Előzetes letartóztatásba helyezték a Lagzi Lajcsi művésznéven ismertté vált Galambos Lajost tegnap. A tárgyalás után a mulatós zenész nyilatkozott a köztévé híradójának.

Az alábbit mondta a hírműsornak:

Mindenkit szeretek gyerekek és nagyon szépen köszönöm, hogy megjelentetek, adtátok az időtöket. Én úgy érzem változatlanul, hogy ez egy személyes ügy, mert nem lehet egy perc alatt egy ilyen döntést meghozni. Nagyon sz…rul érzem magam, főleg a feleségem miatt. Azt szeretném, ha nem egy olyan tájékoztatást adnátok, mint amilyen ítéletet hozott most a bírónő. Meghallgatott minket kettő órában, majd egy percben elmondta, ami valószínű, előre le volt írva. Tartok tőle, hogy egy koncepció áldozata vagyok. De hát kibírtam én már sok mindent. Én egy olyan családból jövök, sok mindenen túlmentünk már. Szeretlek titeket.

A híradó egyébként arra emlékeztetett: a művészt lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Galambos gyanúsítotti kihallgatásán megtagadta a vallomástételt, majd panasszal élt  a gyanúsítással ellen, továbbá fellebbezett az előzetes letartóztatás miatt.

Mi történt?

Az ügyészségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.

A járásbíróság – mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is – harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Azért a színpadi "rutin" érződik ebben a nyilatkozatban! Kicsit hiányoltam ugyan, hogy megnyugtatásként nem trombitálta el utána a "Wonderful World"-öt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
Azért a színpadi "rutin" érződik ebben a nyilatkozatban! Kicsit hiányoltam ugyan, hogy megnyugtatásként nem trombitálta el utána a "Wonderful World"-öt.
eugen4402
@Knapp75: Este elalvás előtt pedig az Il Silenzio-t.
dömdödöm
Hol vannak az ügyben a megvesztegetett szolgáltató emberei ? Miért nem álltak ki nyilatkozni mint Lakodalom Lajos ? :-(
Azokat nem lökték be 30 napra ? :-(
nemkati
Hát, Lajcsi, ez van. Évekig baromi jól érezted magad, hogy loptad, ingyen használtad 10 milliókért a szolgáltatók vagyonát. Most van a derűre ború. Aki milliókat költhet el havonta, az lop, akinek minimálbére van, vagy közmunkásbére, az meg fizet, vagy ha nem tud, jön a kikapcsolás. Nem tudom, ki szeret téged annyira, hogy elnézi ezt neked.

Egyébként nem tudom, egy ilyen celeb, az ő hatalmas terjedelmével, hova tudna elrejtőzni???
static.femina.hu/hazai_sztar/galambos_lajos_lanya_boglarka_megnott/galambos_lajos_lanya2.jpg
Knapp75
@dömdödöm: Lehet, hogy most pont azok nyomták fel Lajost, akiket megvesztegetett.
Bárhogyan is van, nem hiszem, hogy ha megvádolnak egy "hétköznapi" embert valamivel, akkor egyből nyilatkozgatnia kéne. :)
Valójában téged sem érdekel a sorsuk, csak Lajcsinak keresnél valami enyhítő körülményt, nem?

Szerintem Lajcsi elsősorban azért van előzetesben, hogy ne tudja befolyásolni a tanúkat, attól talán kevésbé félnek, hogy megszökik vagy ismét "bűnbe esik".
Ha egyik sem fenyeget a szolgáltató emberei esetében, akkor őket nem is kellett előzetesbe helyezni.
christike
1./ A müszaki átvevő ?! , nyilván átvette - meg + -ban amit kért a hallgatásáért / nem bizonyítható , 2./ A szolgáltató éves ellenőrzés alkalmával egyszer sem vette észre eddig ?! 3./ L..csink és neje nyilván tudott róla, ehhez kétség nem fér! Nem akarok és tehetem, h más felett ítélkezzek, de egy átlag -mezei emberke ezért, ennek töredékéért min. 3 évet kapna, mint letöltendőt.Végezetül : nyilván meg fogja úszni felfüggesztettel : 3 kiskorú gyermek, meg amit még az ügyvéd felhoz védelmére. Egy beismerő vallomás enyhitené az itéletet ! Persze mindez akkor, ha lesz eljárás, merthogy az ártatlanság vélelme megilleti, ha szimpi nekem , ha nem ! Csalt - és nem kis összeget ! Nyilván nem volt elég a bevétel , hogy szükségük volt erre ! No,de ész nem sok, merthogy amit 3-an tudnak az egyszer úgyis kiderül!
christike
Meg gondolom most a szokásos "vagyonátmentés folyik" , amit lehet a nevéről , a kiskorúakéra átírni ..
Szeparepa-
Lagzi Lajcsiról nyilvánvaló a szemlélődő és gondolkodó értelmes ember számára, hogy báránybőrbe bújt farkas... előadja, a kedves, aranyos, szolid jó embert, a jámbor művészt... azonban az életmódján pontosan látható volt mindig is, hogy annyira azért nem szolid és nem jámbor... Bár én hinni akartam mindig, hogy a zenélésből, korrekt üzletelésből-vállalkozásból, reklámokból, tv-zésből gyűjtött mesés vagyont, de ezek után már egyre nehezebb elhinni... Főleg hogy ilyen hülyeséget mondott, hogy koncepciós vád érte.. A koncepciós vád illetve per EGY POLITIKAI FOGALOM, Lajcsi tudtommal nem politizál. Az persze lehet hogy valamilyen üzleti vagy egyéb ellensége (de hát egy szoldi jámbor zenésznek miért is lenne ellensége?) esetleg irigye (?), politikai kapcsolatokkal bír és sikerült neki koncepciót húzni a Lajcsira, csak éppen ez a lehetősége igencsak valószínűtlen és életszerűtlen. Az üzleti világban nem létezik koncepciós ügy általában. Ami igen, azt ahogy írtam, politikai kapcsolatokkal csinálják általában, Lajcsi viszont ennyire nem nagy hal, hogy valaki politikai kapcsolatokat vessen be hogy kicsinálja...
Okosabb lett volna, ha a koncepció kifejezést kerüli, és inkább téves/hamis vádat emlegetett volna... Ebben megfogalmazásban, tehetetlen düh, gőg és arrogancia van bizony... nagyon olyan képet fest, hogy megbukott és kínjában vagdalkozik hogy koncepció koncepció, ártatlan vagyok ártatlan vagyok... nekem valahogy ez átlátszónak tűnik... figyeltem az ügyvédjét is, eléggé zavaros képletet festett fel. Miért nem tett vallomást pl Lajcsi..? Ne szólj szám, nem fáj fejem? Akinek tiszta a lelkiismerete az szépen elmond mindent... általában gengszterek tesznek cipzárt a szájukra, ha megbuknak... nemde?
Összeesküvés elméletet sem nagyon van értelme kitalálni ide, nem lehet benne mindenki... hogy pont szegény Lajost tegyék padlóra... A helyzet az hogy nem zörög a haraszt, és beszédes, hogy nem védekezhet szabadlábon... Valami azt súgja, hogy a kedves aranyos jámbor trombitás...
papa.49
Lajcsi koma azért a lakóparkban a ,,lopószoba,, néven elhíresült szoba csak a te tudtoddal létesülhetett, működhetett, úgyhogy ne mást keverjél a saját szarodba, kend csak az egészet magadra)))))))) Biztos voltak segítőjei, mert nem hiszem hogy ő személyesen csinálta meg a paralel kötéseket, a villanynál, a víznél, a gáznál, azok is sorra kerülnek remélhetőleg))))))))))
zöldszem
Nincs baj Lajos!
Énekelj! Szeretném a villanyórát megállítani, szeretném az emlékeid elfelejteni, de a villanyóra csak pereg, pereg és én kedves tovább szenvedek...-:))))
Vagy nem ez az eredeti szöveg???
christike
Tényleg csak úgy egy költői kérdés? Kit érdekel, hogy érzi magát, mert engem speciel egy komment erejéig , és ettől kezdve lezárva részemről! Intézze, ahogy tudja , nekem Ő sem nem idoll , sem senki .
KERKA
Fölnyomja bennem a pumpát, hogy a Lajcsi éveken keresztül milliós tételben meg tudja károsítani a szolgáltatókat. Senki nem vesz észre semmit. Bezzeg nálam sas szemmel figyelik a fogyasztásomat, a decemberi végelszámolásnál odab@sztak nekem egy 40 ezer forintos csekket, írván, hogy több volt a fogyasztásom. Érdekes módon az elszámoló ezt azonnal észrevette. A több milliós hiányt pedig évekig lehet görgetni. Szerintem, valaki földobta a Lajcsit,mert kevés kenőpénzt kapott.
Rózsika Hatházi
Nem szeretem Lajcsit, de. Tíz év alatt 3,5-30millió kárt okozott a szolgáltatónak. Ezért, vezetőszáron vitték a bíróságra. Amikor a Quaestor botrány kipattant, a Tarsolyt miért nem vitték el azonnal, miért csak nem tom hány nap múlva? Pedig, amit ő sikkasztott, az nagyságrendileg is sokkal több volt, mint a Lajcsi sara. Azonkívül, tegnap óta megszüntették az előzetest, ezentúl házi őrizetben lehet. Továbbmegyek, Simon volt MSZP-s politikus csak nem vallott be 100 nemtudomhány milliót, rögvest pórázon vezetgették. Mit tesz isten, pont választások előtt. Még egy dolog. A minapában derült ki, hogy a Hagyó ügyben nem is volt Nokiás doboz. Mióta is húzódik az ügy?
Félreértés ne essék, nem pártolom a bűnelkövetőket, de azért kíváncsi lennék, hogy kinek léphetett rá a tyúkszemére, mármint a Lala?
papa.49
@Rózsika Hatházi: Valaki nem kapott helyet az apartman házban)))))))))Vagy hangosan kérte a lakbért))))))))))
Mézike
@KERKA: ne sirjál!
Nekem 82 ezres víz számla jött ki...
KERKA
@Mézike: mér nem jó neked nyáron a kis kék medence? Ja, ha valaki úszómedencét akar, az fizessen:))
Mézike
@KERKA: Nem trafáltál bele. Nincsen medence nem is volt, csak 2 éve nem volt az óra leolvasva...
Mézike
@papa.49: :-)
Víz alatt van az óra többnyire. Most nyáron száradt ki annyira az akna , hogy le tudták olvasni...:-(
papa.49
@Mézike: Ismerős nálunk is pl. a tavasszal az akna szájánál volt a talajvíz, de én kiszívattam mikor jöttek leolvasni, kicsit macerás, de egy szennyvíz szivattyúval megoldható)))))))
Mézike
@papa.49: De jó kedved van. :-) Nekem nem volt , kissé ingerült lettem , mikor elolvastam a számlát.
Nem jöttek. Csak most jöttek.
papa.49
@Mézike: Elhiszem , én se örültem volna ennek a hírnek))))))) Jó kedvem van mert kijavítottam az autót, és vehettem hozzá 55 ezerért alkatrészt, hát mondanom se kell kurva nagy öröm))))))))))))))))))))))))))))))
Lepényleső
Magyarország most, és mindörökké. A törvény,a törvénykezőké.
papa.49
@Mézike: Új mind a kettő, gyújtó trafó, meg a gyújtóelektronika, a régiek javíthatatlanok, mert le vannak öntve műgyantával, ha már én se kezdek neki akkor csak újra lehet cserélni...
Mézike
@papa.49: Izéééé, és ehhez nem tok hozzászólni. :-))
papa.49
@Horizont: Ilyesmi volt egyszer nálunk is a vízóra előtti műanyag idom megadta magát, a fene tudja mikor én csak azt vettem észre hogy a garázs falánál felázott a talaj, ( a vízórától a garázson keresztül jön be a víz a házba) szerencsénkre fizetni nem kellett viszont a garázs fala megrepedt, a vízmű meg elzárkózott a kártérítéstől...Egy darabig hadakoztam velük aztán abba hagytam, mert már bele úntam az egészbe...
Mézike
@Horizont: Mi is hívattunk vízest aki mondta nunku csőtörés. Perkálni kell!
nemkati
@Mézike: @papa.49: A vízóra cserét mi fizetjük? És akkor a meghibásodása is a mi sarunk?
Mézike
@nemkati: Mikor cserélték nem kellett fizetni.
Mézike
@pbalage: Ezt nem értem. A cseréért nem kell fizetni.
nemkati
@Mézike: @pbalage: hogy minálunk, a családi házban mit kellett fizetni, arra nem emlékszem. De egy lakótelepi lakásban egy hideg- és egy melegvízórát 1-2 óra alatt kicserélnek 30000 forintért. Azt nem tudom, hogy az órát is mi fizetjük, vagy csak a cserét, de ha a csőtörés a vízóra csatlakozása előtt történik, az a felhasználó sara.
Mézike
@nemkati: Van egy idő ami után a vízórát a szolgáltatónak le kell cserélni.
Ez ingyenes.
Ha a csőtörés az óra előtt van az a szolgáltatóé. Ha az óra után amit már mér, akkor a fogyasztóé.
nemkati
@Mézike: Ja, igaz. De akkor az óra is a fogyasztóé, mert az órát nem a fogyasztó veszi és szereli fel, hanem a vízművek. Nálunk egy lakótelepi lakásban a 2 vízóra cseréje 30000 ft volt. Ezt hívják ingyenesnek?
pbalage
@Mézike: Kellett és kész, még valahol itt van az asztalon a számla és a kiszerelt vízóra is megvan.
Kötelező csere, mert lejárt.
soljanka
@Horizont: Ez a bizalmasa tudta nélkül nekem nagyon izgi!
Van ugye a tulajdonos: Lajcsi. Havi 90 ezret kér a lakásokért. Ez az ő haszna.
Ebből fizeti a bizalmasát. A rezsi kb 25 ezer volt. Ez ugye nem fedezte a valós összeget.
Ezért a galád "bizalmas" saját zsebből - Lajcsitól kapott fizujából- elment és lefizette a szolgáltatóknál a főnököket és az ügyintézőket. Hogy Lajcsinak több maradjon.
Szegény, becsületes Lajcsi háta mögött.
Borzasztó egy ember lehet...
Mézike
@pbalage: @nemkati: Elhiszem sajnos hogy kellett. Biztos találtak egy kiskaput a törvényben hogy a fogyasztóval fizettessék ki.
zöldszem
@pbalage: ma, 20:51
...a vízórát is az asztalon tartod?-:))) mint valami nippet?...
pbalage
@Mézike: amúgy most elgondolkodtadtál, mert ez nem is számla, csak egy nyomtatvány, utána jött egy számla, amin 21 ezret követeltek, és nem tudták levenni a számlámról, mert be volt állítva egy korlát. Ezt a számlát keresem, lehet hogy túlfogyasztás, de nekem kezd gyanús lenni, hogy kétszer is átbasztak.
pbalage
@Mézike: @Mézike: ÁTBASZTAK! Kétszer kifizettették velem a 16.800-at és még valami késedelmi kamatot is, felszólítólevél ára pikk-pakk 800, plusz az esedékes havi fogyasztás, de azt is sokallom.
Most szerinted mit csináljak?
Feljelentsem?
ÁT LETTEM BASZVA!
Győr.
Mézike
@pbalage: Húúúú baxki! :-)))
Erre most jöttél rá? Mikor történt?
pbalage
@pbalage: március 11 óta át vagyok baszva, én meg észre se vettem. Aztakurva.
Mézike
@pbalage: Dejó! :-))
Örülök hogy egíthettem. Heheheh... most én vihogok. .-)
Bálna mi? :-)
Ne hagyd! Menj be. Ha nem tudsz velük zöld ágra vergődni. Akkor jöhet a fogyasztó védelem.
zöldszem
@pbalage: Nekünk most volt leolvasás. (3 havonta) olyan átlag befizetések voltak feltüntetve ami még véletlenül sem egyezik. A szomszéd vízügyes, azt mondta nincs értelme reklamálni, mert a fogyasztónak, még soha sem volt igaza!
nemkati
@pbalage: @zöldszem: És tavasz óta díszíti a lakást a leszerelt vízóra? :)
lampa laz
Képzeld lajcsi mi is szarul érezzük magunkat most, hogy kiderült, hogy a te luxus igényü rezsiszámláidat is mi fizettük meg.
human
Egy illegális bekötést elég gyorsan lehet bizonyítani. Ha bűnös lesz, igazolja hogy vannak gazdag emberek, akik éljenek bármilyen luxusban tovább lopnak még többet és még többet.
human
Egyszer a hírtévé fogyasztóvédelmi műsorában adtak le egy rejtett kamerás felvételt amint az látszik, hogy az órát lecserélő szaki valami tárgyat húz végig a mérő óra oldalán amíg a tulaj a konyhában van és kávét készít a "vendégeknek". Amint kilép a konyhából a szaki eldugja az eszközt. A felvétel készítője szerint mágnesezte az órát, a szaki viszont egy műszerről beszélt, amivel a mágnesezést mérte, de mivel nem engedélyezett az eszköz csak titokban használják. Állítólag a szakik jutalékot kaptak minden csalás bizonyítása után.
pbalage
@nemkati: a szekrénybe' van, de egyébként tényleg, amilyen laza vagyok még az asztalon is lehetne.
Volt egy másik sztori is, akkor is valami vízórás.
Augusztusban jött leolvasni, én marha meg beeresztettem, a szobaajtó 'épp' nem volt becsukva.
Késő volt, nem tudtam berántani. A sarokban ott állt a karácsonfa csontváza, némi némi lehullott levélmaradékkal.
Nem szólt semmit az ürge, én meg december óta nem jártam arra, na.
pbalage
@nemkati: még egyet hozzá kell tennem az egész történethez: én gyártom szoftverügyileg a rezsicsökkentéses számlákat és egyáltalán nem vagyok megfizetve, mellette hegesztéssel és köszörüléssel tengetem az életemet. (tudod, nyeeek-nyeeeeek 'anyádpicsája' (< - szakzsargon) nyeeek-nyekkk)
nemkati
@pbalage: Na, most azt azért nem értem, hogy jön a sajátgyártmányú rezsicsökkentéses számla a kétszer kifizetett vízóracseréhez? :(
pbalage
@nemkati: hosszú történet ez, de ha csekken fizeted a számláidat, akkor egyre nagyobb valószínűséggel én pottyantottam oda a postaládádba.
Amúgy pedig rohadjanak meg ezek a számlák a szervereken, engem már nem érdekelnek.
Ha elcseszek egy csekket, az 200 forint büntetés, ha egy színes számlát, az 10 ezer forint.
3,46 fillért lehet keresni az előállítással.
Ennyit a rezsicsökkentésről, rohadjon meg az egész történet, nagyon hosszú történet ez, benne van az egész fidesz, a Magyar Posta, a nyomdák, fekete pénzek, 800 milliós büntetések, ezek miatti fideszes felvásárlások, trükkös államosítások... stb.
Marha csúnya sztori, és arra rohadjon rá, amelyik kitalálta.
nemkati
@pbalage: Látod, én ezért örülök, hogy nem látok bele a nagyok játékaiba, mert biztos eldurranna az agyam. Olyan ez, mint hogy ne tudd meg, hogy készül a parizer.
papa.49
@Mézike: Az egy külön történet, a vízmű biztosítója árajánlatokat kért tőlem, de mindet sokalta de olyan 10:1 arányba, a legolcsóbb árajánlat szólt 900 ezer forintról, ők ígértek 110 ezret, perelni kellett volna őket de nem kezdtem bele...
human
@nemkati: Sokan tudnának mesélni arról, hogy mi történik az állami intézményekben, és az általuk megbízott vállalkozások közt. Nincs érdekvédelmi szervezet az országban ami foglalkozna a visszaélésekkel. Ami meg vannak max nyilvánosságra hozzák az általuk ismert eseteket, azt a nép legyintve tudomásul veszi, akiknek meg lépniük kellene a kormány befolyása alá tartoznak.
human
@nemkati: Úgy kéne működnie az országnak, mint az egyik vállalatnak nálunk. Nem lehet külön vállalkozása munka mellett a vezetőknek (egy seggel ugye csak egy nyerget lehet megülni). Aki jogtalan előnyhöz juttat egy külsős céget az repül. Ez a versenyszféra, és ez működik. A kormány pont fordítva csinálja és még csak azért működik, mert monopol helyzetben van és van egy NAV-ja amivel annyi pénz facsar, amennyire szüksége van.
Mézike
@pbalage: @papa.49: Én a tigázzal szemben pert nyertem. Egy fillérembe se került. Őket megbüntették és kötelezték hogy fizessenek nekem kötbért vagy minek mondják.
A fogyasztóvédelem bekért minden adatot tőlük, nekem csak a panaszlevelet kellett megírni.
nemkati
@human: Igen, pontosan így kéne működni!
"Nem lehet külön vállalkozása munka mellett a vezetőknek"

Ezt az elvárást csak akkor lehet megszabnia a munkáltatónak, ha rendesen megfizeti az alkalmazottat, a vezetőt. De akkor simán kikötheti, és ez jó a munkavállalónak, a munkáltatónak, és az egész vállalkozásnak, vállalatnak.
human
@nemkati: Mert ugye a lényeg, hogy a munkájára tudjon összpontosítani. Márpedgi egy miniszteri vagy államtitkári állás mellett nem hinném, hogy valakinek még lenne ideje bizottságokban is ülni és ott hatékonyan dolgozni.
human
@human: Illetve, ha ilyen laza egy miniszteri, államtitkári állás, akkor miért kapnak olyan magas bérezést?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.