A képet egy 12 éves szír kisfiú rajzolta éjszaka Debrecenben, a vonatra várva – olvasható a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-oldalán.

A kép készítőjének testvére ezzel a kérdéssel posztolta azt pár napja: "Szeretné még tudni valaki, hogy: "Miért nem takarodnak vissza oda, ahonnan jöttek"?!"

Mint írják, a legtöbb menekült az utóbbi időben Szíriából érkezik hozzánk: júliusban a menedékkérők 40%-a szír volt.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Az is lehet, hogy kommunikálni próbál velünk: "Ez fog történni veletek hitetlen kutyák.."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@Csizmás Kond: Hát ezek pont nem olyanok mint TE meg ez a Freewolf is. Ti csak dumáltok álneveken és fegyverekről álmodoztok vigyázva, hogy ne lépjétek át a mércét. Bár itt nevetünk az ilyen seggfejeken de ettől nem bántjuk őket, nem ütik meg a mércét. Ezek a menekültek pedig az életükért futnak több ezer kim-t. Nem volt idejük megtanulni a fegyvereket. Aki meg rossz szándékkal jön az az elhirítás gondja lenne. De azt hiszem először a hozzád hasonló hazugokat, rémhirterjesztőket kellene felelősségre vonni. Mint a roma KÉRDÉSBEN IS. Egyes eseményeket általánosítottatok és ez működik most is. Már nyugati hirszerzőktől tudjuk, hogy az ISIS nyakig benne van. De ez lesz a megoldás kulcsa is. Nem álltak volna meg, ha a kormány nem látott volna benne egy laufot, hogy ne az ellopott országról kérdezzük őket. Mert most az jön. És kérdezünk. Mert cél a bűnözök eltakarítása az életünkből és az ország köztereiről.
Csizmás Kond
@Vizual: nevettek...na ne mond és kikkel ?..netán annamarissal izé leillával ,
vizinyuszi
@karma1: Nekem pedig az, hogy ezek közül rengetegen ugyanazt a szöveget nyomják: mindenüket eladták, hogy Európába jöhessenek. Ühmm!
Kérdezem, hogy Szíria háborús zónájában ki vesz házat?

És ennek tetejében itt van a hős megmentő! Megmentett egy magyar életet. Mintha egy magyar nem tette volna meg!
karma1
@vizinyuszi: A hsz-ed elso felere : en meg sehol nem olvastam, hogy valamelyik menekulo ezt nyilatkozta volna, hogy eladtak a hazukat es annak az arabol jutottak idaig, ha tudsz egy cikket, vagy egy linket, kerlek, rakd fel ide,...

A masik: lehet, hogy egy magyar megmentette volna az illeto eletet, de inkabb az a jellemzo, hogy a magyar ember NEM segit a masikon, mar erzeketlenul elmegy masok problemaja, balesete mellett. Eleg, ha csak azt olvasod el, hogy a mentok, - akik hivatalbol kotelesek embereleteket menetni - surgos hivasokhoz is 45-perc, 1 ora mulva vonulnak ki, ekkorra a beteg mar szepen magatol meghal.

Szajna, ez van ma Magyarorszagon.
darwin
@Vizual: Úgy általában nem favorizálom a menekülteket,de...
Most már több ukrajnai magyar munkatársam van,pedig messze lakom a határtól.Akinek rokona van az országban,az jön,menekül.Menekül a lövöldözés elől.Gyerekkel,feleséggel.Keményen dolgoznak,gyorsak,nem vitáznak.Ízes magyarsággal beszélnek,mintha a 150 évvel ezelőtti Magyarországról jöttek volna.
Átgondoltam a dolgokat.Ők valóban a lövöldözés,a háború,a besorozás elől menekültek.Aki itt akar élni,dolgozni,alkalmazkodik az itteni dolgokhoz,az jöjjön.
Vizual
@vizinyuszi: Ez a hír meg nem tetszik. Itt nem tudsz következtetni arra, hogy menekült megtette volna ? Hazugok vagytok, a romákat meg a menekülteket egy megtörtént vagy nem megtörtént dolog miatt napokig sőt évekig szapuljátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.