Megszüntette a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság – erősítette meg az MTI értesülését Papp Gábor ügyvéd szerda este.

Tarsoly Csabának, a Quaestor-cégcsoport vezetőjének védője mindössze annyit közölt, hogy a bíróság mintegy kilenc órán keresztül tárgyalt a kényszerintézkedésről, végül a védői érvelést fogadta el, és a gyanúsítottak házi őrizetét rendelte el az előzetes letartóztatás helyett.

A végzés ellen az ügyészség fellebbezett, a gyanúsítottak így csak akkor mehetnek majd haza, ha a döntést a Fővárosi Törvényszék jogerőre emeli.

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, amit később a Fővárosi Törvényszék helybenhagyott.

A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Nem számít,hány milliárd tűnt el,egy fitymaszos köcsög csinálta,tehát a birkanépbe tartozik.Csak azt nem értem,hogy egy egész nemzet hogy lehet ennyire vak és idióta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
Nem számít,hány milliárd tűnt el,egy fitymaszos köcsög csinálta,tehát a birkanépbe tartozik.Csak azt nem értem,hogy egy egész nemzet hogy lehet ennyire vak és idióta.
hetöndöe
@adrenalink: Ezeknél bárki jobb lehet.:-)
Még a sarki fűszeres is.:-)
adrenalink
@hetöndöe: Csakhogy mindenkinek megvan a különbejáratú fűszerese...
fütyi
A Kulcsár ellen - az évek múlása miatt - úgy néz ki, hogy megszüntetik az eljárást!
Öt forintos kérdés: Mit gondoltok a Tarsollyal mi lesz?
papa.49
@fütyi: De még az is lehet hogy kitüntetik)))))))))
human
@adrenalink: A szocik legalább kevesebbet loptak és ha megerőltetnék magukat sem tudnának akkora kárt okozni ennek az országnak, mint Orbán ebben az 5 évben.
adrenalink
@human: "a szocik legalább kevesebbet loptak" Legyek cinikus? Még ehhez is hülyék!
human
@adrenalink: HÜLYÉK, mert lopni sem tudtak. LUSTÁK, mert nem voltak feladni a kényelmet a reformokért. És végül NAIVAK, mert azt hitték Orbán fog nekik is hagyni még ellopni valót ahogy ezt kölcsönösen eddig is tették kormányváltáskor.
adrenalink
@human: Ráadásul rossz emberismerők! Tudhatták volna, hogy Orbán azért a 8 ellenzékben eltöltött évéért keményen meg fog fizetni. Helyesebben, az adóforintjainkkal mi fizetünk neki...
kkalman
A lottószámokat találnám el így, mint azt, hogy elsikamikálják a Quaestor ügyet.
zöldszem
Kellett a hely az illegális határ átlépőknek, + dáridó Lajcsinak!
nezelodo
A jelek szerint nem a a cégvezető van a kormány kezében, hanem a Tarsoly kezében van a kormány. Majd múlnak az évek feledésbe merül a dolog az adófizetők pénzéből kártalanítják a meglopottakat, a pénzügyi guru meg él mint marci a hevesen, akár a macisbankos Kisherceg. Érdekes, hogy abban az ügyben felmerülő nevek itt is kulcsfontosságúak.
dr. prédikátor
Soha a büdös életbe n em vonják felelősségre!!!De még lehet belőle államtitkár is!!!
eszegfu
@zöldszem: Nekem is Lajcsi jutott az eszembe! Ha igaz, hogy lopta a vizet, villanyt, gázt... mégis mennyit? 5 milliót? És akkor nagyon "felértékeltem! Tarsoly pedig 210 milliárdot lopott (ebből kb.150 milliárdnyi hamis kötvényt bocsátott ki, ami lehet 100, de akár 200 is), mert én nem tudom másnak minősiteni, mert ugye nincs meg a pénz! Valószinü, hogy Tarsoly a "mi" lopósunk, Lajcsi meg nem! Azért is felháborit, hogy kiengedik előzetesből, mert ez az idő beleszámit majd a letöltendő büntetésébe... vagyis kilátásban sincs a börtön?!
eszegfu
@nezelodo: 7:11 A "macibankos" -- emlékeim szerint -- a bank pénzéből "csak" támogatta pl. a kulturát. Mintha felmentették volna, de kapott közel 2 milliós büntetést... én ezt akkor sem értettem: ha bünös, ülje le, ha nem, akkor mire volt a pénzbüntetés?
eugen4402
Csoda, hogy egyáltalán eddig fogva tartották, hiszen semmi mást nem csinált, mint pénzt hamisított "törvényesen". Az idő pénz, így Tarsoly csak időt (pénzt) nyert Orbánnak és az Ő jobbkezének, aki kellő szigorral ellenőrizte (?!) a Quaestor-birodalom félig-meddig (sem) törvényes manipulációit...
Hellcat
Lehet tapsolni...gonosz leszek de remélem sok agymosott fideszes birka járt most pórul...lehet nézni ahogy imádott vezetőtöt kimosdatja a szarból azt aki anyagi kárt okozott nektek...Hátha kinyílik a szemetek.
Gonoszgólya
@Hellcat: "Hátha kinyílik a szemetek."
EZEKNEK? Soha.
Már írtam egy párszor, hogy ha épp előttük rontja meg az imádott pártfunkci a 6 éves kislányukat, EZEK annak is könnyes szemmel tapsolnának. Mert EZEKNEK ennyi eszük van.
Na, most ki fog jelenteni, mert sérti a lányos szöveg?
/ Egyébként jellemző hogy egy múltkori anyás szövegből is CSAK az anyás rész sértette a kis lelküket, nem az egész gondolatmenet.../
Hellcat
@Gonoszgólya: Agyhalottakkal nehéz érvelni. Tegnap izo-val próbáltam de esélytelen...még mindig a "gurcsánybajnaizás"-nál tart meg a "csődbe vitték az országot" szövegnél...bónusztként még Medgyessy neve is előkerült...beszarás.
papa.49
@nezelodo: Ez volt nekem is az álláspontom, nem büntetik meg igazán, mert jó sok suskát kicsalt a kisemberektől akik most nézhetnek a pénzük után, a fő fütyiszeket kifizette az állam a közösből, a kisember meg le van szarva, a SUSKA NEM VÉSZ EL, CSAK GAZDÁT CSERÉLT)))))))))))
eszegfu
@Gonoszgólya: 10:28 Valóban kissé "ütősre" sikeredett a hasonlatod, de nyilván pont a "párhuzamért" választottad ezt a lehetetlen helyzetet! Egyébként nincs semmi ordenáré ebben a megállapitásodban... legalábbis szerintem.
zöldszem
@eszegfu: Elképzelhetetlen pénz, ami a @urva életben nem lesz meg.
Ami valamikor az államé volt, (külügy csak az állam, vagy nem?), most ott van a politikusok magán vagyonában. Ez a pénz hiányzik a kasszából, mi lesz, még több + adó+ megszorítás. Ki fogja ezt megfizetni, természetesen az emberek:((((
Az alföldbikája (Lázár), magyarázta, hogy a szocik a bűnösök. Szocik???
Ki a szar játszott az állami pénzel itt a piros, hol a piros-t. Gyurcsány?
Hiányolom ezeknél a cikkeknél, "kisvukott" szandokánt akarom mondani enslaved-et
eszegfu
@zöldszem: Számomra felfoghatatlan az is, hogy ennyi pénzt hogyan lehet elkölteni?!
Tehát vélelmezem, ezek a pénzek "felosztásra" kerülhettek valamilyen elv alapján. A "kártalanitás"-sal egyet is értek, meg nem is... Ugyanis a devizahiteleseket "rányomták" a bankokra, majd a kormány verte a mellét, hogy "megmentették" őket. A brókerügy károsultjait ugye nem tudják az ő biztositójukra terhelni, mivel nagy része illegális volt, igy az állam kártalanitja őket, ha csak bizonyos értékig is... és akkor jön a pénz "pótlása", ahogy irtad. Szerintem az emberek devizahiteleinél gyakorlatilag a lakásuk, sőt mondhatnám életük munkájának "gyümölcse" veszik el... a forintositott hitel sem egy kánaán. A brókeresek "csak" a megtakaritásukat vesztenék el... ami még bosszant: hihetetlenül magas kamat igéretével vettek befektetéseket, ami a jegybanki kamatok legalább 5-10x-se volt, ami ugye egyáltalán nem "életszerü". Ezt senki sem gondolhatta komolyan, hogy annyi a befektetése %-a, mint pl. egy több éves hitelé! Volt aki már kamatban kapott annyit, amennyi a tőkéje volt. Legalább gyanusnak kellett volna lennie. A kétségem ezek után meg az, hogy az ő megtakaritásuk volt, tehát milyen alapon veszi el bárki tőlük?! Az lehet, hogy Gyurcsány idejében az ellenőrzés nem fedte fel a hiányosságokat... de már 5 éve más kormányoz, tehát már réges-régen szigoritani kellett volna, ha igaz lett volna. Most komoly, hogy Szandokán = Ensvaled?!
zöldszem
@eszegfu: Ennyi pénz elkölteni?... A maffia család elég népes...
Szijjártó szülői segítsége..., Saját láb.. Rogán "gumi" lakása..., Lázár kölkének lakása...,
hogy csak egyet-kettőt említsek.
"Szandokán = Ensvaled" igen, közben volt egy rövid ideig swordigo is.
Bár próbál másként írni, de elég sokszor lecsúszik az álarc.-:)))
Persze, nem értem a propi végleges kitiltásait, de ez van.
Rózsika Hatházi
Azon sem csodálkoztam, hogy nem vitték el rögtön vezetőszáron, most miért is lepődnék meg?
Gonoszgólya
@eszegfu: "...de nyilván pont a "párhuzamért" választottad ezt a lehetetlen helyzetet! "
Mert más példával már egyszerűen lehetetlen jellemezni az ILYEN agyhalottak szellemi színvonalát.
És még néha ezt is kevésnek érzem.
eszegfu
@Gonoszgólya: 18:15 Sajnos igazad van! Egy menekültekről szóló hirnél rákérdeztem valakire: mégis mit szól Tarsolyhoz? A válasz: nem ismeri, nincs köze hozzá...
bakegya
@Gonoszgólya:csakkk remélni tudom-hamarosan nyilvánosságra kerítik ők maguk a kerítők , a ma veszett fejsze nyelét,mert ugye ami össze tartozik az is darabjaira hullhat egy pillanat alatt!
bakegya
HAZA???-hol a haza-ennek jár még a MAGYAROK HAZÁJA-jól megosztozhatott itt VALAKIVEL-és akiknek tartozik azokkal is egyhazában kakálhat bűntelenül a fejükre???
MEGÉRDEMLIK -HA CSENDBEN TŰRNEK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.