A Fidesz szerint a betegséget megelőzni kell, nem pedig az amúgy is nehéz helyzetben lévő betegeket még több anyagi teherrel sújtani, ezért tették elérhetővé országszerte a daganatos betegségek, különösen a méhnyakrák, az emlőrák és a vastagbélrák szűrését.

A Fidesz parlamenti frakciója szerdán ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi koordinációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón azt mondta, a tervek szerint 2018 végére az egész ország területén lesz vastagbélrák-szűrés, mert az Európai Unióban a lakosság arányában Magyarországon halnak meg a legtöbben vastagbélrákban, illetve a megbetegedések tekintetében Szlovákia után a második helyen állunk.

A nagyobbik kormánypárt közlése szerint míg a baloldal nyerészkedni próbált a betegeken, a polgári kormányzásban az egészség érték, ezért minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a magyar családokban minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és gyermek tudjon egészségben élni. A korai halálozást és a tragikus népegészségügyi állapotokat az egészségesebb életmóddal, a dohányzás visszaszorításával, az egészségesebb élelmiszerekkel, a mindennapi testneveléssel és sportolással, a népbetegségek megelőzésével és mielőbbi diagnosztizálásával tudják csökkenteni. A Fidesz egészségpolitikájában mindez kiemelt fontosságú – tették hozzá.

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@swordigo: Igen rátudsz íratni bármit a laboros beutalóra mert ahogy mondtad magánklinikára jársz , de sokan nem tudják magunak megengedni. Miért nem fogod fel ezt entero, szandokan stb.??? Hiába mászol vissza másik névvel :-DD
swordigo
@Mobil123: Vérvételre nem járok magánklinikára, ebben el vagy tévedve. Simán ráírja az az orvos is, akit ismersz, vagy a háziorvos. Egyébként meg fejezd már be a nevekkel való játszadozást kicsi csíra:-)
JAJMÁR
Ebben a vérvétel dologban a .. hú, majdnem elírtam a nevet, swordigo-nak adok igazat, ha valahol nem így működik, ott a háziorvos a ludas. Orvost kell váltani. Én csak ellenőrző laborvizsgálatokat szoktam kérni, de azt ír rá amire kérem, és még időpont se kell a laborban. Kb. 2 nap múlva eredmény is van, de csak azért akkor, mert nem ott értékelik ki.

Rá kell szólni a háziorvosra Des! és vigyázz magadra :)
swordigo
@JAJMÁR: Pontosan. Sőt, amennyiben nem a háziorvosomtól kérem, akkor még a hagyományos vérvételi papírt adják, amelyen piros filccel teszi rá az x-et az orvos, amit akár ki is lehet egészíteni házilag:-))
Mobil123
@swordigo: Mivel én nem sértegettelek ne tedd te se!! az hogy egy senki vagy így is tudjuk nem kell még rátenni egy lapáttal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.