Migránsnak álcázva tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a napokban a déli határ térségében, a vizsgálatok több mint felénél tapasztaltak jogsértést – tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Némedi-Varga Éva alezredes elmondta: a 10 fős pénzügyőr csapat Szeged, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom területén vizsgálódott, Csongrád megye azon településein, amelyeken a Szerbiából Magyarországra belépő bevándorlók tömegesen áthaladnak, és különböző szolgáltatásokat vesznek igénybe.

A migránsoknak álcázott "csapat" vendéglátó-ipari egységekben, kiskereskedelmi tevékenységet folytató gazdálkodóknál, valamint személyszállító szolgáltatást nyújtóknál tartottak próbavásárlást. Angolul beszélve, több esetben euróval fizetve vásároltak különböző termékeket, például élelmiszereket, ásványvizet.

Az ellenőrök 29 vizsgálatot végeztek, és 14 alkalommal tapasztaltak jogsértést. A próbavásárlások több mint felénél az eladók sem számlát, sem nyugtát nem adtak, ezenkívül az eurót jóval a piaci ár alatt, 200 forintos árfolyamon számították át. Két esetben taxiba szállt a "migránscsapat", majd útjuk végén azt tapasztalták, hogy nem kaptak semmilyen bizonylatot. Egy benzinkútnál a pénzügyőröknek 200 forinttal számították át az eurót, míg a következő, szerb állampolgárságú vásárlónak már 300 forinttal.

A jogsértések miatt a pénzügyőrök eljárást indítottak, hiszen valamennyi szolgáltatás és áru ellenértéke – akár forintban, akár euróban – jövedelemnek minősül, azonban egyértelműen kiderült, hogy általában a migránsoktól származó bevétel után nem fizetnek adót.

Némedi-Varga Éva hangsúlyozta, hogy a NAV munkatársai továbbra is fokozottan ellenőrzik az érintett területeken a szolgáltatókat, hogy megakadályozzák az adóelkerülést és a tisztességtelen haszonszerzést.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Érdekes, hogy az nem hír, hogy több navos bírósági tárgyaláson mondta el, hogy tízmilliárdok kivizsgálását akadályozta meg a NAV vezetése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
Volna mit keresniük a MILÁNÓI VILÁGKIÁLLÍTÁS MAGYAR PAVILONJÁNÁL IS:
"Több százmillió forintért rendelt Szőcs Géza kormánybiztos filmeket, multimédiás projekteket, sőt élményutakat a milánói expo általa irányított magyar megjelenésére. Csakhogy produkciók sehol nem láthatók, mindössze a kifizetéseknek van nyomuk - állítja az Index. Ráadásul a portál szerint ezeket a nyomokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma el akarta tüntetni: a közérdekű adatigénylésre küldött válaszukból kimaradtak a láthatatlan filmekre kifizetett összegek. Igaz, az árulkodó adatok egy részét korábban véletlenül feltöltötték a netre - teszik hozzá." - Világgazdaság online
soljanka
@paolo006: Teljesen jogos a felháborodásod. Meg a tanács is, hogy minden eszközzel harcolni kell ellenük. Kellene. És igen: lehetne állampolgári engedetlenséggel, például nem fizetni be az adókat, de ez olyan birka nép esetén, mint a magyar többség, sajnos kivitelezhetetlen. Te ráfáznál, a többi meg sunyiban fizetne.
De a helyzet az, hogy többen vannak, akik nem akarnak ellenük semmit tenni. Így hiába nem szavaztál rájuk, mivel demokráciának csúfolják a rendszert, így meg kell hajolni a többség akarata előtt. És tavaly a többség háromszor is visszatapsolta Vajna haverjait.
Freewolf
Ha a betolakodók magyar hajléktalannak adnák ki magukat, nem kapnának semmit!
paolo006
@soljanka: én nem gondolnám, hogy ez a sunyi banda a többséget képviseli az Ország több mint a fele nem rájuk szavazott, a 2/3 pedig a csalásoknak köszönhető. Aki pedig nem mer kiállni a gyermekei szebb élhetőbb jövőjéért az nem érdemli meg, hogy embernek nevezzék. "Légy a kutyák királya ne királyok kutyája."
soljanka
@paolo006: Matekozhatunk persze, hogy mennyi is az a kétharmad, és miképp jött létre, de akkor is szavazók - és nem szavazók- segítségével van 2/3-a a mutyisznak.
De amikor egy országos tüntetés sorozat részeként egy megyeszékhelyen kb 50 ember jelenik meg, akkor nincs miről beszélni.
Lepényleső
Vezérüket az USA-ba nem engedték be,ezeket meg majd innen toloncolják ki,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.