A Délmagyar.hu beszélt egy gazdával, akinek a földjén húzódna a határzár. A röszkei IV-es körzetben gazdálkodó Bolvári Zoltán elmondta, hogy még meg sem kereste az állam a földje kisajátítása miatt. “A birtokunk összeér a magyar–szerb határral, lucernát termelünk rajta. Már annak is örülök, hogy ad valamit a kormány a földünkért. Biztosan nem fogok bírósághoz fordulni a kapott pénz összege miatt.” Lázár János a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindenki kap egy egyszeri kártalanítási összeget, később pedig területhasználati díjat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kisajátításért 160-170 forintot fizetnek négyzetméterenként. Azért maradtak megválaszolatlan kérdések: - a területhasználati díjat havonta utalja-e a kormányzat, amíg a kerítés áll? - kié lesz a terület a kerítés elbontása után? - ha állami terület marad, akkor visszavásárolhatja-e a gazda a kerítés elbontása után? A Délmagyar feltette ezeket a kérdések a Belügyminisztériumnak,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Hellcat: Nem vagyok rossz indulatú,,,,de remélem 1-2 Magosz-parasztnak kinyúlik a szeme,,mint a csigának. A többieknek,,részvétem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Majd megmagyarázzák,,,hogy csak ""megvédik " a kérdéses földeket..A gazda meg majd csak tájékozódik,,mint egy kiszántott egér.,,,
Mézike
@Clavigo: Sőt mindenkinek állampolgári kötelessége védeni a hazát. Ha mással nem akkor a földjével...
Bezzeg ha valami nagykutyuli földecskéje lenne arra !
Hellcat
Az fasza, a kerítés már épül...Ne reménykedjenek a gazdák szerintem...a manyup pénzt is szó nélkül elvették és elszórták.
Clavigo
@Hellcat: Nem vagyok rossz indulatú,,,,de remélem 1-2 Magosz-parasztnak kinyúlik a szeme,,mint a csigának. A többieknek,,részvétem.
human
@Clavigo: Ó ház a magosz is csak akkor tudta megvédeni a gazdákat, mikor ellenzékben volt a fidesz.
Commneter
A tulajdonjog közjogi korlátai és a kisajátítás

Ptk.177. § (1) Ingatlant kivételesen, közérdekből (espropriazione per pubblica utilità)
– törvényben megállapított esetekben, módon és célokra — lehet kisajátítani. A kisajátított ingatlanért teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás jár. (megjegyzésem: *pénz vagy *csereingatlan)
(2) A kisajátítás részletes szabályairól külön törvény rendelkezik.

Közérdekű célok
A kisajátítás alapjául szolgáló közérdekű célok a kisajátítási törvény szerint az alábbiak:
- honvédelem;
- nemzetközi szerződés alapján megvalósuló területcsere;
- terület- és településrendezés;

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.