Facebook-bejegyzésben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azoknak a magyar versenyzőknek, akik kiváló eredményt értek el a brazíliai Sao Paulóban zajló Worldskills 2015 szakmai olimpián. 

"Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" – fogalmazott bejegyzésében a kormányfő.

Orbán Viktor belinkelte a faipar.hu weboldal cikkét, amely szerint László Attila bútorasztalos 1. helyezést ért el, így megszerezte az első aranyérmet Magyarországnak a Worldskills versenyeken. Egyben László Attila lett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, így kiérdemelte a "Best of Nation/Nemzet legjobbja" érmet is.

Ugyanakkor Mózer Gergely épületasztalos magas pontszámának köszönhetően "Medallion for Excellence/kiválósági éremben" részesült – közölte a faipar.hu.

Az MTI kiküldött tudósítójának hétfői jelentése szerint aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

Kiválósági érmet vett át a Zilahi Krisztián és Balázs Dávid alkotta mechatronikai csapat, Kunfalvi Melinda virágkötő és Mózer Gergely épületasztalos az 500 pont feletti teljesítményért.

A WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén augusztus 11. és 16. között 63 ország több mint 1200 versenyzője mérte össze tudását 50 versenyszámban, Magyarországot 13 szakmában 14 szakember képviselte, az eredményt helyi idő szerint a vasárnapi záróünnepségen hirdették ki.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hiányolom urbanista.blog.hu/2014/07/04/egy_cigany_vandorasztalos-restaurator_allami_gondozott_gyerekekkel_restauralta_a_leegett_somogyvari_
akire büszkék lehetünk !
De lehet, hogy nem is indult ? Ha nem, nagyon kár !
Minden tiszteletem Rostás Árpádé !
dömdödöm
Majd jön hogy az asztalosműhely is sportlétesítmény és a munka is sport .
nyanya001
Hiányolom urbanista.blog.hu/2014/07/04/egy_cigany_vandorasztalos-restaurator_allami_gondozott_gyerekekkel_restauralta_a_leegett_somogyvari_
akire büszkék lehetünk !
De lehet, hogy nem is indult ? Ha nem, nagyon kár !
Minden tiszteletem Rostás Árpádé !
Clavigo
Orbán elvtárs gratulált,,,,..Én a srácok helyében már haza sem jönnék.
bakegya
Ó...,teknős keresztapukának Mexikóig is elér a kis kacsója-most már csakk azt kéne megtudnom mi az oka annak ,hogy egy villanyszerelőt,bádogost,csőszervizelőt,gázszerelőt,kőmívest hol találok mert itthon nincs,csakkk kontár .Jogászból és here kormánytagokból viszont Dunát lehet rekeszteni...
dömdödöm
A nyakában lóg Magyarország összes aranytartaléka :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.