Mintegy 10 millió forintot költöttek arra a fogadásra, mellyel a roma nők foglalkoztatását segítő uniós projekt lezárását ünnepelte. Az eseményre a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került sor – írja az Index.hu.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Darabonként egymillióból " képezték " a cigány asszonyokat dajkának ,gyermekfelügyelőnek, meg elment vagy százmillió a " szervezésre " . Itt nem (lenne ) elég a börtön ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Az én gyerekem az én pénzemből tanult és a saját munkájából él meg.
Az ő gyermekét a mi pénzünkből neveli fel és a mi adónkból kapja a segélyt a gyereke, mert nem tanult, nem lehet munkára fogni!
Kinek az esélyeit kellene akkor javítani?
Laila
@Freewolf: Nem így kell megközelíteni. Hanem úgy, hogy Neked is, nekem is az az érdekünk, hogy a romák felzárkózzanak, tanuljanak, dolgozzanak, adót fizessenek és beilleszkedjenek a társadalomba. Ez a cél. Nyilvánvaló, hogy erre áldozni kell, és nyilvánvaló, hogy nem lehet máshonnan, csak az adófizetők pénzéből. Vagy uniós forrásból. A probléma az, hogy nem ez történik. A pénzt öntik valami feneketlen zsákba, - és nem tudni hová, mire megy el. Közben pedig a romákkal nem történik semmi. Nem látni, hogy sikerülne őket felzárkóztatni.
Freewolf
@Laila: Ez akár elfogadható is lehetne, mint érvelés, ha a tények nem írnák felül. Voltaképpen mit kezdjünk egy olyan zárt közösség egyedeivel, akik 500 éve képtelenek beilleszkedni? Természetesen nem csak Magyarországról van szó, hanem bármely országról, ahol élnek.
Miért érdekem az, hogy felzárkózzanak? Mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik. Részemről egyetlen deviáns, normaszegő, agresszív élősködőt sem kívánok eltartani! Ha nem tanul és nem dolgozik, miért is kötelességünk nekünk eltartani? Egy vasat sem adnék!
Laila
@Freewolf: Teljesen mindegy, mi történt 500 évig. Ez egy jelenleg is megoldatlan probléma. Meg kell oldani. MUSZÁJ beilleszteni őket. Ha másért nem, a gyerekeink érdekében. A célkitűzés helyes, a kivitelezéssel van a baj.
Freewolf
@Laila: Egyetértünk. A beillesztési módszerek tekintetében lehetnek eltérések a nézeteink között. Én a szigort alkalmaznám az eszetlen pénzköltés helyett!
Laila
@Freewolf: Mit értesz szigor alatt? Börtönbe nem zárhatod őket, ha nem követett el bűncselekményt. Azzal, hogy megfélemlíted őket, semmire nem jutsz. Nem tudsz mindegyik mellé rendőrt állítani, meg minek is? A roma gyerekeket, tinédzsereket kellene megcélozni - elsősorban speciális, felzárkóztató oktatással. A jelenlegi iskolarendszer semmire nem jut velük, de azért időről-időre hallani olyan roma gimnáziumról, ahol valóban felzárkóztatják őket. Van vmi ilyen gimnázium, nem jut eszembe a neve. Róluk kellene példát venni. És mindenképpen javítani kellene a szociális és egészségügyi viszonyaikon is, - ez megkerülhetetlen. Valami népnevelő munkát is el tudnék képzelni közöttük, de olyan romák lennének az oktatók, akik már kiemelkedtek. Lehet te illóziónak tartod ezeket, de én nem látok más megoldást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.