Előzetes letartóztatásba helyezték a Lagzi Lajcsi művésznéven ismertté vált Galambos Lajost tegnap. A tárgyalás után a mulatós zenész nyilatkozott a köztévé híradójának.

Az alábbit mondta a hírműsornak:

Mindenkit szeretek gyerekek és nagyon szépen köszönöm, hogy megjelentetek, adtátok az időtöket. Én úgy érzem változatlanul, hogy ez egy személyes ügy, mert nem lehet egy perc alatt egy ilyen döntést meghozni. Nagyon sz…rul érzem magam, főleg a feleségem miatt. Azt szeretném, ha nem egy olyan tájékoztatást adnátok, mint amilyen ítéletet hozott most a bírónő. Meghallgatott minket kettő órában, majd egy percben elmondta, ami valószínű, előre le volt írva. Tartok tőle, hogy egy koncepció áldozata vagyok. De hát kibírtam én már sok mindent. Én egy olyan családból jövök, sok mindenen túlmentünk már. Szeretlek titeket.

A híradó egyébként arra emlékeztetett: a művészt lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Galambos gyanúsítotti kihallgatásán megtagadta a vallomástételt, majd panasszal élt  a gyanúsítással ellen, továbbá fellebbezett az előzetes letartóztatás miatt.

Mi történt?

Az ügyészségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.

A járásbíróság – mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is – harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Azért a színpadi "rutin" érződik ebben a nyilatkozatban! Kicsit hiányoltam ugyan, hogy megnyugtatásként nem trombitálta el utána a "Wonderful World"-öt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nemkati: Sokan tudnának mesélni arról, hogy mi történik az állami intézményekben, és az általuk megbízott vállalkozások közt. Nincs érdekvédelmi szervezet az országban ami foglalkozna a visszaélésekkel. Ami meg vannak max nyilvánosságra hozzák az általuk ismert eseteket, azt a nép legyintve tudomásul veszi, akiknek meg lépniük kellene a kormány befolyása alá tartoznak.
human
@nemkati: Úgy kéne működnie az országnak, mint az egyik vállalatnak nálunk. Nem lehet külön vállalkozása munka mellett a vezetőknek (egy seggel ugye csak egy nyerget lehet megülni). Aki jogtalan előnyhöz juttat egy külsős céget az repül. Ez a versenyszféra, és ez működik. A kormány pont fordítva csinálja és még csak azért működik, mert monopol helyzetben van és van egy NAV-ja amivel annyi pénz facsar, amennyire szüksége van.
Mézike
@pbalage: @papa.49: Én a tigázzal szemben pert nyertem. Egy fillérembe se került. Őket megbüntették és kötelezték hogy fizessenek nekem kötbért vagy minek mondják.
A fogyasztóvédelem bekért minden adatot tőlük, nekem csak a panaszlevelet kellett megírni.
nemkati
@human: Igen, pontosan így kéne működni!
"Nem lehet külön vállalkozása munka mellett a vezetőknek"

Ezt az elvárást csak akkor lehet megszabnia a munkáltatónak, ha rendesen megfizeti az alkalmazottat, a vezetőt. De akkor simán kikötheti, és ez jó a munkavállalónak, a munkáltatónak, és az egész vállalkozásnak, vállalatnak.
human
@nemkati: Mert ugye a lényeg, hogy a munkájára tudjon összpontosítani. Márpedgi egy miniszteri vagy államtitkári állás mellett nem hinném, hogy valakinek még lenne ideje bizottságokban is ülni és ott hatékonyan dolgozni.
human
@human: Illetve, ha ilyen laza egy miniszteri, államtitkári állás, akkor miért kapnak olyan magas bérezést?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.