Pár napja járta be a médiát a saját magát megoperáló nagyatádi rokkantnyugdíjas férfi története. Most reagált az ügyre az érintett kórház a sonline.hu-nak küldött közleményben.

Az alábbit írták:

Az intézmény érsebészeti szakrendelésén 2015. június 24-én került sor Seres István vizsgálatára. Akut teendő nem igazolódott. Szakmai irányelvek alapján további vizsgálatra előjegyzés történt 2015. augusztus 19-re, mely napra érsebészeti visszarendelésre is került a beteg.

Ellentétben a beteggel, a kórház a hatályos törvényi szabályozás értelmében a beteg kezelésével, kórelőzményeivel, az egészségügyi dokumentációjával kapcsolatos híreszteléseket nem kívánja kommentálni. A beteg felhatalmazásának hiányában nem hozhatja nyilvánosságra ezen adatokat.

Amennyiben a beteg panaszai fokozódtak, új problémák merültek fel, akkor a háziorvosánál, vagy a területileg illetékes sürgősségi ellátóhelyen kellett volna jelentkeznie, illetve mentőt is hívhatott volna.

A kórház nyomatékosan szeretné felhívni mindenki figyelmét arra a veszélyre, melyet egy házi körülmények között elvégzett, nem szakszerű beavatkozással okozni lehet. Egy ilyen tevékenység kockázatai, veszélyei beláthatatlanok.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
A korházi beavatkozás veszélyei is beláthatatlanok ezen körülmények között .
Alá is íratják mielőtt elvégzik !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
"Egy ilyen tevékenység kockázatai, veszélyei beláthatatlanok."
Igen, ez esetben például nem pusztult el szegény beteg pártunk és kormányunk elvárásainak megfelelően!
nyanya001
Mint ahogy annak is, hogy augusztus 19-re kapott időpontot !
Legyen nektek ekkora fájdalmatok hosszú hónapokon át ha ez a véleményetek !
levarosbukta
@Horizont: Így igaz! Ha a falat kaparom akkor szépen beballagok a sürgősségire és ott töviről hegyire még ha több órán keresztül is kell várni de megvizsgálnak és ha tényleg nagy a baj el sem engednek.
bencemacska
Az én férjemmel is előfordult, azt írta le a sebész, hogy a panasza beavatkozást nem igényel. Három nap múlva el kellett menni egy magánorvoshoz, aki azt írta le, sürgős beavatkozásra van szükség. Ennek alapján a kórház 2 héten belül elvégezte a műtétet, még időben!
Ugyanabban a rendelőben , egy évvel később - másik osztályon - rohadt erős antibiotikummal kezelték, eredménytelenül. Állapota annyit romlott, hogy ügyeletet kellett hívni, mert nem lehetett megvárni a következő rendelési időt. Az ügyeletes mentőt hívott, a sürgősségi kórházba küldte, ahol már csonkolásos műtétet kellett végrehajtani! Ennyit egyes orvosokról és a magyar egészségügyről!
dömdödöm
A korházi beavatkozás veszélyei is beláthatatlanok ezen körülmények között .
Alá is íratják mielőtt elvégzik !
verum
@Horizont: - volt már olyan, hogy hetekig a falat vakartad a fájdalomtól? Tényleg tudod, milyen?
Azon kívül itt nem csak fájdalomról, hanem bizony közvetlen életveszélyről is szó volt, hiszen az érrög tényleg életveszély.
Nem egy és nem két olyan eset volt már, hogy az orvos azt mondta, minden rendben és a beteg meghalt vagy még a rendelő folyosóján, vagy már a kapuban!
Nehéz dolgok ezek - és én tényleg nem tudom, mennyire igaz mindez, de ha igen, én helyeslem amit ez a férfi tett.
dömdödöm
@verum: Rendszeresen előfordul hogy valakit vagy félrediagnosztizálnak és rossz úton vizsgálódnak ,aztán odakeveredsz valahogyan valahová ahol van egy normális orvos pl :
( Dr Kovács uzsoki bel ) és megmondja mi bajod van . És utána meggyógyítanak .
verum
@dömdödöm: - ...ha szerencséje van a betegnek és nem hal meg előbb.
picike
mért nem hivott a beteg mentt mért nem hivatott azt kell tenni ha beteg!
dömdödöm
@picike: Nem lehet tudni hogy a nagyatádi régióban mi a helyzet ,nem ott lakunk nem láttuk nem tapasztaltuk úgyhogy nem tudunk hozzá szólni sem nagyon . Azt kell kérdezni aki arrafelé él .
verum
@picike: - erről is beszél egy másik cikknél:
"Azt mondta, egyszer már volt egy rossz élménye a mentőkkel, amikor egy fejsérülés miatt éjjel hívott egy autót és bevitték a kórházba, de ott hét óra várakozás után azt mondták, nincs semmi komoly baja, majd pizsamában hazaküldték. És annyira nem akart még egy ilyet, hogy valójában eszébe sem jutott mentőt hívni."
index.hu/belfold/2015/07/31/onmutet_mutet_verrog_nagyatad/
picike
@verum: önkény uralom nincsen a mütétben még . még falunis van mentő . vannak feltünőségi viszketességben szenvedő emberkék . szerintem elment az essze a betegségtől. mi van ha orvos nem vállalja tovább a mütétjét abba bele is halhat igy bizony ám .
emerencia
@verum: Kb. három hónapig voltam már táppénzen folytonos gyötrő fájdalommal, amikor az orvosnő azt mondta, hogy nincs mese, műteni kell. Addig is nyugodtan visszamehetek dolgozni, kb. fél évet még várhatok a műtétre, nem sürgős. (Kényes helyen állandóan gennyező sebbel.) Elmondtam neki, hogy mi a munkám és munkakörülményeim. Egészségesen is fárasztó. Erre telefonált valahova és már másnap befekhettem a kórházba. Négyszer műtött meg egymás után és egy fillér paraszolvenciát nem kellett fizetnem. ( 2005-ben). Beleborzongok ha arra gondolok, hogy mi történne, ha ugyanez mostanság történne velem.
jancsipapa
@verum: Mint például az a tüdőrákos férfi akinek a kezelését KILENC HÓNAP!!! alatt nem sikerült elkezdeni
Toby
Amennyi idő alatt megfogalmazta és leírta a kórház a válaszát, annyi ideig tartott volna a műtét is !
papa.49
@bencemacska: Nálam pont az volt a helyzet hogy a ,,magánrendelésre mentem a lábammal, csütörtökön, másik héten szerdán levágták a lábam fejét!!! 3 napig szedtem a magánorvos által felírt kurva erős antibiotikumot, és úgy begyulladt a lábam feje, olyan lett mintha céklalével lenne leöntve, szerdán már a csontok között légüres teret mutatott a röntgen, 6 órán belül rövidebb lett a lábam feje 1/3 dal!!! A baktérium tenyészet erős baktérium fertőzést mutatott, ami nem is szűnt meg csak mikor elkezdtem használni az ezüstkolloid oldatot, a sebre szórva, ill. belsőleg lenyelve, 1 hónap alatt kipusztult a baci amit az antibiotikum, nem tudott eltüntetni...Én megtudom érteni ezt az embert nekem is embertelen fájdalmaim voltak a műtét előtt...
bencemacska
@papa.49: Hát az, amikor valamely testrészben nincs vérkeringés nagyon fájdalmas tud lenni. És az ember úgy érzi, hogy percről percre rosszabb.
No, nekem az volt a szerencsém, hogy a magánorvos ugyanaz volt, mint akit a kórházban kellett volna megtalálnom, de 1 hónapig nem jött össze. Mikor magánorvost kerestem, akkor találkoztam a nevével, és gyorsan hívtam a magáncéget, másnap este már ott voltunk. Ott tudtam neki azt elmondani, amit a kórházban kellett volna.
Akkor kaptam tőle egy másik telefonszámot, ami már működött, meg az ambulanciára is bejutottunk a sebészeti rendelő véleménye ellenére.
papa.49
@bencemacska: Nálunk meg az volt a helyzet hogy a kórház sebészorvosa, rendelt, a városunkban, de nálam levizsgázott, egy másik sebészorvosnő ugyanarról az osztályról mentette meg a lábam mert mivel nem akart gyógyulni azt kezdték mondogatni hogy térd alatt le kell vágni, a doktornő az kezelte a sebem rendületlenül, és megmaradt a lábam, persze én is mindent összeszedtem a netről amit lehetett, így találtam rá az ezüstoldatra is, hetente jártam hozzá, és mindig megérdeklődtem egy, egy infóról hogy mi az ő véleménye...Én azt tudom mondani hogy a szerencséden múlik sajnos, hogy milyen orvos vesz kezelésbe, nekem NAGY SZERENCSÉM VOLT A DOKTORNŐVEL, úgy mint orvossal, és úgy is mint emberrel, egy végtelenül aranyos kedves nő...
bencemacska
@Mirabilis: Számolj csak jún. 25-től aug. 19-ig nem egy hónap
Horovitz Ernő
Tudna valaki segíteni?
Most fogom magam mteni prosztatával
A szoclibek az összes urológust tönkre tették, a felkészült szakemberek pedig kimentek Izraelbe - nem engedem, hogy bárki a seggembe nyúljon!
bencemacska
@Horovitz Ernő: TURP-ot kérsz, vagy nyitott műtétet?
Feraj49
Nem OV.-nak és a bagázsának,sem az orvosnak fáj ! Így aztán,hátha meghal mint a tüdőrákos beteg."Az átkosban" nem lett volna probléma ilyenből. De hát a várólista /halállista/ kiagyalójának biztos nem fáj semmije,vagy van rá pénze a műtéthez.
Horovitz Ernő
@bencemacska: 2 hideg sört, ha már lehet választani, mert a vodkát tisztán nem komálom...
Horovitz Ernő
@hetöndöe: Vonához hiába fordulok, mert bennem is van egy-két vonó és még azt hinné származásomnál fogva szeretnék előnyöket szerezni :)
Anna Mária
Klassz az öreg, kemény fiú!
A kórház pedig csak szépen maradjon csöndben: ha nekik a vérrög nem akut, akkor húzzák le a rolót, menjenek kapálni.
kkalman
Nem lenne ez a herce-hurca, ha a beteget a kórelőzmények ismeretében, amikor jelentkezett a panaszával, azonnal megműtik.
reseva
Ellentétben a beteggel, a kórház...nem kívánja kommentálni. Ez ilyen egyszerű. Fúj, micsoda betegek vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.