Miután Magyarország teljesen lezárta a zöldhatárt, menekültek százai rekedtek a szerb oldalon. Emiatt többen spontán demonstrációba kezdtek kedden reggel, ahol azt kérték: nyissák meg a határt. A tüntetés szószólója egy szír ikerpár volt, ahol a gyerekek azzal próbálták meghatni a rendőröket: Szíriában mindenkit megölnek, nőket és gyerekeket is. A videót a NOL.hu készítette.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
@Laila: Itt én most inkább a rendőreinkért és katonáinkért aggódom, akik ott teljesítenek szolgálatot. Nem elég, hogy igencsak mostoha fizikai körülmények között léteznek, a lelki traumáik feldolgozásában nem segít nekik senki :S
A lányok majd valahogy továbbjutnak, szerencsére még hideg sincs különösebben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@Aki Én: Te jó régen disszidálhattál! '89 előtt egypártrendszer volt, tehát minden politikus mszmp-s volt! :-)
rugacs
Ikerlányok: Sziriában a lányok a fiúk helyett harcolnak a terroristák ellen. Szerbiában viszont nincs háború, ott biztonságban vagytok.
Desischado
Ezek az emberek nem jókedvükből hagyták el a hazájukat. Amilyen ma a világ, BÁRKIBŐL LEHET MENEKÜLT, AKÁRMELYIKÜNKBŐL. Erre is gondolni kéne. És valami humanizmus nevezetű fogalomra is gondolni kéne.
Aki Én
@rugacs: 21:25 Ez a magyarázat a ma is aktív ügynökökre és köpönyegforgatókra? Köszi... Értem én ha valaki ma bőszen komcsizik és elítéli az akkori rezsimet, de több mint gyomorforgató, mikor saját maguk teszik, pont a működtetői. Én elítélem, ti a jelek szerint a megmaradtakat elfogadjátok. Picit ellentmondásos a dolog, nem?
Egyébként ma is egypártrendszer van keményen.
rugacs
@Aki Én: Látom az egészből semmit nem értesz. A rendszeren az tud változtatni, aki benne van és felismeri annak hibáját. A komcsi rendszerben az Apám is tudta, meg mások is, h nem jó, de nem voltak sem szervezettek, sem befolyásosak, h változtatni tudjanak rajta. Párttagok nem csak önkéntes szándékból lettek. Én kiszes voltam, és így jöttem rá, h nem oké. Aki nem volt kisz tag sem, a rendszert sem ismerte, a problémát sem látta, megoldást még kevésbé. Akárcsak most, ha nem ismered az okokat, megoldást sem fogsz találni rá. Ha anno O.V.-ék nem lettek volna, talán még mindig komcsi rendszer lenne és olyan állapotok, mint Kubában.
Aki Én
@rugacs: 09:58 Szép védőbeszéd, de én nem vagyok ilyen megbocsátó.
Valóban nem csak önként és meggyőződésből lettek párttagok, de akinek titulusa volt, funkcionárius volt, az bőszen kiszolgálta azt a rendszert. Orbánnak sosem a szocializmussal volt baja, hanem inkább azzal, hogy nem ő irányította. Hogy miért pont ő hozta a ,,rendszerváltást", arra különböző elméletek vannak. A fő komcsizó Kövér családja segített leverni az 56-os forradalmat. Ne mondjuk, hogy nem felel az ősök tetteiért, mert ő is azt a rendszert kritizálja, amit kiszolgáltak. NEM CSAK KISZ TAGKÉNT!!! Ha felmentjük, akkor Gyurcsányék esetében se Apró családozzunk szüntelen. Ezen az alapon az mszp, dk, együtt sem az mszmp. Jó lenne ha végre megértenéd, hogy se nem védem, se nem támogatom az előző rendszert, sem a mai színváltóit. Legyenek bármelyik párt színeiben. Nekem ezek ugyan azok a hazug, kifosztó, hataloméhes emberek ma is, bármelyik oldalon. Azt is megérthetnétek végre, hogy aki kritizálja orbánt, az nem libsi, nem akarja feltétlen az mszp-t vagy a dk-t.
És az sem igaz, hogy aki nincs közvetlen benne, az nem érti. A saját bőrünkön érezzük, látjuk a hihetetlen ellentmondásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.