Elkezdődött az ideiglenes biztonsági határzár kivitelezése a magyar-szerb határon, az Ásotthalom-Királyhalom határátkelő közelében hétfő délelőtt – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A katonák acélkarókat vernek le az előző héten a honvédség által előkészített, az aljnövényzettől megtisztított és munkagépekkel elegyengetett terepen. A határzár mintaszakaszánál alkalmazott technológiák alapján a karók a NATO-drótból épített háromszintes gúlák tartására szolgálnak majd.

Eközben Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár építésének előkészítése – tájékoztatták a Csongrád megyei települések vezetői hétfőn az MTI-t.

Ferenczi Ferenc (Fidesz-KDNP), Tiszasziget polgármestere elmondta: a kerítés vonalának kitűzése megtörtént, a földmunkák már zajlanak. A fákkal és bokrokkal benőtt, mintegy 20 kilométeres nyomvonalat óriási aprítógép tisztította meg. Az építés várhatóan már a héten megkezdődhet, de pontos dátumról még nem tudnak – tette hozzá.

Borbásné Márki Márta (független), Röszke polgármestere is megerősítette, hogy a földmunkák megkezdődtek, így a térségben is elindult az ideiglenes határzár építésének előkészítése.

Orbán Viktor kormányfő a közelmúltban az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be: augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek.

A miniszterelnök a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor július 25-i fórumán kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől.

A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott – jelezte a miniszterelnök.

Kovács Zoltán kormányszóvivő múlt szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár építésének előkészítése – tájékoztatták a Csongrád megyei települések vezetői hétfőn az MTI-t.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Mire egy rész megépül, a nyitott részen százezren jönnek be...Szerencsétlenek !!
36
A fidesz húzza az időt, mindíg valami új nyuszi előhúzásával a bűvész cilinderből, hátha "jönnek" még szavazók. Lehet, rosszul látom, de az emberek, már nem a fideszről és nem is a többi pártról beszél, hanem csak a bevándorlókról.
papa.49
@36: A ,,túlélésükről,, szól semmi egyébről))))))
volvós
én odaküldeném a Csanova nöcsábász
Tökéslacika püspök " urat "...
Kicsit combosodni ...
Rózsika Hatházi
Ha, ilyen üzemben verik le a karókat, hogy akar az a fránya kerítés, a hónap végére elkészülni?
zöldszem
Oké, oké, most ezekkel az acélbotokkal, az acélkarók helyét tűzik ki?
Mert, ugyan szemüveges vagyok, de szuper jól látok vele. Vagy még sem? Hol vannak a karók???
volvós
@Rózsika Hatházi:
...a hónap végére elkészül !!! Mert OV. igy határozott...:-)))))
,...csak azt nem tudjuk, melyik hónap végére ???
papa.49
@zöldszem: Azoknak az anyagát most bányásszák ki az oroszok)))))))Ez a valami így szemre kb. 1" lehet vagyis 35-38 mm. a mechanikai szilárdsága is annak megfelelő, ez a kerítés hiába van rajta NATO drót autóval semmi perc alatt elhárítható, (pányva a tetejére dobva oszt simán elfekteti az egészet) ENNYI))))))))))))
zöldszem
@papa.49: Én is azért mondtam, hogy ezek nem karók!!:)) Megnyugodtam, nem hiába adtam ki a pénzt a "szemügömre":))))
verőce21
Semmi szükség nem volna a kerítésre, ha a migránsok az erre rendszeresített hivatalos határátkelőhelyeken próbálkoznának meg bejutni a schengeni zónába.
Aki nem így tesz, hanem lopakodva akar beosonni egy szuverén állam területére, az határsértő, és ennek megfelelő eljárás alá kell vonni.
zöldszem
@verőce21: Mikor a kerítéshez ér, már átlépte a magyar határt, így már a schengeni zónába van. A menekült kérdés megoldásra vár, de a kerítés teljesen felesleges.
verőce21
@zöldszem: Amennyiben az USA-ban leszállok a repülőről akkor már beléptem az államok területére? Igen vagy nem?
zöldszem
@verőce21: Nem csak akkor, ha a határt átléped! A kerítés a szerb-magyar határtól 10-20-25 méterre építik. Átlépik a magyar határt, magyar területen vannak? A föld kártérítést is magyar gazdáknak fizetik!
verőce21
@zöldszem: (14:18) Akkor ráérnek akár évekig is abban a 20-25 m-ben élni, anélkül, hogy belépnének az ország területére.
zöldszem
@verőce21: "...anélkül, hogy belépnének az ország területére..."
... ha ott élnének is magyar területen lennének, mivel átlépték a határt.
Legálisan vagy illegálisan, de minden képen magyar területen lesznek.
Tudod mit, hagyjuk!
verőce21
@zöldszem: A palesztinok 40 éve élnek Szíriában menekülttáborokban!
verőce21
@zöldszem: (14:37) Persze, Németországba szeretnének eljutni, mivel otthon azt mondták nekik, ott csirkedönerből van a kerítés és végre úgy élhetnek majd, mint a gazdag futballisták.
zöldszem
@verőce21: Az egész beszélgetésünk abból indult ki, hogy kerítés építés.
Amiről itt utána szó van,az nem éppen erről szól.
Arról amiről Te és én írunk a kerítés nem lesz megoldás!
A kerítés építés teljesen felesleges. Több határőr, akár az EU-val összefogva! Mint ahogy az osztrákok is küldtek határőröket, úgy az EU is tárgyalás után küldene, mert a menekültügy nem csak hazánk, hanem az EU gondja is. Megoldásra vár!, de a kerítés nem a megoldás kulcsa.
verőce21
@zöldszem: Mert talán elkerülte a figyelmed a "csirkedöner kerítés"!
wagabund
akárhogy is nézem, ettől erősebb karók vannak a málnásomban...még azt is kidöntötte a mostani vihar..
ettől erősebb kerítést döntenek ki a francia oldalon...
jó, tudom, ez még csak a kezdet...várjam ki a végét.
Lepényleső
(Nem lesz az több 6,5 milliárdnál amibe a kerítés kerül,csak az adófizetőknek fog 29 milliárdba
fájni. Minden állami beruházás erről szól.büntetlenül,a hatalommal visszaélve.)
sentinel216
@zöldszem: A csehek is akartak szakembereket, technikát, pénzt küldeni, de zseléfejű futsallista visszautasította, nehogy elkötelezetté váljon a maffia.
zöldszem
@sentinel216: Persze, hogy nem fogadják el a cseh-osztrák-német... határőröket, velük nem lehet a svájci bankszámlákat hizlalni.
Csak ismételni tudom, a kerítés nem megoldás a menekültek megoldására. Az Eu-s országokkal összefogva a határőrség megerősítése, sokkal eredményesebb lenne.
sentinel216
Ezek az "acélkarók" valójában vasbeton huzalok. Most még látványosan, könnyedén nyomkodják le a homokba őket. Kíváncsi leszek, mi lesz, ha tíz centi felső talaj alatt andezit, dolomit kőzetrétegeket találnak? Vagy a gép robban le, vagy a vasak hajolnak el mint szívószál.
nyanya001
@köhögő bolha: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ez király ! :)))))))))))))))))))
sentinel216
@zöldszem: A kerítésnél még pár juhász terelőkutyákkal is többet érne. Csak támaszkodnának az atyafiak a réz fejű pásztorbotra, aztán - Kerítsd jobbról, hajtsd balról!
Szednék a lábukat a hívatlan vendégek, arra amerről jöttek. :-)
nyanya001
@wagabund: Miért nem adsz nekik tanácsot ? :)))
Írd le nekik mi történt nálad ! :))
kkalman
Mert minden kerítés azért van, hogy mellette el lehessen menni. Csak ezt Orbánék még nem tudják.
papa.49
@kkalman: Még mennyi mindent nem tudnak, viszont egyben profik az ország kirablásában)))))))))))
wagabund
@sentinel216: mont fotelhuszár úgy látom ezek 6 méter hosszú, 22-es betonvasak, amik baromerősek, de talán a talaj minőségét hivatottak felkutatni...úgy saccolom, ezeket leszúrják a kívánt mélységig, szépen léniában, aztán jönnek a tüzihorganyzott valamikkel.. elég haladós.. a hírek szerint előtte az utászok talajkutatást(is) végeztek...
Horovitz Ernő
@wagabund: 4,5 méter a hosszúságuk = másfél méter van a talajban
már ki van próbálva pár helyen
wagabund
@Horovitz Ernő: köszönöm, ezt sem tudtam...csak haladjanak, mert a hírekben hallottam most reggel, hogy rohanva jönek nagy tömegek, még átérjenek a drót előtt...
Horovitz Ernő
@wagabund: én azt csinálnám helyükben, hogy 5-6 ezres csapatokba szerveződnénk és szétszóródva jönnénk át egyidőben...
...jó, ha minden másodikat elkapnák, mivel nincs annyi zsaru :)
Az embercsempészek egyelőre tartják az 1500 fő/nap értéket - ezt bármikor hatványozhatják - migránsokban nincs hiány és az utánpótlásukról is összehangoltan, jól koordináltan gondoskodnak :)
wagabund
@Horovitz Ernő: jó ötlet, mindenesetre nézz ki az ablakon, hátha ott áll már a fekete autó az álarcosokkal..

:-)
mate03
@kkalman!:Fülig Jimi idézet! Mindennek van határa! De mi megkerüljük!
sentinel216
@wagabund: Volt szerencsém kutatófúrásokat végezni, szerte az országban. Volt olyan terület, ahol a gyémánt koronás fúrófej is csak napi pár centit haladt előre. Egyszerű cölöpverő nem jöhetett számításba, bármilyen előzetes felméréseket végeztek is a honvéd utászok.
wagabund
@sentinel216: szerencsére értik ők is a szakmájukat...ha valamit benéznek, akkor oda a határidő...

illetve átadáskor minden oszlopnál állni fog egy támaszkodó katona...elmegy a miniszter, felveszik a jutalmat, aztán elengedik az oszlopokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.