Miután Magyarország teljesen lezárta a zöldhatárt, menekültek százai rekedtek a szerb oldalon. Emiatt többen spontán demonstrációba kezdtek kedden reggel, ahol azt kérték: nyissák meg a határt. A tüntetés szószólója egy szír ikerpár volt, ahol a gyerekek azzal próbálták meghatni a rendőröket: Szíriában mindenkit megölnek, nőket és gyerekeket is. A videót a NOL.hu készítette.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
@Laila: Itt én most inkább a rendőreinkért és katonáinkért aggódom, akik ott teljesítenek szolgálatot. Nem elég, hogy igencsak mostoha fizikai körülmények között léteznek, a lelki traumáik feldolgozásában nem segít nekik senki :S
A lányok majd valahogy továbbjutnak, szerencsére még hideg sincs különösebben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Laila
Szépek és szimpatikusak a szír ikerlányok. Hamarosan lesznek majd videók szír kisfiúkról is, meg bottal közlekedő szír nagypapákról is. Persze, szoruljon csak el a szívünk. De gondoljunk a saját lányainkra, fiainkra is, meg a saját bottal közlekedő drága nagypapáinkra is.
Most mindenki aggódik a menekült kisgyerekekért, és jogosan. De akkor miért nem aggódott senki, amikor elkezdődött a háború ezekben az országokban??? És ők még a szerencsések, mert itt állnak a kerítésnél és élnek. Akik kirobbantották ezt a háborút, azok most minket fasiztáznak le, pusztán azért, mert nem engedjük be őket...
glorianna
@Laila: Itt én most inkább a rendőreinkért és katonáinkért aggódom, akik ott teljesítenek szolgálatot. Nem elég, hogy igencsak mostoha fizikai körülmények között léteznek, a lelki traumáik feldolgozásában nem segít nekik senki :S
A lányok majd valahogy továbbjutnak, szerencsére még hideg sincs különösebben.
Laila
@glorianna: Igen, a rendőröknek és katonáknak tényleg segíteni kell.
Freewolf
Hol vannak ilyenkor a nagypofájú "civilek" (álcivilek), amikor a rendőreinknek kellene egy pohár kávét, vagy egy szendvicset adni, akik a határt védik és a törvényeket betartatják?
Sziszifusz
@Freewolf: 10:56
A határt védő fegyveres testületek tagjainak az ellátása állami feladat. Szerinted sem történik meg ? A civilek feladata az ellátásuk ? Ugye nem.
uzbence
:@glorianna: Segítsük a rend őreinek, mert az előjáróikra úgy sem számíthatnak. Azok már keresik a csíkos nadrágjaikat, hogy a kitüntetésekhez tolakodjanak.
JAJMÁR
@glorianna: Igen, igazad van. Az állam pedig még a saját rendőreiről és katonáiról sem képes megfelelően gondoskodni, ez a magyar európai kultúra, amit védenénk? Én is aggódom, hiszen nem látszik ennek a folyamatnak a vége, egy hónap, fél év, egy év, vagy meddig kell ott állni szemben egy elkeseredett tömeggel?
Judit0101
A lányok mexikóiak lehetnek,mert nem arab nyelven beszélnek. A videó nem itt készült a mi határunknál!
Aki Én
@Freewolf: Már ott. Nem olvasod a híreket, csak kommentálod?
JAJMÁR
@Laila: 10:43 "De akkor miért nem aggódott senki, amikor elkezdődött a háború ezekben az országokban???" - ezt honnan veszed, hogy nem aggódott senki? Az más, hogy te nem, vagy nem tudtál róla.
Ott a bajok gócpontja, a háború! De minden gyűlölködés könnyen válhat csatározássá és háborúvá. Az a kerítés ott Röszkénél, és a két oldalán álló emberek, még veszélyes gócpont lehet.

Egyébként pedig annyi terrorista jön ide, amennyit ide szánnak, és akkor, amikor akar, és azt csinál itt, amit akar. Őket kerítés nem tartja távol.
JAJMÁR
@Judit0101: Nekem is "fura" ez a videó, de hát fönt az van írva, hogy a nol-hu készítette...
Január
Mindenki bejöhet az országba, aki legálisan akar.
Aki Én
@Laila: 10:43 De sokan aggódtak már akkor is. Ettől még tény, hogy ott háború van és borzalom. A menekülteket nem kell tudatosa összemosni a gazdasági bevándorlókkal egyik oldalon sem pusztán a nagyobb hatás kedvéért.
56-ban sem a szomszédos biztonságos országba menekültek csak, hanem a világ másik felére. Valamiért mi sem a jó öreg Csehszlovákiát választottuk.
Félreértés ne essék, nem pártolom ezt a népvándorlást, de jobb híján próbálom elfogadni és nem hátráltatni.
Laila
@JAJMÁR: Kedves Jajmár! :-) Én is aggódtam, amikor elkezdődött a háború, mint ahogy Te is. De a mi aggódásunk nem sokat jelent akkor, ha azok a kormányok, nagyhatalmak, (stb) akiknek befolyásuk van az eseményekre, nem aggódnak. Vagy ha aggódnak is, megmaradnak az aggódás szintjén és nem tesznek semmit. Nem Mari nénit vádolom, Mucsaröcsögéről, hogy miért nem aggódott. Sőt, neki még azt is elnézem, - ellentétben Veled, - ha nem tudott róla.
A terroristák pedig MÁR benn vannak, nyugi.
wagabund
bravó...(taps)...az al-dzsazira örömmel veszi át, és jól megvágva, indulatgerjesztő alámondással vetíti egész nap...
több száz-millió nézője pedig boldogan gyűlöli a fehér embert(is)
JAJMÁR
@Laila: Persze, nagyjából egyetértünk. (Igen, szerintem is vannak itt mindenféle "terroristák", figyeld csak a hozzászólásokat.)
Valószínű, hogy valódiak is vannak itt, de ugye... ez mégis egy vélelem, amíg nincs bizonyosság.
Tudod, szerintem az a baj, hogy nagyon is tettek, és megpróbálták befolyásolni az eseményeket a nagyhatalmak, és a szír polgárháború így nem maradt "határokon" belül. Olyannyira megnövekedett probléma, hogy szinte megoldhatatlanná vált.
Freewolf
@Sziszifusz: A migránsok ellátása állami feladat. Mit kerestek akkor ott az álcivilek?
Laila
@JAJMÁR: Szíria már valóban szinte megoldhatatlan... Illetve azért még nem teljesen, de nincs politikus vagy politikai párt, amelyik választást nyerne azzal, ha azt mondanák az embereknek, hogy "a Te fiadnak/férjednek/apádnak meg kell halni azért, hogy Szíriában béke legyen..". Ezt nem tudják eladni, ezért kezelhetetlen.
Egy biztos, a kulcs nem minálunk van, hanem Törökország, Irán, Szaúd Arábia, és Oroszország, USA, Kína... kezében..
A szavakkal lődöző "terroristákból" már nekem is elegem van... :-(
Szép napot, ma már nem tudok többet írni. :-)
Sziszifusz
@Freewolf: 11:56
A migránsokat azért látták el a civilek mert az állami ellátás itt-ott és csak nyomokban mutatkozott.
A rendvédelmiek ellátása is csak akadozva, szervezetlenül történt. Szégyen, hogy az állam még a saját embereiről sem tud megfelelően gondoskodni.
Freewolf
@Sziszifusz: Ellátták volna a betolakodókat, ha hajlandók a táborba menni! Nem mentek, így ellátást sem kaphattak!Persze az álcivilek sopánkodva etették őket, hiszen tele gyomorral jobban tudtak törvényt szegni betolakodóék!
silber13
@Freewolf: 10:56-rra : Képzeld el, ott is vannak, és adnak kávét, vizet, kaját a lehetőségeikhez képest, amit a rendőrök feletteseinek kellene biztositani, de xarnak ők mindenre és mindenkire! Mellesleg te is kivihetnél néhány termosz kávét, vihetnél szendvicset is, bár az ilyesféléknek ez büdös!, csak vonyitani tudnak! Ihgaz farkaska?:-))))
Freewolf
@silber13: Tudod elég messze lakom Röszkétől! Persze, ha van egy szervezet, aki segít a rendőreinknek, pénzt szívesen küldök nekik!
izo
@Aki Én: Az a legalja mikor 56-osokat kevernek ebbe a történetbe!Beszéltél már 56-ossal?Ausztriában voltak táborban sokáig, és onnan osztották el és odamentek ahova mondták nem ahogy te írod! Ezt írod:Valamiért mi sem a jó öreg Csehszlovákiát választottuk. "Ahonnét 1 perc alatt visszatoloncolták volna!Gyógyszered elgurult?!
Aki Én
@izo: Ostoba vagy! Fogalmad nincs a helyzetről, hát még 56-ról. Az emberek menekültek, szöktek, törvénytelenül sértettek határokat, utaztak vagonokban. Így jutottak el sokan a világ másik felére.
izo
@Aki Én: Magadról beszélsz!A tények makacs dolgok, még az ilyen mallibsi sem tudja megváltoztatni mint te!
Aki Én
@izo: 15:43 Sajnálom, nem akarlak megbántani, de buta vagy ahhoz, hogy veled vitázzak. A magatehetetlen ballibsizés már több mint unalmas. A tudatlan, érvtelen, dühöngő, ostoba emberek ,,fegyvere". Mindent elárul... Lassan az az ember érzése, hogy a világon mindenki ballibsi, csak a fidesz néhány százezres tábora lát jól mindent. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, mert egész egyszerűen nem értenek semmit, csak mennek a nyájjal. EZEK AZ EMBEREK BUTÁK ÉS ÁRTALMASAK!
Freewolf
@Aki Én: Istenem! Nézz már szét itt a nácizó szerencsétleneken! Az nem unalmas?
Aki Én
@Freewolf: 15:54 Sokszor az. Viszont azok általában egy konkrét megnyilvánulásra vonatkoznak. A libsi viszont minden esetben repül, ha nem ért egyet valaki a butasággal, vagy bármit kritizálni mer. Szinte minden esetben érvek helyett, amitől még hiteltelenebb az illető.
Freewolf
@Aki Én: Olvasd már el a kanadai buszsofőr esetét, akit azért a kijelentéséért rugtak ki, hogy nem vezetne buszt a meleg felvonuláson! Itt aztán nehéz lenne megállni, hogy a libsizés elő ne kerüljön! Remélem, ebben egyetérthetünk!
Aki Én
@Freewolf: Egy-egy szélsőséges eset ne bátorítson...
izo
@Aki Én: Te mész a DK nyájjal!Az a dolgoknak a diszkrét bája, ha a ballibsi beszél 56-ről, mert ő okozta!
Aki Én
@izo: 16:20 Az én családomat az 50-es években deportálták, és mindenüket elvették. Ezt a kommunista bolsevik rendszer tette.
Szerinted visszasírom?
Tudnék róla mesélni, és 56-ról is, de nem vagy képes megérteni.
Ahhoz is buta vagy, hogy lásd, ezek ugyan azok. Nem az a baj, hogy tudatlanok vagytok, hanem az, hogy nagy a pofátok.
Ma a pártok közül a fideszben van a legtöbb ex-komcsi, és tele van zsidókkal. Nem nagyon érted, mi? Az a baj, hogy ennél látványosabban sosem fognak lopni, hazudni, jogokat lábbal tiporni, de ha ezt nem érted, akkor jobb ha hallgatsz, mert így csak segédkezel abban, amit nem értésed miatt folyamatosan emlegetsz. Tele vagy ellentmondásokkal, és még csak nem is tudod.
izo
@Aki Én: Ha valaki ezt írja:Ma a pártok közül a fideszben van a legtöbb ex-komcsi" az nagy h@leségre vall! Hiába vonultak hátra a MASZOP-ban az öregek Lendvai Kovács stb azért még ott vannak és azok nem KISZ titkárok voltak ám!
Aki Én
@izo: 19:10 IDÉZET:
@izo: 19:10 Idézet:
Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:
Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testntvelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Aki Én
@izo: És csak egy egyszerű kérdés:
Szerinted miért nem hozta nyilvánosságra a kétharmados fidesz az ügynöklistát, ígéretük ellenére?
Ne erőlködj, költői kérdés volt.
izo
@Aki Én: Írtam nem tag, KISZ titkár stb erre tagokat sorolsz (ezt a listát mindig egy idiot előhozza)nem a rendszer működtetőit (azt listázd)!Nooooormális! Aki meg Gréczyt olvassa az sem! A családod akit az 50-es években állítólag meghurcoltak meg kitagad!
izo
@Aki Én: Azért mert a Duna-gate ügyben láthattad teherautószámra vitték az iratokat a csepeli papírgyárba! Így rettentő hiányos !
Aki Én
@izo: Te tényleg semmit nem értesz. Egy buta, káros seggfej vagy.
izo
@Aki Én: Az a lénye te Ó KÓS vagy!
rugacs
@Aki Én: Te jó régen disszidálhattál! '89 előtt egypártrendszer volt, tehát minden politikus mszmp-s volt! :-)
rugacs
Ikerlányok: Sziriában a lányok a fiúk helyett harcolnak a terroristák ellen. Szerbiában viszont nincs háború, ott biztonságban vagytok.
Desischado
Ezek az emberek nem jókedvükből hagyták el a hazájukat. Amilyen ma a világ, BÁRKIBŐL LEHET MENEKÜLT, AKÁRMELYIKÜNKBŐL. Erre is gondolni kéne. És valami humanizmus nevezetű fogalomra is gondolni kéne.
Aki Én
@rugacs: 21:25 Ez a magyarázat a ma is aktív ügynökökre és köpönyegforgatókra? Köszi... Értem én ha valaki ma bőszen komcsizik és elítéli az akkori rezsimet, de több mint gyomorforgató, mikor saját maguk teszik, pont a működtetői. Én elítélem, ti a jelek szerint a megmaradtakat elfogadjátok. Picit ellentmondásos a dolog, nem?
Egyébként ma is egypártrendszer van keményen.
rugacs
@Aki Én: Látom az egészből semmit nem értesz. A rendszeren az tud változtatni, aki benne van és felismeri annak hibáját. A komcsi rendszerben az Apám is tudta, meg mások is, h nem jó, de nem voltak sem szervezettek, sem befolyásosak, h változtatni tudjanak rajta. Párttagok nem csak önkéntes szándékból lettek. Én kiszes voltam, és így jöttem rá, h nem oké. Aki nem volt kisz tag sem, a rendszert sem ismerte, a problémát sem látta, megoldást még kevésbé. Akárcsak most, ha nem ismered az okokat, megoldást sem fogsz találni rá. Ha anno O.V.-ék nem lettek volna, talán még mindig komcsi rendszer lenne és olyan állapotok, mint Kubában.
Aki Én
@rugacs: 09:58 Szép védőbeszéd, de én nem vagyok ilyen megbocsátó.
Valóban nem csak önként és meggyőződésből lettek párttagok, de akinek titulusa volt, funkcionárius volt, az bőszen kiszolgálta azt a rendszert. Orbánnak sosem a szocializmussal volt baja, hanem inkább azzal, hogy nem ő irányította. Hogy miért pont ő hozta a ,,rendszerváltást", arra különböző elméletek vannak. A fő komcsizó Kövér családja segített leverni az 56-os forradalmat. Ne mondjuk, hogy nem felel az ősök tetteiért, mert ő is azt a rendszert kritizálja, amit kiszolgáltak. NEM CSAK KISZ TAGKÉNT!!! Ha felmentjük, akkor Gyurcsányék esetében se Apró családozzunk szüntelen. Ezen az alapon az mszp, dk, együtt sem az mszmp. Jó lenne ha végre megértenéd, hogy se nem védem, se nem támogatom az előző rendszert, sem a mai színváltóit. Legyenek bármelyik párt színeiben. Nekem ezek ugyan azok a hazug, kifosztó, hataloméhes emberek ma is, bármelyik oldalon. Azt is megérthetnétek végre, hogy aki kritizálja orbánt, az nem libsi, nem akarja feltétlen az mszp-t vagy a dk-t.
És az sem igaz, hogy aki nincs közvetlen benne, az nem érti. A saját bőrünkön érezzük, látjuk a hihetetlen ellentmondásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.