Harmincnyolc versenyhelyszínnel számol a budapesti olimpia hatástanulmánya, közülük ma öt alkalmas ötkarikás viadalok befogadására – írja a Népszabadság.

A 2024-es budapesti játékok hatástanulmánya szerint sportlétesítményekre 442 milliárd forintot költenénk, 156 milliárdot ideiglenes arénákra. Lebontanák például a 27 milliárdból épülő Etele téri csarnokot.

Az 1372 oldalas anyagban úgy számolnak: a 38 helyszínhez szükség lesz ugyan négy visszabontható és tíz ideiglenes létesítményre, de kéttucatnyi az olimpiától függetlenül elkészül.

A Népszabadság azt írja, a legnagyobb projekt a Kvassay-zsiliphez tervezett, 120 milliárd forintra saccolt atlétikai főstadion lenne.

Az arénában 60 ezren férnének el úgy, hogy az olimpia után a lelátót visszabontanák 15 ezresre. Így is több maradna belőle, mint a kelenföldi Etele térre tervezett, 27 milliárdból elkészülő, 15 ezer néző befogadására alkalmas fedett csarnokból, amelyet a kézilabdadöntők és az röplabdatorna megrendezése után elbontanának.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
A G... ÜGYI-FOGYIT KELL LEBONTANI...és versenyképesek leszünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
Érdekes ...felépítik...zsebelnek...lebontják és újból ők zsebelnek!!! Az egészségügy...nem építik, de nagyon "kiéheztetik" pénzelvonással! Háááát nem érdekes?
vitriol
@nusika: az "érdekes" nem a megfelelő kifejezés, sokkal inkább illik rá a FELHÁBORÍTÓ!
mate03
@silber13: ! Ezek a szarháziak,felállítják a korrupció olimpiai csúcsát!
nemjoezigy
Nem csak a görögöknél bukott a stadion projekt, de a brazilok is ráfizettek és azóta is ráfizetnek a stadionjaiknak a fenntartására!
Desischado
Ebből remekül lehet lopni/mutyizni! Erről van itt szó! A mi bőrünkre rázzák a rongyot és más farkával vernék a csalánt, mint mindig! De ismétlem, elsősorban a szabadrablás a lényeg nekik! Hogy újra és újra megtömhessék a feneketlen zsebüket!
Yoda69
Mi ertelme ennyit kolteni ha Utana elbontjak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.