a többségre terhet ró. A kerítés építését a határa támadják, akkor a többségnek remek elhatározás, védelmi érzetünk nő. Ezek azok a dolgok amik ismerté teszik élhetetlen többségi társadalom ellenességüket.. Teszik ezt valami zsigerből fakadó ellen érzelemből a többséggel szemben
Miért nem a többségi akarat támogatói ezek a személyek? Miért nem az ország érdeke fontos nekik? Miért nem a magyarok védelme az elsődleges? Miért az idegen védelme részükre az elengedhetetlen követelmény? Idegen érzelmük hogyan nőhetet ilyen mélységűvé?
köbjani
Ha ismernénk JOGAINKAT, ami hatálytalaníthatatlan ÉS ISMERNÉNK TÖRTÉNELMÜNKET, nem kellene utcára menni senkinek, nem lenne NÉLKÜLÖZÉS ebben az országban, és soha többé nem tudna felhasználni a sátáni pénzhatalom a megosztásra, akik az orrunknál fogva vezetnek! Egyetlen politikai párt sem képes ezt megteremteni, MERT ŐK A MEGOSZTÁSBÓL élnek, beleértve az USA-t és az EU-t is. Nem nekünk kell felzárkózni senkihez és sehová, nem véletlen hazudják le történelmünket a mai napig és nem véletlen támad és pusztít a globális kifosztó rendszer, amit elneveztek demokráciának, ami egyébként a szakadék szélére sodorta az egész emberiséget.
pilishu.wordpress.com/…/hazug-tortenelem-oktatas-m…/
Hazug történelem oktatás, Magyarország teljes kifosztásához!
Hazug történelem oktatással hülyítenek bennünket, miközben Magyarország kirablása zajlik. Elképesztő kincs van a kezünkben ha végre ébrednénk! Magyarországnak...
pilishu.wordpress.com
Anna Mária
@köbjani: "Magyarországnak a magyar szent koronával egy olyan jogosítványa létezik, amely az Istentől való..."

Naja. Isten nem volt túl körültekintő, ha olyannak adott jogosítványt, aki a kresz szabályaival sincs tisztában! :DDD
köbjani
Tévtanítások a vallásokkal kapcsolatban

Magyar Emberek! Térjetek vissza Őseink Istenéhez! yotengrit_egyhaz

A valláskutatói munkánál szinte rögtön az elején észre kell venni, hogy az olyan tévképzetek, miszerint minden egyes vallás jó és csak is az Öregistenhez vezet haza, nem igaz.
Reményt sugalmazásként János evangéliuma így ír:
"15,18 Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 1Jn 3,13
15,19 Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 1Jn 4,5-6 15,20
Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani." Mt 10,24

Tudom, hogy udvariatlannak tűnik, amit állítok, ám a helyzet ettől nem válik jobbá, igaztalanabbá.

Ma az emberek valami hihetetlen tévképzetből kiindulva nem merik leírni a valós álláspontjukat az egyházakkal kapcsolatban. Egész egyszerűen, mert attól tartanak, hogy akkor valakinek vagy valakiknek az érzékenységét sérti.

Igen. Ez így igaz. Ma mindenki képes megsértődni valamiért. Viszont evvel kapcsolatban a javaslatom az, hogy akkor az illető ne írjon és ne gondolkodjon olyan dolgokról, amit nem képvisel teljes mellszélességgel. Nem beszélve arról, hogy akkor pedig el kellene gondolkodnia azon, hogy ha mindent képvisel, akkor melyik a sajátja. Már ha egyáltalán van sajátja. Mert akkor, ha van sajátja, legalább is úgy gondolja, akkor azt kutya kötelessége mindenek előtt az első helyre emelni. Egy ilyen elkötelezett embernek ki kell merni jelentenie, hogy az ő vallása az egyedül igaz vallás. Még abban az esetben is ha mindenki más mást állít. Azt viszont az írónak, mármint az elkötelezett írónak is tudomásul kell vennie, hogy a kijelentései minimum szalonképesen legyenek megfogalmazva. Amennyiben ez rendben van, akkor már nyugodtan...
köbjani
Tévtanítások a vallásokkal kapcsolatban

Magyar Emberek! Térjetek vissza Őseink Istenéhez! yotengrit_egyhaz

A valláskutatói munkánál szinte rögtön az elején észre kell venni, hogy az olyan tévképzetek, miszerint minden egyes vallás jó és csak is az Öregistenhez vezet haza, nem igaz.
Reményt sugalmazásként János evangéliuma így ír:
"15,18 Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 1Jn 3,13
15,19 Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 1Jn 4,5-6 15,20
Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani." Mt 10,24

Tudom, hogy udvariatlannak tűnik, amit állítok, ám a helyzet ettől nem válik jobbá, igaztalanabbá.

Ma az emberek valami hihetetlen tévképzetből kiindulva nem merik leírni a valós álláspontjukat az egyházakkal kapcsolatban. Egész egyszerűen, mert attól tartanak, hogy akkor valakinek vagy valakiknek az érzékenységét sérti.

Igen. Ez így igaz. Ma mindenki képes megsértődni valamiért. Viszont evvel kapcsolatban a javaslatom az, hogy akkor az illető ne írjon és ne gondolkodjon olyan dolgokról, amit nem képvisel teljes mellszélességgel. Nem beszélve arról, hogy akkor pedig el kellene gondolkodnia azon, hogy ha mindent képvisel, akkor melyik a sajátja. Már ha egyáltalán van sajátja. Mert akkor, ha van sajátja, legalább is úgy gondolja, akkor azt kutya kötelessége mindenek előtt az első helyre emelni. Egy ilyen elkötelezett embernek ki kell merni jelentenie, hogy az ő vallása az egyedül igaz vallás. Még abban az esetben is ha mindenki más mást állít. Azt viszont az írónak, mármint az elkötelezett írónak is tudomásul kell vennie, hogy a kijelentései minimum szalonképesen legyenek megfogalmazva. Amennyiben ez rendben van, akkor már nyugodtan...
verőce21
@Mézike: (23?06) "Mórocz nyelvét" még nem tapasztaltam.
verőce21
@Anna Mária: (10:38) Isten és a KRESZ szabályai! Ezt jól osszepárosítottad!
Gyanítom, hogy csak ne maradj veszteg. :)
verőce21
@Csizi30: (09:18) Igen, eléggé furcsa ember is vagy!
(Gondolom azért, mert érdekelt is a dolog.)
Mézike
@verőce21: Ja ! Bicsika..., Móriczra gondoltam..., mármint a nyelvezetébe. regények, mesék...
verőce21
@Mézike: (17:53) Móricznak a novelláit is szeretem. Sokat is olvastam őket. De furcsa lenne, ha valaki azon a nyelven kezdene ma kommentelgetni.
Főleg, ha a nyelvi, fogalmazási hibáit neki tulajdonítja! :)
Mézike
@verőce21: Ez a nyelv még él.
Ha itt a faluban hallanád hogy beszélnek. Élő nyelv. Miért ne használnám?
Az hogy egyesek hibának hiszik nem az én bajom!
verőce21
@Mézike: (16:03) Én nem vitatom, hogy élő nyelv! És nem is hiszem hibának. Kivéve, ha valaki erre hivatkozik, amikor hibázik. Mert akkor a nyelvi környezetéből is ki kell derülnie a magyarázatnak. :)
Mézike
@verőce21: Monnyuk te koppintottál az orromra a beszédem miatt, már nem egyszer...
verőce21
@Mézike: Monnyuk. "Az asszony tíz körmével esett neki a homoknak, s nemsokára ott állt előtte az ura. Megrothadva, megundokodva. Nyakán volt a rézveretes szíj." - Barbárok
Mézike
@verőce21: Igen. :-)
Mikor a gyerekek kicsik voltak olvastam sok mesét amit ő írt. A dióbél királyfit, na meg a kincskeresőt. :-)
Mostanában rendeltem meg a tőle az Erdély trilógiát. Na azt nehéz lesz olvasni még nekem is. :-)
Mézike
@verőce21: Nocsak! Osztán mibűl lelted ki? :-)
Dr. Felipe
Mert az úgy van hogy egy félfasiszta kurmány határozhatja meg hogy mely országok biztonságosak?

Akkor én is biztonságos országnak nyilvánítom Észak-Koreát g vicctor kommunista spicli elvtárs számára. Érezze otthon magát.
verőce21
@Mézike: (16:40) Megeshetik. Ki szép, ki jó!

(Megpróbáltam egy hosszabb szöveget hangalapú gépeléssel beírni, de Móriczot nem fogja a gép. Olyan cikornyás, összevissza szöveget hoz ki belőle, hogy értelmezhetetlen a tartalma. Holt nyelv lesz ez Te, akárki meglássa!)
Mézike
@verőce21: az Erdély trilógia valóban holt nyelven íródott, mert az már nem használatos a mai magyar nyelvjárásokban.
Igyekezett az akkori nyelvet használni.
Egyébként a mai nyelvjárásokat sem lehet feltérképezni. Igaz már kevesen beszélik.
JAJMÁR
Meghatározta a kormány, hogy mi a biztonságos, aztán meghatározta, hogy melyik országok a biztonságosak.
Hú, de jó, csak egy picit aggódom, ha mégis meg kell védeni ezt az országot, és tényleg, és komolyan, - mert a kerítés nem bizonyul elég erősnek -, leveszi-e a kupakot a messzilátójáról a miniszter, és nem potyog-e le addigra az összes légierőnk,és marad-e még valami kis apró... és lesz-e még olyan "barát", ha ez mind nem elég, aki rajtunk segítene?
vagy csak annyi történne, hogy a nagyhatalmasságok felszállnak a "válogatottakkal" együtt a saját maguknak tákolt "Noé bárkára".
Nesze neked magyar és magyar nyelv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.