Az LMP vasárnap 24 pontból álló javaslatcsomagot mutatott be a menekülthelyzet javításáért, amelyek egyebek mellett lehetővé tennék, hogy válsághelyzet esetén nyomkövető berendezéssel figyeljék meg azon menedékkérőket, akiknek egy hónap alatt nem sikerült lefolytatni a menekültügyi eljárását.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, javaslataik közül 15 vonatkozik a probléma belföldi kezelésére, egy részük a rendőrség, valamint a menekültügyi intézményrendszer kapacitásainak növelését célozza, míg a továbbiak a jelenleginél szélesebb tájékoztatási kötelezettséget írnak elő az államnak, valamint lehetővé teszik a menedékkérők hatékonyabb nyomon követését.

Az LMP nemzetbiztonsági megfontolásból szélesebb hatáskört biztosítana a hatóságoknak a menedékkérők ujjlenyomatának és arcképének rögzítéséhez, továbbá – a korábban említett feltételek szerint – lehetővé tennék a menedékkérők nyomkövetését, mivel megengedhetetlennek tartják, hogy az állam nem tud semmit a hollétükről.

A párt vezetője azt mondta: az LMP javaslatainak a kormány lépéseivel szemben nem a káosz további növelése a céljuk, hanem olyan nemzeti minimum kialakítására törekednek, amely valóban segíthet megoldani a menekültügyi válsághelyzetet.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Bár ilyet nagyon nem illik leírni de aki az LMPből ezt kitalálta és még él ama rokona ki a bögrét a kezébe adta először.nos javaslom neki helyezzenek föl egy nyomkövetőt,és jó mélyre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Bölcsebben ment volna atyánk elé , ha meg se szólal.
wagabund
milyen nyomkövetés? ha arra gondolnak, hogy felszólítják mondjuk Juszufot, ha svédországba érsz, légyszíves írj!..máris megvan a nyomkövetés.
megszavaztam.
eszegfu
Ez talán nem azt célozza, hogy az illegális határátlépés büntett...börtön "férőhely" meg nincs...akkor jöjjön a nyomkövető? Nem is tudom...
kamazuka
Bár ilyet nagyon nem illik leírni de aki az LMPből ezt kitalálta és még él ama rokona ki a bögrét a kezébe adta először.nos javaslom neki helyezzenek föl egy nyomkövetőt,és jó mélyre!
karma1
@eszegfu: Mivel nincsenek bortonok, sem nagyobb epuletek , ahol elhelyezhetnek oket, valoszinu a kovetkezo bokorig mukodhet a nyomkoveto...
Kulonben mi van? Az LMP-sek talaltak valami csokost, aki nyomkovetoket gyart, oszt koll neki egy nagyobb megrendeles?
Igaz, erre meg nem volt mutyi kiirva, majd valami csokos legyart ugy 4-5 millio darab koruli mennyiseget...:o)))) (Persze, ahogy a magyar gyartokat ismerem, a nyomonkoveto csak egy dolgot fog biztosan NEM csinalni: NYOMONKOVETNI! Viszont valaki nagyot szakithat vele, hihi...o)))
eszegfu
@karma1: Én nem is erre gondoltam... hanem, hogy ezzel talán "lepaktál" az LMP a Fidesszel... csak mint lehetőség...
karma1
@eszegfu: Valoban nagyon ugy nez ki...:o((( Csak nem ertem, hogy miert? Bar az LMP nem nagy durranas, a nepszerusege vetekszik a szentfazekakeval... (kdnp)...;o)))
Yoda69
Zsenialis. A fulukbe nem akarnak bilogot tenni?
karma1
@ila51: Behaltam a rohogestol...:o))) Elkepzelem, ahogy ezeket a szerencsetleneket azonnal letartoztatjak, kattan rajtuk persze a nyomkoveto is, es elmennek kb. egy 30 meterrel arrebb levo helyre, mert nem engedik oket sehova, mig az ugyuk nincs elintezve...
(Azert, ha belegondolok, a kormanynak sikerult megint tokonlonie magat..."Nem tudjuk eltartani a menekulteket, nem vagyunk rakeszulve, nincs infrastruktura, stb..." de azert ittmarasztaljak oket legalabb 12 napra... De inkabb meg tobbre... Szoval, ha nincs bajuk eleg, akkor csinalnak maguknak...:o)))Ritkan jon ossze ennyi idiota egy helyre...
Szeparepa-
Én nagyon bírom a Schiffert, általában a frankót mondja, de ez most szerintem butaság. Teljesen felesleges! Értelmetlen pazarlás pénzkidobás... És nézegetjük hogy kódorog az országban?
Aki csaló álmenekült, mindet szigorúan őrzött büntetőtáborba, kényszermunkára... szépen ledolgozza amit élősködne, mert még a börtön is élősködés ugyebár... sőt igyekezni, amíg itt vannak hasznot hozzanak, legalább kompenzálják valamivel a sok milliárdos kárt amit eddig okoztak.. aztán szépen sorban MINDET BEAZONOSÍTANI, VISSZA TOLONCOLNI ÉS VÉGLEGESEN KITILTANI... illetve a bűncseleményeit tételesen szankcionálni, ami rábizonyítható (embercsempészet, okirathamítás, garázdaság, hatóság félrevezetése, hatósággal együttműködés megtagadása, menedékjogi rendszerrel visszaélés és határsértés), majd ahogy az szokás a törvénykezésben, megkezdeni a büntető eljárást, lehetőleg együttműködve saját hazája hatóságaival, tehát a kitoloncolás és kitiltás után a vádat átveszi otthona hatósága és az eljárást ott folytatják le, ott tölti le a büntetését (ahogy ez e dolgok rendes menete), illetve nyilván esetlegesen, ha ez nem realizálható, akkor itt tölti le (ha nincs börtönkapacitás, akkor ámeneti börtönök (pl régi laktanyák) illetve börtöntáborok létesítése szükséges (mintahogy az a tábor ahol éppen vannak őrízetben is az), továbbá lehet kérni uniós segítséget a fogvatartásban és büntetés végrehajtásban, hiszen a bűncselekményeit nem csak hazánkban követte el - megismétlem mindez csak a csaló álmenekült megélhetési bevándorló betolakodó parazitákra vonatkozik... (felőlem az is lehet hogy egy ilyen sincs köztük és tévedés a vélelem hogy nagy részük ilyen, akkor természetesen egy ilyen eljárás sem fog indulni, és minden határsértő be lesz fogadva az EU-ba) aki bizonyítja, hogy valós menekült annak menedékjoga van, az egy sérthetetlen emberi alapjog, természetesen az igaz menekültet annak rendje és módja szerint be kell fogadni... mi ezen a bonyolult?
papa.49
A Schiffer javaslatától már csak egyetlen lépés, hogy csipet ültessenek a menekültekbe, ez a pacák pont olyan hülye mint a hazugovics, költség, kivitelezés, aztán kinek, minek a döntése alapján kötelezhetnek embereket arra hogy alávessék magukat ilyen tortúrának)))))))))
A következő sarkon már lesznek akik ,,jópénzért,, leszedik róluk, akkor meg mit ér???
Január
Ez egy ötlet, amit nem tudom, hogy akarnak kivitelezni akkor, amikor még csak ujjlenyomatot sem adnak, és megtagadják a regisztrációt, és mennek a céljuk felé tökön, paszulyon.
KERKA
Ez a Siffer se most hülyült meg, ez már csak a kínlódás nála.
KERKA
Még a regisztrációra sincs elég személyzet, ki fogja beültetni a csipet? Minek az nekünk, te nagyeszű, nekünk kellene követni a vonulásuk útját, mint a gólyákét? Ha már egyszer innen elment valaki, tovább nincs közünk hozzá!!!
dr. prédikátor
Schiffer! Én inkább a magyar politikusokra tennék nyomkövetőt, hogy tudjuk merre kóricálnak nap mint nap!!!
Yoda69
Ennyi erovel kolompot is rakhatnanak a nyakukba. Olcsobb mint a nyomkoveto, es a hulye is hallhatja merre jarnak.
simmering73
@KERKA: Siffernek szivacsos agyvelőgyulladása van (BSE), azaz kergemarhakórja.
KERKA
@simmering73: MInden politikus meghülyült??? de ez egy beteg elme, igazad van:))
Törölt felhasználó
Elég lenne egy ideiglenes fényképes okirat is.. Amúgy most tényleg belemegyünk a ki a nagyobb náci játékba..
volvós
Tessék mondani, ez olyan, mint a kijaf@szomdajcstompika
beléptetö rendszere, amit azóta is csak az ócskavas telepen tárolnak
5 milliárdért ? Ja, az fideszes mutyi ?? Ez meg LMP-s mutyi ??
Bocsika !!! mondta a kis gonosz manó ...
Desischado
Állítólag emberekről van szó! Vagy nem? Nyomkövetőt, miért nem mindjárt billogot? Schiffert sem rabolnák el az eszéért! Menni akarnak innen, akkor minek rájuk nyomkövető, és ki finanszírozná a költségeket? Komám, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! Nagy az isten állatkertje, ahogy látom!
nena
Be a bőrük alá, és áramot is vezethessünk belé ! Idióták !
mate03
@eszegfu:! Nem most paktált le! Hanem akkor amikor megalakult!Olyanok mint a jobbik,csak demokratáknak álcázva!
Másik
@karma1: Nna pont az jutott eszembe, valakinek rengeteg van raktáron. :))
eszegfu
@karma1: Még azon is elgondolkodtam, hogy ez a nyomkövető nem valami müholdas követő rendszer? Itt a földön meg számitógéprendszerrel lehet figyelni? Ha van is annyi nyomkövető készülék, akkor érnek ezek valamit is a számitógép nélkül... nem tudom.
szaboria1
Még a házi őrizeteseknek sem jut mindenkinek, mert nem 1 forintos az eszköz. Csak nem valamelyik ismerőse gyártana ilyet.
karma1
@KERKA: 16.15-re: Nem chipet ultetnek be, Kedves, hanem olyan mint a karora, csak eppen az egyik bokara szerelik fel, es kap egy specialis radiojelet, ami az illetot jellemzi. Itt azokat a fiatalokat szoktak ilyen modon buntetni, akik pl. ittas vezetesen kapnak, es valami galibat csinalnak, de mondjuk nem hal meg senki, csak komoly anyagi kart okoznak, azt nem teszik boribe, hanem egy ilyen labpereccel latjak el, es pl. igy meg dolgozni is elmehetnek, mert az elitelt bemondja, hogy hol lakik, hol dolgozik, es a legrovidebb uton hazamehet. Ha leter az utrol, vagy megprobalja levenni,(eldobni), akkor a rendorjaror azonnal elindul erte, mert a szerkentyu megmutatja, hol van a srac. Ez meg mindig jobb megoldas, mintha egy fiatalt beraknanak nehezfiuk koze a bortonbe. Ezalatt az ido alatt a fiatalok igencsak elgondolkodnak, hogy meg egyszer ne csinaljanak ilyet. Vegulis a fiatalkoru bunozest eleg jol kordaban tartja.
karma1
@eszegfu: Asszem, hogy computer-vezerlessel illetve kovetessel megy, nalunk jol mukodik, nem fajdalmas, tulajdonkeppen nem is latni, mert a farmer eltakarja. Epp eleg bunti az, hogy a fiatalok nem mehetnek bulizni, nem mehetnek be az italboltba, es este 8-ra otthon kell lenniuk, mert ezt pl. a rendor szemelyesen ellenorzi. (Ill. egy jarorkocsi). Jo a rendszer, sokkal jobb, mintha olyanok koze raknak, akiktol aztan tenyleg megtanulhatja a nehezbunozest...:o)))
karma1
@szaboria1: Ezt irtam meg az elejen. Ujabb mutyi-lehetoseg...:o))) Nem fogynak ki az otletekbol, tudod, ezek 1 forintert visszamennenek az anyjukba is. Bocsanat, hogy ezt irom, de ez a latszat - foleg, ahogy a nyugdijasokat es a rokkantakat nyuljak le nap mint nap...:o(((
karma1
@eszegfu: 10.12-re: Itt Uj-Zelandon van egy "egeszseges" mennyiseg (valoszinu par ezer darab) belole, ez itt es most tobb, mint eleg.
De ha ezt egy kicsit is komolyan meggondolta ez a hulye pasi, akkor az a kerites utan a masik teljesithetetlen dolog lenne, hiszen csak naponta ezrek jonnek at, es ugy latszik, meg nincs vege. Mondott ez az idiota egy otletet, amit eleve nem lehet kivitelezni, meg csak kapacitas sincs a legyartasra, sem infrastuktura. Kb. annyira lett atgondolva, mint a kerites, amikor kiderult, hogy nincs eleg szallitojarmu, akkor maganvallalkozoktol rekviraltak el a teherautoikat. Ennel nagyobb szemetseget meg nem nagyon hallottam,hiszen a teherfuvarozonak kokemeny hataridejei vannak honapokra elore lekotve, de ez a csupakabrat nem erdekelte, mert mindent a sajat orultsege ala rendel...
eszegfu
@karma1: 10:24 és 10:41 Én egy pillanatig sem mondom, hogy nem lehetne ez egy jó rendszer, amire Nálatok használják. Nekünk sem ártana. Csupán arra gondoltam, hogy nincs meg ennek sem a háttere, vagyis egy számitógépes rendszer, szerver, na meg talán a "figyelő" ember sem. A szállitó jármüvek témához pedig csak annyit füznék hozzá: ha nem lenne lekötött fuvarja, ennek a munkának akkor sem örülhet, mert nem fizetik ki neki.
karma1
@eszegfu: Igen, mindket hozzaszolasod igaz, igy van...Ez a rendszer - a labperec - muxik magatol is, nem kell kulon, aki felugyelje, akarmi tortenik, a rendszer magatol leadja a riasztast... Es persze, hogy nincs meg a rakeszules sem a muszer szamaban, de meg a legyartasanak a lehetosegere sem... Es persze egy kulon rendszert kellene erre megalkotni, specialis feladattal, na, ez a masik, ami nem megy!
Van fuvarozo ismerosom, a stressztol mar evek ota gyomorfekelye van, mert ha kotberezik, akkor az nem ketfiller, van egypar tartalek jarmuve, persze, de ha egy lerobban mondjuk Svajcban, akkor a cserekamionnak oda kell ernie meg Svajcba is, meg at kell akasztani a szerelvenyt pl. egy nyergesvontatora. Az atakasztas 5 perc, de amig odaer a cserekamion!...:o(((
Es persze allambacsi nem arrol hires, hogy fizessen, ha egyszer rekviralhat is...(Nem tudom, kinek volt pl. pofaja alairni azt a kisajatitasi szerzodest, amiben 18,00 forintot adtak a gazdanak a foldjeiert karpotlasul?... Nagyon cinikusnak, nagyon bunkonak kellett ehhez lenni...:o(((
EcsiAntal
Miért kell ennyire felháborodni ezen --volt már ennek a magyar ellenes pártnak egy értelmes ötletük --nem mert utálják a magyarokat amin nem csodálkozzunk mert ezek az SZDSZ hazaáruló utódpártja SCHIFFER rabi és SZÉL--LEL BERNADETT vezetésével --na erre két emberre én is tennék nyomkövetőt de minimum kettő mindegyikre !!!
oleo
Lehet más a politika?

Nem b@szd meg, nem lehet más.
Ugyanolyan gyökér vagy (ha nem rosszabb - ide-oda csusszanó, zavarosban halászó), mint az összes magyar politikus.

A világ legrosszabb, legbénább politikusai a magyarok - egyszerűen nem értenek hozzá, béna kacsák!
oleo
Mégis hány ezerért gondoltad ezt a marhaságot emberenként, amit az első utcasarkon levágnak, és eladják belőle a gombelemet?
Mondjál még valami nagy baromságot, hátha attól más lesz a politika - vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.