Csütörtökön körülbelül 100-150 bevándorló tanyázott Budapesten az egykori Köztársaság, jelenleg II. János Pál pápa téren téren – írja a Blikk.

A legtöbb szemetesben az önkéntesek által szétosztott ételcsomagokat találni. Legtöbbjük kibontatlanul kerül a kukába, majd hajléktalanok halásszák ki onnan azokat.

Kiderült, sok menekült a vallása miatt nem fogadja el az ételeket. Hiába mondják nekik, hogy a konzervek, májkrémek nem disznóhúsból készülnek, így sem nyúlnak hozzájuk. Ezzel szemben sok kuka mellett tornyokban állnak a pizzásdobozok. A menekültek sokszor a közeli kis büfékben vásárolnak inkább be maguknak.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Illegális határátlépők! Egyáltalán miért tűri a hatalom ezt az állapotot!? Van útlevele, vízuma? Nincs! Rabomobil klíma nélkül, és ki velük ott, ahol bejöttek! Nézegettem a kerítés építés mellett sétálgatókat! Hát bizony nincs térdig kopva a lábuk, azokat odáig vitték, szóval bíbelődjenek vele a szerbek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dömdödöm
@Horovitz Ernő: Te all right hüje vagy , mond miért pont ide keveredtél ?
picike
disznóhust nem esznek az nékik tisztátalan a vallásuk miatt ennyi!
picike
marhahus tevehus szamárhus amit esznek például@Horovitz Ernő:
vukkocska
EGy nagyon kedves ismerősöm a Nyugati térre szokott kimenni, és ételt, vizet visz az ott lévő embereknek. Hihetetlen hálásak. Én sem enném meg a macskát, pl. Meg lehetne érteni, hogy disznóhúst ők nem esznek. De egyébként is, honnan tudják, hogy mi van a konzervekben?
DND
a szövegeket nemcsak olvasni kell, hanem értelmezni is ;-) aki erre képes előnyben van:-)
nem osztogatnak sertéshusbol készült ételeket.
teljesen felesleges annyi kaját osztogatni nekik, van náluk annyi pénz hogy ne haljanak éhen.
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lópicigáspár
Illegális határátlépők! Egyáltalán miért tűri a hatalom ezt az állapotot!? Van útlevele, vízuma? Nincs! Rabomobil klíma nélkül, és ki velük ott, ahol bejöttek! Nézegettem a kerítés építés mellett sétálgatókat! Hát bizony nincs térdig kopva a lábuk, azokat odáig vitték, szóval bíbelődjenek vele a szerbek!
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
skorpio58
A képet elnézve, nem tudom milyen vallás tiltja a kifli elfogyasztását? Egyébként aki a háború elől menekül, az megáll a szomszéd országban, és alig várja, hogy hazamehessen. Nem pedig egy idegen kulturális környezetbe megy, egy másik földrészre. Arról már nem is beszélve, hogy miért nem harcolnak a szabadságukért?
Horovitz Ernő
@skorpio58: harcolni nem lácsó, mert ott nem csak mi lövünk, hanem ránk is lőnek...:)
gerike87
Miután híre ment, hogy mérgezik őket én nem csodálom, hogy kidobják...
bakegya
@Horovitz Ernő: a babtikat jobb ha meg se említed-ülnek a faxukon a lőportálba és éppen csomagolnak az álomtitkáruknak,aki az USÁ-ba lesz átdobva .Aztán a pájázati pénzek leosztása is hatalmas feladat-nincs idő a szeretetszolgálatra.
Horovitz Ernő
@bakegya: ezzel a részével nem foglalkozom
nem szokásom mások zsebében kutakodni, mert a kiváncsiakat előbb-utóbb fejen basszák
ami másnak jólesik, az neked ne fájjon! :)
Gonoszgólya
Így jár a világ, ha a vallás előbbre való mint az élet a józan ésszel.
Horovitz Ernő
Már csak az a kérdés, ha kannibálok is érkeznek, nekik mit tálaljunk? :)
Lehet jelzem nekik, hogy bátran keressék liberális honfitársainkat, hiszen ők minden kultúrával szemben toleránsak :)
levi
Hahh kedves Allah Mari, erre mitlépsz? Szegény , szerencsétlen, éhező kis menekültek kidobálják a kaját. Bezzeg rászoruló magyar(!) embernek senki nem adna. Ennyit erről, nem mellesleg ha volt annyi pénze, hogy idáig eljöjjön akkor tuti nem szorul segítségre.
bundi
@skorpio58: te harcolnál...és vinnéd oda a gyerekeid is? illetve ha lövik a házad te elkezdessz visszalövöldözni vagy fogod a gyerekeket és az asszonyt és húzol a vérbe hogy hátra sem nézel...gondolkozz mielőtt égeted magad...
bundi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bundi
@levi: olvass utána mit jelent a halal food...
@picike: @dömdödöm: ez nektek is szól...a halal nem csak a nem disznó...
"A helal hús nemcsak azt jelenti, hogy maga az állat húsa megengedett, hanem azt is, hogy az Iszlám törvényeinek megfelelően vágták le. Vagyis a mai, modern vágóhidakon taglózással vagy áramütéssel megölt állatok húsa nem helal, vagyis nem megengedett a fogyasztása a muszlimok számára.
Az Iszlám törvényeinek megfelelően az állatot muszlim embernek kell levágnia, úgy, hogy Allah nevét említi fölötte, majd egy éles késsel, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat okozva, át kell vágni a két nyaki artériát, a légcsövet és a nyelőcsövet, anélkül, hogy a gerincvelőt elszakítanák. Ha lehetséges, az állat levágásakor a Kibla irányába kell fordulni. Ügyelni kell arra, hogy az állat ne szenvedjen a levágása előtt sem (pl. a szállítás során).
Általánosságban véve, az állattal kíméletesen és tisztelettel kell bánni, mert Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta:
„Legyetek irgalmasok azokkal, akik a földön vannak, hogy az, Aki az égben van, irgalmas legyen veletek is.”"
és ezt tudnia kellene azoknak is akik nyakra főre cipelik oda az ételeket...
a zsidóknál is megvan ez a kóser dolog...egyszerűen el kell fogadni hogy náluk mások a szokások...és ha lehet tiszteletben kellene ezeket tartani...vagy legalább elfogadni azt, hogy a vallásuk tiltja a nem halal ételek fogyasztását...@Horovitz Ernő: és igen toleránsak a liberálisok...vagy csak voltak már olyan országban ahol nem csak magyarok élnek...gyere ki angliába és megérted miről beszélek...
www.bbc.co.uk/news/uk-27324224
itt van magyarul, hogy miről beszélek:
magyariszlam.hu/mikmagyar/articles.php?article_id=82
Rumcájsz
Ha éhesek lennének, megennék a lópikulát is karikára metélve!
Nincs elég baj hazánkban, még ezek is...

Nem a menekültekkel van bajom, oldják meg maguk az ellátásukat, ha ide jönnek.

De ne kényszerítsék ránk a vallásukat, van itt épp elég KDNP-s semmirevaló a nyakunkon! :)
karma1
@bundi: Itt, az ujzelandi vagohidakon kulon ember - moszlim imam - imadkozik minden egyes leolt allat folott, napi 8 oraban, fo munkatevekenysegkent, kulonben a birka- es marhahus a nyakunkon marad... Egyebkent az allatokat elobb aramutessel elkabitjak, utana vagjak el a nyakukat, kivereztetik, + ima = igy mar exportalhato a hus...
1magyar
Ezért nem adnék nekik semmit, egyenek amit tudnak venni, hiszen van pénzük! Integrálódni már kezdetben sem akarnak a hülye vallásukat nem adják fel, akkor tűnjenek vissza ahol gyakorolhatják!
lópicigáspár
@bundi: Köszönöm kedvességed! Szüleid biztosan büszkék rád! Mikor is hülyéztelek le Téged?! Ja nem emlékszek rá! Ha a cikkhez nem tudsz értelmesen hozzászólni akkor a másik becsmérlésével tudod mérhetetlen hozzáértésed leplezni? Vedd észre légyszíves, hogy ez a hatalmas emberáradat mit akar! Szervezetten, céltudatosan el muszlimosítani a világot! Most még viszonylag békésen, aztán majd jönnek a strandon pofozkodók, majd a nyílt fegyveres atrocitások. Ne legyen igazam, de ez a sors vár Európára! Igenis takarodjanak haza és ha lehet erőszakkal, hogy a többi is megtanulja hol a helye!
Zsoel
Éppen így fognak beilleszkedni is, ahogy a feléjük tett gesztusainkat kezelik, azaz sehogy. Adták volna vissza mindjárt azokat a csomagokat a segítőknek, hogy köszönik, nem kérik, akkor legalább néhány hajléktalant boldoggá lehetett volna tenni velük.
picike
@Zsoel: filléres a magyar mindig
mint most te
ez a mi bajunk
nem tudsz föl emelkedni soha
ha igy folytatod csak esés mint a zuhanó tárgyak
Zsoel
@picike: Talán inkább filléreskedő, nem? De amúgy igen: ha az, hogy sajnálom a kukába kidobott élelmiszert (amelyért igen sok ember dolgozott, amíg a bolt polcára került), filléreskedésnek számít nálad, akkor én nagyon filléreskedő ember vagyok.
36
Na, jogvédők! Most tessék rikácsolni arról, hogy vallási intolerancia van a menkültekkel szemben. Persze, hogyan is szólnának a jogvédők, akik a saját vallásukat sem ismerik. Ők jogot védenek ha a szponzoruk úgy kívánja és nem lelkeket.
Gondolom, azért vesznek pizzát, mert olyan mint náluk a kövön sült lepény.
magyarbakancs
Összeszedni minden illegálisan idejövőt. és kivágni az országból mint macskát kakálni.
varirmag
Megmondaná nekem valaki, hogy az aki nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt fizet adót,nem itt "élvezi" a migránsok társaságát, nem szembesül nap mint nap a menekültek viselkedésével az milyen alapon osztja itt az észt ? Milyen alapon hülyézik itt ?
Csak nem őt is megfizetik amari és tsa munkaadói ? Mert alapból azért nem lehet ennyire sötét senki.
36
Nem lesz ebből, semmilyen beilleszkedés. Azt nem tudom mondták-e az embercsempészek nekik, hogy itt ősz és tél is van. És hogy a gyerekekkel mi lesz? El nem tudom képzelni.
varirmag
Jaj ! Bocs ! Úgy látom van aki alapból ( vagy mert fizetik érte !) csukja be a "picike" szemét, hogy ne lássa mi történik.
36
Az olaszok is mit csinálnak?! Kimentik őket és áthozzák Európába. Miért nem viszik vissza őket? Ja, hogy ott lőnek. Hát, igen. Ott lőnek.
picike
@Zsoel: a kaját nem szokták sajnálni szégyeld magadat ha kidobta az nem baj
varrólány
Georg Spöttle terrorizmus szakértő szerint is egyre aggasztóbb a helyzet , márpedig ő nem otthonkás háziasszony. Bár eddig a gondolatig már sokan eljutottunk, újat nem mondott.
Sokan direkt más nevet diktálnak be így szinte lekövethetetlen az azonosságuk, és az sem kideríthető honnan jönnek .
Valami új szabályok törvények kellenek mert így nagy káosz lesz az egész kontinensen.
verőce21
@bundi: Bár már válaszolt neked @lópicigáspár: de irataik alatt nem feltétlenül útlevélre és vízumra gondolt. Viszont még az általad oly szívesen publikált lefejezetteknek is vannak személyi okmányai, na ezeket sem hozzák magukkal a fekák.
Mint már írtam, te a világon mindent képes vagy félreérteni! Hogy lehet így élni?
levi
@bundi: Na látod itt a probléma. Eddigi cikkek rendre arrólszoltak, hogy nincstelenek, segítsünk nekik. Ha valóban így lenne, nem foglalkoznának vele, milyen kaját kapnak-egyrészt. Másrészt a kajákból ki lehet dobálni a húst és megenni úgy, de nem-simán kivágják a szemétbe.
Ami még zavar, hogy a muszlimok fanatikusan gyakorolják valllásukat. Már ezen "nem eszek meg bármilyen húst" dolgon is látszik, ugyanis mindannyian betartják ahogy a ramadánt is . Hány keresztényt ismersz aki pontosan-szigorúan betartja a katolikus tanításokat-szokásokat. Persze van pár, de nem mindenki. Azért baj ez , mert ha őket fegyverbe szólítják a "szent háborúhoz" akkor fegyvert ragadnak, beléjük van nevelve.

Másrészről ez a nagy segíteni akarás csak politikai ellentámadás baloldal részről...nem most kezdtek el jönni a menekültek, kb. 3 éve voltam a debreceni tábor közelében, hát elég félelmetes volt, de akkoriban sehol nem láttam önkéntes segítőket se kajával szaladgáló libsiket. Szóval egyik se jöjjön nekem azzal, hogy milyen szarházi vagyok, hogy nem segítek, pláne ha nem is kérnek belőle.
levi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
Ezt a kaja osztogatást komolyabban át kellett volna gondolni. Nem ötletszerűen osztogatni azt az élelmiszert, amit nem esznek meg. Én is sajnálom a kukában landoló kaját akkor, amikor máshol szükség lenne rá.
A helyzetet felmérve, azt az anyagi hátteret fordították volna 2 wv fülkére, és ivóvízre, mosdási lehetőségre. Ha segíteni akar valaki, legalább ésszerűen tegye azt.
KERKA
@KERKA: fordították volna 2 mobil wc-re", ezt akartam írni.
picike
@levi: engem te ne sajnálj a kaját a menekültek kapták és kidobták ennyi na de mért kell ezt megmagarázni
én igen nem sajnálom tőlük,ha kidobták azt se bánom
levi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mobil123
@levi: Hagyd mert a google fordító ugyse fordítja le amit írsz neki hogy megértse.
Strong
...persze esznek...
de akkor ürítenek is, neem?

..és azt is a török étteremben teszik?

Persze tudom a választ: a vándorlási útvonalaik a sáskajáráshoz hasonlít...a fákon levél sem marad, mindenhol szemét és ürülék (hegyek).
Mézike
Aszonnyák a vallásuk nem csak a disznó húst tiltja, hanem a meztelen nők látványát is. Mármint egy férfi nem nézhet meztelen nőre.
Össze kellene szedni pár honleányt akik vállalnák . :-)
verőce21
@Mézike: Biztosak lehetünk benne!
Sőt kapnak ezek a fekák majd tejfehér bőrű, akár holland feleségeket is.
Mert a nők olyanok, mint a kiskutyák, mindig keresnek maguknak egy gazdát. Akihez hűségesek lehetnek és szolgálhatják. A kinézete mindegy milyen, ahhoz fognak ragaszkodni, aki legelőször dob nekik egy darab kolbászt. :)
vizinyuszi
Nem étel kell ezeknek...

Szégyen, ami Európában ezzel kapcsolatban történik!
Mézike
@verőce21: Én arra gondoltam, ha vállalkozó honleányaink levetkőznének előttük meztelente akkor vagy haza menekülnek tőlük , vagy öngyílkosok lesznek. Mert állítólag a vallásuk ezt írja elő...:-)
verőce21
@Mézike: (16:02) Akkor már csak a honleányaink lehetnek a megmentőink! Mint az egri nők!
(A Szerb határon sorakozó!) :)
csa-csa
@Mirabilis: akkor zabáljon otthon fanatikus őkelme!!! a mi hajléktalanjainknak kell még miattuk is a kuka mélyére túrni??? Vissza velük a francba!
levi
@picike: :D mivan picike, nem tetszik a valóság? Ennyit érsz, válaszolni nem tudsz csak jelentgetni.
bundi
@verőce21: elnézést ezen mit lehet félreérteni...
"Illegális határátlépők! Egyáltalán miért tűri a hatalom ezt az állapotot!? Van útlevele, vízuma? Nincs! Rabomobil klíma nélkül, és ki velük ott, ahol bejöttek! Nézegettem a kerítés építés mellett sétálgatókat! Hát bizony nincs térdig kopva a lábuk, azokat odáig vitték, szóval bíbelődjenek vele a szerbek!"
illetve mire gondolsz mit értettem félre rajta...ezt már eljátszottuk, amikor a büszke lalihuszár jött elő ugyanezzel a szöveggel...többen utánanéztek ha valaki szíriából el akar indulni kb hogy szerezhetne utlevelet vízumot...apropó..tudtad hogy a fidesz bezáratott minden külképviseletet arrafelé?
2012 ben...
bundi
@levi: @verőce21: @Mézike: @vizinyuszi: @magyarbakancs: @Zsoel: @lópicigáspár: érdekes a helyzet...tehát akkor most a szentszék jóváhagyásával gyilkosozhatlak le titeket...
"Ferenc pápa: A menekültek visszautasítása erőszak, az ilyet gyilkosságnak nevezik"
húúúú de izgi...és a kdnp most akkor a gyilkosok szekerét tolja?
bundi
@lópicigáspár: gyilkos...gyilkos vagy..."Ferenc pápa: A menekültek visszautasítása erőszak, az ilyet gyilkosságnak nevezik"
tudod ezt írtad...
" Igenis takarodjanak haza és ha lehet erőszakkal, hogy a többi is megtanulja hol a helye!"
na most is kimoderálnak?...pedig a pápát idéztem...
bundi
@varirmag: nem tudom ezzel rám céloztál?
"Megmondaná nekem valaki, hogy az aki nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt fizet adót,nem itt "élvezi" a migránsok társaságát, nem szembesül nap mint nap a menekültek viselkedésével az milyen alapon osztja itt az észt ? Milyen alapon hülyézik itt ?
Csak nem őt is megfizetik amari és tsa munkaadói ? Mert alapból azért nem lehet ennyire sötét senki."
na fussunk neki még egyszer...ahol most vagyok, ott én vagyok a gazdasági bevándorló, migráns...nevezz aminek akarsz, úgyhogy első kézből tudok az élményeimről beszámolni...igaz nem magyarországról...itt az ukip ami kb hozzátok hasonló...
itt mindennap migránsokba futok...bolgár,román koldustól a lengyel munkásig, olasz fiatalokig nagy a választék...otthon is?
nagy tapasztalatod van ebben? mesélj...
több mint 20 évig oda adóztam a főiskoláimat egyetemeimet magam fizettem a katonatisztit is vissza kellett fizetnem , mivel idő előtt levettem a mundért...tehát még azzal sem vádolhatsz, hogy az állambácsi pénzén tanultam,...
a martonfai tábor most a házamtól, kb 1,5 km-re lesz...tehát tudom miről beszélek...
www.hir24.hu/belfold/2015/07/31/hivatalos-martonfan-es-sormason-lesz-menekulttabor/
és nem nem fizet senki...magamtól vagyok ennyire sötét...talán mert átérzem miken mennek keresztül azok akik ott vannak...nekem még van hova visszamennem...ha minden összeomolna körülöttem...nekik nincs...és most lássuk te mire vered itt magad? mire vagy annyira rátarti...hogy így osztod az észt...
bundi
@lópicigáspár: "Vedd észre légyszíves, hogy ez a hatalmas emberáradat mit akar! Szervezetten, céltudatosan el muszlimosítani a világot!"
és az ottani keresztények, azok is menekülnek...a siiták, a jazzidik...mindenki...csak te tudod a tutit...
levi
@bundi: A keresztény pápa mi mást mondana? Ki kell tartania a vallása mellett ...ettől függetlenül bármelyik muszlim beleküldene egy tárat a keresztény vallási vezetőbe. Na az pajtás gyilkosság.
1magyar
@picike: Én még a száraz kenyeret sem dobom ki, odaadom pld. a kutyáknak tejbe áztatva.
Pazarló vagy.
1magyar
Muszlim vallásút már a határtól takarítanék vissza. Minket ne terheljenek mi se kérünk ebből a vallásból őket se kényszerítjük katolikusra.
FElfoghatatlan, hogy nem veszi észre az unio, hogy mekkora baj lesz ebből!
Strong
Európa, és a kereszténység ezt nem tartotta veszélyesnek. Demokráciát, liberalizmust építettünk, ahol bárki bármilyen alapon annyit mond: JOGOM VAN!

A youtube-on több helyen is megtalálható, hogy miként vetette meg a lábát a muszlim társadalom a nyugati kultúrában, hol tart most, és mi a célja. Foglalkoznak az előrejelzések azzal is, hogy mi lesz 20-25 év múlva. (Eurábia)

A 30-45 éves korosztály (európaiak) utolsó generáció, akik ezt megállíthatják, vagy vége...

...sajnos ez nem vicc...
lópicigáspár
@bundi: Látom megint nagyon megtaláltál! Feltételezem, nem azért moderáltak ki, mert lehülyéztél, hanem mert horrorisztikus képekkel prezentáltad a mondandód. Nem tudom Anglia melyik részén élsz és osztod onnan az okosat, de ha Londonban jársz, látogass el Strathambe! Van ott a főutcán egy jó Sprtsdirect, vele szembe az új Tesco extra, aztán, ha befejezted a shoppingolást, sétálj el a The Parish templomig! A kínaiban a kukorica levesen kívül jó a kaja! De ha gondolod elmehetsz busszal Brixtonig is csak néhány buszmegálló és oszd meg a látottakat légyszíves! Ja!! Én itt élek Magyarországon, ráadásul az érintett szakasztól 30 km-re! Onnan ne oszd az észt nekünk! Gyere haza, lássuk milyen legény vagy!!
lópicigáspár
@bundi: Még annyit, hogy most gyilkosnak titulálsz! Lehet! Igaz még nem öltem embert, de a családomért, a hazámért szemrebbenés nélkül megtenném! Nem a vallásért félreértés ne essék!
picike
@1magyar: mit tudod te itthon én milyen vagyok de az adomány az más nekik ment remélem érted nem nektek osztogatták
picike
@Strong: ez bizony nem vic hanem sic kéne legyen na de összefogás is kéne
1magyar
@Mirabilis: Uniós támogatást inkább az uniós hajléktalanoknak adjanak!!! Ez olyan mintha a szomszéd gyerekét etetném miközben az enyém éhezik.
Mézike
@bundi: Nincs itt semmi gond !
mehetnek a vatikánba, kereszténynek nevelődni...
Van pénze az egyháznak hogy eltartsa őket.
TASzSz
Anyám megölt volna, ha valaha ételt dobok a kukába...
lsz
Nem örülök én sem, ha kukába megy az étel, de azt is figyelembe kell venni, hogy aki adventistaként, kopt vagy ortodox keresztényként, muszlimként vagy zsidóként be szeretné tartani a vallása előírásait, az tényleg nem eszik disznóhúst. Hiába figyelnek oda az önkéntesek erre, becsúszhatnak "hibák", és biztos van, aki nem eszi meg pl. a csirkemájkrémet, mondhat bárki bármit. És milyen igaz!!! Nézzük csak meg az összetevőket! Vajon a gyártási szalonna és a sertésbőrke csirkéből van??? Csirkemájkrém összetevők: gyártási szalonna, ivóvíz, baromfi húspép, csirkemáj (15%), sertésbőrke, szójafehérje koncentrátum, konyhasó, vöröshagyma, fűszerek, aroma És így van ez sok más húskészítménnyel is, az olcsó, zsíros, egészségtelen (és finom :) ) disznóságok bizony ott vannak sokmindenben.
bakegya
Megértem-a disznóságból ők nem kérnek-
1magyar
@lsz: Ha valahol le akarnék telepedni nem követelném meg, hogy hozzám igazodjanak a helyiek hanem én élnék úgy ahogy ők.
Minden menekültet aki a vallását gyakorolni kívánja, nem felel meg a mi elvárásainknak takarítanék hazafelé. Otthon követelőzzön és válogasson! Minek jön ide?
bundi
@1magyar: gondolom ezt mondod a szlovákiai magyaroknak is az erdélyieknek is, meg a vajdaságiaknak is...mert ugye kb 100 éve a határ azon oldalára kerültek ahol nem a magyar a hivatalos nyelv...ez ha 25 év egy generáció akkor 4 generáció óta van így...de ha jól tudom a viktorkáék, meg eddig úgy általában mindenki támogatta hogy a határon túliak jogait...mert ugye joguk van a magyar nyelv használatára akár hivatalokban is, a vallásuk szabad gyakorlásához, oktatásra magyarul...és ha a román, szlovák állam nem biztosítaná ezt akkor micsoda felháborodás lenne...pedig...az ükapja, 1920 ban már a határon túl született, a dédapja 1945 ben szintén, a nagyapja 1970 ben detto az apja 1995 ben szintén...és ha most születik egy baba az ennek ellenére símán tekinthető magyarnak, tudom kicsit messzire mentem a témától...de ezzel csak azt akartam mutatni, hogy ha az emberek manapság kettős mércét használnak...ha a mi kutyánk kölyke...ide a keblemre...ha máshonnan jött?...takarodjon vissza...pedig ha belegondolsz az országnak égető szüksége lenne rájuk és a munkájukra...csak a kedves vezetőnek kapcsolni kellene, és a stadion, meg közmunka mizériája helyett esetleg a valós gazdasági felzárkóztatással kellene foglakoznia...mert milyen az már hogy európa legnagyobb koldusaként veri magát hogy az adományokből mennyire jól él...
bundi
@1magyar: rövidebben ha te elvárod, hogy más országok tiszteletben tartsák a hofitársaid, rokonaid ismerőseid szokásait, jogait, akkor te is bánj így másokkal...
Január
Valahogy elfelejtette sok ember a mondást. "Rómában élj úgy, mint egy római".
varirmag
Legalább ne fogadná el , ha nem kell neki !!
Sok baromarcú rohansegíteni amigránsoknak,de a közelében élő rászorulókat észre sem veszi.
Csak nagyon sötét elme képes összehasonlíani az elszakított országrészek magyarjait ezekkel.
Freewolf
Pár szóban a vadakat pátyolgató libsi makákókról! A magyar hajléktalan, meg a csóró nyugdíjas, aki nem tud télen fűteni, az nem mozgatja meg a szolidaritást bennük, de a "szerencsétlen üldözöttek" = új honfoglalók pátyolgatása gőzerővel folyik!
Ennek egyetlen oka van csak! Így tudnak a magyarságnak kárt okozni és belegázolni a büszkeségébe! Mindegyiket kivágnám az országból az illegális határ
átléépőkkel együtt. Legyenek együtt boldogok! Mocsok banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.