Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdetett a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megyére – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Szegeden.

A rendelkezés kedden 12.30-13 óra körül lép hatályba – közölte.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, a válsághelyzet addig marad érvényben, amíg szükség van rá. Hangsúlyozta, mindenkinek – a valódi menekülteknek is – elemi érdeke, véget érjen az illegális migráció.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, az ideiglenes biztonsági határzár kialakítása, a jogszabályváltozások, illetve a határ őrizetének megerősítése minimalizálni fogja az illegális migrációt.

Mi történik válsághelyzetben?

Nem az állampolgároknak, hanem inkább az államigazgatásnak jelent újdonságot a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, hiszen nagyban megkönnyíti a kormány dolgát – írja a Portfolio.hu. A válsághelyzet által érintett megyékben az állampolgárok életében alig változik valami, az államigazgatás azonban csak pisloghat.

A gazdasági lap gyűjtése szerint ugyanis válsághelyzetben a többségileg állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő cégek vagyona kártalanítás ellenében ideiglenesen használható, sőt, ezen cégek számára szerződéskötési kötelezettséget is előírhat a kormány. A migránsok elhelyezését szolgáló létesítmények létrehozásakor megkerülhető továbbá számos ilyenkor szokásos és szükséges közigazgatási hatósági eljárás (kivéve a kártalanítást), valamint a közbeszerzési törvény rendelkezései sem alkalmazandók.

A beadott menekültkérelmeket a rendőrség és a honvédség részvételével is el lehet bírálni. Szintén fontos változás, hogy a tiltott határátlépés immáron bűncselekménynek minősül, az ilyen ügyeket sürgősséggel kell tárgyalni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Szabad a rablás...
"a válsághelyzettel kapcsolatos beszerzéseknél a közbeszerzési törvény rendelkezéseit nem kell alkalmazni."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nyanya001: Ha a hülyeség fájna, a fütyiszes banda élén a hazugoviccsal veszettül ordítana)))))))))
dr. prédikátor
Most fog igazán beindulni a legalizált szabadrablás!!!Most válsághelyzet utána statárium!!!
kkalman
Ez mind szép és jó, de mi van a Quaestor üggyel és az állami földek eladásával? A Quaestor pihen a felejtésig, az állami földeket meg felejtsük el, mert már Mészáros és hasonszőrű társai tulajdonában van.
Desischado
@GeoCravker: Nem hiszed el, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy erre megy ki az egész! Hiszen akkor semmi sem korlátozhatná, végleg Észak Korea lennénk! orbánéknak korlátlan rablás, a népnek meg szegénység és elnyomás. Én azt mondom, erre törekszik a szemét férge! Ha belegondolok, hogy hova jutott el 25 év alatt, mennyi mindenkit becsapott, ez a lény tényleg félelmetes és nagyon veszélyes! Csa nehogy igaza legyen Václav Hável-nek!

@kkalman: Ezért jött jól orbánnak többszörösen is a menekült ügy, kihirdeti a válsághelyzetet, és ennek örve alatt rabolhat vígan, és azt csinálhat amit akar. A másik meg, hogy a többi mocskos ügyről sem esik szó, mert minden a menekültekről szól. orbán meg ezalatt, szépen intézkedik, akarom mondani, rombol és rabol tovább! Meg kell állítani!!! Amig késő nem lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.