A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) már elkezdte betölteni azokat a kormánytisztviselői és közalkalmazotti állásokat, amelyeket a megnövekedett migráció miatt hirdetett meg – írta a Magyar Hírlap hétfőn.

A BÁH a lapot úgy tájékoztatta: 485 munkatársat vesz fel, a legtöbbjüket határozott, jövő augusztusig tartó időtartamra.

Az új kormánytisztviselők részben menekültügyi hatósági feladatokat látnak majd el, a közalkalmazottak pedig a befogadó intézmények működtetésében kapnak feladatot, döntően vidéken.

A többi közt számviteli, műszaki, közgazdasági, valamint menekültügyi ügyintézőt, a bicskei és a békéscsabai telephelyre közegészségügyi szakorvost és közegészségügyi felügyelőt keresnek.

Ugyanakkor a befogadókapacitás növelésére a kormány két további intézmény létrehozását tervezi; az új átmeneti állomások ezer-ezer embernek nyújtanak majd szállást – írta a Magyar Hírlap.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Másik
Jobban örülnék, ha nem emiatt lennének munkahelyek.
Migránsok kellenek ahhoz, hogy nem egész 500 ember munkát kapjon? Ez szégyen, nem dicsőség!
Vagy most szeretni kell őket, mert "munkát adtak"?
36
@Másik: Igen. Amíg a bevándorlók nem voltak, a szociális területet alaposan leépítették. Én sem örülök hogy ezért jönnek létre munkahelyek. Mert, nem termelő tevékenységet végeznek az országnak. Viszont legalább, munkahelyek. Pár hónapja írtam, hogy a határőrség is több ezres munkaadó lenne. De a kormány, köti az ebet a karóhoz és hallani sem akar, önálló határőrségről.
Freewolf
És hány ember szenvedett el kellemetlenséget, vagy atrocitást a vadaktól? És hány hajléktalanunkat, vagy éhes gyerekünket lehetett volna a népvándorlókra pazarolt ellátásból ellátni? Igaz, ők magyarok, nekünk csak az idegen a szép!
bakegya
Ezek a felcsutkai kényszermunkásai -aztán mehetnek a szupervizorhoz sajáét költségen-mert hogy egy két hét és seggbe lesznek rúgva,úgy orbánosan.
nemkati
Ha így haladunk, mindjárt meglesz az 1 millió új munkahely.
Freewolf
A következő jó hír az lesz, hogy ötszáz sírásóval több kell a lemészárolt magyarok miatt! Igazi liberálfasiszta sikerpropaganda!
Január
@Másik: @36: Csuda jó hír. Csak ne magyarázzák már be, hogy milyen jót tesznek velünk a migránsok új munkahelyeket teremtenek. Az már igaz. :((((
Arról pedig nem szól a fáma, hogy milyen pénzből fizetik ezeket az új munkahelyeket? Gondolom a költségvetési tartalékból, aminek ezeregy más helye is lenne.,,, s amit nem erre a célra hoztak létre. Ez végül is az adófizetők pénze.

Arról szeretnék már valahol olvasni - még időben vagyunk, hogy hogyan akarják megoldani a migránsok teleltetését, mert sátorban maximum -4 C° fokig lehet kibírni.
Hol fogják elhelyezni ezt a rengeteg embert?
Eddig nem volt gond, mert afrikai hőség tombolt heteken át, de itt már szeptember végén is fagyott jó néhányszor. Ezeket az embereket el kell látni ruhával, kajával - és ez utóbbi nekünk itt Európában gond, mert - teljesen másként étkeznek vallási okok miatt.
36
@Január: A munkahelyekkel kapcsolatban, pont hogy a nagyobb negatív hatásra gondoltam. Nem termelnek jövedelmet. Viszont, mi adófizetők álljuk a foglalkoztatásukat. Az EU-s támogatás is a mi pénzünk! Plussz még a bevándorlók ellátása. A rendőrség munkája is többe lesz.
A gyerekek iskoláztatását, továbbra sem tudom elképzelni, hogyan valósul meg.
Időjárás tekintetében, mivel úgy látom, tetszik nem tetszik, akkor is lesz Sormáson menekülttábor...hát, itt Zalában azért hideg tud lenni. Szeptemberben már ködök vannak. Az EU-nak már hónapok óta, azon kellene lennie, hogy a NATO, jöjjön és egy nagyobb katonai erővel és zárják le az érintett határszakaszokat és őrizzék. (A technikai határzár, amit ezek a gyogyósok építenek, anno arra szolgált, hogy a két kerítés között a senki földjén, még agyonlőhették a szökni próbálót.) De a NATO megint cserbenhagyott bennünket. Orbánék meg annyira kurucok, hogy nem kérnek segítséget. Pedig, tőlünk azonnal szállíthatnák is vissza repülővel a kitoloncoltakat.
Január
@36: Anno a NATO-ba azért kellett belépnünk, mert kis ország vagyunk, és egy szövetségben már segítik egymást a tagok. Úgy látszik itt más zsinórmértékek uralkodnak - nem ez az első eset, hogy cserben vagyunk hagyva.
Nem tudjuk, hogy az Eu. mit is akar, csak nehogy késő legyen mire lépnek.
Másik
@Január: Mert megérett rá az idő, újraolvasom Passuth regényeit, a történetek időrendjébe szedve. Hihetetlen történelmi, művészeti kutatómunkák után írt meg egy-egy regényt.
Nos a történelmünk másról sem szólt, mint cserbenhagyásról, hátba döfésről.
Így lettünk tatár, török, labanc, muszka martaléka, és leszünk megint, ha marad a tendencia.
A "nyugatot" nem fogja zavarni, ha itt ragadnak a migránsok, mert akkor nyugodtan alhat.
Nem toloncolták őket vissza, de nem is ott okoznak gondot.
Pedig fognak, mert ahogy Calais mellett tüntettek, követelték az átjutást, úgy fognak újra és újra nekiindulni.
36
@Január: Igen. Engem is az piszkál, hogy vajon mit tud/akar az EU-NATO és hogy mit tudnak a bevándorlók. Mert hogy mindkettőnek van titka az tuti. Lehet találgatni.
dömdödöm
Ha az 1 év letelt vége . huss közmunkásnak utcátseperni ! :-(((
Január
@36: Biztosan van valami egyezség, mint ahogy 71 évvel ezelőtt is már meg volt, hogy kihez fogunk tartozni. Már csak erre lehet gondolni a nagy látványos semmittevés okán. Mintha minden rendben lenne, csak az állampolgár találgathat, hogy mit döntöttek a feje felett.
enslaved
@Freewolf: Ezt majd csak akkor fogják belátni, ha már a házuk előtt gyújtogatnak.
Freewolf
@enslaved: Akkor pedig mi leszünk a hibásak, mert nem vagyunk elég toleránsak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.