Harmincnyolc versenyhelyszínnel számol a budapesti olimpia hatástanulmánya, közülük ma öt alkalmas ötkarikás viadalok befogadására – írja a Népszabadság.

A 2024-es budapesti játékok hatástanulmánya szerint sportlétesítményekre 442 milliárd forintot költenénk, 156 milliárdot ideiglenes arénákra. Lebontanák például a 27 milliárdból épülő Etele téri csarnokot.

Az 1372 oldalas anyagban úgy számolnak: a 38 helyszínhez szükség lesz ugyan négy visszabontható és tíz ideiglenes létesítményre, de kéttucatnyi az olimpiától függetlenül elkészül.

A Népszabadság azt írja, a legnagyobb projekt a Kvassay-zsiliphez tervezett, 120 milliárd forintra saccolt atlétikai főstadion lenne.

Az arénában 60 ezren férnének el úgy, hogy az olimpia után a lelátót visszabontanák 15 ezresre. Így is több maradna belőle, mint a kelenföldi Etele térre tervezett, 27 milliárdból elkészülő, 15 ezer néző befogadására alkalmas fedett csarnokból, amelyet a kézilabdadöntők és az röplabdatorna megrendezése után elbontanának.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
A G... ÜGYI-FOGYIT KELL LEBONTANI...és versenyképesek leszünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Álmodozók,, ébredjetek fel, EZ CSAK SZÉP ÁLOM, EGY NAGYON EGYSZERŰ DOLOG HIÁNYZIK A P É N Z!!!
bakegya
A G... ÜGYI-FOGYIT KELL LEBONTANI...és versenyképesek leszünk.
Clavigo
Jóóóó,,tetszik. Innen már nem lesz nehéz csődbe menni...
simmering73
Ébresztőőőő! A bilibe lóg a kezetek.
szaboria1
Remélem már 2018 után végleg eltűnik ez a bagázs.
Nyuszicsibe
"...amit raktak délig, leomlott estére,
amit estig raktak, leomlott reggelre..." :-)
Mézike
na most akkor mi van?
Még nem tudjuk rendezünk - e olimpiát. Vagy tévedek?
Ez olyan mint amikor a paraszt lovat akar tartani, megvan minden hozzá , drága istállót épít, megveszi a szerszámokat, sőt szekeret kölcsönből...de nincs lova.
Aztán egy szép nap rámegy mindene az álomra.
colibri
A hatalmon kívül ez a sportban való kiélés, ami rettenetesen fekszik g. ov-nak. Pénz nem számít, felelősség nincs és jut belőle a haveroknak is. (tompika, kubatov, rezsiszilárd, nyóckeres máté stb)
Azért még egy dolog eszembe jutott, ami még nagyon élvezetes lehet számára: amikor reszkető kezű öregasszonyok és apókák csókolgatják a kezét. Hát, az sem semmi!
Hellcat
Hogyan vigyük csődbe az országot fidesz módra...
wagabund
Na ez már bűncselekmény...akár terv szinten is.

állandóan a pénztelenség a téma...a nyugdíj megoldatlan, az egyészségügy megoldatlan, az oktatás megoldatlan pénzszűke miatt..a népesség fogy, a belső(rejtett munkaerő) tartalékokra szánt pénzt ellopták...
persze nagyot lehet fogni a létesítmények építésén, és bontásán is...

a néppel mi a lófasz lesz, kérdem tisztelettel?
paolo006
@wagabund: hogy az országgal a néppel mi lesz? Az a kutyát nem érdekli. Ők már nem tartoznak a néphez, így nem is érdekes. Addíg tartoztak a néphez amíg ellenzékben voltak. Majd 2018-ban fognak megint, a választások előtt. Maguk között úgy beszélnek rólunk mint a kutyáról. A saját ügyefogyott választóikról is.
papa.49
Végre már felébredhetne az ország nagyobbik része a Csipke Rózsika álomból, mert hamarosan már országunk se lesz, ez a tahó hazugovics annak adja el aki többet ígér érte!!!
Neki ez az ország nem a hazája soha sem volt, nem is úgy cselekszik mint aki a saját hazájának érzi az országot, neki Erdély meg a keleti diktatúrák a hazájai!!!
Jankó123
A pécsi 25 emeletes épülettel már közel 30 éve nem tudnak mit kezdeni, pedig ennyi idő alatt, már 50x50 cm-es betonlapokban szétszedve réges-régen végezhettek volna a bontással!
De olimpiai stadiont, már üzembiztosan bontanak. Dumában!
Clavigo
@papa.49: Ébren alszom...szerencsére már a németeknél.
silber13
@Mézike: Jó kérdés és biztosan vannak itt néhányan, akik vastapsolnak máris a hagyázas felvetés hallatán!
wagabund
@paolo006: 10.42 bejelöltelek, hogy teccik.. ...pedig amit írtál, azon sírni lehetne...ugyanis igaz(nak vélem)
Hari
Valószínűleg a visszabontás lesz a legnagyobb haszon, mint Kohn bácsinak a vasárnapi zárva tartás. És persze ahhoz értünk igazán !
Január
A visszabontásra itélt stadion a költségek tekintetében csak hab a tortán. Hiszen 2000 milliárd Ft kevés lesz a sport és kiszolgáló létesítmények építésére.
Az olimpiai faluban terveznek orvosi rendelőket stb. kórházról se felejtkezzenek el, azt legalább a nép is tudja használni az olimpia után.
Csak annak a 2000 milliárd Ft-nak a forrását kellene megtalálni, lehetőleg a polgárok minél kisebb sanyargatásával előteremteni!
Január
@Január: Amúgy pedig illik ránk ez az olimpia mánia, mint Kínára az Albán szolidarítás.
Fradigege
Ezek még mindig hisznek a csodában. Lassan írom: N-e-m kap-já-tok meg a ren-de-zést 2024-re, baz-meg!
Fradigege
Ha annyira magabiztosak és ennyire bíznak a győzelembe, akkó' mé' nem akarták nyilvánosságra hozni azokat a csodálatos hatástanulmányokat? Az ilyenekkel dicsekedni szoktak. Már itt bűzlik az egész.
paolo006
@Január: van itt pénz dögivel. Megtermeli a magyar, meg az Unio. Csak rosszul van elosztva. A csuti pondró ezt tartja a legfőbb hivatásának. A más pénzét elosztani. A családja és a cimbik között. Erre kapott felhatalmazást a szavazóitól. Valószínüleg így is van, mert nekik nagyon tetszik!
paolo006
@wagabund: sajna ez így van. Tennünk kellene ellene. Nagyon keményen és nagyon gyorsan, mert senki nem fogja megtenni helyettünk. Bassza meg.
sentinel216
Nekem csak annak a lóvénak a tíz százalékát utalják át, amennyit a tanulmányokra, tervekre, szakértői díjakra fizetnek ki a csókosoknak. Egyszer már eljátszották ezt velünk. Akkor is meggazdagodtak rajta páran. Ha sikerülne is a megvalósítás, olyan rendezvény lenne, mint szegény ember gyerekének a szülinapja. Egy sós pogácsába szúrt égő gyufa a torta.
Mézike
@silber13: Ez az olimpiás lázálom csak arra jó , hogy megmagyarázzák a " Minden budi mellé stadiont! " eszméjét.
Mézike
@silber13: De azét van fejlődés csócseszkuhoz képest.
Az ő stadionjait nem lehet visszabontani.
nyanya001
Ezeknek semmi sem drága, szórják a közpénzt ,két kézzel !
nusika
Érdekes ...felépítik...zsebelnek...lebontják és újból ők zsebelnek!!! Az egészségügy...nem építik, de nagyon "kiéheztetik" pénzelvonással! Háááát nem érdekes?
vitriol
@nusika: az "érdekes" nem a megfelelő kifejezés, sokkal inkább illik rá a FELHÁBORÍTÓ!
mate03
@silber13: ! Ezek a szarháziak,felállítják a korrupció olimpiai csúcsát!
nemjoezigy
Nem csak a görögöknél bukott a stadion projekt, de a brazilok is ráfizettek és azóta is ráfizetnek a stadionjaiknak a fenntartására!
Desischado
Ebből remekül lehet lopni/mutyizni! Erről van itt szó! A mi bőrünkre rázzák a rongyot és más farkával vernék a csalánt, mint mindig! De ismétlem, elsősorban a szabadrablás a lényeg nekik! Hogy újra és újra megtömhessék a feneketlen zsebüket!
Yoda69
Mi ertelme ennyit kolteni ha Utana elbontjak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.