Érdemes időben tervezni és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

Mintegy havi hatvanötezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Aegon Magyarország felmérésre hivatkozva.

A felmérésből kiderül, hogy érdemes időben tervezni és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

A második negyedévi jegybanki statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon jelenleg 1,77 millió tagja van az önkéntes magánnyugdíj pénztáraknak, a kezelt vagyon pedig 1053 milliárd forintot tesz ki.

Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója a lapnak elmondta: nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált húszszázalékos adójóváírás.

A nyugdíj célú megtakarítások mellett több egyéb lehetőség is van a spórolásra: a lakáscélú megtakarításoktól, a különféle befektetési lehetőségeken át a bankbetétekig és az állampapírokig.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Érdemes félretenni? Minek, hogy aztán Selmeczi nagysasszony megvédje? Tőlünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Ma beszéltem egy volt NAV-os nőismerősömmel. 1957-ben született, most már nyugdíjas, kihasználta a lehetőséget, 40 év munkaviszony után elment nyugdíjba. Megkérdeztem, hogy mennyi a nyugdíja. Azt felelte, hogy nagyon jó...
darwin
@Tekla: Bocs,most találtam meg a válaszodat.
Dolgoztam szalagon,nekem ne mond.Nem tartottam magam rabszolgának.Akkor,az volt,jobb mint szociális segélyen.Növényi IQ-val el lehetett végezni a munkát.Nem lehet össze sem vetni egy tűzoltó veszélyes,vagy egy orvos felelősségteljes munkájával.Nem szabad azonosan elbírálni anyagilag ezeket a foglalkozásokat.
kamazuka
@rosalinda57: Pénz eltüntetni nem nagy kunszt.Úgy eltűntetni,hogy sose találják meg de még a nyomára se akadhasson senki,na az már kihívás.
Ma a biztosítótársaságok meglehetősen rövidlátók.időben értve.Különösen a közép kelet eu térségben.Különös hogy ugyanaz a társaság mely itthon működtet irodát,odahaza mondjuk németországban,már nagyon messzire is képes ellátni.Nem csak visszafelé,de időben előre is.
A pénzlenyúlások alapvető oka,és megint csak magamat ismétlen azon az egyszerű okon alapúl melyet én úgy nevezek meg,hogy mi az a 3 kérdés melyet biztosan nem tesz föl,pénzintézet,most már közintézmény,szerződő partnerének.
Míg ezt a 3 kérdést a brossúrák nem tartalmazzák,addíg bárhol bármikor bárkinek a pénzét le lehet nyúlni.Törvényesen is,vagy nevezzük törvénytelenűl,is,a lényeg,hogy tehetünk ellene,de ma itthon erre nem találunk közintézményi partnert,mert nyakig benne vannak eme nem éppen áldásos folyamatokban mint nyereséget halmozók.
Amint a 3 fontos kérdés rögzítve lesz szerződéskötéskor,abban a pillanatban már nincs lehetősége kormánynak,stb nyúlni a 40 éves munkaviszony nyugellátásra befizetett tételeit,mert nem fér hozzá.Fizikailag igen, de jogilag nem!Ez a jogi momentum elég erős,és visszatartó erejű!
rosalinda57
@kamazuka: Teljesen egyetértek veled, de Orbán ezeket a jogszabályokat is folyamatosan felülírja, hogy még véletlenül se legyen meg a jogbiztonsága az embereknek.
kamazuka
@rosalinda57: A megoldás lehetősége adott mindenkinek.Nem az újjal mutogatás lenne a legjobb megoldás,ha azt nézzük,hogy ők is megörököltek egy jól jövedelmező folyamatot.
Ma amit lehet lenyúl a rendszer a munkavállalótól,mi több a munkáltatótól is.
Az éhes állam berendezkedésén kell változtatni,s ha hangoztatjuk a demokráciát és az alaptörvényt akkor minden adott a változtatáshoz.
Érdekesség.Jövedelem meghatározása...Ha a törvényi megállapítást elolvasod,rájössz,ez olyan mint amikor svájcifrankban adósodsz el.Olyan tételeket említ,melyeket valójában nem is látsz,de adózól utána.
Jól van ez így?
rosalinda57
@kamazuka: Nincs jól, válaszolva a kérdésedre. De ha a miniszterek és vezetők (állami) keresetét növelik, akkor a költségvetésből kapott fizetések utáni járulékok, adók sem folynak be, mert minél magasabb az itt említettek jövedelme, annál nagyobb hiányt generál, miután nekik a jövedelmeik utáni járulékok a költségvetés egyik zsebéből átvándorolnak a másikba, tehát nem növelik a bevételeket. Viszont a minimálbéresek és közmunkások j9vedelméből levont járulékok annál inkább, na ezért olyan "sikeres" a programjuk. Tényleg ez lehet az a nagy propaganda sikerük ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.