Csütörtökön körülbelül 100-150 bevándorló tanyázott Budapesten az egykori Köztársaság, jelenleg II. János Pál pápa téren téren – írja a Blikk.

A legtöbb szemetesben az önkéntesek által szétosztott ételcsomagokat találni. Legtöbbjük kibontatlanul kerül a kukába, majd hajléktalanok halásszák ki onnan azokat.

Kiderült, sok menekült a vallása miatt nem fogadja el az ételeket. Hiába mondják nekik, hogy a konzervek, májkrémek nem disznóhúsból készülnek, így sem nyúlnak hozzájuk. Ezzel szemben sok kuka mellett tornyokban állnak a pizzásdobozok. A menekültek sokszor a közeli kis büfékben vásárolnak inkább be maguknak.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Illegális határátlépők! Egyáltalán miért tűri a hatalom ezt az állapotot!? Van útlevele, vízuma? Nincs! Rabomobil klíma nélkül, és ki velük ott, ahol bejöttek! Nézegettem a kerítés építés mellett sétálgatókat! Hát bizony nincs térdig kopva a lábuk, azokat odáig vitték, szóval bíbelődjenek vele a szerbek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@lsz: Ha valahol le akarnék telepedni nem követelném meg, hogy hozzám igazodjanak a helyiek hanem én élnék úgy ahogy ők.
Minden menekültet aki a vallását gyakorolni kívánja, nem felel meg a mi elvárásainknak takarítanék hazafelé. Otthon követelőzzön és válogasson! Minek jön ide?
bundi
@1magyar: gondolom ezt mondod a szlovákiai magyaroknak is az erdélyieknek is, meg a vajdaságiaknak is...mert ugye kb 100 éve a határ azon oldalára kerültek ahol nem a magyar a hivatalos nyelv...ez ha 25 év egy generáció akkor 4 generáció óta van így...de ha jól tudom a viktorkáék, meg eddig úgy általában mindenki támogatta hogy a határon túliak jogait...mert ugye joguk van a magyar nyelv használatára akár hivatalokban is, a vallásuk szabad gyakorlásához, oktatásra magyarul...és ha a román, szlovák állam nem biztosítaná ezt akkor micsoda felháborodás lenne...pedig...az ükapja, 1920 ban már a határon túl született, a dédapja 1945 ben szintén, a nagyapja 1970 ben detto az apja 1995 ben szintén...és ha most születik egy baba az ennek ellenére símán tekinthető magyarnak, tudom kicsit messzire mentem a témától...de ezzel csak azt akartam mutatni, hogy ha az emberek manapság kettős mércét használnak...ha a mi kutyánk kölyke...ide a keblemre...ha máshonnan jött?...takarodjon vissza...pedig ha belegondolsz az országnak égető szüksége lenne rájuk és a munkájukra...csak a kedves vezetőnek kapcsolni kellene, és a stadion, meg közmunka mizériája helyett esetleg a valós gazdasági felzárkóztatással kellene foglakoznia...mert milyen az már hogy európa legnagyobb koldusaként veri magát hogy az adományokből mennyire jól él...
bundi
@1magyar: rövidebben ha te elvárod, hogy más országok tiszteletben tartsák a hofitársaid, rokonaid ismerőseid szokásait, jogait, akkor te is bánj így másokkal...
Január
Valahogy elfelejtette sok ember a mondást. "Rómában élj úgy, mint egy római".
varirmag
Legalább ne fogadná el , ha nem kell neki !!
Sok baromarcú rohansegíteni amigránsoknak,de a közelében élő rászorulókat észre sem veszi.
Csak nagyon sötét elme képes összehasonlíani az elszakított országrészek magyarjait ezekkel.
Freewolf
Pár szóban a vadakat pátyolgató libsi makákókról! A magyar hajléktalan, meg a csóró nyugdíjas, aki nem tud télen fűteni, az nem mozgatja meg a szolidaritást bennük, de a "szerencsétlen üldözöttek" = új honfoglalók pátyolgatása gőzerővel folyik!
Ennek egyetlen oka van csak! Így tudnak a magyarságnak kárt okozni és belegázolni a büszkeségébe! Mindegyiket kivágnám az országból az illegális határ
átléépőkkel együtt. Legyenek együtt boldogok! Mocsok banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.