A tavalyi bérpótlék után idén bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók, ami elérheti a 68 ezer forintot is – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakmai szervezetekkel történt egyeztetés alapján a tavalyi bérpótlék szétosztásának elve az volt, hogy lehetőség szerint az egész szociális szféra részesüljön belőle. A mértéke pedig 6 ezer és 16 ezer forint között volt – mondta a szakpolitikus.

Idén a szakmai konzultáció nyomán arra jutottak, hogy elsősorban a magasabb végzettséget, illetve szakmai tapasztalatot igyekeznek elismerni. A napokban először folyósítandó bérkiegészítés mértéke 1500 és 68 000 forint közötti, a 93 ezer szociális dolgozóból 63 ezer kapja – tette hozzá az államtitkár.

Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó – szögezte le Czibere Károly. Hozzáfűzte: a bérkiegészítés szektorsemleges, azaz független attól, hogy állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartója van-e a szociális intézménynek.

Czibere Károly elmondta: a tavalyi bérpótlék és az idei bérkiegészítés után – amellyel a szociális szféra utolérte az egészségügyi bértáblát – a következő lépés az új életpályamodell bevezetése lesz.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Czibere számításai szerint,a tavaly ESETT HÓ MAGASSÁGÁT ÖSSZEKELL ADNI AZ IDÉN VÁRHATÓ HAVAZÁS TELJES MAGASSÁGÁVAL és akkor megkaphatjuk az ÖSSZES FITYISS-es HÓHÁNYÁST cakkkkk -pakkkk!!! COCCIÁLISOK mitől leszünk azt még most rajzolgatják A FALRA VAGY KERÍTÉSRE mittom én...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Ebből a bérkiegészítésből tudnék annyi zsíros kenyérnek valót venni, hogy olyan szép gömbölyű orcám legyen, mint a ciberének?
papa.49
Helyes állami nyakravalót a nyakára a pacáknak, kétlem hogy a nyaka bírná a valaga súlyát))))))))))))
Hari
Ezt a a nagyvonalúságot könnyek nélkül nagyon nehéz megemészteni. Még az is lehet, hogy abból az 1500-ból 4-500 marad is.
human
@Hari: Ja. Ez akkora összeg, hogy talán még különadót is vethetne rá ki a kormány.
Hari
@human: már készül a törvény ! Mifelénk tisztességtelenül senki se gazdagodhasson meg, oszt az unokának abból vegyen 70 millás putrit !
kukac50
Ne a bruttó bért emeljék,hanem a nettó bért!
A bruttóból még több mint felét vissza veszik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.