Esterházy Péter a Der Freitagnak adott interjút amiben azt mondja, az Orbán-rendszer káros Magyarország számára – olvasható a 168 Óra szemléjében.

Hozzátette, hogy a demokrácia nem liberális, a sajtószabadság korlátozott, a hatalom elosztása elégtelen. De ami nagyon fontos, hogy

nem élünk sem diktatúrában, sem fasiszta államban.

Esterházy Péter az interjúban a magyarországi viszonyokkal kapcsolatban azt is mondja: "a magyarok szívesen merülnek el az önsajnálatban, s Orbán megerősít bennünket ebben. Ügyesen játszik a magyarok bizonytalanságával, ahogyan ezt már sok elődje tette századokon át – s felveszi ehhez a rebellis fiatal pózát. Ahelyett, hogy felelősséget vállalna, a magyarok indulataira épít és gerjeszti félelmeiket. Orbán nem államférfi".

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök viszonyáról azt mondja, nem tudhatja, hogy komolyan gondolja-e vele Magyarország miniszterelnöke.

"Orbán nem is titkolja csodálatát a tekintélyuralmi rendszerek hatékonysága iránt – ugyanabból a kottából játszik, mint Erdoğan török elnök, ki maga sem makulátlan demokrata. (...) Úgy sejtem, mindenekelőtt azt akarja megmutatni, hogy Magyarország önállóan cselekszik."

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"nem élünk sem diktatúrában, sem fasiszta államban."

Erről kissé más a véleménye azoknak, akik nagykanállal kapják a mindennapjaikban a fasizmusara hajazó önkényt. Nem véletlen, hogy aki teheti menekül a liberális demokráciák felé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Papuska1: Te kínodban dumálsz ökörséget, vagy csak kimaradtál néhány előadásról ?

"A liberalizmus egyik szélsőséges formája az anarchia, ahol nincsenek hierarchikus viszonyok."

Érkezhetne a hiteles forrás, mert ha egy közel-keleti anarchistát megkérdeznének, megmondaná, hogy semmi köze - sőt. fogalma sincs - a liberalizmushoz !

Ne próbáld meg itt előadni a szakzsenit - elszóltad már magad ! Talán máshol kellene szerepelned, mondjuk a fidesz.hu-n !
Elág szarul mutatrkoztál be a "bölcseleteiddel".
Papuska1
@Toby: Semmi baj, ha nem érted! Utána lehet olvasni. Most ajánlok egy Wiki oldalt az a címe liberalizmus. Tanulságos lehet. Nem politikailag determinált, teljesen objektív. Egyébként egyáltalán nem szégyen az, ha valaki nem ért valamit, attól kezdve ciki, ha így mond véleményt róla!
Toby
@Papuska1: "... attól kezdve ciki, ha így mond véleményt róla! " Göndolom, ez saját minősítésed - saját magadra nézve !

Konkrét választ kértem, nagy üres áltakánosságot kaptam, ami tőletek teljesen megszokott !
Wiki ! Szabadon szerkeszthető, de ez téged egyáltalán ne zavarjon, minthogy konkrétumok nélkül adtad a viszont választ !

Ugye. már jeleztem feléd, hogy sok mindent elmond a kommentelőről az adatlapjában, saját kezűleg rögzített közlés. Amennyiben neked mindennél fontosabb volt a "címzetes igazgató " hogy ezzel minőséget adj a hozzászólásaidnak, közlöm veled - nem jött be !

Amúgy továbbra is várom az alaptalan, minden ténybeli támpontot nélkülöző, liberalizmus/anarchia összefüggéseit taglaló konkrét forrást !

Megjegyzem, hogy az oldalon a kutya sem kérdezte vagy kérdőjelezte meg az alá - és fölérendeltségi jogviszony szükségességét, te ,mégis úgy gondoltad, ,hogy villantasz egyet arról, ami mindenki számára nyilvánvaló, politikai rendszertől függetlenül, hisz mindenki ebben a függelmi viszonyban élt és él !

Az eljátszott jómodor nincs közvetlen összefüggésben az ismeretekkel ! Írd fel magadnak !
A suemélyeddel nem is foglalkoznék tovább, nekem bőven elég ennyi, amit hirtelen belőttem rólad.
Tehát akkor érkezhet az elvárt összefüggés forrása !
világlátó
Keressétek Chomsky 10 parancsolatát a " A CÖF szerint politikai okokból etetett menekülteket Sólyom László " hozzászólásai között.
Eszterházy már nem mai gyerek, és még sokan mások sem manipulálhatók a végletekig.
evacica
@Papuska1: Nekem semmi bajom azokkal a gazdagokkal, akik a munkájuk .a szorgalmuk, urambocsá az eszükkel gazdagodtak meg. De azok igen csipik a szememet, és nem csak nekem, akik a hatalommal visszaélve, ügyeskedve a többség rovására tollasodott meg érdemtelenül. Pl. Mészáros Lőrinc, az Orbán család, Tiborcz család, Rogán Szijjártó és a többi haver, mondjuk Andy Vajna és a többiek. Persze ha ez önnek jó ami M.O.folyik lelke rajta, de az én és a többség tisztessége ezen háborog joggal. Ja és nyugaton a gazdagok tudják, hogy a szegényeket kötelességük segíteni a saját vagyonukból, ezm MO kevesen teszik, az említett nevek biztos nem.
Papuska1
@evacica: Biztosan szívből és valós hittel írja amiket ír. Gondolom kevés személyes tapasztalata van a nyugati gazdagokkal. Igazán gazdag, az tud lenni, aki finoman fogalmazva nem a közösség érdekeit részesíti előnyben. Például nem biztos, hogy tudja, hogy az USA híres gazdagjai egy két extra tehetség kivételével alkoholcsempészésből, bérgyilkosságból és egyéb bűncselekményekből gazdagodtak meg. Persze nem a maiak, az elődeik. Ők már tisztára mosott pénzből élik milliárdos életüket, és lehet, hogy néha jótékonykodnak. Most egy közeli példa. Nem régen láttam egy nem túl távoli Nyugat-Európai sportszer gyártó cég Pakisztáni üzeméről készült rövidfilmet 10 12 éves gyerekek dolgoznak napi 1 Euróért görnyedt háttal, és ha lassul a munka, odacsap közéjük, valami ustorfélével a munkavezető. Nem hamisítvány. Ott készül az általunk nagyon kedvel, uniós márka híres sportszer. A cég nevét nem írom le, mert leperlik rólam a gatyát is. De maradjunk itthon. Tudja, hogy milyen munkát várnak el három műszakban, a messziről csodált nyugati munkaadók kis hazánk összeszerelő üzemeiben, hiába tilos, néha heti három szombatot és három vasárnapot ledolgoztatva az emberekkel a saját hasznukért. Ezek azok a nagyon jó, nyugati gazdagok? Ha rájön, nagyot fog csalódni! Ezeknél százszor jobb a Mészáros Lőrinc, vagy bármelyik magyar, mert róluk is hallottam rosszat, de ilyet mégsem. Tudja, minden relatív! De ha maga a szocik által behozott nyugati korbácsolóknak akar megalázkodni, ám tegye. Kapitalizmus van, és az is marad. Nálunk még, annak a vadabb formája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.