A képet egy 12 éves szír kisfiú rajzolta éjszaka Debrecenben, a vonatra várva – olvasható a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-oldalán.

A kép készítőjének testvére ezzel a kérdéssel posztolta azt pár napja: "Szeretné még tudni valaki, hogy: "Miért nem takarodnak vissza oda, ahonnan jöttek"?!"

Mint írják, a legtöbb menekült az utóbbi időben Szíriából érkezik hozzánk: júliusban a menedékkérők 40%-a szír volt.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Az is lehet, hogy kommunikálni próbál velünk: "Ez fog történni veletek hitetlen kutyák.."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
" "Szeretné még tudni valaki, hogy: "Miért nem takarodnak vissza oda, ahonnan jöttek"?! - a szöveg stílusa nekem furcsa.
Zsoel
Nagyon megható, csak pusztán az vele a baj, hogy nem minden menekült gyerek, és nem mindenki légicsapások elöl menekül, jobban mondva: nem mindenki "menekül" (szó szerint véve) bármi elől is.
A ténylegesen életveszélyben lévő menekülteken segíteni kell, ez nem lehet vita tárgya, de aki életveszélyben van, és menedékre vágyik, az egyrészt nem vándorol végig egy fél kontinensen, mert őneki csakis Németországban fekszik megmenekülnie, másrészt ha át is akar kelni egy országon, és nincs titkolnivalója, akkor szabályosan, a határátkelőn belépve és menedékjogot kérve teszi ezt meg, papírokkal. (Tudom, tudom, minden illegális bevándorlónak minden egyes irata megsemmisült odahaza, hát hogyne.) A határsértő, potyaleső gazdasági kalandorokat pedig igenis vissza kell zsuppolni oda, ahonnét ideette őket a fene.
Szeparepa
Az ISIS februárban megmondta nyíltan nyilvánosan, úgy támadják meg európát, hogy elöntik menekültekkel, migránsokkal.. trójai faló hadműveletként, mert több százezer migráns közt több ezer ISIS katona és terrorista van elvegyülve.. csak idő kérdése, mikor lesznek aktiválva... ez mellesleg nyilvánvaló is nemde...? Gondolkodni még nem tilos ám...
Csizmás Kond
Szerintem ha a háború volna a fő ok akkor itt ukrajnai menekültek kellene a legtöbben legyenek...
Vizual
@Csizmás Kond: Ukrajnából nem menekülnek - sokan. De ott van fegyver a másik félnél is. Amúgy meg nem hülyék, hogy ide jöjjenek.
Csizmás Kond
@Vizual: ...mintha az araboknál nem lenne fegyver...
lajospapa
Nem is értem ezeket a menekülteket! Amíg nekem nem kell menekülni...
vizinyuszi
Jelentem én, én még mindig nagyon szeretném tudni, hogy miért nem mennek vissza???

Egyébként ha majd ráérek könnyekig meg fogok hatóóóóóóidniiiiiiiiiiii...
karma1
Nekem ebben a hirben kizarolag az a gyanus (de az nagyon!), hogy egy menekulofelben levo sziriai csaladban a 12 eves kisfiu testvere POSZTOLNI tudja a kepet es a velemenyet is...
Hmmmm... Lehet, hogy en is menekult vagyok? Mobil WI-FI-m van...:o)
levi
Az is lehet, hogy kommunikálni próbál velünk: "Ez fog történni veletek hitetlen kutyák.."
kkalman
Majd az afganisztáni és szíriai plakátkampány hatására elmaradnak a menekültek. A helyüket átveszik a fegyveresek.
karma1
@levi: Aranyos vagy, ugy kezeled, mint egy alient...:o)) "Az is lehet, hogy kommunikalni probal velunk..."
Laila
Ez a menekültügy nagyon kényes kérdés. Nagyon sajnálom a menekülőket/gyerekeket, és tényleg segíteni is kell rajtuk, de nyilvánvalóan nem fogadhatunk be mindenkit.
Az egész menekültügyi politika elhibázott az EU részéről. Hagyták Szíriát tönkretenni... Hagyják Irakot, Afrikát tönkretenni. Teljesen nyilvánvaló, hogy ezután menekültek milliói jönnek az EU-ba. Ez előre látható volt. Az is teljesen nyilvánvaló, hogy nem fogjuk tudni őket eltartani. Ez is előre látható. Ebbe tönkremehet az EU, és benne Magyarország.
Mégis hagyják ezeket az országokat a sorsukra. Globális világban élünk, ma már nem olyan, mint 600 éve. Ami Afrikában, Szíriában, és bárhol a világon történik, kihatással van ránk is.
Vizual
@Csizmás Kond: Hát ezek pont nem olyanok mint TE meg ez a Freewolf is. Ti csak dumáltok álneveken és fegyverekről álmodoztok vigyázva, hogy ne lépjétek át a mércét. Bár itt nevetünk az ilyen seggfejeken de ettől nem bántjuk őket, nem ütik meg a mércét. Ezek a menekültek pedig az életükért futnak több ezer kim-t. Nem volt idejük megtanulni a fegyvereket. Aki meg rossz szándékkal jön az az elhirítás gondja lenne. De azt hiszem először a hozzád hasonló hazugokat, rémhirterjesztőket kellene felelősségre vonni. Mint a roma KÉRDÉSBEN IS. Egyes eseményeket általánosítottatok és ez működik most is. Már nyugati hirszerzőktől tudjuk, hogy az ISIS nyakig benne van. De ez lesz a megoldás kulcsa is. Nem álltak volna meg, ha a kormány nem látott volna benne egy laufot, hogy ne az ellopott országról kérdezzük őket. Mert most az jön. És kérdezünk. Mert cél a bűnözök eltakarítása az életünkből és az ország köztereiről.
Csizmás Kond
@Vizual: nevettek...na ne mond és kikkel ?..netán annamarissal izé leillával ,
vizinyuszi
@karma1: Nekem pedig az, hogy ezek közül rengetegen ugyanazt a szöveget nyomják: mindenüket eladták, hogy Európába jöhessenek. Ühmm!
Kérdezem, hogy Szíria háborús zónájában ki vesz házat?

És ennek tetejében itt van a hős megmentő! Megmentett egy magyar életet. Mintha egy magyar nem tette volna meg!
karma1
@vizinyuszi: A hsz-ed elso felere : en meg sehol nem olvastam, hogy valamelyik menekulo ezt nyilatkozta volna, hogy eladtak a hazukat es annak az arabol jutottak idaig, ha tudsz egy cikket, vagy egy linket, kerlek, rakd fel ide,...

A masik: lehet, hogy egy magyar megmentette volna az illeto eletet, de inkabb az a jellemzo, hogy a magyar ember NEM segit a masikon, mar erzeketlenul elmegy masok problemaja, balesete mellett. Eleg, ha csak azt olvasod el, hogy a mentok, - akik hivatalbol kotelesek embereleteket menetni - surgos hivasokhoz is 45-perc, 1 ora mulva vonulnak ki, ekkorra a beteg mar szepen magatol meghal.

Szajna, ez van ma Magyarorszagon.
darwin
@Vizual: Úgy általában nem favorizálom a menekülteket,de...
Most már több ukrajnai magyar munkatársam van,pedig messze lakom a határtól.Akinek rokona van az országban,az jön,menekül.Menekül a lövöldözés elől.Gyerekkel,feleséggel.Keményen dolgoznak,gyorsak,nem vitáznak.Ízes magyarsággal beszélnek,mintha a 150 évvel ezelőtti Magyarországról jöttek volna.
Átgondoltam a dolgokat.Ők valóban a lövöldözés,a háború,a besorozás elől menekültek.Aki itt akar élni,dolgozni,alkalmazkodik az itteni dolgokhoz,az jöjjön.
Vizual
@vizinyuszi: Ez a hír meg nem tetszik. Itt nem tudsz következtetni arra, hogy menekült megtette volna ? Hazugok vagytok, a romákat meg a menekülteket egy megtörtént vagy nem megtörtént dolog miatt napokig sőt évekig szapuljátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.