Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdetett a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megyére – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Szegeden.

A rendelkezés kedden 12.30-13 óra körül lép hatályba – közölte.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, a válsághelyzet addig marad érvényben, amíg szükség van rá. Hangsúlyozta, mindenkinek – a valódi menekülteknek is – elemi érdeke, véget érjen az illegális migráció.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, az ideiglenes biztonsági határzár kialakítása, a jogszabályváltozások, illetve a határ őrizetének megerősítése minimalizálni fogja az illegális migrációt.

Mi történik válsághelyzetben?

Nem az állampolgároknak, hanem inkább az államigazgatásnak jelent újdonságot a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, hiszen nagyban megkönnyíti a kormány dolgát – írja a Portfolio.hu. A válsághelyzet által érintett megyékben az állampolgárok életében alig változik valami, az államigazgatás azonban csak pisloghat.

A gazdasági lap gyűjtése szerint ugyanis válsághelyzetben a többségileg állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő cégek vagyona kártalanítás ellenében ideiglenesen használható, sőt, ezen cégek számára szerződéskötési kötelezettséget is előírhat a kormány. A migránsok elhelyezését szolgáló létesítmények létrehozásakor megkerülhető továbbá számos ilyenkor szokásos és szükséges közigazgatási hatósági eljárás (kivéve a kártalanítást), valamint a közbeszerzési törvény rendelkezései sem alkalmazandók.

A beadott menekültkérelmeket a rendőrség és a honvédség részvételével is el lehet bírálni. Szintén fontos változás, hogy a tiltott határátlépés immáron bűncselekménynek minősül, az ilyen ügyeket sürgősséggel kell tárgyalni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Szabad a rablás...
"a válsághelyzettel kapcsolatos beszerzéseknél a közbeszerzési törvény rendelkezéseit nem kell alkalmazni."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
Valaki egyàltalàn utànanézett high mivel is jar ez?
justhpeter
Szimpla politikai húzás próbaként két megyére bevezetve.
eugen4402
Közmunkásokat fogunk alkalmazni a bírói kar létszámgondjainak orvoslása céljából. Napi 6 - 8 - 10 ezer vádlottal számolva 2050 nyarán fogjuk elítélni az utolsó határsértőt. Az elítélteket börtön híján szállodákban, panziókban, ill. magánházakban (albérletben) fogjuk elhelyezni. Folyamatos őrzésükről a 64 vármegye, és a Betyársereg személyi állománya gondoskodik. :-(
Clavigo
F@cca lesz...Holnaptól megszűnik a kilakoltatási moratórium...Csak hogy még habosabb legyen a torta.Jól kitalálta az érzékenylelkű Orbán-konda.
Manhattan
Szabad a rablás...
"a válsághelyzettel kapcsolatos beszerzéseknél a közbeszerzési törvény rendelkezéseit nem kell alkalmazni."
Főlökött
Új sms a kormánytól :

" Kipostáztunk Önnek egy bevándorlót, mivel nem vette át, akkor küldjük az egész családot "

:)
Bercifiu
Emberek! Vegyük már egyszer s mindenkorra, hogy az ország nem átjáróház.
Ha valaki menekül az USA keltett politikai helyzet miatt, azt kötelesek vagyunk befogadni, de egy biztonságos országból, a zöldhatáron átlépni az ország, az EU területét, azért az már bűncselekmény. Az USA Mexikói határon épített három méter magas kerítésnél először lőnek, s aztán kérdeznek.Na ezt nem kell példának tekinteni, de mint a mezőőröknél lévő sós töltelék talán megtenné a hatását.
Merkel asszony nagyon hívta a menekülteket, s most válogat közöttük, a szakképzettek, a diplomások maradhatnak, a többi meg vissza Magyarországra.
Lássuk már be, hogy az EU csak kvalifikált létszám pótlásról akar gondoskodni, a többi menekült meg mehet oda ahonnan jött,ennek erősen hangot is adtak.
Az állítólagos baloldal, amit nem látni, milyen alapon kritizálja a kormány intézkedését, de azért azt meg kell jegyezni, hogy a plakátkampányra fordított összegből, meg lehetett volna szervezni a hatásos határvédelmet.
teuton
@Bercifiu: A hablatyolasodrol inkabb nem is mondok velemenyt, hiszen teny nincs is benne! Csak 1 kerdes: hayn km az USA közös hatara Mexikoval es heny km-en van kerites? Ja, mert az ugye az a kabitoszercsempeszek ellen van, erröl nem irt neked a kurucinfo? Nem kell az EU-t okolni mindenert, 2/3dal megszavazva azonnal ki kellene lepni, es a problema meg van oldva, nem? Aztan lenne 9millio magyar gazdasagi menekült...
kukac50
Válságba van az Orbán kormány! Elfogyott a vélemény! Rossz volt a tanácsadók tanácsa!
eszegfu
@bundi: 11:55 Most minket kérdezel, vagy csak egy költői kérdés volt a kormányhoz?
GeoCravker
1. lépés A sajtó térségi korlűtozása -- megtörtént
2. lépés a civilek kiszorítása -- folyamatban
3. lépés katonai műveleti területté nyilvánítás -- még 1-2 nap
4. lépés Különleges táborok kialakítása a "gyanús" elemek miatt -- ideológia elhintése, Pintér táborainak jogi előkészítése megtörtént.
5. lépésként akár mini-Quantanamokat is kialakíthat a kormány. Kontroll nélkül, katonai rendészek felügyeletével az emberség nyomait is eltüntetve.
eszegfu
@Bercifiu: 13:17 Ember! Vedd már észre: a "kormány kihirdette a válsághelyzetet"! Erről, illetve az ebből adódó dolgokról lirjál véleményt!
eszegfu
@nyanya001: 13:43 Mondhatnánk igy is! De, ha ez igaz, akkor én besz@rok!
zöldszem
@nyanya001: Végül is, már/még magyar területen vannak!
zöldszem
@eszegfu: Ne tedd, büdös lesz:))))) Ja és tök igazad van, én is!:)))
nyanya001
@zöldszem: Na de ez nagy papedli lesz megint a maffiózó kormánynak ! :))
eszegfu
@zöldszem: Erről jut eszembe... a tranzitzóna jogilag nem tartozik M.o-hoz...nem tudom, hogy ezzel az indokkal, vagy sem, egyetlen szemetest, vagy WC-t nem lehet látni az egyenes közvetitéseken... most majd lehet mondani hogy "összeszarnak" mindent, koszosak, szemetelnek.
sentinel216
"A statáriális (rögtönítélő) eljárás vagy „talponálló” per (processus judicii statarii, processus summarissimus) legkorábbi magyarországi előzménye a XVII. században kialakult „cirkálás” intézménye volt, amikor is a közrend és közbiztonság megrendülése idején (például rablóbandák fosztogatása esetén vagy háborús években) a vármegyei közgyűlés eseti felhatalmazása alapján az alispán néhány szolgabíróval és esküdttel (néha pedig egymaga, a helyi nemesek közül bírótársakat választva) mint rendkívüli bíróság járta azokat a vidékeket, ahol a bűnözés gyors és hatékony felszámolására égető szükség volt, és faluról falura menve ítélkezett az elfogott gonosztevők felett. A cirkáló bíróság által kiszabott büntetés ilyenkor rendszerint azonnali akasztásra szólt, mégpedig mindazokban az ügyekben, amelyekben való eljárásra a congregatio parochialis azt feljogosította."

Minden kommentelő vegye figyelembe, hogy a bevezetett statárium kiterjed a felségsértésre is!
eszegfu
@sentinel216: 15:24 Kösz.! Máris figyelembe véve!
zöldszem
@eszegfu: . ..."most majd lehet mondani hogy "összeszarnak" mindent, koszosak, szemetelnek."

Na de "kéhlekaláhsan" az nem menekült szar lesz, hanem igazi magyar szar! Na ez nem mindegy!
zöldszem
@nyanya001: Ezeknek? ezeknek nincs bőr a pofájukon, nincs gerincük ellenben fényes a se...k
papa.49
@nyanya001: Ha a hülyeség fájna, a fütyiszes banda élén a hazugoviccsal veszettül ordítana)))))))))
dr. prédikátor
Most fog igazán beindulni a legalizált szabadrablás!!!Most válsághelyzet utána statárium!!!
kkalman
Ez mind szép és jó, de mi van a Quaestor üggyel és az állami földek eladásával? A Quaestor pihen a felejtésig, az állami földeket meg felejtsük el, mert már Mészáros és hasonszőrű társai tulajdonában van.
Desischado
@GeoCravker: Nem hiszed el, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy erre megy ki az egész! Hiszen akkor semmi sem korlátozhatná, végleg Észak Korea lennénk! orbánéknak korlátlan rablás, a népnek meg szegénység és elnyomás. Én azt mondom, erre törekszik a szemét férge! Ha belegondolok, hogy hova jutott el 25 év alatt, mennyi mindenkit becsapott, ez a lény tényleg félelmetes és nagyon veszélyes! Csa nehogy igaza legyen Václav Hável-nek!

@kkalman: Ezért jött jól orbánnak többszörösen is a menekült ügy, kihirdeti a válsághelyzetet, és ennek örve alatt rabolhat vígan, és azt csinálhat amit akar. A másik meg, hogy a többi mocskos ügyről sem esik szó, mert minden a menekültekről szól. orbán meg ezalatt, szépen intézkedik, akarom mondani, rombol és rabol tovább! Meg kell állítani!!! Amig késő nem lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.