Gyurcsány Ferenc szerint nem egyszerűen tisztességtelen, de emberiesség elleni bűntett a honvédséget bevetni a bevándorlók ellen – a Demokratikus Koalíció elnöke ezt a párt hétfői, a budapesti Kossuth téren tartott demonstrációján mondta, miután a parlament elfogadta az erről szóló jogszabályt.

Miközben a politikus beszélt, aktivistáik elkezdtek egy élőláncot vonni a parlament köré, amelyet a volt kormányfő "a tisztesség, a humanizmus, az európaiság kordonjának" nevezett.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a tüntetéssel azt akarják megmutatni, létezik egy Magyarország, amelyik érti, hogy "először vagyunk emberek" és csak utána vagyunk magyarok, keresztények vagy bármi mások.

Ez a kormány "nem a mi kormányunk", mert "a mi kormányunk nem emberekben lévő félelemre épít", hanem a nagyszerűséget keresné bennünk és arra kérné, hogy a magyarok nyissák ki a szívüket – fogalmazott. A kabinet európai normákra hivatkozik, de egyik nap megveri a menekülteket, a másik nap buszokkal szállítja a horvát-osztrák határ között – tette hozzá, majd azt mondta: "a kormány az ördöggel cimborál".

Ha a színházban egy puska ott van az első felvonásban a színpadon, az nagy valószínűséggel, el fog sülni – folytatta, miközben azt hangsúlyozta, hogy a honvédségét alapvetően arra képezték ki, hogy használja a fegyverét.

Gyurcsány Ferenc hazugságnak nevezte, hogy a más országokból érkező, más kultúrát, vallást képviselő, más nyelven beszélő emberek kihívást jelentenek az európai és a magyar kultúrának. Szavai szerint a kormány egy erős Magyarországról beszél, de nem beszélni kell a történelmi magyar nagyságról, ugyanis Magyarország nagyságát a cselekedetei, nem pedig a szövegei bizonyítják. A cselekedetei viszont egy önmagától is elbizonytalanodott ország képét mutatják – fogalmazott.

Hangsúlyozta, örül annak, hogy a DK aktivistái nem ültek fel a kormány "hazugságpropagandájának", a párt képviselői pedig, mint mondta, a szocialistákkal ellentétben, "merünk nemmel szavazni és nem sunnyogunk".

Az esemény alatt a Gyurcsány Ferenc mögött felsorakozott emberek között megjelent három férfi, akik többek között azt kiáltották, hogy "hazaáruló DK". Kisebb szóváltás alakult ki, de a három férfi még a beszéd alatt arrébb sétált.

A sajtótájékoztató végére az egybegyűlt szimpatizánsok alkotta élőlánc – a bejáratok kivételével – körbevette a Parlament épületét. A szervezők közlése szerint a résztvevők később mécseseket gyújtanak majd.

A sajtótájékoztató után megjelent körülbelül egy tucat, főleg fiatal ellentüntető is, aki a "Gyurcsány, takarodj!" rigmust kiabálta, a DK-sok erre "Nácik, haza!" kiáltással válaszoltak. Az ellentüntetők elhagyták a helyszínt.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DND
@Mézike: amugy szerinted hany templom van iszlam allamokban???
ha mar ennyire a vallasszabadsag hive vagy
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DND
a hadsereg azert van hogy megvedje az orszagot
kicsit ciki beszolas egy volt miniszterelnoktol
Csizmás Kond
Szerintem is lövetni kéne...persze csak a rendőrökkel mert az nem antihumán.
Mézike
Sztem Gyurcsánynak nem a parlamentet kellene körbevenni, és a menekülteket otthonába fogadni, vagy emberiesség elleni büntettről beszélni, hanem nosza nekiállni kerítést bontani.
kamazuka
Ja,ja,identitásokat rasszokat egymás ellenfordítani,vagy akár mindet egyszerre is gazdasági,népszerűségi érdekből az dícséretes.
Ugye?Kiskomám!
DND
@Vizual: HONvedelem, aki a hataron nem az arra kijelolt pontokon lep at, az potencialis ellenseg.
DND
@Mézike: szerintem Gyurcsany vegyen meg nehany gorog szigetet, van par elado.
ide viheti a "menekulteket" , gondoskodhat roluk.
Mézike
@DND: A sziget nem jó megoldás, mer' ott el lennének szigetelve a keresztény világtól, és mi ez ha nem kirekesztés?
moiszikf
@Vizual: A Magyar Honvédség fegyverhasználati joggal ellátott feladata:
"Magyarország függetlenségének, területének, légterének, lakosságának és anyagi javainak külső támadással szembeni fegyveres védelme."

Hát, ebben qrvára nincs benne az, hogy csak fegyveres támadás esetén lehet a Honvédséget bevetni.
DND
@Mézike: igazad van, az a muszlim aki atter a kereszteny hitre az maradhat kereszteny orszagban.
DND
@Mézike: amugy szerinted hany templom van iszlam allamokban???
ha mar ennyire a vallasszabadsag hive vagy
Mézike
@DND: Drágaságom. Olvass még egyszer, nézz a sorok közé.:-)
Hogy mondtam én ilyet?
vonotok
@DND: Te jó ég. Hát nem hittem, hogy ebben az országban még ilyen szellemi toprongyok is élnek, mint te.
wagabund
nem lenne semmi baj Gyurcsánnyal, ha nem ragaszkodna görcsösen ahhoz az ígéretéhez, hogy Orbánnak állandóan keresztbe tesz...
...namost ez a kényszer vezérli ha kell, ha nem... a határvédelemről nincs okosabb ötlete, marad a bírálat...mindegy milyen...
kamazuka
@Mézike: Nem,Frenkie bácsi országlásáról!
pbalage
@moiszikf: de ugye most szerencsére az a másik tahó van hatalmon.
Strong
Én kérek elnézést, de a honvédség nem arra való hogy megvédje a hont?

Számos helyen (pl: Franciaország, Németország, Ausztria, stb, de pl: az USA is) használja a honvédséget krízishelyzetekhez...

amúgy érdemes a honvédségben gondolkodni, mert elkezdődött valami:
www.atv.hu/kulfold/20150917-lelottek-egy-iszlamista-terroristat
1magyar
Gyurcsány akár ki is költözhetne Szíriába és adná oda a házát, mindenét a menekülteknek!
Egy-két nap befogadás semmi, le kell mondani a jólétről ezeknek a javára - na az a valami.
Mert ő az átlagemberekkel akarja eltartatni ezt a sok embert, nem a vagyonát gondolta odaadni.
Főlökött
Ahogy mostanság ténykedik a szentem, az OPNI-ban bérelt-fix helye lenne. Nem véletlenül záratta be az OPNI-t 2006-2007-ben, előrelátó volt, hátha most beraknák pihikélni, lenyugodni. Pedig táncikálhatna a gumiszobában.
DND
@vonotok: veled ellentetben nem csak a mara gondolok, hanem a jovore is...
es azt bizony ilyen Gyurcsanyos tettekkel nagyon el lehet q...ni
sentinel216
Mindenki nyugodjon le! Ahogy elnézem a "fegyveres" katonákat, régi fatusás kalasnyikovokkal szerelték fel őket. A puskatus - a jól kiképzett rendfenntartóknál - tömegoszlatási célokat szolgál. Valószínű, lőszert sem kaptak hozzá. (Egyenlőre)
Toby
@nena: Nem tetted hozzá, hogy orbánc és vona !
moiszikf
@pbalage: Hát, ez a másik is ripacs és tahó, de nekem (és Mo.-nak sem) szerencse, hogy "hatalmon" van.
vonotok
@DND: Tudod lehet Csákányozni a vakvilágba, de ma nincs az ellenzéki oldalon egy olyan személy aki letudná győzni a mi " nagy vezérízünket " csak Gyurcsány. És ha a " baloldal" nem ismeri fel, hogy egyöntetűen Ö mögé kéne , legalább egy szabad választásig állni, akkor Viktorunknak a kis...t sem kel mozdítani és megnyeri a 18-as választást is.
Freewolf
Gyurcsány legyőzné Orbánt? Ez csak vicc lehet!
Eriksson
@vonotok: Mibe tudná legyőzni Gyurcsány Orbánt? Szkanderban? Abban lehet, mert hosszabb a karja. De nem akarja.
DND
@vonotok: Gyurcsany mar regen elq...ta,feljelentesekkel, ragalmazassal,askalodassal nem lehet orszagot vezetni.
Aki a sajat partjat (MSZP) elarulja, az az en szememben egy hatalmas NULLA.
vonotok
@DND: Az az MSZP amiről Te ábrándozol, aljas módon hátba támadta, ahol csak tudót keresztbe tett Gyurcsánynak. A helyében én ugyan csak otthagytam volna azt a " VÉNEK TANÁCSÁT ".
DND
@vonotok: biztos nem abrandozok MSZP rol :D
biztos volt ra okuk, hogy ilyeneket tettek vele.
vonotok
Tudod szerintem a rendszerváltás utáni legószinteb beszéd volt az Öszödi beszéd. Végre valaki kimerte mondani mindazt ami a színfalak mögött történik. bár a mostani miniszterelnök is megmerné tenni mind est. De ez soha nem fog megtörténni.
jancsipapa
@vonotok: Komolyan gondolod ,hogy a Kurcsány Magyarországon még valaha az életben eséllyel indulhatna a focista ellen . Elég szarul mennek a dolgok ,de ennyire ?
vonotok
@jancsipapa: Mondj csak egyetlen egy olyan politikust ebben az elk...-t országban aki a te " Kurcsányod " helyet nagyobb eséllyel venné fel a választási esély a " Töpörödőt Törp " ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.