A jelenlegi migrációs válság összeurópai probléma, amelyet európai szinten közös erőkkel kell megoldani – hangsúlyozta a négy visegrádi ország kormányfője abban a közös nyilatkozatban, amelyet rendkívüli csúcstalálkozójukon fogadtak el pénteken Prágában.

A migráció európai probléma, közös erővel kell megoldani 

A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnök a dokumentumban fájdalmát fejezte ki a migrációs hullám áldozatai felett, és síkraszállt amellett, hogy a menekültek problémáit ott rendezzék, ahol azok keletkeztek. Ugyanakkor szükségesnek tartják a schengeni övezet külső határai védelmének megerősítését is.

A kormányfők ismételten elutasították a menekültek kötelező befogadási kvótáit, ahogy azt Brüsszel javasolta, mert szerintük azok nem oldanának meg semmit.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezek a V4-ek egy gittegylet??!! Még egy normális közös fellépésük nem volt, csak a szájukat tépik!!! Piálni és kajálni járnak össze, meg egymás sebét nyalogatni!!! Talán nem a gittegyletben kellene sumákolni, hanem az EU-val közösen együttműködve cselekedni. Vagy mindegyiknek csak az EU-s pénzek lenyúlása a fontos minden kötelezettség vállalás nélkül???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.