Hende Csaba lemondott, miután Orbán Viktor elégedetlen volt a határzár építésének ütemével és ennek hangot is adott a nemzetbiztonsági kabinet hétfői ülésén. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a volt honvédelmi miniszter dühében távozott posztjáról, de most újabb részletek derültek ki a körülményekről.

A Blikk forrása az alábbit mesélte:

Orbán szinte megalázta Hendét. Meglehetősen keményen, „csúnya szavakkal" kritizálta őt a déli határvidéken zajló kerítésépítés lassúsága miatt. A kabinet tagjai is döbbenten hallgatták mindezt.

A miniszterelnök azon is ki volt akadva, hogy az eddig elkészült drótkerítés nem ér semmit, csak nevetségessé teszik a kormányt, amikor látni a sajtófotókon, ahogy szír nők játszi könnyedséggel másznak át az „akadálynak csúfolt" kerítésen. Hende hiába próbálta védeni álláspontját a kormányfő előtt.

Nem lett volna ebből távozás, ha Orbán négyszemközt szúrja le Hendét. De hát mindez a nemzetbiztonsági kabinet ülésén történt, több miniszter előtt. A honvédelmi miniszter olyan tekintélyvesztést szenvedett, hogy vállalhatatlanná vált számára a folytatás

- tette hozzá a forrás.

A nemzetbiztonsági ülésen ott volt még Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, illetve esetenként rendvédelmi és titkosszolgálati vezetőket is meg szoktak hívni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mindenki felelős, csak a nemzeti beteg nem. Ugye...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sünike
Mit ajvékol a köpcös? Ő sem kerülheti el a sorsát!
sünike
@rugacs: Ne aggódj, előbb-utóbb mindenki sorra kerül, aki ezeknek az őrülteknek a szekerét tolta ;)
panellproli
Ifjú szerelme nem sokáig ölelgeti a facebook-on ezek után a tökfejű, vén trottyost
Eriksson
" A honvédelmi miniszter olyan tekintélyvesztést szenvedett, hogy vállalhatatlanná vált számára a folytatás"
Szerintem eddig se volt tekintélye, nem is volt mit elvesztenie. Most mehet keresgélni.
Aki Én
Mindenki felelős, csak a nemzeti beteg nem. Ugye...?
nezelodo
Minden normális ember tudta, hogy az eredeti oszlopokra épített kerítést 175 km-en nem lehet egy hónap alatt megépíteni, de senki nem merte a nagyot álmodónak megmondani. Persze, hogy kiröhögik, hiszen honnan tudná mekkora munka, amikor még egy karót sem vert le életében. Most meg tobzódik, jó, hogy nem tör-zúz, az iroda bútorgyártók nagy örömére.
Eriksson
@nezelodo: 1 ember 1 szeget 1 perc alatt ver be.
175 ember 175 szeget mennyi idő alatt ver be?
Csizi30
@Eriksson: Bár Vixike koporsó szögét vernék már be! Sose szoktam senkinek se a halálát kívánni, de ennek az elmebetegnek az tenne a legjobbat... Na meg az országnak is...
Eriksson
@Csizi30: Butaság. Nem egy emberen múlik egy rendszer működése. Sőt, rajta legkevésbé. Neki is megmondják, hogy mit mondjon.
Január
Akkor most az állampolgár is keményen kritizálhatja a kormányt, mert nagyon jól tudták már januárban, hogy megindul az emberáradat, és nem csináltak semmit. Majd júniusban kezdtek el gondolkodni a helyzet negativ hatásán, és akkor "ad meg Uram Isten, de már" vagy "tegnapra kérjük" határidőt tűztek ki. Hamar munka meg sosem jó.
Érdekes a bolgárok már két éve megépítették a maguk határzárát, ők vajon honnan tudták, hogy szükség lesz rá?
wagabund
nagy ügy...kit nem basztak le még a kollegái előtt? hö? naugye.

a szar munk, az szar munka...itt a kommentelők között is akadna néhány aki profibban oldotta volna meg azt a feladatot, hogy ne bújjanak át alatta...

most akkor mit csodálkozik a választópolgár? Orbán csak kemény volt a munkahelyén egy beosztottal...

nehogymá...mekkora égés neki ez a csigalassúság, és a szar munka...fogott egy lapátot, rátette, oszt jónapot... munkában, üzletben nincs barátság...

egyébként is...most jön a mesekönyvből az az oldal, amin megtudjuk, hogy új seprő jól seper.
papa.49
Vérig sértett egy olyan pacákot aki eddig szívvel,lélekkel mellette állt, de lesz itt még több ilyen , az agybaja elhatalmasodik rajta, és már azt se tudja mit tesz, előbb,utóbb légüres térbe kerül!!! Arról hogy a munka mennyi időt vesz igénybe fingja sincs hiszen soha életében nem dolgozott, arról az apróságról már nem is szólva hogy a kerítés oszlopait legyártani se egy,két pillanat, a horganyozása megint csak idő, de senki nem mert szólni a fütyinek, hogy amit gondolt az hülyeség!!!))))))))))))))))))))
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nezelodo
@Eriksson: És azok hány perc alatt verik be, akik elsőre csak az ujjukat találják el és olyan gyakorlottak, mint a munka elrendelői? Hidd el, mivel a pályám során sok ezer oszlop félállítását irányítottam, nem is olyan egyszerű, főleg homoktalajon. Nem hátrány ám, ha az ilyen dolgot szakemberekre bízzák, nem operettkatonákra.
nemkati
A disznóólganajozótól megszokott ez a stílus. Na meg egyre idegesebb, mert látja, hogy Európa joggal bírálja.
Eriksson
@nezelodo: Lehet a baj gyökere, hogy Hende nem szakemberekre bízta a kivitelezést?
zöldszem
@wagabund: " ...hogy új seprő jól seper..."
Ja, csak a régi seprű tudja hol a szemét!
bakegya
Le sz hogyan aláz a teknős-minek kezdett vele!
"egy szír nő könnyadén..."a lányai meg a rozzant neje kíváncsian várom hogyan ugornak ár a "gyodáján"ha skalpoló rendőrök de még katonák is vadásznak rájuk.
justhpeter
@zöldszem: Ahol ennyi szemét van, ott véletlenszerű csapkodással is eltakarítom legalább a felét az első percben. A maradék időben meg megkeresem a nagyobbakat is.
zöldszem
@justhpeter: :))) én meg akkor használom a seprűt, ha elromlik az "otóm"!:))))))))
Csizi30
@Eriksson: Tisztában vagyok vele, de a főkolompos a főkolomposok között, és ahogy a mondás tartja "A fejétől bűzlik a hal!"
kakaósbögre
nos,kérdem én,volt neki valaha tekintélye?
Eriksson
@Csizi30: Nem vitatom, de egy vezető mindig azok érdekeit képviseli, akik a posztra feltették. Egymaga nem sokat tudna tenni.
nezelodo
@Eriksson: Olyan amatőr volt a kivitelezés, mint maga az elképzelés. Volt szerencsém katonákkal, és a parancsaik következményét felmérni képtelen parancsnokaikkal dolgozni a civil életben, amikor azt hitték segítenek, de csak a hozzá nemértésből adódó káosz maradt utánuk. A köz(kényszer)munkások bevetése meg alapvető hiba volt a motiválatlanságuk miatt.
nevemnick
Иосиф Виссарионович Сталин .
panellproli
@Eriksson: Hitlernek, Sztálinnak,Szadatnak és a többi agyament diktátornak ki mondta meg hogy mit tegyen?
Eriksson
Tökéletesen igazad van. Minőségi munkát csak megfelelő emberanyagtól lehet elvárni. Díszkatonák nemigen alkalmasak kerítésépítésre, de olyan közmunkások sem, akik azon sírtak, hogy a négy napos ünnep alatt dolgozni kell, ahelyett hogy a családjukkal lennének. Holott lehet, hogy az idén csak ezt a négy napot kellett volna tisztességgel végigcsinálni.
Minden esetre ha Hende volt megbízva a szervezéssel, nem jött össze neki.
Eriksson
@panellproli: Valószínűleg a mögöttük álló érdekcsoport. Egyiknek sem volt akkora magánvagyona, hogy abból háborúzzon, vagy finanszírozza hatalmának fenntarthatóságát.
nezelodo
A politikusoknak alapvetően az a baja, hogy azt hiszik, ha megválasztják őket, attól már mindenre alkalmasak. Sok minden mellett ebből is látszik, nálunk a politikai kultúra a béka segge alatt van.
Dinkainka
@Eriksson: Két asszony kilenc hónap alatt két gyereket szül, hány asszony szül 100000 gyereket 10 perc alatt?
Dinkainka
@Eriksson: Ha én megmondanám, nem csak Hende Csaba mondana le, de még Orbán Viktor is az összes emberével!:-))
vitriol
@Eriksson: M.o.-on sajnos egy emberen múlik, épp ezért halódik az ország!
Dinkainka
@Eriksson: Hende Csaba azért mondott le, mert megalázták!
Orbán Viktor még nem fogta fel, hogy eszközök nélkül nem lehet kerítést építeni.
Ha homokba vernek le oszlopot, az bizony kidől magától, ha nem elég mélyre verik le, vagy ha nincs betonalapja. Helyszínen vágott gallyakkal rakják fel a dróthálót, és kötöződróttal rögzítik. Életveszélyes a migránsokra, mert halálra röhögik magukat!
vitriol
@Dinkainka: akkor pláne érdemes megmondanod a megfejtést!
simmering73
Ezt a nagy tanítómester úgy fejezte be, hogy a vádlottat egy tank elé állította.
Eriksson
@Dinkainka: Tudod, hogy miért csinálták úgy? Hogy a földikutyák élőhelye ne sérüljön. A migránskérdés csak másodlagos volt.
Dinkainka
@Eriksson: Én azt hittem a földikutyák a rendőrökkel cseréltek lakhelyet!
nemjoezigy
Nekem erről az egész orbáni folyamatról csak ezek jutottak eszembe:
www.youtube.com/watch?v=HiRLKYCV6rk
Na még egyszer:
propeller.hu/itthon/3077826-megerkezett-nemzeti-hirteve-hitler-parodiaja
Mindenki hibás, csak ő nem:-(
mate03
@Aki Én:! Orbanisztánban,ezek mennek,aki nem áll be a sorba,vagy ellenkezik az repül! Mondjuk Csabikáért nem hullatok könnyet,de aki a helyére lép,fel kötheti a gatyát!
Szeparepa-
Érdekes hogy egy puhadiktatúra kormányának tajgaként, nem bírta elviselni hogy a diktátor beszólt neki...
Tényfeltáró
@nezelodo: Az utolsó kapcsolata a munkával az volt, amikor kiganajozta a disznóólt a putrijuk mellett történelem óra helyett.
Fradigege
Mondom én. Ezt szokta csinálni a zsírmore. Tapolcán vagy Hajdúszoboszlón 2011-ben az Ángyánt is lebszta a nagyérdemű előtt. Valami több napos frakcióülés volt. Ilyeneket mondott: Nem szarunk bele abba a kútba, ahonnan iszunk+üvöltözött és még mondott mindenféle cifra dolgokat. Aztán Ángyán csak azt csinálta, amit a 2010-es választások előtt megbeszéltek, hogy a magyar gazdálkodók kapják a földeket. Erre Ángyán csak azt látta, hogy a strómanok, meg a csókosok egymást közt újra osztják. A Mészárosra, a Tállaira, Csányira és valami Zimmermann családra volt kiakadva akkor az Ángyán. Bemószerolták. A sajtó kérdezte őt: ha megalázzák emiatt, akkor vállalja ezt a megalázást a magyar gazdákért. Aztán lemondott. +Kirúgdosták mellőle az embereket, voltak sokan akiket nem is ő hozott, tök régóta ott voltak. Egyébként Hende teljesen megy a süllyesztőbe. Illés Zoltán, Simicska, Ángyán... Ezeket teljesen eltakarítja a zsidesz környékéről. Kíváncsi leszek ki indul majd Szombathelyen.
Toby
Orbánc ilyen, ennyire tapló ! Leszarja azokat a szalyokat, melyek szerint elmarasztaló bírálatot nem kollégák előtt kell közölni, kivéve, ha fegyelmi tárgyalás a téma.
Tényfeltáró
@Toby: Neki ennyire fussa. IQ - nemér a neved.
Tényfeltáró
Hiába a sok új seprő, a szemét továbbra is ott virít a szoba közepén.
Toby
Tipikus orbánc mentalitásra. Már nem emléxem ki a szerző, de orbáncra illik:

Minisztériumi Nagy Embert viszi a szolgálati Volga, nagy forgalom, araszolás, mutogatás, anyázás, egy teherautótól nem tud átcsusszanni a Volga, értékes rakományával, mind a két sofőr magyaráz és mutogat, magy a vége a "kurvaanyád".
Eletil két hét, amikor a teherkocsi sofőrjét havja a főnök.
- Józsikám ! Holnap díszmagyar, tiszta gatya, pontosan 09-kor jelenjen meg a Nádhajlító és Kukoricamorzsoló Minisztlrumban a portán, majd ott megmondják, hova, kihez kell menni.
Előre is gratulálok, valami nagy kitüntezésben lesz része, úgy néz ki !

Híre megy az üzemben Józsi minisztériumi meghívásának, sorban gratulálnak a kollágák és találgatják, hogy mit tett Józsi, hogy a minisztérimba hivatják.

Eljött a másnap. Józsi szépen öltönyben, nyakkendőben pontosan megjelenik 09-kor a minisztérium portáján, ahonnét egy emberke felkíséri Nagy Ember irodája elé, leülteti, hogy várjon, majd szólítják. Nagy, fényes réztáblán áll, hogy "Gyopárási Ödön osztályvezető"
Józsiról folyik az izzadtság, az izgalomtól remeg, görcsölnek a talpai, amikor kijön egy titkárnő és hidegen csak annyit mond:
- Jöjjön be Gyopárosi elvtárs várja !

Józsi,kezeit tördelve az izgalomtól belép.

- maga Varga József a Lucerna Aszaló Élüzem gépkocsivezetője ?
- Igen Gyopárosi elvtárs, én vagyok !

Gyopárosi elüvölti magát:

" Hát a te kurvaanyádat ! Most pedig takarodjon a szemem elől !"
Desischado
mit lehet ettől a bunkótól várni? Bár nem tudom sajnálni hendét!
karma1
@rugacs: 14,17-re: Csak EGYETLEN diktatort mondjal, aki eddig elkerulte a sorsat... Nyugodtan visszalapozhatsz akar a tortenelemkonyvekben is, nem talalsz ra peldat... Egy sem agyban, parnak kozt mult ki...Ugyhogy egyenlore ne orulj...
karma1
@Eriksson: Ne mondj ilyen vadakat, hogy nem egy emberen mulik a helyzet, meg a kormanyzas! Ha valahol , akkor a mostani Magyarorszagon egy legy sem szallhat le az ablakon orban engedelye nelkul! Itt - akarhany bab-minisztere is van - a vegso szot MINDENBEN o mondja ki, legyen az a vilag legnagyobb baromsaga is... Beteg elme, beteg gondolatokkal, es meg van sertodve, ha egy egeszseges ember ravilagit arra, hogy a hagymazas lazalmait bizony akkor sem lehet keresztulvinni, ha beledoglik se...
karma1
@Eriksson: 16.26-ra: Hende nem epitesi vallalkozo volt, (proballak erre emlekeztetni), sem acs, hogy el tudta volna magyarazni a katonaknak, mit hogyan epitsenek. Ugye, ez azert lejon Neked is?
karma1
@Eriksson: 19.13-ra: eleg szomoru, hogy nem tudod: ha csak egykeket szamolunk, akkor 100 000! Viszont ennek a kerdesnek is van annyi ertelme, ha 1 ember 1 szoget ver be 1 perc alatt , akkor 175 ember 175 szoget hany perc alatt ver be?...:o))))
karma1
@Szeparepa-: Bocs: Hende az igaztalan b@sztatas miatt es a megalaztatas miatt mondott le, a ketto nem ugyanaz... Tudod, ha az ember egy kicsit is ad magara, a tartasara, akkor ez a valasza egy hamis vadaskodasra. Ennyi, es nem tobb.
Vizual
Hát igen. Ez már a hatalom egy igen csak ismert gyakorlása. Legközelebb valakit helyben agyon fog lőni. Mint ahogy van diktatúra ahol ezt csinálják, ha csak köhint is. Nem baj. Hagy amortizálódjanak.
Dinkainka
@karma1: Bocsi, de mintha az idő faktorról megfeledkeztél volna!
Veszel 100000 szűz lányt,(jobb híján kevésbé szűz is megteszi), de 10 perc alatt ők is csak egészen más terméket állítanak elő!
bakegya
@Vizual: a borzalmak elől idemenekülők már rég levették ,hogy innen is egy rendőrállam vezér gonoszkodásai és egyben beszarása miatt kell menekülni akár gyalog is.
papa.49
Nagyon illik a Hitler paródia a hazugovicshoz a baj csak az hogy lassan igazzá is válik!!!))))))))
eugen4402
Hende szerint más lehetősége nem maradt, mint a lemondás. Pedig elméletileg még lett volna kettő is:
- Leveszi a zakóját, feltűri az ingujját, és teljes erőből bevisz egy lengőt...
- Vagy: Tiszteleg, vigyázzállásban fejet hajt, és a beálló síri csendben határozott léptekkel elhagyja a helyiséget. Két perc múlva csak egy dörrenés zaja töri meg a csendet...
eszegfu
@nezelodo: 14:40 Pontosan ahogy mondod! Emlékszünk rá, amikor "mintát" csináltak, hogy ebből válasszák ki a megfelelőt. A kiválasztás után állhattak neki csak az oszlopok és a keritésfonatok gyártásának, ahogy ezek elkészültek, csak utána következhetett az épités. És ez nem egy politikai elvi kérdés, hanem egyszerü szorzással, összeadással bizonyitani lehetett volna, hogy képtelenség határidőre megcsinálni...
eszegfu
@nezelodo: 18:09 Eddig lehet, hogy amatőrök csinálták... de most hogy a CÖF is toboroz épitőket, tutti biztos a siker! (Főleg 60-70 év körüli nők jelentkeztek...)
eugen4402
@eszegfu: 07:51 "Egyszerű szorzással, összeadással bizonyítani lehetett volna..."
Ha megengeded, folytatom: ... lehetett volna, ha Orbánék bármikor komolyan vették volna a matematikát, és nem méla undorral ócska, komcsi trükknek nézték volna. Mert akkor nem akartak volna meggyőzni arról, hogy "a negatív emelkedés is emelkedés", és Matolcsytól se kérdezte volna anno Hetényi, hogy "Gyurikám, a számok nem zavarnak?"
patkószeg
Aha, persze. Egy olyan katona, aki kiskatona korától hozzá volt szokva a megalázásokhoz, aztán nagyobb katona korában ezt adta visszafelé (lefelé), aki az utóbbi időben elég sok olyan csúnya tettet csinált, amit a pártja és kormánya más tagjai is - csak úgy lemond, mert lehordják mások előtt...ezt add be a kisovisnak, uzsira. Azt tán még megeszi.
Hende Csaba igen valószínűen azért mondott le, mert bármilyen gazember legyen is kicsiben, hágai bűnös már nem akart lenni. Márpedig létezik olyan, hogy fegyvertelen, védtelen emberek ellen fegyverek használtata miatti bűn (a a pontos nevét a nemzetközi jogászok tudják), amelyet nem a magyar bíróság vizsgált volna ki. Természetesen Viktorka felelőssége is felmerül ilyenkor, de elsősorban az lesz a háborús bűnös, aki a tűzparancsot kiadta.
Na ezért mondott le. Úgyhogy Simicskót nem irigylem. Nem elég, hogy nem ért ahhoz, ahova kinevezték, de most ő lesz a soros bűnbak. Nem is kicsi bűnbak!
human
@Fradigege: Az energetikáért felelős államtitkár helyettes is azért mondott le annak idején, mert "gyanús üzleti machinációkat" látott az MVM-nél és ő ezt vállalhatatlannak tartotta.
A Századvéget is azért hagyta ott az egyetlen neves elemzője, mert rájött, hogy olyan jelentéseket kellett volna aláírnia, amik nem értek százmilliókat.
eszegfu
@eugen4402: Pontosan! Azt képzelik, hogy ez a KSH! Ki lehet adni az ugy "módszert", amivel "szebbek" lesznek a számok! Ez esetben ez nem müködik, hiszen nem az a kérdés, hogy mennyi idő alatt épült fel (tehát nem mult időben), hanem mennyi idő alatt lehet felépiteni?!
Utolsó mondatod 2. részét én már teljesen elfelejtettem, de nagyon jó!
eszegfu
@patkószeg: 8:44 Egyetértek Veled! Csupán abban nem vagyok biztos, hogy Simicskó nem ért hozzá... ugyanis ő tanit a Nemzetvédelmi Egyetemen, és valami harcmüvészetettel is van kapcsolata.
human
@eszegfu: Szerintem is értelmesebb mint Hende. Már csak ezzel a Matolcsyval kellene valamit kezdeni. De sajnos ő nagyon is hatékonyan idegeníti el a közpénz milliárdjait alapítványain keresztül.
eszegfu
@human: Igen, mondhatnám hatékony-kártékony...
herczeg0210
Talán a Simicskó nem kukucskál olyan gukkeren amelyen nem lehet átlátni!
Fradigege
@human: Vagy az MTVA-tól is menekül a nagy főnök. Beroppant a több 10 milliárdos költségvetése az M1 hír tévé és az M4 sport tévé beindítása után.
human
@Fradigege: Utánpótlás azért mindig van.
nezelodo
@eszegfu: Ja a CÖF az majd megoldja! Ezek egyetlen kudarcból sem tanulnak, akkora az egójuk. Lassan csak visszaérünk a Hanság társadalmi munkában való lecsapolásához, meg a KISZ védnökséghez. Hiába, a vezéren elhatalmasodott a nosztalgia, a hozzáértés helyett.
Eriksson
@karma1: Tudom, hogy Te mindenkinél mindent jobban tudsz, és csak a Te véleményed a valódi, egyetlen igaz vélemény. Nem vagy te rokon Orbánnal, vagy valamely más diktátorral?
Eriksson
@karma1: Ezt írtam ezzel kapcsolatban:
Eriksson
@nezelodo: Lehet a baj gyökere, hogy Hende nem szakemberekre bízta a kivitelezést?
tegnap, 16:26
eszegfu
@nezelodo: 11:24 Lehet, hogy CÖF bizik magában és a kormány a CÖF-ben... de szerintem akkor palacsintából lesz a kerités! "Jószándéku", általában nagymama koru hölgyek jelentkeztek...nekik meg a palacsintasütés a vérükben van... hát Istenkém, a keritésépités meg nem. De még -- ahogy irod -- fel lehetne kérni a védnökségre, a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorét Egyesületet (akik megrendelték a misét O.V. szülinapjára).
karma1
@Eriksson: Jo lenne,... :o)) Akkor bizony otthon mar en is megtalalhattam volna a Kanaant, igy sajna sajat erobol kellett mindent elernem, mint bevandorlo...:o)) (Utlevellel, mert ide maskepp nem megy)...Viszont minden nap tudok a tukorbe nezni, es barkinek a szemebe is, egyenesen... Asszem, ez az utobbi lassan cirkuszi mutatvanynak szamit otthon...:o)))
Eriksson
@karma1: Zavarba hozol. Egy egyszerű egy ismeretlenes matematikai feladványt tettem fel. Ha nem tudod megválaszolni, az nem az én hibám. (Elárulom, a végeredmény: 1 perc alatt.)
Ezzel azt akartam bizonyítani, hogy ha egy munkát gyorsan kell elvégezni, akkor több embert kell oda állítani.
"19.13-ra: eleg szomoru, hogy nem tudod: ha csak egykeket szamolunk, akkor 100 000! Viszont ennek a kerdesnek is van annyi ertelme, ha 1 ember 1 szoget ver be 1 perc alatt , akkor 175 ember 175 szoget hany perc alatt ver be?...:o)))) "
Ezt viszont rögtön kiszámoltad, hogy100 000 ezer nő 100 000 gyereket szül 10 perc alatt. Ez igen érdekes logikára vall.
karma1
@Eriksson: Termeszetesen nem tudok mindent mindenkinel jobban. De talan elhiszed, hogy en teljesen maskepp latok dolgokat, mint az , aki nem probalta ki szemelyesen azt, amin en mentem keresztul. Nem tudom, hogy neveltel-e teljesen egyedul gyereket, tartasdij nelkul mikozben uzletet csinaltal, haztartast vezettel, aztan volt 2-3 nagy baleseted (derektol felfele leforrazodni, bokat ugy eltorni, hogy egy evig csak fekudni tudsz, aztan nekivagtal-e Amerikanak 6 dollarral a zsebedben, meg egy telefonszammal, (ami vagy mukodik, vagy nem), persze szamottevo nyelvtudas nelkul, 46 evesen, no letedre, (persze oda is egyedul, baratok nelkul), es a ket baleseten tul 2 daganatos mellmutet utan? Ja, es amikor ezek utan elersz valahova, ott vajon ujra felepitetted-e magad, elfogadtadt-e magad, EGYEDUL, BARATOK NELKUL (akik csak otthon es neha telefonon voltak elerhetoek), szoval, ha ezek utan az en velemenyem mas, meg tudod ezt erteni valaha?
karma1
@Dinkainka: En olyan szuzeket (vagy kevesbbe szuzeket ) vettem alapul, akik mar 9 honappal elotte "bejaotaj a legyet", mert szulni csak akkor lehet, bar sajnos tobbeknek korabban is sikerul...:o)))))Azert jopofa dolog a matek, ugye?...:o)))
Eriksson
@karma1: Sajnálom, valóban nem semmi amit átéltél. Viszont ettől még nem kell mindenkiről rossz véleménnyel lenned, aki másként lát dolgokat. Éppen azért, mert mindenki a saját sorsát éli meg, saját vergődésével, tapasztalataival, különböző keserves élethelyzetekben és esetleg más világnézettel. És senki nem tudhatja, hogy mit miért tesz és mond.
karma1
@Eriksson: Vettem az adasodat, tudtam is, mire gondoltal, de mondd, el tudod kepzelni, hogy egy oszlop korul egyszerre hany ember tud szogelni? Csak ugy, meg ha csak a sovanykabbjai is todulnak oda...:o))
Talan abban igazad van, hogyha le kellett volna asni a colopoket, es azokat bebetonozni, akkor termeszetesen rengeteg embert kellett volna egyszerre mozgatni, kijelolni a pontokat, ahova az oszlopok kerultek volna, de annak a rengeteg embernek a munkajat is meg kellett volna szervezni, es az se lett volna piskota. Gondolom, a minimum napi 3 kajarol, italrol, kozeli szallasrol, a szallasrol a meloba es vissza utazast is meg kellett volna oldani, na erre aztan nem volt meg halvany elkepzeles se, nemhogy kivitelezettseg.
Emlekszel, hogy a vezir annyira nem tudta, milyen parancsot ad ki, hogy meg szallitojarmuvek sem alltak rendelkezesre olyan gyorsan, olyan nagy mennyisegben... Most mar itt keso van, nincs kedvem elokeresni a neten, de allitolag teherautokat REKVIRALTAK maganvallalkozo fuvarosoktol! Ilyet en eddig csak a tortenelemkonyvben olvastam, haboru eseten. orban hozott egy idiota dontest, azt tuzon-vizen vegrehajtatta, es a parancsa ellen nem fogadott el semmi ellenvetest, kifogast, ervet. Aztan amikor letolta Hendet, akkor annak betelt a pohar, foleg, hogy ezt nem negyszemkozt tette, hanem egy nyilvanos nemzetbiztonsagi ertekezleten, ahol eppen Hende lett volna az egyik fontos resztvevo., orbanon sajnos annyira elhatalmasodott az elmebaj, hogy mar a minimalis viselkedesi formakat sem tudja betartani, az otleteles atment hitleri kapkodasba, amikor hitler mar nem tudott semmit se csinalni, csak uvolteni, mert ervei azok nem voltak.
karma1
@Eriksson: Te is tudod, hogy nagyon sokszor lajkollak, mert nagyon is igaz, amit irsz. Nem Veled van szemely szerint problemam, es az nem is problema (bar lehet, Te annak eled meg), csak mas velemeny.
Meg szerencse, hogy nem vagyunk egyformak...:o)))
Nem letolaskeppen irtam, amit irtam fentebb, roviden ez volt az eletem, es csak most, 62 evesen kezd el rendezodni, de legalabb elkezdodott! Dolgoztam erte ejjel-nappal, tanultam melo utan, kozben, (ebedidoben), szoval, nekem mar keves ujdonsagot lehet mondani. A baj, hogy azt latom, hogy itt sem jobb az elet, csak ugyanazokat a dolgokat sokkal egyszerubben, gyorsabban, olcsobban meg lehet oldani, mint otthon. Nekem mar nem tudjak bemeselni, hogy valami azert nem megy, mert nincs anyag, azert nincs fizetes hetvegen, mert lefagyott a bankrendszer, szoval engem mar nem tudnak atverni - legalabbis nem egyszeruen.

Vigyazz Magadra, ragaszkodj az elveidhez, elsosorban szeresd Magad (Te vagy az elso, akinek a legfontosabb vagy), higyj Magadban, es soha, de SOHA NE ADD FEL azt, amit elhataroztal, elterveztel...Tartsd meg az onbecsulesedet, azt latom, hogy masokat megbecsulsz, tisztelsz. Tovabbi sikereket, es szep napot, ne haragudj, de nem akartalak lerohanni. Ez van...:o))))
Eriksson
@karma1: Erről csak annyi a véleményem, hogy megfelelő embert a megfelelő helyre. Ha valaki nem képes megoldani a rábízott feladatot, akkor bizony nem alkalmas. S innentől kezdve nincs joga megsértődni, (pláne egy katonának akinek a parancs szent szó kell, hogy legyen), mert erről szól a posztja, ezért kapja a kiemelt fizetését. Senki nem azt várta tőle, hogy kerítést építsen, hanem azt, hogy építessen! Egy vezetőnek nagyobb önfegyelemmel és megoldókészséggel kell rendelkeznie, mint az átlag beosztottnak. Ezért lehetett vezető.
Elmesélhetném Neked, mert ezt saját tapasztalatomból mondom.
karma1
@Eriksson: Igen, a jo vezeto attol jo, hogy meg tudja szervezni a munkat, barmi aron is. Igaz viszont, hogy ezt a vezetot kesobb mindenki utalni fogja, mert az ilyennek az ostor a fo munkaeszkoze. Volt hozza szerencsem 6 evig, itt. Viszont ezzel a stilussal odaig zullesztette a szupermarketet, (ami piszok jol ment, )hogy a legjobb dolgozok egymas utan elegelik meg ezt a vezetesi stilust, es egymas utan mondanak fel. En 3 honapja jottem el a dolgozombol, azota nincs, aki neutralizalja a hangulatot a munkahelyen, es kepzeld, az a karrierista nagyfonok, aki franchaise-ban tulajdonolja ezt a szupermarketet, ELADJA az uzletet!!! Szoval lehet, hogy rovidtavon el lehet erni latvanyos eredmenyt, de tartosat soha, plane nem mindig egyenletesen magas hatasfoku munkaval.
Eriksson
@karma1: Nem törvényszerű, hogy egy főnöknek szemétnek kell lennie. Egyszerűen tudatosítania kell a dolgozókban, hogy mi a fontos és mi nem annyira. Gyakran volt olyan eset a pályafutásom alatt, hogy olyan feladatok adódtak melynek megoldása igen emberpróbáló helyzetet teremtettek, mégis megvalósultak különösebb berzenkedés nélkül. Cserébe munkatársaim lazább időszakokban kárpótolhatták magukat saját belátásuk szerint.
Eriksson
@karma1: Köszönöm a jó kívánságaid, biztató szavaid. Kívánok én is neked minden szépet és jót, megérdemled annyi megpróbáltatás után.
Január
@Dinkainka: Ha hiszed, ha nem az ilyen ingatag kerítés is nagyon jó kerítés. mert senki nem mer felmászni rá, ha elég magas akkor még megközelíteni sem - fél, hogy kidől. A kerítés így betölti a szerepét.
bence
@papa.49: ! Már nagyon régóta nem tudja ! Az alapbetegsége , egyre jobban elhatalmasodik rajta !
Lepényleső
Walesi bárdok,csak Wales-be vannak,"kétharmadhoz" így jutottak.
karma1
@Eriksson: Sztem a jo vezeto nemcsak megkovetel es szervez, hanem - amikor latja, hogy a dolgok nagyon jol mennek - akkor odamegy, es DICSER is...
Na, ez maradt el nalunk... A vevoktol 100 %-os kivalo feedback jott vissza az en es par kolleganom munkajarol, ehhez kepest amikor meg mertem kritizalni a vezetest (persze nagyon finoman, es ervekkel maximalisan alatamasztva), akkor azt mondtak nekem, hogy a 30 penztarosbol allandoan velem van gond, Na, ebbe a tudathasadasos helyzetbe nem tudtam magam belekepzelni, hiszen naponta min. 3-5 dicseret jott a vevoktol, amit nekem is es a fonoksegnek is elmondtak. Nem voltam hajlando tovabb igy dolgozni, felmondtam. Akkor derult ki, hogy a nagyfonok nem ert velem egyet, es mondta, hogyha a szabimrol visszaerek, keressem fel ot, mert akkor beszelhetnenk az eredeti kerelmemrol, vagyis redukalja a munkaidomet 6 naprol 3-ra. Visszaerkeztem, es amikor a fonok-tulaj meglatott a biztonsagi videon, sajatmaga jott le az irodajabol, es kerte, hogyha tudok, jojjek vissza dolgozni. En persze nemet mondtam, mert meg elenken emlekeztem arra, hogy mit mondtak a munkammal kapcsolatban, igaztalanul.
Szoval, ugy erzem, ha valakit jogtalanul hurcolnak meg, akkor ki kell, hogy alljon magaert, mert senki mas nem fogja ezt megtenni!
A jol szervezo vezetoket pedig mindig is elfogadtam, mert igazuk van/volt.
Eriksson
@karma1: Egyetlen vezető sem szereti, ha kritizálják, ez egyértelmű. Vannak koncepciók, amely mentén haladni kell, de meg lehet oldani ezt emberségesen is és ez is vezetői erénynek kellene lennie, nem csak a hatékonyságnak. Én magam tapasztalatából azt tudom mondani, hogy emberséggel, jóindulattal többre megy a vezető, és többet el tud érni a dolgozóknál, mint a hatalma fitogtatásával. Viszont vannak olyan emberek, akik eleve dolgozni sem akarnak, csak a nem létező jogaikat fitogtatják. Na azoktól kell gyorsan megszabadulni, mert rontják a közösségi morált.
karma1
@Eriksson: Mi nem engedhettuk meg magunknak, hogy NE dolgozzunk, hiszen hosszu tomott sorokban varakoztak a vevok a penztarak elott, oriasi bevasarlokocsikkal... A kritikam nem ennek szolt: volt 2 teljesen felesleges adminisztracios otlete a masod-manager-nek, ami a felere csokkentette az intenzitasunkat, raadasul teljesen felesleges volt. En ezt a 2 pot-intezkedest akartam ujra kiszedni a munkafolyamatunkbol, mert nem a mi kompetenciank volt. AKKOR jol leb@sztak erte, hogy en mit kepzelek, 4 nap mulva visszavontak az ertelmetlen adminisztraciot. Viszont volt olyan dolog, amit azutan vezetett be a management, miutan en elkezdtem csinalni, a nagyvasarlok kedvet javitando. (Rajottem, ha elmondom a vevonek, hogy az aznapi vasarlasaval mennyit sporolt, akkor mar vidaman tavozott a penztartol, mert latta, hogy egy -5-600 dolcsis vasarlaskor meg tudott sporolni 60-80 dollart is. En persze tudtam szamolni, igy rogton megmondtam, hogy mennyi is a megtakaritasa szazalekosan. Egy het mulva mindenkinek KOTELEZOVE tette a tulaj, hogy megmondja a vevonek a megtakaritas erteket, persze ok nem tudtak megmondani, mennyi is ez szazalekosan. A tulnyomo tobbseg - altalaban a fiatal - penztarosok erre sem vettek a faradsagot, maradtam en ezzel a + szolgaltatassal, rengeteg nagyvasarlo pont ezert - meg a nagyon gyors, pontos kiszolgalasert jart hozzam, mondtak, hogy en mindig megvidamitom oket, mar nem is tunik akkoranak a kiadasuk. Nekem sajat uzletem volt otthon Ma.o.-n, tudom, mi kell a vevonek.
oleo
orbán keményen megalázta egy egész ország népét, mínusz 2 millió.
Persze a mínusz kétmilliót is megalázta, de ők erre a mai napig nem jöttek rá.
Ők csak nagy garral bőgnek, mint a tehenek, mielőtt az ötös számú vágóhídra viszik őket - és még csak fel sem fogják... "So it goes".
Eriksson
@karma1: A francnak kellett elmenned ilyen jó kereskedői adottságokkal.
Amellett pedig említettem az ügymeneti koncepciót. A munkavállalás szerződés. A munkavállaló kötelezi magát, hogy a szerződésben foglaltak szerint végzi munkáját a munkaideje alatt, ettől eltérnie csak a munkaadóval egyeztetve lehet. A partizánkodás kizárva, hacsak a munkaadó nem adja utólag áldását, akár a munkaviszony megszűnéséhez is vezethet. Sajnos a munkavállaló a kis fizetéséért cserébe kénytelen lemondani a saját kezdeményezőképességéről, hacsak a munkaadója nem respektálja szorgalmát.
karma1
@Eriksson: Aranyos vagy!...:o)) En vegig maximalisan betartottam a szerzodesunket, sot!!!
En voltam az, aki dalolva vallaltam 10 oras szolgalatot is, ha kellett (Nem plusz penzert, mert minden orank csak a nemzeti minimalberen volt ertendo!) Amikor bevezettek egy-egy ujitast, azonnal figyelmeztettem a fonokot a rendszer hibaira (egyszeru matematika es software problema volt!, de senki mas nem szolt a fonoknek, pedig ha nem valtoztat rajta, akkor naponta ezer dollarokat veszithetett volna!- ezeket egy elmormogott "Ta"-val koszonte meg, es azonnal intezkedett...) Mindegy, meguntam az allando erdemtelen izelgetest, es visszatertem az eredeti szakmamhoz, most epitem a sajat uzletemet, oktober 1-en indulok is, ahol a sajat ertekeim szerint fogok mukodni. (Ill. ebben is, mint ahogy minden munkaban 100 %-ot + meg egy kis raadast is teljesitettem, mint idegenbol jott ember).
De most joejt Neked, kesore jar otthon...:o))))
Eriksson
@karma1: Az üzleti jövődhöz sok sikert kívánok, sikerüljön minden úgy, ahogy szeretnéd. S ha főnök leszel azt azért sose felejtsd el, hogy milyen keserves dolog volt alkalmazottnak lenni.
Kívánok magamnak nyugodalmas jó éjszakát, Neked meg további szép napot. :))
karma1
@Eriksson: Az alkalmazottaim ( 3 asztalos) nagyon szeretett velem dolgozni, de sajnos, az egy evet,- mig a MAV rehabjan epitgettem a bokamat - sajnos, ok sem tudtak kibekkelni, ezert nem birtam ujra meginditani otthon az uzletemet.
Koszi a jokivansagot, egyenlore csak alvallalkozok vannak, sajat szakemberekkel, akik mar szivesen megigertek,hogy jonnek nekem dolgozni, csak barmikor szoljak nekik.
En nem akarok egy allando alkalmazotti gardat fenntartani, mert az uzlet ezen a tajon nagyon uj (Ujzelandon csak az eszaki szigeten van egy komoly ilyen vallalkozas), szoval elobb be kell vezetnem, aztan meglatjuk...:o))))
Legyen klassz a hetveged, szia, ...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.