Lezárják a Keleti Pályaudvart, a menekültek még nem tudnak róla – írta meg az Index.

A Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatot, a pályaudvar területét kérjük szíveskedjenek elhagyni

- mondta be a hangosbemondó – egyelőre még csak magyarul.

A helyszíni tudósítás szerint a rendőrök mozgolódni kezdtek.

Az Index arról is ír: valamivel 9 óra előtt 500 ember tömörült a pályaudvar központi peronjainak kapujánál. Vélhetően a 9:10-kor induló bécsi vonatra akartak volna feljutni. A rendőrök a tér felől érkező csoport egy részét távozásra bírták, de két-háromszáz ember így is a peronok előtti kapuknál maradt. A Migration Aid munkatársai arabul mondtak be valamit hangosbeszélőn. Nagy a feszültség, a zúgolódás, de kivár a tömeg – tudósított a lap munkatársa.

Az MTI pedig ezt jelentette a helyszínről:

A peronok és a pályaudvar előtti terület tele van migránsokkal – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rendőrök sorfalat állnak a peronok előtt, de mind előttük, mind mögöttük vannak migránsok.

A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

Frissítés: "Ne legyen semmi durvulás" – mondják a menekülteket kitessékelő rendőrök egymásnak az Index szerint. A kiürítés erőszakmentesen zajlik, nincsen semmi ráncigálás, a menekültek pedig együttműködnek.

Frissítés 2.: A Keleti lezárása miatt így módosul a közlekedés: A Keleti pályaudvar lezárása miatt a 73-as és a 76-os trolibusz nem érinti a Munkás utca és a Keleti pályaudvar megállót, a 80A trolibusz pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállót – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési központ kedd délelőtt.

 A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.

Frissítés 3.: Az atv.hu szerint a hatalmas tömeg miatt többször lezárták a pénztárakat, óriási sorok alakultak ki, rengeteg rendőrt vezényeltek ki a pályaudvarra, ezren lehetnek. Mivel sok esetben az érvényes okmányokkal és jegyekkel rendelkezők sem szállhattak fel a szerelvényekre, a menekültek elkezdték egymást lökdösni és szíjjal verni, ezt követően zárták le később a pályaudvart.

Frissítés 4.: a migránsok a pályaudvar kiürítése közben demonstrációba kezdtek: jelszavakat skandálva követelik, hogy engedjék őket továbbutazni Németországba. A 7-es és 8-as vágány közötti peronon demonstrálókat a Készenléti Rendőrség próbálja kiterelni a csarnokból.

A pályaudvaron tartózkodó többi migránst csoportokban kísérik ki az épület elé.

Frissítés 5: A rendőrök nem sokkal 10 óra után kiürítették a pályaudvart, mindenkit kitereltek, azok sem utazhattak el, akiknek érvényes menetjegyük volt – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A migránsok jelenleg a Baross téren vannak, és demonstrációba kezdtek. Azt kiabálják, "Szíria", valamint "Germany" és "München", vagyis azt követelik, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba. Több százan az érvényes, Németországba szóló vonatjegyüket lobogtatják.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..és az a MAGYAR orvos, aki hetekkel ezelött elövételben megvette a 11 ezer Forintos RailJet jegyét elövételben, az nem tud kiutazni Bécsbe egy konferenciára ??? Vicc ! Ezt lehetne másképp elintézni, ugy gondolom !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
..és az a MAGYAR orvos, aki hetekkel ezelött elövételben megvette a 11 ezer Forintos RailJet jegyét elövételben, az nem tud kiutazni Bécsbe egy konferenciára ??? Vicc ! Ezt lehetne másképp elintézni, ugy gondolom !!
patkószeg
Ha jegyem van a RJ-re, akkor most mit tegyek? Menjek gyalog?
patkószeg
Volvós: Pontosan. Ismerősi körben is van egypár haver, akik most mennének szabira (mert eddig güriztek), megvették a jegyet hetekkel előre - velük mi lesz? És a többiekkel? Ki téríti meg a kárukat? (nem beszélve a sok felesleges stresszről, ami éppen nem hiányzik senkinek)
pbalage
@patkószeg: a lovaskocsi kényelmesebb. Gumikerekűt válassz, az nem ráz annyira.
JAJMÁR
@magyarbakancs: 10:06 Dehogy, a menekültek. Te sem látod?

De remélem, hogy csak a takarítás idejére zárják le a pályaudvart.
magyarbakancs
@JAJMÁR: Redöröket és arabokat látok.
Más nincs képen.
Ki menekült a rendőr,vagy az arab?
Irónia.
patkószeg
@JAJMÁR: Valószínűtlen.11-kor megy a vonat Münchenbe. Addig csak húzzák a feszkót - ez az egyetlen, amihez a mi kis kormányunk ért. És még ők buktak ki a francia kritikákon! Hah!
JAJMÁR
@magyarbakancs: 10:18 Azt látod, amit elénk raktak. Igen, sokan összejöttek a Keletiben, és még sokan fognak is. De amint látjuk, mind el akar innen vonatozni.
magyarbakancs
@JAJMÁR: "amint látjuk, mind el akar innen vonatozni."
hála a jó istennek.
JAJMÁR
@magyarbakancs: 10:28 Én jobban örülnék, ha ez az ország olyan hely lenne, ahol érdemes letelepedni, mert van jövő, biztonság, megélhetés. De innen még a magyar polgár is elvonatozni és elrepülni akar.
Az ország már eléggé tönkre van téve, és ehhez a menekülteknek semmi köze.
eszegfu
@eugen4402: Nem értem... ha van jegyük, regisztrálták magukat, akkor miért nem engedik őket a vonatra felszállni?! Ötletem sincs miért zárhatták le a Keletit.
volvós
@eszegfu: Lehet, hogy csak fertötlenítik...
Papuska1
Talán néhányan, ha személyesen is érintetté válnak, felébrednek és megértik, hogy mi jöhet ebből az átgondolatlan "álszabadság" eszmeiségből! A nyugat a megszokott kettős beszédet alkalmazza. Fogalma sincs, hogy mit akar, és a felelősséget azokra terheli, akik tehetetlenek, közben megpróbál minden szinten jó színben feltűnni. Könnyű Németországban nyilvánosan azt mondani, hogy "tárt karokkal várják a menekülteket" közben diplomáciai úton megfenyegetni bennünket, hogy ha nem teszünk eleget a határvédelmi kötelezettségünknek, kizárnak bennünket Schengenből. Közben az osztrákok határzárja miatt százezrek Ausztriai munkahelye és a napi odautazás kerül veszélybe. DE kit zavar ez Budapesten? Azt hiszem, egyre világosabbá válnak a dolgok! Baloldalon is el kellene gondolkodni!
JAJMÁR
@eugen4402: Jó nagy káosz van, úgy látom. Nem értem mit akarnak a rendfenntartó erők? Miért nem regisztrálják és engedik tovább őket?
JAJMÁR
@eugen4402: Persze ezek csak költői kérdések, tudom, hogy te sem érted. Látom, Eszegfu sem :)))
Papuska1
@eszegfu: Kedves eszegfű, talán azért, mert egy vonatra csak adott számú utas szállhat fel, és Ausztria egyszerűen nem enged át több vonatot, mint amennyi be van tervezve, ráadásul, csak akkor engedi át, ha mindenki az ülőhelyén ül. A napi néhány százas kvótát nem lehet átlépni. Ezt itt a nyugati határnál jól ismerjük! Mást kommunikálnak nyugaton a politikában, és teljesen mást csinálnak! Mi ezt már megszoktuk, de a naiv Pestieknek ez úgy látszik új!
eugen4402
@eszegfu: Csak tippelni tudok: a tegnapi négy szerelvénynek nem tudtak örülni az osztrák belügyben, aztán most a határnál létesítettek vágányzárat.
Ha valakinek lenne egy félórája a bpesti német nagykövetségen, esetleg elsétálhatna most a Keleti felé...
JAJMÁR
@Papuska1: Lehet, hogy lemaradtál róla, de 71 ember fulladt meg pár napja egy hűtőkamionba zárva. Az osztrákok - nagyon helyesen - most sűrűbben -ellenőrzik a kocsikat, és keresik az embercsempészeket. Ezt kellene tenni a magyar utakon is.
eugen4402
@JAJMÁR: Kínomban csak hülyülni vagyok képes: engednék őket tovább, de HOVA? Most jönne jól egy párhuzamos univerzum...:-(
eszegfu
@Papuska1: 10:55 Azt értem, hogy csak ülőhelyen utazhatnak, van érvényes jegyük, regisztráltak, akkor mi köze az osztrákoknak?! Mi az, hogy nem "engedi át"?! Vagy a németeknél van néhány százas kvóta?
Papuska1
Ráadásul ott a veszélye annak, hogy a hétfőn így, kedden úgy, szerdán amúgy beszélő nyugati politikusok, főként a német kancellár asszony, ha nem úgy "muzsikálnak" a menekültek, az érvényes Uniós szabályok szerint simán visszapaterolhatják őket hozzánk. Sajnos ezt is ismerjük: az első vonatot nagy csinnandrattával, virággal várják, a következőt nagy csendben visszafordítják, de erről már nincs hír! Láttunk itt már az Osztrák határnál nagy csinnandrattával megnyitott határt, és két nap múlva "magyaroknak áthajtani tilos" táblát! De erről nem illik beszélni!
eszegfu
@eugen4402: 10:55 Bizonyára ez is lehetséges...csak érthetetlen, hogy az osztrákok miért létesitenek vágányzárat, amikor a menekülteknek Németországig van érvényes jegyük... tehát ők már nem illegális határátlépők, akiket becsempésztek valahogy... Azzal egyetértek, hogy pl. a német, de akár az USA nagykövetségeiről is mehetnének egy kicsit "levegőzni" a Keleti irányába...
enslaved
@magyarbakancs: Jól mondod. Remélhetőleg a tűzparancs sem várat már sokáig magára. Elég volt belőlük!!
JAJMÁR
@eugen4402: 11:01 Én meg csak értetlenkedek tovább, mert miért adtak el akkor nekik jegyet? És miért adnak el több jegyet, mint amennyi hely van egy vonaton?
Amúgy pedig nyilván, hogy ez a tömeg is tovább lesz engedve, és ezt ott is tudják, ahová készülnek.
enslaved
@JAJMÁR: Nagyon átvetted Anna Mari szerepét. Valahogy még mindig vannak emberek, akik nem látják, mi is ez az egész. Az én javaslatom még mindig a régi: Mindenki, aki ragaszkodik a muszlimokhoz, fogadjon be egy családot a házába. Lassan annyian lesznek, hogy Európa is az övéké lesz. Eddig a romák jelentették a gondot, innentől pedig majd a kettő együtt. Szép kilátások.
eszegfu
@volvós: A "fertőtlenitést" nem itt kellett volna kezdeni.
Papuska1
@eszegfu: Jelenleg tudtommal az osztrákok állítják meg a vonatokat a határnál. Csak azokat engedik tovább, akiknek van helyjegyük és ülnek. Az osztrák vasúti szabályokra hivatkoznak. Tegnap is többször ez történt. Összesen egy mentesítő vonatot engedélyeztek, mert "megzavarná a vasúti menetrendjüket". Ezzel beszűkül az utazási lehetőség a vasúton néhány száz emberre. Ugyanez történik az osztrák-német határon. A normális utasok félnek és nem mernek utazni, pont ők szorulnak ki! Lehet szónokolni, és humánusnak lenni dumában! A feltételeket azt, nagyon vigyáznak, hogy ne teremtsék meg! Ügyes módszer. A bűnösök persze mi leszünk, mi nem tudunk utazni, élni a Keleti Pályaudvar környékén, és ez a "zóna" egyre szélesebb lesz! Ez az igazság! Ha a németek olyan befogadóak lennének, küldenének az osztrákokkal egyeztetett különvonatokat. De ez eszük ágában sincs!
JAJMÁR
@enslaved: 11:13 Senki szerepét nem veszem át, mert én szerepet játszok! Ezt már igazán észrevehetted volna :)

Hagyd ezt h@lyeséget a befogadásról, mert ez úgy kezdődne, hogy azt kérnék, fogadjam be... vagy te, vagy más, de nem kérik. Láthatod, el akarnak innen menni, de ennek ellenére, a hatóságok itt akarják őket tartani :-)
enslaved
@JAJMÁR: Talán ide sem kellene jönniük, és akkor elmenniük sem kellene, és nem forgatnák fel az országot, no meg lassan egész Európát.
eszegfu
@Papuska1: Hát a Keletiben is csak azok szállhatnak fel a vonatra, akiknek helyjegyük van... tehát valószinübb, hogy az ő pályarendszerük sem bir el több vonatot késések nélkül, de lehet, hogy azzal együtt sem.
JAJMÁR
@enslaved: Na, most döntsd el, hogy szerepet játszok, vagy sem... :-) Szóval kimaradt egy tagadó szó. Helyesen: mert én nem szerepet játszok :)))))
JAJMÁR
@enslaved: 11:21 Igen, ez lenne a legjobb, de ez nem rajtunk múlik. Csak abban tudunk dönteni, ami rajtunk múlik, és abban kellene jól :)
Papuska1
@JAJMÁR: Igen, az osztrákok erre hivatkozva szigorúbban ellenőriznek, és ebben nem is volna semmi. Az az érdekes, hogy reggel hattól tízig és délután háromtól hatig tart a fokozott ellenőrzés. Vajon miért? Esetleg nem azért, mert az Ausztriában teljesen legálisan dolgozók ebben az időszakban lépnék át a határt? Ez is egy ügyes trükk, teljesen legális, sőt még pozitívként is eladható köntösbe bújtatva. Ez az, ami nálunk még nem így működik!
eszegfu
@enslaved: 11:09 Nekem is elegem van... Belőled, azaz nem személy szerint, hanem az "embertelen" elveidből, no meg a "tüzparancs" kiadásából!
Manhattan
@enslaved: ". Remélhetőleg a tűzparancs sem várat már sokáig magára. Elég volt belőlük!! " Azt viszont én remélem, hogy bátran az első sorban állsz!
eszegfu
@Manhattan: 11:27 A menekültek első sorába gondoltad?
JAJMÁR
@Papuska1: 11:25 Igen, hiszen akkor van a legnagyobb forgalom, de nem lesz így minden nap, én úgy tudom, hogy szúrópróbaszerűen - és mindig más időpontban -, hogy ne legyen kiszámítható!
Mindenkit lehet kritizálni, de lássuk be, az embercsempészek papírok és regisztráció nélkül viszik át az embereket, és ez a legnagyobb veszély!
Papuska1
@eszegfu: Nagyon irigylem a naivitásodat! Igazi romlatlanságról és jóhiszeműségről tanúskodik. Az osztrák biztosító berendezések 5 percenként tudnának vonatot átengedni, ha akarnának. Jelenleg többnyire ennél jóval nagyobbak a követési idők, és egy csomó tehervonat is megy. Tehát csak akarni kellene, de nem akarják. És a németek sem! Így lehet látszólag pozitív módon befolyásolni bizonyos áttéttel dolgokat. Ez az, amit mi még nem mindig értünk, és nem tudjuk így csinálni. Ebben tényleg nagy a lemaradásunk. A kis sumák is nagyon átlátszó, ott a nagy sumák is jól elfedhető. Ebben utolérhetetlenek. (Sajnos még egy néhány dologban is hasonló a helyzet!)
enslaved
@eszegfu: Lassan nem lesz más megoldás, még ha elvtelenül is hangzik. A befogadóállomásokon már jelen van a kolera, a tífusz, de ezt csak az tudja, aki ott dolgozik.
enslaved
@Manhattan: Arra ott a hadsereg, remélhetőleg lépnek, amíg még nem késő. Még mindig sokan vagytok, akik fújják a balliberálisok eszmefuttatásait.
hetöndöe
A migráns-ügy nem ma kezdődött és nem is tegnap,csak dicső qrmányunk a gyűlöletkeltéssel volt elfoglalva a dolgok normális kezelése helyett,most a fejükre nőtt a probléma.Ámbár az is lehet,hogy tudatos a szarakodás,mivel a helyzet súlyosbodásával egyetemben nő az ellenségeskedés,addig ők nyugisan halászgathatnak a zavarosban,ráadásul a diktatúra megszilárdításához jól jön egy kis rendkívüli helyzet és a megmentő szerepében való tetszelgés.
Papuska1
@JAJMÁR: Irigylem a naivitásotokat. Én itt élek, és megélem. Szúrópróba szerűen a tömeges munkába menés és a vissza jövetel időpontjában. Ráadásul, valami érdekes módon legalább annyi, ha nem több jól belátható magyar személykocsit és kisbuszt is ellenőriznek, akiket már százszor láttak. Biztos véletlen, mint azok a cikkek is, amik megjelennek az Őrvidéki sajtóban, hogy a magyar munkaerő nem tud pontosan érkezni a munkába, és nem érdemes alkalmazni! Ez is véletlen. Milyen érdekes véletlenek vannak!
enslaved
@JAJMÁR: Pontosan ez az, akik tehetnének ellene, nem tesznek semmit, Merkel asszony kijelentése pedig, miszerint tárt karokkal várnak vagy 800 ezer Szír menekültet, csak azért hangzott el, mert még mindig felelősséget éreznek annak idején a háborúban legyilkolt áldozatok miatt, pedig már oly sok mindent tettek annak érdekében sikerrel, hogy ezt jóvátegyék. Nem tartoznak már senkinek. Azért a zúgolódás már náluk is megkezdődött, érdekes tűzesetek, stb., de a Dánokon kívül már a legtöbb ország nagyon megvonta a támogatásukat, ők még midig 2200 eurót adnak egy négytagú családnak. Még szerencse, hogy a mi kormányunk nem ajánl fel mindjárt ekkora összeget, mert akkor biztosan nagyon megnőne a népességünk, és nyugodtan át lehetne nevezni az országot valami frappáns muzulmán névre.
enslaved
@hetöndöe: Akkor ezek szerint a legtöbb országban azért vannak a zavargások, mert a mi kormányunk szította a gyűlöletkeltést, és valószínűleg ezért is jött át két hónap alatt 150 ezer menekült. Logikus...
Papuska1
@hetöndöe: Lehet, hogy a kormány már előre látta azt, ami bekövetkezhet, és Ők ismerték a nyugat szokásos "ha nem veszem észre, ha nem veszem tudomásul, ha nem beszélek róla, akkor az nincs!" típusú gondolkodását. Ráadásul az elején vagyunk az egész balhénak. Ahogy közeledik a tél, ez csak kulminálódik, ha pedig ideér, akkor tragédia jön, mert sem nálunk, sem nyugaton nincs ennyi ember számára fűthető hely. De ezen a nyugat még nem akar gondolkodni, mert akkor most nem probléma! Ismerjék már meg őket! Én bő húsz éve látom és tapasztalom ezeket!
JAJMÁR
@enslaved: 11:45 Nem hiszem, hogy az erőszak megoldás lenne bármilyen problémára, de hogy ebben az esetben tragédiába torkollna, abban biztos vagyok. Csak remélem, hogy az ország vezetőinek több esze van ...- de az események nem ezt mutatják -, és ez tényleg ijesztő!
(Maga a kerítés ötlete is.)
"Zúgolódók" mindenhol vannak, de pontosan ők azok, akik majd az utolsó sarokba bújnak, ha a zúgolódásuk és uszításuk miatt tettek kellenek.
Nincs nekem semmi bajom azokkal, akik felelősséget vállalnak, sőt. Azokkal van bajom, akik mindig másra mutogatnak.
eszegfu
@Papuska1: 11:34 Tisztában vagyok azzal, hogy semmi sem olyan egyszerü, hogy fekete-fehéret, vagy az igen-nemet lehetne rá mondani! De azt gondolom, hogy az egyszerü emberekben fel sem merül másként...csak abban a nyavalyás "nagy poltiká"-ban vannak "sumákok". Azért a sumákolásban szerintem bőven utolért mindenkit a Fidesz.
enslaved
@Papuska1: A tél után meg jön a nyár, hatalmas szárazság lesz lassan a klímaváltozás miatt, és akkor megindul több mint egy milliárd Afrikai. Az uraknak persze, akik tehetnének is valamit, ez sem számít, mert van miből messziről elkerülniük a problémákat.
JAJMÁR
@Papuska1: 11:43 Ne add fel, egész jól csinálod, hibáztasd mindenért azokat, akikhez egyébként dolgozni jár a magyarok nagy része.
Basszuskulcs, hát valamit, valamiért... az ellenőrzés ezzel jár. Ha meg a nagyszájú és mellveregető és semmiért felelősséget nem vállaló magyar majd nem kell már ott, akkor lehet megsértődni.
eszegfu
@enslaved: 11:37 Ismételten csak azt tudom leirni, hogy bizony mindenfajta kormánynak ez óriási feladat! Csak azt nem értem, hogy miért kellett eszetlenül konzultációt, plakát kampányt, keritést csinálni?! Előbb valami "előre mutató" megoldás koncepciója kellett volna, elsősorban a nemzetbiztonságiak véleményére alapozva...nem? Most is mégcsak a helyszinen vitatkoznak, pedig már bőven itt lenne az ideje a kész befogadó állomásoknak.
Mindenki láthatta, tapasztalhatta, hogy nem lesznek kevesebben. Azt pedig Neked is be kell látnod, hogy ha nincsenek a megfelelő higiénis körülmények, akkor bizony felütheti a fejét fertőzés. Tehát nem az 5 csillagos szállodai ellátást hiányolom, hanem a menekültek és a hazaiak érdekében egyaránt a "normális" körülmények biztositását! Sőt az éhezéstől legyengült emberrel is csak nőhet a gond, tehát az étkezésüknek is emberhez méltónak kellene lennie. Miért kellett megvárni a "lassan már nem lesz más megoldás"-t?! Miért?!
Papuska1
@JAJMÁR: Egyenlőre inkább az az osztrákok baja, hogy eddig elcsücsülgettek saját dicsőségükön, és azon, amit a fejünkhöz is vágtak, mikor kimentünk, hogy a villany és gázszámlájuk felét mi fizetjük. Ezen a helyzeten túl vagyunk, és nem véletlenül jár annyi magyar Ausztriába dolgozni. Messze jobban dolgoznak, mint az osztrákok, és a munkaügyi ellenőrzések miatt már nem is kaphatnak kevesebb fizetést. Ugyanaz a cég működik a határ osztrák oldalán és Szombathelyen is. A szombathelyinek 20%-al nagyobb a nyeresége és az osztrák 8% helyett itt 3% a selejt. Tehát semmi szégyenli valónk nincs az osztrák munkaerőhöz képest, sőt... Pont ez nem tetszik nekik. Megszokták, hogy a problémákat manipulációval oldják meg, és nem gondolnak a holnapra. A konkurencia inkább segít rajtuk, mint árt nekik. Ha a németek tényleg be akarják fogadni a "menekülteket" tegyék ezt. De akkor indirekt módon ne akadályozzák a megoldást! Egyébként megint nem gondolkodnak! Milliók, sőt tízmilliók indulhatnak el, ha ezeket az információkat kapják, ráadásul, mint írtam, közeledik a tél! Erre megint nem készül senki!
enslaved
@eszegfu: Magyarország nem olyan gazdag ország, hogy befogadjon havonta több ezer menekültet, etesse, itassa, stb. őket. Azon országokban, ahol ezt megtették (lásd a Dánia), már annyian vannak, hogy ott is lecsökkentették az ellátásuk mértékét, igaz, még mindig több, mint annak, aki itt dolgozik napi 8 órát. A kanadaiak is megunták az élősködőket, akik közül ugye nem egy hazánkból ment ki a jobb élet reményében (nuku munka). Amíg létezett a határőrség, nem volt ekkora a gond, az volt a nagy hiba, hogy azt szétverték. Nálunk 150 határőr volt, most ebből talán 30 lenne bevethető. Nincs ember erre a munkára, a rendőrökből is kevés van, a hadsereg az egyetlen lehetőség.
Papuska1
@eszegfu: Azért, mert az egész nyugati kontinensrész, addig, amíg nem őket érintette a probléma, nem foglalkozott vele. Egyedül mi vertük a vészharangot! Az olaszokat és a görögöket is csak formálisan támogatták. Most jutott el hozzájuk a probléma. Ráadásul nagyon becsapják a menekülteket, akik igazán inkább gazdasági menekültek (persze vannak igazi háborús menekültek is, de kideríthetetlen, hogy kik) mert ők azt hiszik, hogy nyugaton tejjel, mézzel folyó Kánaán van. Ingyen ennivaló, lakás, és korlátlan segély. Ha valaki elbeszélget velük (és több arab ismerősöm, mert ilyen is van, próbálkozott, aki itt él évek óta) azt hiszik, hogy mindenki el akarja őket riasztani. Ha rájönnek az igazságra kegyetlen balhé lesz ebből is. Ha pedig mindenki oda megy a világban, ahova akar, abból óriási tragédiák, éhezés, és csillapíthatatlan belső ellentétek lesznek. És ne felejtsük el, jön a tél, ami a bevándorlók tömege által teljesen ismeretlen, és veszedelmes!
Manhattan
Idióta fideSS-jobbik náci szövetség mindenképpen fenn akarja tartani a feszültséget, hogy legyen mivel indokolni a rendőri és katonai erők bevetését!
A diktatúra a spájzban van !((
enslaved
@Manhattan: A csipa meg még a szemedben:-)
eszegfu
@enslaved: 12:33 Megértem az álláspontodat és egyes részeiben igazad is van. De Neked meg azt kellene belátnod, hogy igenis GONDOSKODNUNK KELL a menekültekről! Tudom, hogy ennek van anyagi része is, aminek egyrészt lehetett volna a fedezete az átgondolatlan "kampány", másrészt az EU-s pénz. De főleg a koncepciót hiányolom, de azt nagyon!!! Őszintén: szerinted mi lehetett a valódi célja a kormánynak a plakátolással, a keritéssel, a börtön fenyegetettségével?! Minden épeszü ember tudja, hogy ezek nem állithatták meg a menekültek áradatát! Akkor mi a cél?!
volvós
@eszegfu: 11:21

Ausztriában az ÖBB vonatok 97,9 %-a tartja az elöírt menetidöt !!!
eugen4402
@enslaved: El kell, hogy keserítselek, a mai bizottsági ülésen Hende leszögezte, hogy fegyvertelen emberek ellen nem fogunk fegyvert használni. Sajnos, ilyen helyzetben derül ki, milyen keveset ér a pápa, vagy az ENSZ főtitkárának a szava. A jelenkori népvándorlás kontrollálhatatlanná vált, felelős politikusok és egyéb méltóságok elmondják, mit kellene tenni, és az égvilágon semmi foganatja nincs a szavaiknak. (Biztos, hogy az ember a legmagasabb-rendű élőlény...?)
Január
Nem kellett volna felbiztatni a menekülteket, hogy Németország minden szírt befogad!
Ezt a Merkel kijelentést tudják már Szíriában is és csak idő kérdése, hogy meginduljon a még nagyobb áradat.
Mi tranzit ország vagyunk, egy szükséges rossz a menekültek részére, hogy itt is át kell haladniuk.
Az európai országoknak most nem egymásra kellene mutogatni, hanem félretenni a vélt-valós sérelmeket és a megoldáson gondolkodni, hogy mivel is lehetne a helyzetet konszolidálni.
A szírek már kértek segítséget az országuk újjáépítéséhez, - itt költik a rengeteg pénzt feleslegesen, pl. kerítés stb/ talán, ha a pénzeket összeszedve segítenének a szíriai viszonyok javításában, az újjáépítésben, s közösen a szírekkel otthon lehetne marasztalni a kivándorlásra készülőket.
enslaved
@eszegfu: Szerintem tenni próbáltak valamit ellene, ha már Brüsszel behúzta fülét farkát. Más kérdés, hogy a plakát, a kerítés valóban nem hozott eredményt, a börtönben pedig megint csak mi tartanánk el őket. Mindenesetre talán ezek kellettek ahhoz, hogy a legfelső székekben csücsülő urak is kinyissák végre a szemüket.
enslaved
@Január:
"Nem kellett volna felbiztatni a menekülteket, hogy Németország minden szírt befogad!"
Mit is írtam 11:45 - kor?
enslaved
@eugen4402: Néha már én is kételkedem benne.
Január
@enslaved: Bocs., de nem olvastam végig a kommenteket, jól emlékszünk akkor Merkel asszony ígéretére. Nem is tudom, akkor mit gondolt, amikor ezt ígérte?
Lehet nem volt tisztában a probléma nagyságával?
Mindenesetre ez az ígéret, nagyon elgondolkodtatta a környezetemet is.
eszegfu
@enslaved: 14:30 Ne haragudj már, de ez nem egy kifli! Megveszem a boltban és rájövök, hogy mégiscsak a péknél kellett volna megvennem. Talán azért vannak ott, hogy ne a "végén" jöjjenek rá (a százvalahány államtitkárral, meg a nem tudom hány, mindenféle ügyért felelős kormánybiztossal az élen) mikor kell "kinyitni a szemüket"!
enslaved
@Január: Azt is odaírtam, mi vezethette rá erre Merkelt, csak olvasd végig.
enslaved
@eszegfu: Ott fenn nem érdekük a probléma kezelése, mert aki túl magas lovon ül, az bármikor nyeregbe pattanhat, ha tényleg kitör a háború...
rugacs
Ugyan már kérem, 1000 évig az történt, hogy a nyugat elvárta és elnézte, hogy Magyarország állja útját a keletről érkező hódítóknak. Ez történik most is. Oldjuk meg mi, lehetőleg az általuk előírt, de betarthatatlan módon. Miközben ők mossák kezüket és ostoba ömlengéseikkel szítják a feszültséget.
Ezeket a migránsokat nem fogja visszatartani az, ha pénzt vagy segítséget adunk az óhazájuknak. Ezeket azért fizetik, hogy elfoglalják Európát.
Mellesleg ki az aki meg tud különböztetni egy afgánt egy szírtől? Mert itt egybevegyülve van mind.
Ha a rendőrök nem engedik ezeket tovább állni, Pesten gyűlik össze a tömeg. Ha engedik vonatra szállni őket, akkor a határon fogják leállítani őket az osztrákok. Így is, úgy is ittragadnak. Itt fognak hőzöngeni.
Én azokat is megértem, akik együttérzőek a menekültekkel szemben, hiszen amíg őket nem éri atrocitás részükről, addig lehetnek ők is jóhiszeműek. De próbálják kicsit használni a józan paraszti eszüket is: Magyarhonban magyart ne fenyegessen egyetlen menekült sem, semmilyen indokkal sem! Hőzöngeni otthon hőzöngjön, a saját hazájában, ne itt! Magyarországon az elsődleges szempont a lakosság életének, normális életvitelének védelme, minden politikus, közszereplő és állampolgár részéről. Itt elsősorban a magyar életeket és a magyar érdekeket kell védeni.
wagabund
a helyzet tényleg nem egyszerű...pusztán izomból a yard pik-pak megoldja mindenhol ezt a helyzetet..csak..
...csak itt a tömeg fele életerős férfi, a másik fele nő, és kisgyerek, .a csecsszopótól a kamaszig...
tehát... sem izmozni, sem vízágyúzni, sem könnygázozni nem lehet,még kiabálni sem tanácsos, csak jószóval...
na persze pastu, arab, perzsa jószóval...
na jóóó...üsse kavics... legyen angol jószó... mertugye azt minden rendőr beszéli...

probléma megoldva.
rugacs
@wagabund: Persze a rendőr mondhatja, hogy oszoljanak, de hova? Régi hazájuk messze, az új meg ki tudja hol...miközben mi meg azt szeretnénk, hogy mindegy hogy hova, de minél gyorsabban el innen..!
human
Ha nem tájékoztatják a saját nyelvükön is a menekülteket és az emigránsokat, akkor ne csodálkozzanak, ha ellenállnak, mert fogalmuk sincs, hogy mi történik.
Szeparepa
Ilyenkor hol a Betyársereg, hol a Gárda, hol a 64 Vármegye?
JAJMÁR
Ott van ez a sok ember, és meg se mondják nekik, hogy mi történik, miért nem mehetnek tovább, vagy mikor mehetnek? Hihetetlen!
Hogy honnan jönnek? Ezt találtam: www.facebook.com/photo.php?fbid=1040448709300087&set=a.1040448679300090.1073741834.100000049035267&type=1&theater
justhpeter
@hetöndöe: Ez a magyar álláspont lényege, amit írtál. Erre játszik Orbán a háttérben a készülő törvénytervezetekkel.
JAJMÁR
@Horizont: Szörnyű! és némelyeknek az a legnagyobb gondjuk, hogy lőjenek-e rájuk?
human
@JAJMÁR: Ha nem kommunikálnak velük, akkor nőni fog a bizonytalanság. A bizonytalan ember pedig kiszámíthatatlan. Talán Orbán ezt akarja. Mint a kocsmában kötözködő alak. Csak arra vár, hogy elsőnek üss és utána neked esik.
JAJMÁR
@human: 20:43 Valóban olyan, és belátom, hogy elég sikeres is ez a "színjáték", talán még soha ennyire nem "gyűlöltek" ismeretlen embereket ebben az országban
human
@JAJMÁR: Hát hallod egy tömeget mindenféle figyelmeztetés nélkül kiterelni onnan ahonnan maguktól akartak tovább állni (és jegyet is vettek) szerintem szakmai hiba is. A 2006-os tüntetéskor hangszóróból többször figyelmeztették az embereket, hogy távozzanak és csak utána indult meg a rendőrség. Itt meg magyarul benyögnek valamit a magyarul nem tudóknak és csodálkoznak, hogy mivel nem tudják mi történik csak kelletlenül állnak tovább.
JAJMÁR
@human: Még a híradóban sem hangzott el indok, csupán annyi, hogy a menekülteket nem engedik be a pályaudvarra. Remélem, hogy lesz elég türelmük ezeknek az embereknek.
bakegya
... és a mi rendünk őreivel orbán rasika telefonját kerestetik-százak genetikai vizslatása se drága-és most benyögik ,nem találják...!
@JAJMÁR: @human: @Horizont: @justhpeter: mekkora veszteség...össze lehet vetni ennek a nyomorult embertömegnek a fájdalmával ...
A minap láttam egy kerítés okozta sérülést-ne tudjátok meg milyen gyűlöletes indulat tört fel bennem a kitalálói ellen akik bűnözőként elfogni ,visszatoloncolni szándékoznak ezeket a sokat szemvedett embereket oda a pokol tüzébe...
enslaved
@bakegya: "szenvedett" Egyébként meg mit szeretnél, ha itt maradhatnának? No meg azt mondod, sokat szenvedett emberek...Szíria gazdag ország, éppen te írtad nem is olyan régen, akkor miért is kell ide jönniük?
magyarbakancs
@eszegfu: Minden hatalom szereti fitogtatni az erejét.
Nem mindig, és nem mindenhol ildomos.
eszegfu
@magyarbakancs: Csak tartok tőle, hogy ez tényleg csupán "fitogtatás"...de mi lesz, ha tenni is kell?!
magyarbakancs
@eszegfu: Hatalomnak semmi nem drága.
Az elmúlt 100 évben volt olyan felső, középső vezető kit el számoltattak a tetteiért.
Egy Szálasi a többi meg úszta.
Tovább folytatta áldásos tevékenységét mint komcsi,majd keresztény ember.
Mert a szekrényben van elég köpeny amit lehet cserélgetni.
eszegfu
@magyarbakancs: Sajnos azt gondolom, hogy most nem elegendő a "köpeny cseréje"... valamit tenni is kellene! Most "megszivatták" a szerelvényen utazó menekülteket és "csodálkoznak", hogy kialakult egy passziv ellenállás: nem akarják magukat regisztráltatni. Fogalmam sincs hogy mit lehetne tenni! Valahogy ezt nagyon elcseszték...szerintem.
magyarbakancs
@eszegfu: Következetlen kapkodó idióta a kormány.

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.