A Fidesz-közeli PestiSrácok oldal is elővette ma a kormányzati plakátok szereplőit, akik közül a rezsicsökkentéses hirdetményen szereplő idősebb nő igencsak ki van akadva az internetre.

Van az a pont, amikor megálljt kell parancsolni, és amelyet nem lehet átlépni. A kormányzati plakátokon szereplők közül többünket is beazonosítottak, megtaláltak az interneten, a közösségi oldalakon, és egyikünket sem kímélik. Folyamatos a mocskolódás, a plakáton látható kisgyermekes családnak is nekiugrottak, amely a legnagyobb aljasság. Az ellenplakátok készítői ellopták az eredeti hirdetményeket, és átírták az azokon szereplő feliratokat. Az én arcommal futó eredeti plakáton például a sokat spóroltam a rezsicsökentéssel szöveg szerepelt, amelynek már több tucat átirata terjed piszkosul a neten

- panaszkodott a nő, aki azt is elmondta: minimum egy bocsánatkérést vár a képeket leközlő újságoktól, de az is lehet, hogy pertársaságot alapít a többi érintettel és bíróságra viszi az ügyet.

Az internet perelésén gondolkodik a kormányplakát szereplője

A PestiSrácok egy ügyvédet, Balsai Istvánt is megkeresett, aki azt nyilatkozta, a plakátok szereplői nem minősülnek közszereplőnek.

Képmással való visszaélést követtek el azok, akik ezeket az ellenplakátokat feltették az internetre, mert az eredeti, kormányzati plakátokon szereplők hozzájárulása nélkül nem lehetett volna a fotóikat felhasználni. Ezzel személyiségi jogsértést követtek el, amelyet azzal súlyosbítottak, hogy az újraértelmezett plakátokon dehonesztáló szöveget adtak a szereplők szájába

- fejtette ki.

Balsai szerint bár a képek eredeti készítőit nehéz beazonosítani, de azok is perelhetők, akik ezt közreadták és a bírósági gyakorlat alapján az érintettek akár több százezer forintos sérelemdíjat is kaphatnak.

Lapunk az eset kapcsán megkereste a TASZ-t is. Dojcsák Dalma jogász szerint bár valóban képmással való visszaélést követtek el a mémek készítői, amik sérthetik a személyiségi jogokat, de a szólásszabadság védelme ezt felülírja.

A TASZ egyébként nemrégiben nyert pert, melyben a bíróság kimondta: a bevándorlás-ellenes óriásplakátok letépése nem minősül szabálysértésnek, hanem belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Freewolf: Természetesen szoci politikusok bohócként való ábrázolása az rendben van ugye,esetleg bábuik akasztgatása is,vagy az nem parasztság?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Aki az arcát adta az ilyen plakátokhoz azoknak az ellenvéleményt is el kell tűrni. Pláne ha pénz is kapott érte. Ugyanis toborozták hozzá az embereket.
Freewolf
A mocskolódás nem ellenvélemény! Az rosszindulatú parasztság!
hetöndöe
@Freewolf: Természetesen szoci politikusok bohócként való ábrázolása az rendben van ugye,esetleg bábuik akasztgatása is,vagy az nem parasztság?
dr. prédikátor
Akkor kellett volna tiltakozni amikor megkerestek ,lelkem!!!Most pedig hogy megjelent a pofázmányod, hát szép csendben türj!!!A zsozsó ellen persze nem tiltakoztál!!!
colibri
Arra lennék kíváncsi, mennyivel honorálták az óriásplakáton szereplőknek azt, hogy extra méretben szerepelnek Magyarország szerte? Gondolom, egy havi minimálbért csak fizettek érte. Elvégre a képen szereplő jutaláka is része a plakát költségének és tudjuk, rengeteg pénzt elpocsékoltak a hülye plakátjaikra.
nemkati
@szaboria1: Annyira azért nem kellett toborozni, néhányan, ha nem mind, pont kéznél voltak.

www.borsonline.hu/20150723_lelepleztuk_a_kormany_plakatarcait
Hellcat
Miből is fonanszírozták a plakátokat? Közpénzből? Amire MI adtuk a pénzt? Hát felőlem azt csinálnak vele amit akarnak ha már az én pénzem is benne van!
nusika
A többmillió ember véleménye, egy személlyel szemben, miért bántó? Vagy csak az Ő véleménye az igaz? Ki ez a Nő...? Ki az a Férfi...? ...ahogyan mondta a Tomika...
nola
A mémek gyártása egy dolog, arra a kormánynak és a plakátkampányhoz arcukat adó embereknek is fel kellett készülniük, nem érhette őket meglepetésként, hogy ez történik. Vállalták. Mondjuk a gyerekek esetében a szülők felelőssége sem vitatható, gondolkodniuk kellett volna előbb.
De... a mocskolódás, az, hogy ezeket az embereket közösségi oldalakon, vagy személyesen megkeresik, beszólnak nekik, totálisan elfogadhatatlan! Persze a kormánynak is lehetett volna annyi esze, hogy külföldi stock fotókat használ fel, ha már mindenáron plakátokon szerette volna hirdetni a hazugságait és nem hozza a saját támogatóit ilyen helyzetbe...
De attól még a tény, az tény. Ha ezek az emberek úgy döntöttek, hogy az arcukat adják ehhez a kapmányhoz, mert a Fideszt támogatják, joguk van hozzá, és joguk van ahhoz is, hogy emiatt ne legyenek attrocitásoknak kitéve. Ezt jelenti a véleményszabadság. Ami mindkét oldalra vonatkozik.
lópicigáspár
Hajrá, lássuk a pert! De remélem a rizsacsökkentésből spórolt pénzből fizeti a perköltséget, nem a kormánytámogatásból, mert ugye azt az adófizetők finanszírozzák, ehhez pedig nincs beleegyezés!
mekkelek
@Freewolf: Haha, ezt akkor is így gondolod amikor a "másik oldalt" mocskolják? :)
Hellcat
@mekkelek: Te kis naív :D Dehogy gondolja! Agyatlanokkal kár vitázni.
mekkelek
@Hellcat: Ahogy mondod! Mi adtuk össze ennek az asszonynak meg a többi plakáton szereplônek a jussát (akaratunk ellenére), úgyhogy ôk nem közszereplôk, hanem közpénzbôl szereplôk, viseljék ami ezzel jár.
mekkelek
@nola: "Ha ezek az emberek úgy döntöttek, hogy az arcukat adják ehhez a kapmányhoz, mert a Fideszt támogatják"
Nekem ott sánta a dolog hogy ez közpénzbôl megy nem pedig a pártkasszából (persze az is közpénzen telik csak a látszat legalább meglenne.)

"joguk van ahhoz is, hogy emiatt ne legyenek attrocitásoknak kitéve. Ezt jelenti a véleményszabadság. Ami mindkét oldalra vonatkozik."
Ennek egy normális országban/társadalomban így kellene lennie, de érdekes módon csak az egyik oldalt érô attrocitások verik ki a biztosítékot, a másik oldalon minden elfogadott.
nemkati
@Hellcat: "Amire MI adtuk a pénzt"
Hát én nem adtam! Tőlem elvették!
eszegfu
@nola: 13:09 A mocskolódást én sem kedvelem és természetesnek tartom a vélemény szabadságát is. Egy szépséghibája van csak a dolognak: a plakáton szereplők nem tudatlan, naiv fiatalok, nem arra vágytak, hogy majd modell karrierjük lesz, hanem korukból itélve van már tapasztalatuk, tehát számolniuk kellett a következményekkel is, ami igy tünik jelen esetben nem történt meg. Főleg ugy, hogy a hölgy már több kormány melletti tüntetésen is részt vett a fb oldala szerint, amiért lehet, hogy már kaphatott 1-2 "pofont".
nola
@mekkelek: Egyáltalán nem értek egyet a plakátkampánnyal, felháborítónak tartom, hogy 600 milliót költsenek erre mindannyiunk pénzéből. És igen, sajnos kettős mérce van, ahogy írod. Pont ezért is írtam, amit írtam. A kettős mérce egyik oldal részéről sem elfogadható. Igyekszem ahhoz tartani magam, hogy a véleményszabadság mindenkit megillet. És nem az határozza meg a viselkedésemet, hogy sok jobboldali hogyan viselkedik. Akkor én sem lennék jobb náluk. A normális társadalom emberekből áll, az egyes embereknél kezdődik. Mi mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy milyen társadalomban élünk.
Továbbra is fenntartom, hogy gusztustalan dolog ezeket az embereket közösségi oldalakon megkeresni, személyeskedni, beszólni nekik. Sőt... az arcukat adták, a nevüket, elérhetőségeiket nem. A hírportáloknak sincs joguk ezeket az információkat közzé tenni róluk.
A mémek gyártása más kérdés. Arra fel kellett legyenek készülve. De itt is a kormány felelősségét emelném ki. Miért kellett magyar embereket ilyen helyzetbe hozniuk?
vizinyuszi
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem tetszik?
Előbb gondolkodni kell (ja, elvakult fideszes...), mielőtt az arcát adja valaki egy hazug pártpropagandához.
Hellcat
@nemkati: Jogos, így korrekt. "Amire az engedélyem nélkül felhasználták"...mert lehet a fidióták erre adtak felhatalmazást de én nem! Viszont ha már benne van a pénzem akkor had fikázzák :D
nola
@eszegfu: Természetesen. De az ő felelőtlenségük nem menti fel a mocskolódókat, akik személyükben támadják őket (ahogy fent írva van, közösségi oldalaikon, a gyerekeket sem kímélve). A nézeteikkel, a döntéseikkel lehet vitatkozni. A mémeket is el kell viselniük, mert az internetet nem lehet cenzúrázni, és nem érhette őket meglepetésként. De én minden embertől elvárnám a civilizált viselkedést, legyen jobb- vagy baloldali.
eszegfu
@nola: Valóban a saját felelőtlenségük nem mentség a mocskolódóknak, de azért a pereskedést gondolják át és szürjék le a tanulságot a történtekből.
szaboria1
Megnézve a rezsicsökkentő plakát hölgy szereplőjének tényleg sokat hozhatott a konyhájára a férjével együtt aki a minimálbért reklámozza. Nem panel prolik.
nola
@eszegfu: Tény, hogy a mémek miatt perelni hülyeség, ésszerűtlen. Perelni azokat lehetne, akik a neveiket közzé tették. Azt én sem tartom tisztességesnek. Tanácsolni meg azt tudnám nekik, hogy a közösségi oldalaikat állítsák át privátra, vagy még inkább töröljék magukat és hozzanak létre új, privát profilt. A megfelelő beállításokkal nem lehet még rákeresni sem a nevükre.
A kormány idiótaságán viszont azóta is csodálkozom. Engem totálisan meglepett (még mindig naiv vagyok), hogy tényleg magyar emberek fotóit használták fel, nem pedig stock fotókat.
vizinyuszi
Egy olyan országban, ahol emberek egzisztenciáját tették tönkre magasra jutott politikusok és azok cimborái egyéni érdekből, nos ebben az esetben a netes verbális össztűz a legkevesebb.
Ilyenkor nincs és nem is elvárható a civilizált viselkedés megvezetett és kifosztott választóktól.
human
@nola: Szerintem érthető az emberek felháborodása. A rezsicsökkentéssel szépen átverték azokat akik tényleges segítségre számítottak. A gazdagok ismét nagyobb kanállal meríthettek a jóból, pedig - ahogy itt is írta szandokan - nem oszt nem szoroz nekik az a rongyos havi 30-50 ezer plusz.
nola
@human: Én sem mondtam, hogy a felháborodás nem érthető. Amit írsz, azzal tökéletesen egyetértek. De a kormányt kell felelősségre vonni, nem civileket, akik ostobaságból, hiszékenységből, felelőtlenségből vagy bármilyen más indokból az arcukat adták ehhez a "kampányhoz". Mindenki szabadon lehet hülye. De zaklatni őket személyesen, az nem elfogadható.
human
@nola: A kulturáltan kritikus hozzászólássokkal szerintem nincs baj. Azt szerintem el kell viselnie mindenkinek aki arcát adja Orbán kész átverés showjához. A büntetőjogi kategóriákért meg lehet perelni. Egyébként Koko esetére hasonlít az egész.
simmering73
@Freewolf: Sötét vagy, mint a vakond belső zsebe.
Toby
A vén "buxát" felismerték ? Csak nem körözik ? Mocskos vén nyalonc ! Felvette a nagy pénzt a palákton való szerepléshez, most meg megsértődik, ha beolvasnak a sunyi képébe !
vitriol
@nola: lehet, hogy igazad van. Javaslom kezdd a jobboldalon a kioktatást a civilizált viselkedésről.
nola
@vitriol: meg szoktam tenni azt is. bár nem "kioktatásnak" szánom. csupán véleményt nyilvánítok arról, mit tartok civilizáltnak és mit nem. és ez nem jobb- vagy baloldaliságtól függ. az ilyen "tu quoque" érvelésekkel nem tudok mit kezdeni. mások hibái nem mentenek fel a saját hibáink alól.
bundi
@nola: elnézést..de amikor belementek ebbe, akkor várható volt hogy sokakból ez nem csak pozitív érzést fog kiváltani...és gondolom a szerződésükben benne volt hogy milyen jogaikról mondanak le ha megjelennek a plakátok...ez kb olyan mint kokó reakciója mostanában vagy az a bizonyos bohóc, akivel bajnait támadták régebben...
youtu.be/5dPiyXUNRwE
és később milyen önérzetes lett ő is
www.youtube.com/watch?v=5eG4Zfl4pD0
vagy mondjuk az akkori tojásdobálók füttyögők akiket most hozott törvények védenek a tojásoktól és a rendzavaróktól...
vagy a kerítésbontók...és sok hasonló példa van még...
mekkelek
@nola: "Miért kellett magyar embereket ilyen helyzetbe hozniuk?"
Mert ôket legkevésbé az emberek érdeklik. Egyetlen céljuk a zuhanó népszerûség megállítása, jobbikos szavazók átcsábítása. A célért semmi sem drága, annyi adófizetôi pézt tapsolnak el amennyihez kedvük van, azt hazudnak amit csak akarnak, a lényeg hogy legyen káosz, félelem és bizonytalanság az emberek fejében. A szarkupac tetején a vezír emelkedik ki egyetlen biztos pontként és hozza a megváltást, mutatja a kiutat a sok szerencsétlen birkának.
Legnagyobb bûnüknek nem is a saját/baráti/hûbéresi zsebbe csatornázott adófizetôi milliárdokat tartom (azt még akár vissza is lehetne venni tôlük), hanem azt hogy hova züllesztették a társadalmat. Jóérzésû embernek - politikai nézettôl függetlenül - a gyomra forog attól amit ezek mûvelnek.
nola
@bundi: Csak ismételni tudom magam. Az, hogy felelőtlenül döntöttek és nem érdekelték őket a következmények, nem menti fel azokat, akik konkrétan fenyegetik ezeket az embereket. Idézek a cikkből: "a kormányzati kampány egyik szereplője a PestiSrácok.hu kérdésére elárulta, “a kurva a legenyhébb kifejezés, amellyel engem illetnek általam nem ismert kommentelők, üzengetők, de volt olyan, aki már akasztással is megfenyegetett”.

Az ilyen viselkedést nem menti fel semmi. Az emberek a kormányra dühösek, a kormányt kérjék számon, ne civileket. Néhány ember az arcát adta ahhoz, amiben hisz. Én személy szerint is hülyének tartom őket, de a hülyéket sem lehet fenyegetni és verbális erőszakkal üldözni!
JAJMÁR
Ja, aki "arcát" adja ehhez, az ne csodálkozzon! Ezen még az unokáink is röhögni fognak :-D
No persze, pénzért mindent, az tetszett, gondolom.
(és az se kizárt, hogy nem is nagyon illik ilyesmire nemet mondani... hát, ez a baj ebben az országban)
bundi
@nola: ja kérem nem kellett volna provokálni...
444.hu/2014/07/23/ilyen-amikor-radszallnak-a-magyar-nacik/
emlékszel erre?
és mi lett a folytatás?...444.hu/2015/05/18/andrea/
tehát innentől már van precedens erre is...
nola
@JAJMÁR: Szerintem attól még egy ember sem érdemli, hogy pl. akasztással fenyegessék, csupán mert (akár egy kampányban is) vállalta az arcát és a politikai nézeteit.
bundi
@nola: egyébként mit szólsz ahhoz hogy a főtanácsos úr
img.444.hu/plakat_05.jpg
és kedves neje
propeller.hu/images/cikk/2015_07/rezsicsokk_sporolas.jpg
a szájukba adott szöveg ellenére valószínűleg magasról tettek a minimálbérre és a rezsicsökkentésre előtte...
propeller.hu/images/cikk/2015_07/rezsicsokk_sporolas.jpg
tudták mire készülnek a plakátok...megkapták érte a júdáspénzt...abból amiket az adófizetők kimondottan nem erre fizettek be...és most még pluszban pénzt akarnak perelni tőlük...nem hangzik kissé furán?
lehet valaki hülye...törvényes joga is van hozzá...de ez azért a pofátlanság csimborasszója...nem gondolod?
nola
@bundi: Emlékszem. És arra is emlékszem, mikor apósom egy baloldali tüntetésen le lett fényképezve, a jobbikosoknak pedig nem tetszett a kezében tartott tábla, ezért kb. két hónapig üldözték, hívogatták, megosztották a neten a nevét, a telefonszámát, a gyerekei nevét és fenyegették az egész családot. Szóval személyesen is érintve voltam, csak a másik oldalról. És egyik oldalnak sem nézem el ezt a viselkedést. Az erőszak nem lehet az egyet nem értés kifejezésének eszköze. Sem a fizikai, sem a verbális erőszak nem elfogadható számomra.
nola
@bundi: a mémekért perelni pofátlanság, ezt elismerem. de a neveik nyilvánosságra hozásáért már talán érthető.
hogy fogalmazzam még meg, hogy akkor is emberek, és senkit, SENKIT nem lehet fenyegetni csak azért, mert nem értünk vele egyet.
engem az sem érdekel, nekik mennyi pénzük van. nekem attól nem lenne jobb, ha nekik kevesebb lenne.
itt a kormányra vagyunk dühösek, a kormányt kell felelősségre vonnunk, nem civileket!
nem csak az ő szájukból nem hitelesek ezek az állítások, amik a plakátokon szerepelnek, hanem önmagukban, arcok nélkül sem állnák meg a helyüket.
bundi
@nola: megértelek...és nekem is az a véleményem, hogy ha valaki lemegy arra szintre...mint amelyikkel nem ért egyet, akkor ő sem lesz jobb annál, mint amivel épp nem ért egyet...de nem lehet mindenki egyforma...ha valaki sokat bukott a most regnálók miatt, meg lehet érteni a haragját azokkal szemben akik épp ezeket éltetik...egyébként tudom abszurd példa de annak idején azokat is elítélték később akik a führer propagandagépezetében szerepeltek ...sőt egy jó könyv is íródott erről...vonneguttól az éj anyánk...ha jól emlékszem a címére...tanulságos...
julius68
szerintem az eredeti szöveg dehonesztáló. most akkó?
bundi
@nola: a kormányokat nem isten teremtette oda ahol vannak...civilek támogatták őket...ők szavazták őket oda ahol vannak...tehát ők a felelősek a tetteikért...ha egy hatalommániás korrupt őrültet ültetnek a bársonyszékbe...akkor azért...
JAJMÁR
@nola: 15:45 Azt nem, azt senki sem érdemli, és most bevallom, hogy felületesen néztem át ezt a cikket, mert igencsak itt a vihar.
Sajnos, a szélsőségek erősödésével ez együtt jár, durvul a közbeszéd is. (Itt jelzem a jobbereknek, hogy lám-lám, nem a liberalizmus miatt!)

Tulajdonképpen nem is a személynek szól ez, de ők lettek a "bűnbak"!
Ez mostanság a divat minálunk.
nola
@bundi: értem én a haragot. de ennyi erővel mindenkit, aki nyíltan vállalja, hogy fideszes, meg lehetne fenyegetni. és az hova vezetne? annyira megosztott ez az ország, folyamatosan egymás ellen fordítják az embereket, muszáj, hogy tudatosan is próbáljunk emberségesek maradni.
köszönöm az ajánlást, még nem olvastam ezt a könyvét Vonnegutnak, de el fogom olvasni. :)
papa.49
Kis kezitcsókolom de kinyílt az önérzete kegyednek, nem kell ilyen plakátokon szerepelni, nem kell hazugságokat igazságként előadni és senki nem bántja magát, ilyen egyszerű!!!
nola
@bundi: így működik a demokrácia. a többség döntött. de attól még nem érdemlik meg a fenyegetést. sokan gondolták már meg magukat közben. és még többen fogják. de akik nem, azokat sem lehet üldözni a politikai nézeteik miatt, mert akkor olyan országgá válunk, ahonnan most menekültek tízezrei jönnek felénk...
én mióta csak szavazhatok, a baloldalra szavaztam. mégsem értettem egyet mindig minden döntésükkel. és nem is voltam felelős minden döntésükért. bizalmat szavaztam nekik, de a felelősséget nem vállaltam minden intézkedésükért azzal az egy szavazattal...
iskolakerülő
A pofádat adtad a cigánykormánynak, miért csodálkozol ha szájbaköpnek te vén qrva?
bundi
@nola: "értem én a haragot. de ennyi erővel mindenkit, aki nyíltan vállalja, hogy fideszes, meg lehetne fenyegetni. és az hova vezetne? annyira megosztott ez az ország, folyamatosan egymás ellen fordítják az embereket, muszáj, hogy tudatosan is próbáljunk emberségesek maradni."
tudod ennyi erővel aki nyiltan vállalja hogy más, vagy más vallású... nem keresztény, esetleg nem magyarországon született magyar állampolgár, csak erre visz az útja...azokat is el lehetne ítélni...és a kormány...azaz a fidesz teszi is ezt...emlékszel a meleg ellenes kampányokra, vagy a bevándorló ellenességre ?...na most a fagyi visszanyalt...kb ennyi...
nola
@bundi: de milyen jogom lenne felszólalni az ő előítéletességük, erőszakosságuk ellen, ha én magam is így viselkednék?
bundi
@nola: egyébként gondolom olvastad a rezsicsökkentös hölgy fb profilján régebben ö hogy vélekedett azokról akik a màs meggyözödésüket vàllalva mémek àldozatàvà vàltak...
bakurasz
Ha a plakátra ki merte tenni a pofáját, akkor vállalja máshol is! Ostoba seggnyaló!
Anna Mária
A fidesz meg a szekértolói a sértődést, mint olyat mesteri szintre fejlesztették.
Anna Mária
@nola: Magyarországon nem a többség döntött, erről azért ne feledkezz el.
Azon sem kell csodálkozni, hogy milyen alacsony szintre süllyedt a közbeszéd a fidesz igen tudatos, már-már tudományos alapossággal megtervezett és végrehajtott uszító kampányai után.
Sikerült elérni, hogy az országban már alig maradtak, akik higgadtan képesek érvelni és a másikat is hagyják szóhoz jutni.
A hisztérikus hangulat csak fokozódik és ezt már semmi nem fogja megállítani.
nola
@bundi: nem nézegettem a fb profilját, de el tudom képzelni. akkor sem tartom jogosnak a fenyegetőzést.
egyébként azzal semmi bajom, ha mémeket gyártanak a plakátokból. de hogy a plakátokon szereplő embereket személyükben támadják, fenyegessék, megfélemlítsék, azt nem tudom elfogadni.
nola
@Anna Mária: ha hagyod, hogy mások határozzák meg a te viselkedésedet, akkor ők győztek. én ezt vallom, és ehhez tartom magam. nem lehetetlen szenvedélyesnek és tudatosnak maradni egyszerre.
Anna Mária
@nola: Nyilvánvaló, hogy az ember nem megy le vadállatba még akkor sem, ha a közbeszéd egészen alacsony szintű.
De a mostani helyzetben nem az a fő kérdés, hogy az egyén hogyan viselkedik, hanem az, hogy a civilizált egyén mit tehet a társadalom további romlása, rongálása ellen, tehet-e még egyáltalán valamit.
Láthatod: a fiatalság óriási hányada tájkozódik szennyoldalakról, mint a kurucinfó, az alfahír, a betyársereg site-ja stb., tehát olyan helyekről, amelyek egy normálisan működő, valóban demokratikus országban néhány óránál tovább nem is élhetnének, hiszen megvan a politikai akarat arra, hogy senki ne uszíthasson mások ellen és nyilvánosan ne beszélgessen mocskosul éppen azért, hogy a közbeszéd ne menjen tönkre.
Magyarországon a megosztó, a szélsőségeket szabadon engedő politika következtében tömegek hülyültek el.
Ez az igazi gond, nem pedig az, hogy egy fideszes néni megsértődik-e éppen és hogy a sértettsége jogos-e.
mate03
@Freewolf: Most szerinted ki mocskolódott? Aki egy ilyen plakáthoz az arcát adja,nem kevés pénzért! Az ne sértődjön!
Anna Mária
@mate03: A kutyus most nagyon ki van akadva, mert ő szeretett volna plakátarc lenni, de lecsúszott a nagy lehetőségről! :)))
mate03
@Anna Mária:! Nem baj! Majd a legközelebbi kutya kiállításra,benevezzük!
egyvandor
Nagyon aranyos védekezés.
A plakáthoz jó pénzért vagy megyőződésből képüket adják, részt vesznek egy vélhetőleg megosztó propagandában amit annak elszenvedői is fizetnek és elvárják hogy ne minősüljenek közszereplőknek. Nem inkább arról van szó, hogy mindenhol csak a fideszkdnp hangja legyen hallható?

Tud ez a jogészkedő zártkörű ner rt.

A tv székház, a vízágyú (melyben emberek ültek) felgyújtói nemzeti hősök,
a feledékeny négyzetméter fejlesztők, a cégükről megfeledkezők, a jövedelmüket tudatukkal fel nem fogók, makulátlanok és tisztességesek.
paolo006
Még fenyegetőzik a büdös banyája. Belehazudik az ország arcába és neki áll följebb. Aranyos. Vannak helyek ahol a belét is kitaposnák. Adjon hálát, hogy nem vagyunk olyanok mint akiknek a seggét nyalja. Szipirtyó. Na persze az élete párja sem semmi. Megtalálta zsák a...!
nemjoezigy
Nincs igaza ennek a balsai nevű 'jogásznak', vagy csak ez is többféle képen értelmezhető, mint s fideSS banda alkotta törvények és jogszabályok.
A másik értelmezés: aki pózol és így ráutaló magatartást, beleegyezést mutat, az hozzájárul a róla készült kép közzé tételéhez. Az meg, hogy ki hogyan véleményezi a képet, az magánügy. Ezek nem műalkotások, amik nem bánthatók.
Aki meg képét/nevét adja egy ügyhöz, az vállalja a következményeit, ne csak a zsebét tömje az adófizetők pénzéből!
Desischado
@Toby: Olvasd el te is, azt a cikket, amit Szaboria belinkelt. A nyanya fideszes aktivista, a férje meg volt jogtanácsos. a fiatalok szintén nem a csóringersorról jöttek, és nyilván ők is fideszesek. Az nem baj, hogy hazugságokhoz adják az arcukat, - van bőr a képükön nekik is, jó vastag! - és ráadásul pénzt is kaptak érte, de besértődnek, mert szembesítik őket a hazugságokkal? Ez az ami undorító, hogy belehazudnak a képünkbe, és még nekik áll följebb!

@paolo006: Már megint a szivemből szóltál!
dr. prédikátor
Rozika lelkem!!!Elvesztetted a gerincedet, de ha eljössz tőlem megkaphatod!!!
puki
Még egy KG(y)Béla.
Ezek szaporodnak?
Strong
Korábban olvastam egy riportot a fidesz (rosszabbul élünk mint négy éve) című kampányának idős asszonyával.

A néni elmondta a riportban, hogy félrevezették, szó sem volt óriásplakát szereplésről.
Azon kívül két lakás tulajdonosa, és már akkor is százezer forint fölötti nyugdíja volt...

Azt látom, hogy aki a fideszes plakátokon szerepel, az ki van téve a kalamajkáknak...
Hari
Mocskolódni valóban nem szép dolog. Amúgy mindenki magát minősíti, hogy hová adja el magát. Utólag szabadkozni meg szánalmas egy dolog, pláne egy meglett korú felnőttők.
Hari
@hetöndöe: az teljesen jogos, mert a kegyetlen valóságot ( ami ugyebár csupán nézőpont kérdése, mint a vájdling) ábrázolták művészi fokon. A művészi szabadság meg sérthetetlen, azt mindenkinek kötelessége tiszteletben tartani.
micfild
@nola: Valamennyire igazad van...
De mégsem..
Mert aki arcát adja ahhoz, hogy ő nyalonca ennek az országot lezüllesztő, népnyomorgató, ezermilliárdokat ellopó tolvaj-csaló kormánynak, aki mindig a legnyomorultabbakat tapossa a legjobban, annak a jellemére még a legenyhébb kifejezés a "kurva" Én ennél sokkal durvább szavakkal tudnám jellemzni az ilyen embert.. aki még a gyerekét is belevitte, azt még fokoznám is.
Mennyi pénz kellett ahhoz, hogy ezeknek az embernek nem nevezhető lényeknek "korpásodjon a haja" ?
micfild
@nola: és még egy..
Aki bármilyen formában reklámozza a gyerekét a nete- vagy akárhol, annak az elmeállapotát tuti megvizsgáltatnám. Szerintem az ilyen ember nem egészen normális.
nola
@micfild: igen, az, hogy mihez adja az arcát, az őt jellemzi. de az, ahogy mi viselkedünk vele, az minket jellemez. mindenkinek meglehet róla a véleménye, de ez nem jogosít fel senkit a zaklatásra és a verbális erőszakra, fenyegetésre.
nola
@micfild: 07:41-re: ezzel viszont tökéletesen egyetértek.
Toby
Tegnap láttam a tv-ben, amint a vén, kiszáradt, nyikorgó buxa, több százezer HUF-ot takarított meg a rezsihülyítésen !
Azt nem mondta, hogyan csinálta !
micfild
@nola: Az erőszak minden esetben erőszakot szül... mondhatnám... ők kezdték..- még az ocsmánykodást is..
De nekem erős a gyanúm, hogy most is ugyanazok ocsmánykodnak akik tették eddig mindig... de most már kiábrándultként.
Egy igazi... (hülye megfogalmazás, és nem is szeretem, mert lejáratták) liberális és demokrata ember nem mocskolodik.
Nézd meg itt a hszket... szerintem mindenki elég kultúrált formában irta meg a véleményét. Ha mégis trágár volt valaki.. akkor azt lehet pont nem vettem észre.
EZT a közhangulatot a FideSS csinálta... és tartja fent a mai napig.. ugyanis ezzel tud hatalmon maradni
micfild
@Toby: 10 szobás villa, fűtött úszómedence, télikert, fűtőtt kocsibejáró, teremgarázs.
Ilyesmi dukál egy igaz fideSSesnek...
zöldszem
@Toby: ma, 09:33
Én is pont tegnap figyeltem fel rá! Valahogy így mondja: mióta rezsicsökkentés van, több mint 100 ezer forintot spóroltam évente. Kérdeztem is férjemet, hogy mondta évente?
Ergo, a @va több mint egymillió forintot fizet ki rezsire!!! A közmunka bér 576 000 ft egy évbe.
Na ebből spóroljon meg több mint 100 ezer rezsit, a büdös dög!!
Amúgy tök fölösleges, akinek bizonyítani akarnák azok úgysem hisznek nekik, akik hirdetik,és hiszik a jólétet, azok meg plakát nélkül is hiszik, hogy a szart, ha felteszik a polcra az lekvár.
Toby
@micfild: Meg szépen font nemzehy kenderkötél ! Az jár neki !
human
@Toby: Biztos több lakása van és télen kényelmesen el van a 25 fokos lakásban, mert nem szeret zokniban és pulcsiban flangálni otthon. Orbán azokat támogatja, akik nem szorulnak rá és azokat hagyja a gödörben akik szerinte már úgyis menthetetlenek, tehát nem is kell velük foglalkozni.
emerencia
@eszegfu: Én is idős munkavállaló voltam már akkor is, amikor a munkáltatóm kötelezően a mindenki által látogatható nyílt térbe kitette a fotómat és egy olyan személyes adatomat, mely csak a személyi anyagomban szerepel. (A munkaszerződésemben nem.) Évek óta ott van, nagyon szégyellem magam miatta mert el kellett viselnem néhány szánakozó és degradáló megjegyzést. :( A minimálközeli béremért kénytelen vagyok ezt is eltűrni. (Külön pénzt nem kaptam miatta egy fillért sem.) Idősen már nem tehetek ellene semmit mert különben kirúgnak. Teljesen mindegy hogy jogellenesen vagy jogosan veszítem el az állásomat, aligha tudnék másikat szerezni. Egy munkaügyi per pedig 2-3 évig eltart és a végén legfeljebb egy évi béremet kaphatom meg kártérítésként, ha sikerül egy jó ügyvédet találni. Túl nagy ár lenne az egy életen át összekuporgatott kevéske megtakarításomat erre költeni. (És még lehet, hogy nem is lenne elég.)
eszegfu
@emerencia: Őszintén sajnálom, hogy türnöd kell ezt! A kettő ügy között nyilván egyetlen különbség van, hogy ők vállalták, Te viszont nem! Továbbá azt is felmérted: ha pereskedsz ez Neked mibe kerül, vagyis gondolkodtál. Ők ezt sem tették meg, de még nem késő... én biztosan ezt a helyzetet nem "élezném" tovább.
nezelodo
Ez a nő, ahogy a többi jól fizetett csókos, büszkén hirdeti, hogy százezret takarított meg a rezsicsökkentéssel. Na akkor mennyi a nyugdíja, ha csak a megtakarítás ennyi? Vele bizonyára nem esett meg mint az én lakhelyem térségében sok ezer családdal, hogy a szolgáltatás árát felemelték 33 %-al és ebből engedtek valamennyit a számlán színes mezőben dicsekedve a jótéteményükkel! Hazug vagy nyugger a megbízóddal együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.