Átlagosan több mint 800 ezer forintba került az adófizetőknek egy minisztériumi autó megtankolása és szervizelése hat hónap alatt. 

Ez havonta majdnem annyi, mint a nettó magyar átlagkereset, vagyis 157ezer forint, számolta ki a Blikk.

Összességében több mint 120 millió forintot autóztak el a miniszteri vezetők az idei év első felében, és ebben nincsenek benne a külügyminiszté­riumi fejesek költségei, mivel ők nem válaszoltak az erre vonatkozó kérdésekre.

Az állami vezetők ezen időszakban átlagosan közel 20 ezer kilométert mentek fejenként a hivatali autókkal, ez azt jelenti, hogy egy államtitkár vagy helyettes államtitkár akár negyvenszer is megtehette oda-vissza a Budapest–Bécs távolságot.

Az állami vezetők autóparkja túlnyomó részt Škoda Superbekből áll, van néhány Octavia, Audi, Passat és VW Multivan. A legkirívóbb és alighanem a legdrágább autója Szijjártó Péter külügyminiszter helyettesének, Szabó László parlamenti államtitkárnak van, aki egy 2014-ben gyártott luxus-Mercedes terepjárót hajthat. Míg a miniszterek és államtitkárok 8,5 milliót érő Superbeket kaptak, addig Szabó László Mercedes ML 350 típusú autócsodája alapáron 17 millió forint, de extrákkal megközelítheti a 30 millió forintot is.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagyon rá vannak szorulva de persze ezeknek minden jár ingyen,
a nyomorgótól meg elveszik a szabad strandot mindenféle kitalált indokok alapján !
Ezek a lopást törvényesítették ,nekik minden jár !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@papa.49: Az is a dolguk! Nem kommunizmus van, hanem többpárti demokrácia! Ennek a lényege, hogy a pártok küzdenek, és a győztes, vagy a győztesek koalíciója irányítja az országot. És a lényeg, az emberek nem egyenlők! Ember és ember között komoly különbség lehet! És ez így jó! Ha nem így lenne, ismét belevesznénk a szocializmus posványába, és lassan mind éhen halnánk, egyenlően!
Dr. Felipe
Ütemes taps.

Eddig 120 millát autókáztak el "nagymagyarjaink" az első félévben és ebből tonyó még el sem jutott Monacóba.
papa.49
@Papuska1: Ha elvégeznék azt amit a nép rájuk bízott nem lenne baj, a baj ott van a saját pénzük megszavazásán, meg a juttatásaik kiötlésén túl szarnak a népre, csupán ez a baj))))))))Azt a baromságot honnan veszed hogy az emberek,,NEM EGYENLŐEK,, az emberek IGEN IS EGYENLŐEK, A TÖRVÉNY ELŐTT, MEG A TÁRSADALOMBAN IS, ezt a különbséget most a fütyisz kezdte el, pontosan a lézeres kiszólásával ,,annyit érsz amennyid van,, magyarra fordítva, ha eleget loptál akkor valaki vagy, ha nem loptál semmit akkor senki vagy, HÁT KÖSZÖNJÜK EBBŐL NEM KÉRÜNK!!!)))))))))))))))))))))))))
Papuska1
@papa.49: Akkor jobb a Kádár, meg a kommunisták, akik ugyanezt, sőt ennél durvább dolgokat csináltak, csak nem verték nagy dobra, és másnak sem engedték. Ha nem tudott róla, nem fájt? Az emberek pedig nem egyenlők és nem is egyformák. Van közöttük szorgalmas, tehetséges találékony, kreatív és van buta, lassú, lusta, tehetségtelen és sorolhatnám. Az egyik nem ugyanazt érdemli, mint a másik. Ez pedig bizony egyenlőtlenség! Egyébként a legtöbb szenvedést, halált, pusztulást az a szabadkőműves demagógia okozta, ami így szólt :"szabadság, egyenlőség, testvériség" ez az a szörnyűség, és butaság, ami minden normális emberivel összeegyeztethetetlen. Lehet, hogy ez elsőre furának látszik, de igazából a háromból egyik sincs, csak elméletben!
1magyar
@zöldszem: Bizony ezek a kapitalista képviselők már nem a magyar dolgozó ember érdekeit védik hanem ellenünk vannak.
papa.49
@Papuska1Ez megint nem igaz!!!Pontosan azt írd ami történt, én átéltem azt a kort, tehát tudom mi volt akkor, mellesleg a családom a ,,megtűrt,, kategóriában volt, nekem kár hintened az ,,ópiumos dumád,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.