Hende Csaba lemondott, miután Orbán Viktor elégedetlen volt a határzár építésének ütemével és ennek hangot is adott a nemzetbiztonsági kabinet hétfői ülésén. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a volt honvédelmi miniszter dühében távozott posztjáról, de most újabb részletek derültek ki a körülményekről.

A Blikk forrása az alábbit mesélte:

Orbán szinte megalázta Hendét. Meglehetősen keményen, „csúnya szavakkal" kritizálta őt a déli határvidéken zajló kerítésépítés lassúsága miatt. A kabinet tagjai is döbbenten hallgatták mindezt.

A miniszterelnök azon is ki volt akadva, hogy az eddig elkészült drótkerítés nem ér semmit, csak nevetségessé teszik a kormányt, amikor látni a sajtófotókon, ahogy szír nők játszi könnyedséggel másznak át az „akadálynak csúfolt" kerítésen. Hende hiába próbálta védeni álláspontját a kormányfő előtt.

Nem lett volna ebből távozás, ha Orbán négyszemközt szúrja le Hendét. De hát mindez a nemzetbiztonsági kabinet ülésén történt, több miniszter előtt. A honvédelmi miniszter olyan tekintélyvesztést szenvedett, hogy vállalhatatlanná vált számára a folytatás

- tette hozzá a forrás.

A nemzetbiztonsági ülésen ott volt még Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, illetve esetenként rendvédelmi és titkosszolgálati vezetőket is meg szoktak hívni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mindenki felelős, csak a nemzeti beteg nem. Ugye...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Eriksson: Mi nem engedhettuk meg magunknak, hogy NE dolgozzunk, hiszen hosszu tomott sorokban varakoztak a vevok a penztarak elott, oriasi bevasarlokocsikkal... A kritikam nem ennek szolt: volt 2 teljesen felesleges adminisztracios otlete a masod-manager-nek, ami a felere csokkentette az intenzitasunkat, raadasul teljesen felesleges volt. En ezt a 2 pot-intezkedest akartam ujra kiszedni a munkafolyamatunkbol, mert nem a mi kompetenciank volt. AKKOR jol leb@sztak erte, hogy en mit kepzelek, 4 nap mulva visszavontak az ertelmetlen adminisztraciot. Viszont volt olyan dolog, amit azutan vezetett be a management, miutan en elkezdtem csinalni, a nagyvasarlok kedvet javitando. (Rajottem, ha elmondom a vevonek, hogy az aznapi vasarlasaval mennyit sporolt, akkor mar vidaman tavozott a penztartol, mert latta, hogy egy -5-600 dolcsis vasarlaskor meg tudott sporolni 60-80 dollart is. En persze tudtam szamolni, igy rogton megmondtam, hogy mennyi is a megtakaritasa szazalekosan. Egy het mulva mindenkinek KOTELEZOVE tette a tulaj, hogy megmondja a vevonek a megtakaritas erteket, persze ok nem tudtak megmondani, mennyi is ez szazalekosan. A tulnyomo tobbseg - altalaban a fiatal - penztarosok erre sem vettek a faradsagot, maradtam en ezzel a + szolgaltatassal, rengeteg nagyvasarlo pont ezert - meg a nagyon gyors, pontos kiszolgalasert jart hozzam, mondtak, hogy en mindig megvidamitom oket, mar nem is tunik akkoranak a kiadasuk. Nekem sajat uzletem volt otthon Ma.o.-n, tudom, mi kell a vevonek.
oleo
orbán keményen megalázta egy egész ország népét, mínusz 2 millió.
Persze a mínusz kétmilliót is megalázta, de ők erre a mai napig nem jöttek rá.
Ők csak nagy garral bőgnek, mint a tehenek, mielőtt az ötös számú vágóhídra viszik őket - és még csak fel sem fogják... "So it goes".
Eriksson
@karma1: A francnak kellett elmenned ilyen jó kereskedői adottságokkal.
Amellett pedig említettem az ügymeneti koncepciót. A munkavállalás szerződés. A munkavállaló kötelezi magát, hogy a szerződésben foglaltak szerint végzi munkáját a munkaideje alatt, ettől eltérnie csak a munkaadóval egyeztetve lehet. A partizánkodás kizárva, hacsak a munkaadó nem adja utólag áldását, akár a munkaviszony megszűnéséhez is vezethet. Sajnos a munkavállaló a kis fizetéséért cserébe kénytelen lemondani a saját kezdeményezőképességéről, hacsak a munkaadója nem respektálja szorgalmát.
karma1
@Eriksson: Aranyos vagy!...:o)) En vegig maximalisan betartottam a szerzodesunket, sot!!!
En voltam az, aki dalolva vallaltam 10 oras szolgalatot is, ha kellett (Nem plusz penzert, mert minden orank csak a nemzeti minimalberen volt ertendo!) Amikor bevezettek egy-egy ujitast, azonnal figyelmeztettem a fonokot a rendszer hibaira (egyszeru matematika es software problema volt!, de senki mas nem szolt a fonoknek, pedig ha nem valtoztat rajta, akkor naponta ezer dollarokat veszithetett volna!- ezeket egy elmormogott "Ta"-val koszonte meg, es azonnal intezkedett...) Mindegy, meguntam az allando erdemtelen izelgetest, es visszatertem az eredeti szakmamhoz, most epitem a sajat uzletemet, oktober 1-en indulok is, ahol a sajat ertekeim szerint fogok mukodni. (Ill. ebben is, mint ahogy minden munkaban 100 %-ot + meg egy kis raadast is teljesitettem, mint idegenbol jott ember).
De most joejt Neked, kesore jar otthon...:o))))
Eriksson
@karma1: Az üzleti jövődhöz sok sikert kívánok, sikerüljön minden úgy, ahogy szeretnéd. S ha főnök leszel azt azért sose felejtsd el, hogy milyen keserves dolog volt alkalmazottnak lenni.
Kívánok magamnak nyugodalmas jó éjszakát, Neked meg további szép napot. :))
karma1
@Eriksson: Az alkalmazottaim ( 3 asztalos) nagyon szeretett velem dolgozni, de sajnos, az egy evet,- mig a MAV rehabjan epitgettem a bokamat - sajnos, ok sem tudtak kibekkelni, ezert nem birtam ujra meginditani otthon az uzletemet.
Koszi a jokivansagot, egyenlore csak alvallalkozok vannak, sajat szakemberekkel, akik mar szivesen megigertek,hogy jonnek nekem dolgozni, csak barmikor szoljak nekik.
En nem akarok egy allando alkalmazotti gardat fenntartani, mert az uzlet ezen a tajon nagyon uj (Ujzelandon csak az eszaki szigeten van egy komoly ilyen vallalkozas), szoval elobb be kell vezetnem, aztan meglatjuk...:o))))
Legyen klassz a hetveged, szia, ...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.