A Blic című belgrádi napilap szombaton "gonosz szomszédnak" és "Európa szívéből származó fasisztának" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. A kormányfőről a címlapon közölt fotón a bajusz helyén az Orbán, te szégyen felirat állt. 

A legnagyobb példányszámban eladott szerb lap szerint Orbán Viktor – "Európa migránsoktól való önjelölt megmentője" – kemény fellépésével éppen azokat háborította fel, akiket állítólag véd.

Szerb lap: Orbán, te szégyen

A cikk úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány 3800 katonát küldött a határra, és felhatalmazta őket azzal, hogy gumilövedékeket és könnygázt vessenek be abban az esetben, ha összetűzésre kerül sor az Európába vágyó migránsokkal.

A Blic szerint ez újabb erőszakot fog szülni, még annál is rosszabbat, mint amilyet a jobboldali televíziós operatőr, László Petra követett el, amikor a kislányát vivő szíriai menekülttől "védte magát". Emellett a cikk szerint erőszakra lehet számítani azt követően is, hogy Orbán Viktor kijelentette: a jövő héttől a rendőrség határozottabban lép majd fel a migránsokkal szemben, mert azok az utóbbi néhány napban megtagadták az együttműködést, megszállták a vasútállomásokat, és nem engedték nyilvántartásba vetetni magukat.

A Blic szerint a magyar miniszterelnök "hadilábon áll" az Európai Unióval, Brüsszel mégsem kifogásolta, hogy a déli határon kerítést emel. Hozzátették, hogy azokra a képekre sem érkeztek éles bírálatok, amelyeken az látszik, hogy embertelenül bánnak a szíriai és más migránsokkal. "Éppen csak felrótták neki, hogy nyíltan kijelentette: nem szeretne muszlimokat Magyarországon, és keresztényként védi Európa határait a muszlim inváziótól" – áll a cikkben.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ennyi bel, és külföldi vélemény, kritika után sem szólal meg a vészcsengő a fejében? Pedig azzal, hogy a katonaságot is oda vezényelték a hatårra fegyverrel a kezükben, pokoli dolgok indulhatnak el.
Mindenre fel kell készülnünk még tán arra is, hogy mi magunk is menekültté vålunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ennyi bel, és külföldi vélemény, kritika után sem szólal meg a vészcsengő a fejében? Pedig azzal, hogy a katonaságot is oda vezényelték a hatårra fegyverrel a kezükben, pokoli dolgok indulhatnak el.
Mindenre fel kell készülnünk még tán arra is, hogy mi magunk is menekültté vålunk.
F_Viktor
@lampa laz: Írod:
"Pedig azzal, hogy a katonaságot is oda vezényelték a hatårra fegyverrel a kezükben, pokoli dolgok indulhatnak el."

Nagyon jól tudja milyen kockázatokkal jár a katonaság odavezénylése, tisztában van a nemzetközi reakciókkal is. De mindent felülír nála, hogy szavazatokat vegyen el a jobbiktól, pedig azt is nagyon jól tudja, hogy 2018-tól csak a jobbikkal együtt koalicióban tud majd kormányozni.

Írod:
"Mindenre fel kell készülnünk még tán arra is, hogy mi magunk is menekültté vålunk."

Én ha otthon élnék, biztos, hogy készítenék a család számára egy túlélő, menekülő csomagot.
lampa laz
@F_Viktor: én bízom benn, hogy ezzel az intézkedésével, az ő szavaival élve, most lőtte lábon magát.
bencemacska
Katonaság a szerb határon, mikor mi javasoltuk a felvételét az EU-ba!

És a horvát kerítést is megépítjük, és katonaságot is telepítünk kalacsnyikovokkal??? Őket is mi kommendáltuk az unijóba!
micfild
@lampa laz: Kizárt teljesen. A gyűlöletkeltő kampánya totális hatalomra segiti.
F_Viktor
@lampa laz: Igen, ha a katonaság bármilyen erőszakot fog alkalmazni, azzal nagyon hosszú időre kiírja Magyarországot Európából, viszont belpolitikai hatalma nem fog sérülni, még évekig Magyarország miniszterelnöke marad.
Onnantól még kiszámíthatatlanabb lesz, vérrel táplálkozó birkáinak áldozatokat fog bemutatni. S ki, mikor kerül sorra, az nem tudható.
solidedge
Amikor a szír migránst fejen találja egy gumilövedék el fog gondolkodni. "De hülye vagyok hogy eljöttem idáig. Otthon is lelövethettem volna magam."
oleo
Alapelv:

Ha néhányan utálnak engem, még nem biztos, hogy velem van a baj.
De ha mindenki utál engem, akkor már biztos, hogy velem van a baj.
rugacs
@F_Viktor: Te leszel az első véráldozat!!
F_Viktor
@rugacs: Jót derültem rajtad sz@ros nácika! :-)))))
karma1
@nyanya001: 21.19-re: Az csak csoda, hogy meg csak most osztanak ki a szerbek,... Ha a csuti torpe akaratat vegigviszik, akkor ok szivnak elsokent ettol a keresztenyi dontestol, hiszen oda lesznek visszaforditva a menekultek.
Nincs orbanban egy fikarcnyi joerzes sem, a vallast, keresztenyseget meg a bab-partjaval, a kdnp-vel egyutt nagyivben lesz@rja...
Nem akarja a minihitler megvedeni Europat, a francot akarja... Csak a sajat poziciojat ohajtja megerositeni, megvedeni.
Dr plágium
@nyanya001: Nagyon rossz hírünk van Szerbiában. Attól tartok, hogy a magyar nemzetiségűeken fog csattanni az ostor.Akkor pedig nagy gáz lesz, és még megvédeni sem tudjuk Őket...
Dr plágium
@lampa laz: tegnap, 22:00 Hát inkább tökön kéne :)
karma1
@Dr plágium: Sajnos, van egy erzesem: orban nagyivben sz@rik MINDENKIRE, aki a hataron tul el, legyen az Szerbiaban, Karpataljan, Erdelyben elo magyar nemzetisegu allampolgar... Nem , o meg a kabinetje inkabb kiutazik Floridaba, New Yorkba, New Jersey-be, Torontoba, mindenhova az amerikai kontinensen, es boszen bizonygatja, hogy mi majd tamogatjuk oket (marmint az amerikas magyarokat)... Kb. ennyi ertelem, gerinc, es egyutterzes fert bele a magyarok irant. Minden kirohanasa a diaszpora megvedeseert csak ures retorika, szolam, amit nem is a kulfoldnek, hanem a hazai birkaknak szan... Azok meg be is cumizzak...
micfild
@F_Viktor: és lopott már ő össze annyit, hogy most már csak a hatalom érdekli.
De mit fog szólni az összes külföldön élő turbomagyar, ha a jobbéletreményeországból hazazavarják őket??
(sajátos tapasztalatom, hogy az összes ismerősőm közül azok gyülölködnek a leghangosabban akiknek valamelyik családtagjuk vagy akár ők maguk külföldön dolgoznak)
kamazuka
Bár már nem favorizálom a narancsot.mióta a mangót a piacra dobták,de ez is mint kormányzása eddigi évei alatt,egy olyan próbatétel a narancshuszároknak,melyek azt szimbolizálják,hogyan mi módon lehetne megbuktatni őket.
Aki veszi a fáradtságot vegyen elő egy térképet,és nézze meg a németországba szíriából vezető legrövidebb utat.Pontosan a balkánon vezet végig.De valamilyen történelemismeretek jiányával rendelkező népcsoport azt gondolta,és tévesen,hogy az,ami szulejmán seregeinek nem sikerűlt,majd neki fog.Eddíg úgy fest.Tévedtek!
Az az ország mely túl van egy délvidéki esztelen etnikai alapú mészárláson s mindjárt kettőn is,pedig kussoljon!
kamazuka
Ha nagy családunkban nem lennének szerb rokonaim,de vannak,azt hihetném,hogy ökörség amit ide írok,de sajnos nem!
baviki69
Egy kis önkiszolgáló üzlet eladónője mondta. "Bejönnek az üzletbe, a becsomagolt árut kibontják, megkóstolják/nyalogatják, ha nem izlik nekik, visszacsomagolják és visszateszik!" Persze, nem mindenki, de a zöme! Most uszítok?
baviki69
@karma1: mint ahogy te meg a ballibás idiotizmust cumizod be, nagyon is! Azért szeretnék tőled infókat, hogy "...kiutazik Floridába...". Orbán onnan irányít?
1magyar
Szerbek be vannak szarva, mert ha lezárjuk a határt vége a megélhetési forrásuknak ezekből a szerencsétlen menekültekből.
Be meg nem fogadják őket csak szállítják.
1magyar
Na meg pofa lapos, mert ők mintha 10 évig üldözték volna a muszlimokat, nem?
magyarbakancs
Rettegnek a Szerbek,hogy náluk maradnak a Arabok.
magyarbakancs
@1magyar: Kis irtották a muzulmánokat majdnem Szerbiában meg karajinában.
1magyar
@magyarbakancs: Nem is értem, hogy miért az beszél akinek a háza ég?!
1magyar
@magyarbakancs: Milyen sok-sok évig együtt éltek, szomszédként a muszlimokkal a szerbek és utána meg lőtték egymást halomra.
Emlékszem az akkori tv- adásokban mutatták, hogy a kávézó teraszán ülő embereket egy motoros sorozatlövésekkel lőtte.
picike
A világon a szél rözsa minden irányába fut minden ember lassan ez kiknek lesz jó ? nem akarok hangosan gondolkodni mert itt nem tehetem @1magyar: ez senkinek sem lesz jó ez nagy gond!!!Az emberek tragédiája
Lepényleső
Tehát,ovinak van igaza,Felcsút Európa közepe,hisz a szomszédaink is így látják.
Toby
@lampa laz: A csupakabra fejében csak akkor szólalna meg a vészcsengő, ha tökösen el kellene számolnia a mérhetetlen és meglehetősen gyanús vagyonosodásával ! Meg a többi kondatagnak is !
eszegfu
@baviki69: 8:44 Áááááá, dehogy! Csak néhány dolog...2015. jan-máj. (5 hó) az illegális határátlépők száma 50.430. Jun.-aug. (3 hó) feltételezve, hogy ujabb 50.430, akkor itt vannak 100.000-en. Mondjuk a kisboltba naponta 100 vevő megy be, és mindegyik migráns. Most akkor a kb. 100 ezer migránsból 100, aki ugy viselkedik a boltban, ahogy irtad, és akkor már általánositasz. Az sem mindegy, hogy a határnál, vagy máshol van a kisbolt. Nem mondom, hogy igazam van, de Te is gondold át, mielőtt "leszögezel" valamit, mint egy örökérvényü mondást.
eszegfu
@baviki69: 8:53 Csak egy költői kérdés... Te "milyen ideótizmust cumizol" be?! Szerintem inkább érveljünk, ne a másikat piszkáljuk...
Mézike
@F_Viktor: honnan vannak az értesüléseid?
Én nem mondtam neked semmit. :-)
Hozzáteszem, hogy nemcsak a bevándorlók ellen van ott a katonaság, rendőrség.
nena
Húsz éve, 1995. július 11-én és a következő napokban követték el a modernkori európai történelem egyik legsúlyosabb vérengzését: a boszniai polgárháborúban a szerb erők Srebrenica városának környékén több mint nyolcezer bosnyák férfit és fiút mészároltak le.
nena
@eszegfu: @Mézike: @Toby: Most csak ennyit találok közületek = Húsz éve, 1995. július 11-én és a következő napokban követték el a modernkori európai történelem egyik legsúlyosabb vérengzését: a boszniai polgárháborúban a szerb erők Srebrenica városának környékén több mint nyolcezer bosnyák férfit és fiút mészároltak le.
nena
@eszegfu: @Toby: Ha bármelyikőtök felhoz valamit a védelmükben ezentúl... Toby a saját sírjukat ásatták meg velük !!! És ők ezt tudták !!! EEEmmberr ÉÉbredj :( :( :( :(
karma1
@baviki69: Kedves Uj Troll! Nem orban, csak eppen koverlaca a mult heten utazott az USA-ba, ahol magyar emigransokat nyugtatott meg, hogy marhara tamogatni fogja oket.
Na, ha valaha is voltal kulfoldon, kulonosen Amerikaban, mondjuk Long Island-en, New Yorkban, akkor nagyon hamar magadtol is rajonnel, hogy annyira kell nekik a magyar tamogatas, mint Rotschildnak a csaladi potlek!

Ja, es ballibsi a novered, nem en!
Igy most 1:1 az allasunk, hiszen Te is eloszor szoltal hozzam, mindjart minositve. Igy nekem pedig ez a valaszom.
A 08.44-es beirasodat pedig azert nem hiszem el, mert ha valoban megtortent volna, akkor a fideSS-es media mar ezerrel raugrott volna, es akkora hirt csinalt volna belole, csakis azert, hogy orbant igazolja vele, hogy a fal adna a masikat.

Kulonben pedig felejts el, ha a ballibsizesen kivul nincs a temahoz hozzaszolasod. Pa'
bencemacska
@nena: Meg is kapták a magukét!
Szerinted jó a párhuzam?
Akkor én is reménykedem!!!
nena
Reméltem hogy itt abbahagyjátok legalább ezt a cikket...
eszegfu
@nena: Abban egyetértek, hogy Európa szégyene! Csak halkan jegyzem meg -- nyilván Ön is tudja -- Srebrenica bosnyák lakóinak tulnyomó része MUSZLIM vallásu volt. És akkor a 11:54 hsz-re... engem ne fegyegessen! Egyébként talpig sz@rtam magam, azt gondolja?! Szives tudomására hozom: NEM félek!! Akinek nincsenek érvei, az "kiabál"... de ettől még nem lesznek, csak az indulatok "munkálkodnak"...
nena
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@nena: Tisztelettel, ha kérhetem: a hsz-mel kapcsolatos véleményét irja le, azt szivesen elolvasom. Továbbá ismételten kérem: ne fenyegessen! Próbáljon már "felülemelkedni" az indulatain és valóban beszélgessen. Minden jót!
nena
H@eszegfu: Hölgyem ön írta : leegyszerűsítve EMLÉKEZZEN : Falun lakom ,és nálunk is megépítették az átjárókat,,,,, de Mari nénit még mindig ott bassza meg a síneken a hülyéit. meg a családját hogy nem kerüli meg a piri néni sem , és b@sznak a liftre...
de legalább látom HOGY VANNAK NÁLAM SZERENCSÉTLENEBBEK IS
nena
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@nena: Tisztelt Uram! Még mindig nem értem miért nem a hsz-mel kapcsolatban fejti ki a véleményét. Továbbra sem félek, még Öntől sem! Ez olyan, mint a "gyere ki a hóra"...intézzük el ?! Ha hiszi, ha nem én szivesen találkoznék Önnel! Csak sajnos én most az "otthon ápolást" gyakorlom édesanyámmal és kb. 10 percig tudom csak egyedül hagyni. Higyje el: nincs szándékomban elbujni! Ha van valami alternativ megoldása, én benne vagyok... mármint a találkozóban! Jó éjszakát!
nena
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
herczeg0210
Hajrá CÖF! Lehet menni tüntetni a Blic szerkesztősége elé! A mini Szterelnök majd fizeti az utat...
jancsipapa
@1magyar: Persze ,hogy nem tetszik nekik . Eddig a Macedón határtól elszállították őket jó pénzért a Magyar határra és bajlódjunk velük aztán mi . Nem érdekelte őket ,hogy itt milyen helyzete teremtettek nálunk . Óriási összegeket nyeltek el - az EU -tól kapott pénz sokszorosát - és mégis mindenki minket hibáztatott ,oktatott ki ,nácizott le .Most ,amikor a helyzet kezelhetetlenné válik egymás után zárják le a határaikat az Unió országai . Nekünk vajon mit kéne tenni ? Erőn felül továbbra is fogadni a betolakodókat ? Legfeljebb pár-tízezer Szerbiában reked .Kapnak egy kis kóstolót belőlük ...
36
@jancsipapa: Persze hogy tessékeli át a muszlimokat, hisz a miniszterelnökük be van sz..va, hogy mi lesz ha a sok muszlim ott marad. Még feléled a múlt emlékezete és nem csak mindenféle szeméttel dobálják meg a muszlimok, mint a Srebrenicai megemlékezésen, hanem ólmot is kap.
1magyar
Hiába éltek évtizedekig együtt, nem múltak el a problémák:"Az amerikai hírszerzők szerint a szerbek és horvátok közötti etnikai megosztottság szempontjából a legnagyobb veszélyt Bosznia-Hercegovina jelenti. "Ennek a köztársaságnak az etnikai keveréke - az összlakosság 40 százaléka muszlim, 32 százaléka szerb, 18 százaléka horvát - mindig is potenciális veszélyforrást jelentett" - áll a jelentésben."
Mobil123
tehát amíg hordtátok a magyar határhoz a menkülteket addig nem volt semmi bajotok .
Dr. Felipe
Gondolom holnap már az I. bayer cabriós könnyűpáncélos cöf SS dandár Belgrád alatt lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.