A Gyurcsány-Bajnai-kormányok veszélybe sodorták a nyugdíjrendszert, ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíj sincs – reagálta a Fidesz-frakció szerdán Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista alelnökének kijelentéseire. 

Az MSZP politikusa szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány hibájából nem tudnak a magánnyugdíjpénztárak a nyugdíjkorhatárt elért tagjaiknak járadékot fizetni.

A Fidesz-frakció szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok az emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi érdekeltségű magánnyugdíjpénztáraknak adták, amelyek elcsalták az emberek nyugdíjjárulékát.

"A szocialisták a nyugdíjrendszert az összeomlás szélére sodorták, minden harmadik forint hiányzott a nyugdíjkasszából, és már csak az IMF-hitelből tudták fizetni a nyugdíjakat" – tették hozzá.

A Fidesz szerint ugyanakkor ma a nyugdíjak biztonságban vannak, a nyugdíjrendszer fenntartható és stabil, a kormányváltás óta minden évben legalább inflációkövető nyugdíjemelést hajtottak végre.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Emlékszünk még, hogy ki lopta el a 3 ezer milliárd magánnyugdíjat, nem volt az olyan rég tetves rablóbanda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@colibri: 3 ezer milliárdot akartam írni, terészetesen.
F_Viktor
@Freewolf: Írod:
"420.000 főleg fiatal munkavállaló dolgozik külföldön. Többnyire nem családdal mennek ki, tehát várhatóak vissza."

Ahogyan azt Orbán mondja neked, o'szt a buta fejeddel el is hiszed!

Hónapokig várnak az anyakönyvre:
www.baratok.hu/rtlklub/hirek/honapokig-varnak-az-anyakonyvre

"Hónapok óta hiába vár gyermekeik anyakönyvére, útlevelére több külföldön élő magyar család. Sokan keresték meg ezzel az RTL Híradót. A családok arról panaszkodnak, hogy így nem tudnak hazajönni látogatóba. Az ügyeket intéző egyetlen kormányhivatalnál azt mondják, többszázezer kérelem torlódott fel náluk, miután a Bevándorlási Hivataltól hozzájuk került az ügyintézés."

TÖBB SZÁZEZER!
Abból a 420 000 külföldön dolgozóból több SZÁZEZER apa, családfenntartó elment dolgozni külföldre, s ott szültek több SZÁZEZER gyereket?
O'szt a kormányhivatalnál a több százezer az mennyi százezer? 400?
F_Viktor
@dr. prédikátor: Elkéstél a tanácsoddal :-)
sokanvagyunk
Az a félmillió új munkahely amely létesült - külföldön -, nemigen fogja a nyugdíjkasszát töltögetni - hacsak nem a rejtett erőforrások az új csodafegyver. :)
emerencia
@sokanvagyunk: Nincs olyan, hogy nyugdíjkassza. Az ezen a címen befizetett összegek mennek a nagykalapba, (költségvetés) és arra fordítódnak amire a miniszerelnök megengedi. (Pl. baráti vállalatok szponzorálása, gazdagok adócsökkentése, elhíresült stadionok, vasfüggöny, stb.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.