Érdemes időben tervezni és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

Mintegy havi hatvanötezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Aegon Magyarország felmérésre hivatkozva.

A felmérésből kiderül, hogy érdemes időben tervezni és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

A második negyedévi jegybanki statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon jelenleg 1,77 millió tagja van az önkéntes magánnyugdíj pénztáraknak, a kezelt vagyon pedig 1053 milliárd forintot tesz ki.

Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója a lapnak elmondta: nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált húszszázalékos adójóváírás.

A nyugdíj célú megtakarítások mellett több egyéb lehetőség is van a spórolásra: a lakáscélú megtakarításoktól, a különféle befektetési lehetőségeken át a bankbetétekig és az állampapírokig.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Érdemes félretenni? Minek, hogy aztán Selmeczi nagysasszony megvédje? Tőlünk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Van, újszemléletű más lehetőség is.Amennyiben létjogosúltságot szerez,a mai minimálosok akár a havi 250-350 ezres nyugdíjat is magukénak mondhatnak eléréskor!

Ha a jobb élet nem alapjog,akkor mit kell a jelenlegi létformánkon megvédeni?
A fennálló monopóliumokat?
Egy frászt!
mariaberta
Éljen a kormány! A nyugdíjasok 65.000-ből úri módon élhetnek, mert ez mégis csak több, mint 47.000. Éljen a nagyvonalú és adakozó pártunk és kormányunk!!!
mariaberta
Érdemes félretenni? Minek, hogy aztán Selmeczi nagysasszony megvédje? Tőlünk!
justhpeter
Igen meg kell gondolni, mert csak olyan befektetés jöhet szóba, amihez Orbán nem fér hozzá. Ne legyenek kétségeink, ha szüksége lenne rá, minden megtakarítást lenyúlna, ahogy a 3000 milliárdot is.
Tekla
Közelíteni kéne a nyugdíjakat egymáshoz ! Nem biztos, hogy % arányba kéne emelni, a fix összeg talán méltányosabb volna .
Desischado
Minimálbérből hogyan lehet félretenni? Sehogy! Meglátszik, hogy semmit nem tudnak arról, milyen kis pénzből nyomorogni!
kkalman
Húgyagyúak ezek a pénzügyi tanácsadók. Fingjuk nincs arról, hogy mire (nem) elég a minimálbér. Akkor "szeretem őket a legjobban", amikor megmagyarázzák, hogy csak akarni kell, és a minimálbérből is tízezreket lehet félretenni.
kamazuka
@mariaberta:Hát éppen ez az!A félretenni.A hogyanban van a lényeg.2-3 ezer ft megtakarítással már szép kis havi kiegészítést lehet eszközölni.20 ezer Ft-al már nagyobb nyugdíjaskori utazások finanszírozására is van lehetőség.
Persze nem így ,de bízom abban,hogy a törvényi keretek ellenére személyre szabott külön szerződést is lehet kötni,ha nem is itthon ,bankkal.Van az a bank,mely ha lehetőséget lát egy új storyban lép,és azonnal.Ez a lehetőség akár 5 ével a nyugdíjaskorba lépés előtt is létrejöhet de nem feltétele.
darwin
@Tekla: Csak akkor,ha mindenkitől egyformán vonnak le a nyugdíjra!
Tekla
@darwin: Aki több hasznot húz a nemzet testvéreiből mint érdemelne , azt nem kéne még nyugdíjas korában is premizálni ezért. Így az ügyeskedő tisztességtelen embereket díjazzuk erőn felül , lásd politikus bérek!
darwin
@Tekla: Nem csak a politikus bérek nagyok.Sok ember 4-5-600 ezer forintból fizet nyugdíj "járulékot".Nem tisztességtelen emberek,csak sokat tanultak azért,hogy ennyi legyen a fizetésük.Nehogy ugyanannyi legyen már a nyugdíja,mint aki minimálbérből fizet.
Megoldható lenne az " egyennyugdíj",ha mindenki egyformán fizet.
varirmag
Nem tudom mennyien keresnek VALÓBAN minimálbért !!
A szomszédaim közül legalább négy család él "minimálbérből" !
A 4-ből , 2 családban 2 autó van , 2-nél 2 . Nem roncs kocsik.
Mind a négy család nyaralni.üdülni jár,évente 1-3 alkalommal.
Kb ugyan így van a rokonságomban is.
Úgy hogy én fenntartással fogadom ha valaki azt mondja hogy ő minimálbéres.
Tekla
@darwin: Statisztikával nem érdemes vitatkozni. Sok nem lehet mert a gyerekek 90 % kap ingyen ebédet rászorultsága miatt ! Tehát 10 % a sok, vagy 20% ?
Köszönöm mindenkinek ,aki hozzá segített dolgozott azért , hogy tanulhassak. Eszembe sem jutna másod rendű polgárként kezelni a kétkezű dolgozókat.
Kérdésem költő , mért ők kapnak kevesebbet akik a nehéz fizikai munkát végzik. Jöhetne egy Mátyás király aki a szőlő kapálást meg mutatná a sok , magát nagyon fel értékelőnek , milyen is a valós munka.
Ami a tisztességes jövedelmet illeti : aki milliárdokat húz le szerencsétlen emberekről, azért mert úgy gondolja neki több jár , az okoskodásáért, az ne jöjjön nekem tisztességes nyugdíj ötlettel. Befizetés alapján, oké legyen különbség , de mért érne már 376 szor többet egy villanyszerelő szakmunkás agrár vállalkozó, mint a kétkezű munkás bozótvágóval a nyakában 45 fokban ,a fél srég árokparton?
darwin
@Tekla: Demagógia! Mindig a korrupt politikusok nyugdíjával jönnek.
Nem csak ők vannak a világon.
Én látok út szélén üldögélő ,vakarózó, söprögető ,szotyolázó emberkéket,meg aki hetente egyszer berúgás miatt nem jön dolgozni,vagy elmegy egy hétre táppénzre,mert már két hónapja nem volt,nehogy annyi nyugdíja legyen már mint nekem,vagy egy orvosnak,vagy egy rendőrnek,tűzoltónak.
Tekla
@darwin: Nem a logósokról beszéltem, hanem a szallag rabszolgákról. De ne hogy több helyi érték szerinti többszörösét, érjen egyik ember, mint a másik.
rosalinda57
@kamazuka: Bankkal ? Talán utána kellene gondolnod az egészet, a devizahiteles botrány és csalássorozat után ! Mert a felvett hitel és költségét előre kellett volna meghatározni és nem "külön számlán" nyilvántartani a bank kénye-kedve szerint.
rosalinda57
@kamazuka: No meg a Questor-féle megtakarításokról ne is beszéljek, hogy hogyan el lehetett tüntetni és a kis befektetőket jól megkárosítani.
Toby
Az ám a helyzet, hogy amennyiben a mukavállaó vero a tamtamot, hogy márpedig jelentsék be, akkor egyszerűen elköszönnek tőle, vagy egyéb úton kényszerítik távozásra !

Másik megoldás, amikor a munkaadó óvatosan jelzi, hogy nem jelent be, de valamivel több pénzt kapsz !
Levendula
Ma beszéltem egy volt NAV-os nőismerősömmel. 1957-ben született, most már nyugdíjas, kihasználta a lehetőséget, 40 év munkaviszony után elment nyugdíjba. Megkérdeztem, hogy mennyi a nyugdíja. Azt felelte, hogy nagyon jó...
darwin
@Tekla: Bocs,most találtam meg a válaszodat.
Dolgoztam szalagon,nekem ne mond.Nem tartottam magam rabszolgának.Akkor,az volt,jobb mint szociális segélyen.Növényi IQ-val el lehetett végezni a munkát.Nem lehet össze sem vetni egy tűzoltó veszélyes,vagy egy orvos felelősségteljes munkájával.Nem szabad azonosan elbírálni anyagilag ezeket a foglalkozásokat.
kamazuka
@rosalinda57: Pénz eltüntetni nem nagy kunszt.Úgy eltűntetni,hogy sose találják meg de még a nyomára se akadhasson senki,na az már kihívás.
Ma a biztosítótársaságok meglehetősen rövidlátók.időben értve.Különösen a közép kelet eu térségben.Különös hogy ugyanaz a társaság mely itthon működtet irodát,odahaza mondjuk németországban,már nagyon messzire is képes ellátni.Nem csak visszafelé,de időben előre is.
A pénzlenyúlások alapvető oka,és megint csak magamat ismétlen azon az egyszerű okon alapúl melyet én úgy nevezek meg,hogy mi az a 3 kérdés melyet biztosan nem tesz föl,pénzintézet,most már közintézmény,szerződő partnerének.
Míg ezt a 3 kérdést a brossúrák nem tartalmazzák,addíg bárhol bármikor bárkinek a pénzét le lehet nyúlni.Törvényesen is,vagy nevezzük törvénytelenűl,is,a lényeg,hogy tehetünk ellene,de ma itthon erre nem találunk közintézményi partnert,mert nyakig benne vannak eme nem éppen áldásos folyamatokban mint nyereséget halmozók.
Amint a 3 fontos kérdés rögzítve lesz szerződéskötéskor,abban a pillanatban már nincs lehetősége kormánynak,stb nyúlni a 40 éves munkaviszony nyugellátásra befizetett tételeit,mert nem fér hozzá.Fizikailag igen, de jogilag nem!Ez a jogi momentum elég erős,és visszatartó erejű!
rosalinda57
@kamazuka: Teljesen egyetértek veled, de Orbán ezeket a jogszabályokat is folyamatosan felülírja, hogy még véletlenül se legyen meg a jogbiztonsága az embereknek.
kamazuka
@rosalinda57: A megoldás lehetősége adott mindenkinek.Nem az újjal mutogatás lenne a legjobb megoldás,ha azt nézzük,hogy ők is megörököltek egy jól jövedelmező folyamatot.
Ma amit lehet lenyúl a rendszer a munkavállalótól,mi több a munkáltatótól is.
Az éhes állam berendezkedésén kell változtatni,s ha hangoztatjuk a demokráciát és az alaptörvényt akkor minden adott a változtatáshoz.
Érdekesség.Jövedelem meghatározása...Ha a törvényi megállapítást elolvasod,rájössz,ez olyan mint amikor svájcifrankban adósodsz el.Olyan tételeket említ,melyeket valójában nem is látsz,de adózól utána.
Jól van ez így?
rosalinda57
@kamazuka: Nincs jól, válaszolva a kérdésedre. De ha a miniszterek és vezetők (állami) keresetét növelik, akkor a költségvetésből kapott fizetések utáni járulékok, adók sem folynak be, mert minél magasabb az itt említettek jövedelme, annál nagyobb hiányt generál, miután nekik a jövedelmeik utáni járulékok a költségvetés egyik zsebéből átvándorolnak a másikba, tehát nem növelik a bevételeket. Viszont a minimálbéresek és közmunkások j9vedelméből levont járulékok annál inkább, na ezért olyan "sikeres" a programjuk. Tényleg ez lehet az a nagy propaganda sikerük ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.